Doğum sorunsalı:(

Hangisi daha iyi bir seçenek

• Kv gelsin

• Tek başınıza üstesinden gelin

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

kokoskari

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2016
425
866
53
35
Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.

bir akrabanız falan yok mu gelebilecek?
veya durumunuz varsa 1 aylığına da olsa ücretli birini tutsanız?

Sezaryenle dogum yaptim kv ve gorumcem geldiler yanima.sozde bana bakmaya geldiler ama resmen sohbete dalip ac biraktilar beni.bi kere bile bebegi elime bile vermislikleri yok.baktim bisey yapmiyorlar 1 gun kalip gitmek istediler bende esime birak gitsinler dedim.bence sizde kendi basiniza halledebilirsiniz.ben ameliyatli halimle elimden geldigince yaptim herseyi.pisman degilim yine olsa yine tek basima halletmeye calisirm

Hata etmissin canım,esine annen gelsin diyerek. Rahat edemezsin gecmiste sorun yaşamışsın çünkü. Sen etraftaki cok bilmislere bakma. Esin zaten yaninda olcakmis babalik izniyle?
Kayınvalideye gel demedik hala. Eşime biraz daha yaklaşsın doğum öyle söyleriz dedim daha tam karar vermedim yani gelmesin desem getirtmez eşim ama o da korkuyor üstesinden gelemeyiz diye...

k.validem doğumuma geldi ve biz doğumdan sonra kızımla ilgili bazı problemler yaşadık bu problemleri lohusalık depresyonuyla birlikte ben biraz abarttım

k.validem yanımda kaldığı 2 hafta boyunca bizim yaşadığımız bu durumları eltime eltimin komşularına vs dalga geçerek anlatmış

duyunca aşırı sinirlenmiştim seninki de böyle iğrenç bir zihniyetteyse gelmesin kalmasın

bile bile lades demişsiniz. normal zamanda anlaşamadığınız insanla yeni doğum yapmışken anlaşabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? üstelik eşiniz babalık izni almış, üçüncü bi kişiye gerek yok ki. herkes başında biri ile mi doğuruyor?

bir akrabanız falan yok mu gelebilecek?
veya durumunuz varsa 1 aylığına da olsa ücretli birini tutsanız?
Maalesef gelebilecek kimsem yok bu yüzden ağlıyorum sürekli kimsesiz gibi kaldım diye. Bulunduğumuz yerde güvenebileceğimiz birkaç arkadaş dışında kimse yardıma gelmez. Onların da çocukları var bir noktaya kadar yardım edebilirler. Eve temizliğe gelecek bayan bile bulamadım.

İlk bebeğiniz sanırım hayırlı olsun:) İlk olduğu için bir iki hafta yanınızda birinin bulunması iyi olur.
Kayınvalideniz evin içini başkalarına anlattıysa bu sorun gerçekten.
Teyze, kuzen de olabilir. Parayla yardımcı tutsanız kısa süre için o da zor.
Ama başka çare yoksa kv gelsin. Dolaba yemek atın bolca eve de temizlikçi gelsin. Herşeyin yeri belli olsun bebekle ilgili. Kanamanız olacak pedinizi eşiniz değiştirmeye yardım etsin yine duş alırken eşiniz destek olsun.

Kayınvalideye gel demedik hala. Eşime biraz daha yaklaşsın doğum öyle söyleriz dedim daha tam karar vermedim yani gelmesin desem getirtmez eşim ama o da korkuyor üstesinden gelemeyiz diye...
Tamam o zaman,madem oyle,hic haber verme
Esin yaninda olacakmış zaten. Cok daha rahat edersin. Stresli olmazsin. Yeme icmeyi o ayarlar,arada bebegin altini falan degistirir . Allah saglikla kucağına almayı nasip etsin. Hic karıştırmayın kayinvalideni

