- Konu Sahibi minikkus24
-
- #1.541
merhaba ayse bahar.valla 3 cocuk annesi olarak gayet iyi kilon,ben 2. çocuktan sonra hemen dağıldım.2 yaş var aralarında ,bakması da çok zor.biraz dikkat etsen kalanları da verirsin kolaylıkla,buraya devam edelim ama.ne kadar çok kişi o kadar çok motivasyon dimi:)slm kızlar...
bebeğim 7. ayında ve bende başladım az az diyete...
90 kiloyla doğumdan çıktım..
zayıflamaya çalışıyorum...
2. kez regl oldum doğumdan sonra...
bu hafta 1 kg yada fazlası verdim...
her tarafım ağrıyor...
oysa adam gibi diyet yapmadım...
regl olsanız 1-2 kg gidiyor kızlar ...
abone olayım konuya diye tekrar düzelttim
hoşbulduk canım.yasemin soysalın kitabını ben de okudum hatta senelerdir birçok diyet kitabı okuyorum,tülin şahin, 4 gün diyeti,sağlıklı beslenme,aylin livanelinin bir kitabı .ömrüm diyet yapmakla geçti,bu kitapların faydası da bilgilendirmek oldu,aslında hemen herşeyi biliyorum sağlıklı beslenme konusunda,tek sorunum uygulama ve irade.ayrıca moda dergisi fikrin çok hoşuma gitti,hem fikir sahibi olurum bu konuda hem de o gıcık ince mankenlere bakıp motive olurum inşLoxandra öncelikle hoşgeldin,
Ben diyetisyende motive olmadım, tesadüfen Yasemin Soysal'ın "Düşünce gücüyle zayıflamak" ve "Tek şişman beyniniz" i okudum, o zaman bebeğim henüz çok yeniydi, diyet yapmak istemedim.
Sonra mağazalara gittim bilhassa, üzerime deneyip deneyip yakıştıramadıkça sinirlerim bozuldu, sürekli bol tunik giymekten bıktım.
Şimdilerde de her ay bir moda dergisi alıyorum, yeni sezon kıyafetleri takip ediyorum, hatta internetten küçük beden bir straples elbise siparişi bile verdim, Mayıs ayına kadar içine gireceğim,hedefim bu
Sürekli bu şekilde düşünerek bebeğimi 7.aya kadar getirdim. Sonra kadın doğumcumu arayıp, diyete başlamamda sakınca olup olmayacağını danıştım, zamanı olduğunu söyledi.
Önce Dukan Diyetini yapacaktım ama kan tahlilinde kolestrolüm yüksek çıkınca diyetisyen kontrolünde yapmaya karar verdim ve kapısını çaldım.
Herşey önce bizde, kendimizde bitiyor. Gerçekten ne istediğini düşün, nasıl giyinmek istediğini...her atıştırma isteğinde o dergilere bak ya da seni motive edecek olan ne ise ona odaklan...ama gerçekten odaklan..yapabileceğini göreceksin..
Bana verilen diyeti birkaç sayfa önce yazmıştım, dilersen uygulayabilirsin.
Sakın umutsuzluğa kapılma, motivasyon için diyetisyene ihtiyacın yok, bak burası da süper bir motivasyon platformu
sevgiler,yarından tezi yok alıcam 1 tane.bugun çıkamam sanırım hava çok soğuk.yediklerimi hergün paylaşıcam burda,yanlış buldugun birşey olursa uyarmaktan çekinme olurmu?sevgiler
doğumdan sonra bende katılacağım aranıza..son haftalarımdayım gün geçtikçe kilo biniyor üstüme ne iş anlamadım valla hafta başıana 1 kilo alıyorum
bu arada zehir mehir hikaye kızlar inanmayın öyle şeylere..ben daha öncede yazdım buraya.protein ve vitamin yönünden zengin beslenirseniz 6. ayın dolmasını beklemenize luzüm yok
ben 1. de beklemedim.doğumdan hemen sonra kendime sağlıklı beslenme profili çizdim onu uyguladım
kahvaltıda yumrta süt peyniir ve maydonoz dışındaki yeşilliklerden yedim özellikle dereotu süt yapıyor diye...
