Doğum sorunsalı:(

Hangisi daha iyi bir seçenek

• Kv gelsin

• Tek başınıza üstesinden gelin

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bazi arkdaslae ne kdr basite indirgemis herseyi ya hayret ettim okurken. Guclu dirayetli olanlar bile minimum 3 gun snra toparlanirken benm kiskardesim cok hassastir 1 haftaoldu bugun yenitoparlaniyor. Ve hala yardima ihtiyaci vr o cocuk surekliuyaniyo meme istiyo memesi aciyo emziremiyo mamayapikiyo dikisi yuzunden cocuk aglar aglamaz ziplayamiyor cocuga. Biz bunlsrin heosini anlattik kardesime kendni hazirlasin die ve heo ynndaydik daha dun kalkip suyunu falan doldurmaya basladi. Ben yikadim onu kollarifalan hep tas gibi olms hareketsizlkten kaldiramiyo. Yani bi suru sey var daha herseyi tospembe anlatmak yasayankn psikolojisini bozuyor acikcasi. Canm bnm mutlaka birini al ynina sanayardim edecek es herseyi yapamiyo. Kardesimn batikonlu bacaklari falan hep ben sildim esine bunu yaptiramazdi ha kv yede yaptirablr msn bilmyrm ama egilip kendin yapamazsn bu bi gercek

sezeryanla dogum yaptim hem annem hem kaynanam yanimdaydi annemin sacmaliklarindan kaynannamin hurafelerinden resmen depresyona girdim halada cikmis degilim okadar sinirlendimki dikis agrisina bile katlandim bir gun bile yatmadim neden biri cocuga sekerli su veriyor biri kabiz olmus bu cocuk diyip kayisi suyu iciriyor inanin sinir basiyor eger sezeryanla doguracaksaniz sadece 10 gun normal doguracaksaniz 3 5 gun gelsin gitsinler ayaklandiktan sonra bebege sizden baska kimsenin yapacagi birsey kalmiyor annelik bambaska birsey daha ilk gunden cocugun neden agladigini bile hissedebileceginiz mucize birsey annelik zor olan ilk gunler
ne yaparlarsa yapsinlar caninizi skmayin sutun kesilmeside evet uzucu bir olay ama inanin porspartum daha uzucu bir olay oyuzden kendinize sahip cikin once

Geçen sene bebeğimi kaybettiğimde normal doğum yaptım. Bütün özel ihtiyaçlarımı eşim karşıladı. Lavaboya götürdü, başımda bekledi. Duşumu alırken yardım etti. Ne tiksindi benden ne de soğudu. Ben de düşünüyorum, Allah korusun onun başına bişiy gelse, her türlü ihtiyacını gideririm. Bana göre gerçek sevgi budur. (bana da o zaman etraftan doğumda sakın eşin kalmasın, soğur senden vs dediler ama dinlememiştim).

Sizinki hassasmis olabilir benim iki tanıdığım sezeryann oldu birisi çok kötü olurken biri de baş ağrısı dışında hicbirsey im yok çok iyi diye mesaj attı mesajlastik çocuk meselesine gelince nice kimsesiz insanlar var onlar ne yapiyor çatlak kremi alsın göğsüne lansinoh sürsün öyle emzirmeye devam silmesine yikamasina gerek yok o kremi sonra.. daha ne eşler var herşeyi yapiyor benim baticonumu eşim sürdü herkesin acı eşiği farklı

Doğum öncesinde temizlik için birisini çağırın (gerekirse 2 gün) .Cam perde detaylı bir temizlik yaptırın.

Doğuma ne kadar var bilmiyorum ama derin dondurucuya bol bol yiyecek birşeyler atın şimdiden (sebze, et, köfte ne bulursanız).

Doğumunuz özelde olacaksa bazı hastaneler bebek bakımı konusunda çok deneyimli. Geçen hafta arkadaşım doğum yaptı. Yıkamaya kadar herşeyi birlikte yapmışlar. Haftasonu da evlerinde ziyaret edecekmiş hastane görevlileri.

Bir de bunu yapabilir misiniz bilmiyorum ama ilk 1 ay misafir kabul etmemeye çalışın (hem yenidoğan bebeğin sağlığı için, hem sizin toparlanmanız için. Aynı zaman da misafirdi, ikramdı uğraşmamış olursunuz).

Ne guzel masallah . bnm kardesim dun amelyt olms gibi yuruyo dedinz gibi herkesn aci esigi farkki ama yanlz olmaz yinede ne olrsa olsn . mesela en basitnden uyurken ynnda biri olmasi bile onemli

Soğumaya gelince benim eşim hiç soğuması hatta daha çok yanımda oldu sen ne acılar çekiyorsun Rabbim yardimcin olsun diye. Bence hassas düşünmeye gerek yok soğuyacak birşey de yok çok nadir dır takan erken erkler böyle şeylere takmaz sanmıyorum

Konu sahibi bnisakn yanls anlama yakn zamanda gordgm seyler uzerine tedbir alman icn acik kobusuyorun sadce . korkma sen hic. Allah sglkli dogumlar nasip etsin

Hastaneden çıkana kadar biraz toparlıyorsun zaten. Eve geçince kendini ve çocuğu halledebilirsin. Yemek işini ilk bi kaç hafta dışardan ev yemekleri yapan bi yerden alın. Eşinde evi toparlarsa başka bir şeye ihtiyacın yok. İlk 15 gün bebekler uyur zaten. Gaz sancıları 2 haftadan sonra olur olursa. Sen de o zamana baya toplarsın. Eşin yanındaymış bütün gün zaten. Sorun yaşayacağın biri olacağına hiç olmasın derim.