kokoskari
Hastaneden çıkınca hem bebek bakımı, hem yemek, hem ev işleri... Bunların hepsinin üstesinden esinizle birlikte gelebileceginizi düşünüyorsanız yalnız kalın .
Benim de doğumum yakın. Annem rahatsız yardımcı olacak durumda değil. Kayinvalidem gelip yardımcı olacak. Yemek işini halletse bile yeter. Şahsen ben eşimle bu kadar şeyi tek başımıza yapabilecegimizi hiç sanmıyorum
Bence 1 hafta sabredin, birbirinizi germeden, eşiniz de evdeyken bırakın size yardımcı olsun. Iki taraf da birbirine anlayışlı olsun.
Bu arada size naçizane tavsiyen.. Lohusa depresyonu konusunda kendinizi şimdiden şartlandırmayın derim. Hem kendi, hem de etrafınızın huzuru için hurafeleri kafanıza takmayın. Açıkçası ben aklımdan bile geçirmiyorum. Yaşayıp göreceğiz.

Şimdi siz yorgun, uykusuz ve tecrübesiz hissedeceksiniz ya doğumda, kayınvalide geldiğinde üstüne birde gerginlik, trip çekme, açık kapama, alttan alma eklenecek. Siz sadcee çocuğunuza odaklanın. Çok daha çabuk adapte olursunuz hayatınıza. Gelmesin kayınvalide.

Hepinize teşekkürler fikirleriniz için. Eşim babalık iznine ayrılacak yani 10 gün yanımda olacak. Sanırım insanlar beni çok korkuttu kendi kendinize olmaz yanınıza biri gelsin diyorlar ama kv gelmesin diyorlar herkes bir yorum yapıyor ben de ikk bebek olunca korktum birazcık hiç deneyimim yok eşime de çok fazla yüklenmek istemiyorum. Ped değiştirme işine gelince kv nin yapmasındansa eşimi tercih ederim ama onun da benden soğumasından çekiniyorum açıkçası.

10 gün yeterli değil mi? ablam da doğum yaptığında annem veya kv devamlı kimse kalmadı yanında. ilk çocuğuydu.

Allah yardımcınız olsun
Babalık izni 5 gün bildiğim 1 hafta daha eşiniz izin alsa toparlarsınız aslında

Bende sezaryen ile doğum yaptım, pedimi de kendim değiştirdim, banyomu da kendim yaptım. Yatalak hasta olunmuyor doğum yapınca normal şartlarda.

Bende yalnız kaldım. Eşimle beraber halettik her şeyi. Ama bunun için eşinizin yemek ve temizlik yapabilmesi lazım. Yok eşim bunları yapamaz dersen, temizliği sallasan bile yemek yapmak şart. Şimdiden buzluğa köfte, kavurma, haşlanmış bakliyat, pide vs. Koyarsanız eşinize tarif edersiniz o da yapar. 1 hafta sonra kendine gelirsin zaten. Emin ol kayınvalideyle kalmaktansa hergün dışardan yemeyi tercih edersin..

10 gün yeterli değil mi? ablam da doğum yaptığında annem veya kv devamlı kimse kalmadı yanında. ilk çocuğuydu.
10 gün yeter tabiki zaten kayınvalide gelirse o 10 günlük süreçte gelecek ben onunla yalnız kalmak istemiyorum evde.
Allah yardımcınız olsun
Babalık izni 5 gün bildiğim 1 hafta daha eşiniz izin alsa toparlarsınız aslında
Memurlarda 10 gün babalık izni. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 10 güne toparlarım diye düşünüyorum ben de.

Deneyimli birilerinden duymak rahatlattı beni kendim üstesinden gelebilirim inşallah. Eşim yemek de temizlik de yapar ben kendi bakımımı sağlayabileceğimden emin değildim ama söyledikleriniz içime su serpti çok teşekkürler

,

siz göze aldıysanız bişey diyemeyiz.

Benim de doğumdan sonra bir hafta annem yanımda kaldı. Yemek yapılması ve etrafın toplanması dışında kimseye ihtiyaç olmuyor bence. Hatta sütün niye yok muhabbeti yüzünden insanın moralini bozuyorlar. Normal doğum yapacaksan ped değiştirme işi regl zamanı değiştirmekten farksız. Eğer yardım alacaksan kv veya başka birinden yemek yapıp getirmesini isteyebilirsin belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…