öğünlerimde mutlaka salata yoğurt bulundurdum..az yağlı sebze yemeği yada ızgara haşlanmış et yedim..et tavuk suyunu çorbalar yapıp 1 kase ekmek yerine onu içtim
ara öğünlerim meyveydi..günde 3 meyve yiyordum böylece
gün boyu 3 lt su
rezene ısırgan çayı 2 şer kupa içtim
canım tatlı istediğinde 1-2 kaşık pekmez yedim,kuru meyve yedim özellikle incir buda süt yapıyor..
hergün 1 saat yürüdüm ve bölgesel egzersiz yaptım
3.5 ay sonunda bütün kilolarımdan kurtulmuş ve eski vücuduma kavuşmuştum..
6 ayı beklemedim pişman değilim çünkü sağlıklı beslendim.bebeğimde her ay 1 kilo aldı ayrıca çok sütüm olmuştu(maşallah) inşallah bundada olur ve kilolardan daha kısa zamanda kurtulurum
Allah kurtarsın canım.seni gebelik bölümünden hatırlıyorum,normal dogum konusundan.o zamnalr ben de hamileydim 19 kasımda dogum yaptım hem de tamamen normal ve kolay bir doğum oldu çok şükür ,biraz daha geç gitseydim hastaneye evde veya normal doğurcaktım heralde
seni çok iyi anlıyorum son haftalar hatta günler geçmek bilmiyor.birde benim iki çocugum da geç dogdu,oğlum 8 gün kızım 5 gün,beklemek yoruyor bir taraftan karnım çatlayacak gibi hissediyordum.neyse ki sayılı gün ve bir şekilde geçiyor.son haftalarda aldıgın kilolarda hemencecik gidiyor zaten ,önemli olan benim gibi emzirirken kilo almamak.ben de yeni başladım ve senin yemek düzeninde gidiyoeum şimdilik,normal yemek salata yogurt ,süt ,tatlı olarak da pekmez.
sağlıkla doğumunu yap gel,seni de bekliyoruz buraya:79:
günaydın kızlarrrr! oh ya, birkaç kişiyiz sanıyordum, kalabalıklaşmaya devam edelim böyle..
bugün yine süper motive bi şekilde beslenme düzenimize devam edelim.. (ivedik gibi oldu,pembe taytlarımızı giyiyoruz fazla kilolarımızdan kurtuluyoruz gibi)
cevaplarınız için teşekkürler,ben de çok inanmadım yağ-zehir ilişkisine zaten..
kilo veremeyenler uyduruyordur di mi bunları?
spor konusunda bana öneriniz var mı?pilates mi,fitness mı,step mi? :44: bel fıtığı da var bende.. ebrunun pilates cdsini aldırdım eşime.pilates sıkılaştırır diyorlar, bu yağlar sıkılaşıp kas'a dönüşürse anammmmmm o zaman kabus olur işte.. önce yağları azaltıp sonra sıkılaşmak gerekmez mi? :26:
bi yerden başlamam lazım,beslenme düzenini hafif egzersizlerle desteklemezsem hiçççç bişey olmaz.tecrübeyle sabit çünkü.
iyi bir gün olsun,hepimiz en başta şu göbüşlerden,sonra bütün yağlardan kurtulalım en tez zamanda inşallaaaaaaaaaaah
doğumdan sonra bende katılacağım aranıza..son haftalarımdayım gün geçtikçe kilo biniyor üstüme ne iş anlamadım valla hafta başıana 1 kilo alıyorum
bu arada zehir mehir hikaye kızlar inanmayın öyle şeylere..ben daha öncede yazdım buraya.protein ve vitamin yönünden zengin beslenirseniz 6. ayın dolmasını beklemenize luzüm yok
ben 1. de beklemedim.doğumdan hemen sonra kendime sağlıklı beslenme profili çizdim onu uyguladım
kahvaltıda yumrta süt peyniir ve maydonoz dışındaki yeşilliklerden yedim özellikle dereotu süt yapıyor diye...