Sağlıkla kucaga alin bebeginizi insallah. Esinizin dogum zamaninda tatil alma sansi varsa tatil alsin. Biz öyle yaptik iki dogumdada. Insan ilk çocukta biraz acemi oluyor, ama üstesinden kendinizde gelirsiniz. Kvde anlasamiyorsaniz gelip kalmasi sizi boş yesen strese sokar.

Hayırlı sağlıklı kucağına almayı nasip etsin allahım.Sadece hastanede yanında birini istiyor insan ,onun dışında tek başına daha iyi hissediyorsun çünkü lohusa halinle ne deseler ne yapsalar insanın zoruna gidiyor bence bebeğine tek başına bakmak daha çabuk düzen oturtmanıza yardımcı oluyor.

Arkadaşlar, tamam Doğumda abartılacak birşey yok ama o kadar da kolay değil.
Ben üçüncü gün bebeğimi pusetinde sarılık diye hastaneye götürdüm. Herkes çabuk toparladın dedi. Ama ben bebeğimin bezini değiştirmeyi başarmış olsam da dikişlerimden dolayı kendi pedimi değiştiremedim. İlk üç gün kadar uykumu düzenleyemedim. İlk bebeğini kendi başına karşılamak bence her yiğidin harcı değil. Doğum öncesi kitaplar okudum sürekli araştırma yaptım ama olmuyor olmuyor. Meme uçlarım kanamış farketmemişim. Bebeğim kan kusuyor diye depresyona girdim. Eşin destek olsa da o da bilmiyor ki bebek bakımını.
Bence bir b planınız olsun.

Ben iki dogumumda da yalnizdim, oglum cok gazliydi, ruh gibi geziyordum ama kizimda hic sorun yasamadim, kimsenin varligini aramadim.
40 imiz cikinca annemle babam 15 gunlugune geldi, o zaman emzirip disari ciktim hep gezdim geldim, o beni rahatlatmisti.
Onun disinda tekken yemegimi de yaptim, dusa da girdim.

Eşi neden batikonlu ayaklarını silemiyor?

Her doğum kendine özeldir. Eğer duş almak için yardıma ihtiyacı olursa eşi yardım eder. Zaten evde izinli olacakmış. Kvdense kocasıyla daha rahat olur. Bacaklarını da kocası siler. Hastanedeyken vc ye ne annemi ne ablamı çağırdım eşim götürüyordu. Eş mama da hazırlayabilir, bebeği karısının kucağına da verebilir. Lohusa psikolojisi zor oluyor. Eğer karşında anlayışlı biri yoksa tam bi kaos.

Kardesiniz sanirim sezeryan oldu ve aci esigi dusuk ya da ameliyata verdigi vucut tepkisi agir.
Bacaklarini neden esi silemesin hem?

Lütfen kendinize güvenin. Allah içinize altından kalkcak sabrıda gücüde veriyo merak etmeyin. Benim Doğumdan sonra kv kaldı yanımda ama kalmasa da olurmuş. Çok yardımcı oldu Allah razı olsun ama eşiniz yanınızdaysa zaten bebek yeni doğduğu zaman genelde uyuyo. Yemekte,temizlikte hiç bişey sorun Olmaz. Bizi kodlamışlar yanında biri olmak zorundaymış gibi ama değil aslında. Kendi başınıza altından kalkarsanız kimseye minnet etmezseniz ilerde de kimse sizi bununla vuramaz. Bence ilk başta deneyin kendiniz baktınız zor oluyo ,yapamıyorsunuz o zaman söylersiniz

Kardesiniz sanirim sezeryan oldu ve aci esigi dusuk ya da ameliyata verdigi vucut tepkisi agir.
Bacaklarini neden esi silemesin hem?
Ben esi silmesin demedim ki ben ynndaydim ben temizledim cnku b3n yapimca kardesim kendin i daha iyi hisetti. Suanda oenmli olan krdesmn kndini iyi hisetmesi onun mutlulugu icn. Kaldi ki krdesim de esi nin elinden geleni yptginin farknda oldgu icin enistemi de cok yormak istemedik zaten ilerde cocugun bi cok isini birlkte gorcekler

Sanirim arkdslarim cogu b3ni ynlis anladi. KARDESIM BU ISI BEN YAPARSAM KENDINI DAHA IYI HISEDECEGINI SOYLEDI. CNLU BIZ KARDESLER BIRBIRIMZE ASIRI DUSKUNUZ. VE YANINDA ONCA KADIN VARKEN ESININ BUNU YAPMASI BANA ABES GELIR. BU BENIM DUSUNCEM. SAYGI DUYULMASINI RICA EDIYORUM. zaten eger esi ynndaysa ve anne esinin yaomadini istiyorsa zaten hicbir sknti ykk esdw bu gorevi gayette yapabilir . skmti ykk onemli olan LOGUSA ANNENIN KENDIBI MUTLU HISETMESI IYI HISETMESI..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…