öğünlerimde mutlaka salata yoğurt bulundurdum..az yağlı sebze yemeği yada ızgara haşlanmış et yedim..et tavuk suyunu çorbalar yapıp 1 kase ekmek yerine onu içtim
ara öğünlerim meyveydi..günde 3 meyve yiyordum böylece
gün boyu 3 lt su
rezene ısırgan çayı 2 şer kupa içtim
canım tatlı istediğinde 1-2 kaşık pekmez yedim,kuru meyve yedim özellikle incir buda süt yapıyor..
hergün 1 saat yürüdüm ve bölgesel egzersiz yaptım
3.5 ay sonunda bütün kilolarımdan kurtulmuş ve eski vücuduma kavuşmuştum..
6 ayı beklemedim pişman değilim çünkü sağlıklı beslendim.bebeğimde her ay 1 kilo aldı ayrıca çok sütüm olmuştu(maşallah) inşallah bundada olur ve kilolardan daha kısa zamanda kurtulurum
hosgeldin elmasekeri,senle kilolarmız aynı gibi ,ayrıca benim bebeğim de 3,5 aylık.yarışalımmı?super bi baslik olmuss hanimlarbenimde 3 aylik bir bebegim var/dogum sonrasinda 5kg gitti suanda 8kg daha vermem gerek/ ama tabi hamile kaldigimda da 15kg fazlam vardi/yani 20 kg vermek istiyorum/
Ilk hedefim 5kg 5 Nisana kadar(ise baslayacam )
ikinci hedefim 5kg Temmuza kadar
Ve yil sonuna kadar ideal kiloma donmek istiyorum suanda 83kg yum 64 kg olmak istiyorum.
daha dogumum yeni sayildigi icin tam anlamiyladiyet yapmiyorum diyetisyen onermedi,ama ise basladigimda diyetisyene gidecegim.
Herkese meraba,
Yarın benim için büyük gün, haftada 1 kg vereceğim kararlıyım,yarın başlıyorummm :)
Ben de yediklerimi yarından itibaren yazacağım.
Arkadaşlar bir liste hazırlayalım mı ne dersiniz? Haftalık kim ne kadar kilo vermiş yazsak listeye.
selam herkeseeee
sabah kalktığımda 1 büyük bardak su ve 3 ceviz yedim.sonra da 1 küçük bardak minicik elma sirkeli,pekmezli su içtim.
kahvaltıda 2 dilim peynir,5 zeytin,haşlanmış yumurta,limonlu maydonoz,sivri biber ve 4-5 cherry domates,3 dilim tam buğday ekmeği yedim,1 bardak günlük süt içtim.
kuşlukta 1 çay bardağı süt,1 elmam vardı.
öğle mantar yemeği,ev yoğurdu,salata ve 1 dilim tam buğday 1/4 simit yedim.
ikindide valla aştım 15-20 tane badem yedim, 3 tane de günkurusu kayısı yedim.
akşam da balık :104:,salata,3-4 dilim ekmek; gece de canım bugün çekiyor diye hani şu yuvarlak pirinç patlakları var, katır kutur sunta yiyormuşuz tadını ve izlenimini veren, onu yemeyi planlıyorum. :125::120:
bugün de spor yapmadım. yarın yaparım diye kendimi kandırıyorum.acilll eylem planı lazım bana :122:
merhaba kızlarrr,
birkaç gündür kabızlık başladı, o yüzden sabahki ritüel değişti, hemen işe yaradı
sabah
2 bardak su,2 kayısı
2 ceviz, KK peynir,
domates,salatalık
1 dilim kepekli ekmek
açık şekersiz çay
kuşluk
1 elma
öğlen
3 ızgara köfte,1 dilim kepekli ekmek, bol yağsız salata
ikindi
yarım paket etiform
akşam yemekte zeytinyağlı bakla (6 yemek kaşığı dolusu), 5 kaşık sarmısaklı yoğurt, bol salata ve 1 dilim kepekli ekmek yiyeceğim.
gece yatmadan önce de klasik :1 bardak ılık tarçınlı süt ve bir porsiyon meyve.
geçen perşembeden beri hergün 1 saat yürüdüm.
şansıma Antalya'da hava harika, bugün oğlumla yine dışarı çıkıp 1 saat tempolu yürüyüş yaptık.
su hesabını yapamadığım için dün kendime 500 ml.lik su aldım, 4 şişeyi günde bitiriyorum, bardak hesabından daha kolay oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?