- 14 Kasım 2017
- 1.587
- 932
- 123
- 34
Hepinize teşekkürler fikirleriniz için. Eşim babalık iznine ayrılacak yani 10 gün yanımda olacak. Sanırım insanlar beni çok korkuttu kendi kendinize olmaz yanınıza biri gelsin diyorlar ama kv gelmesin diyorlar herkes bir yorum yapıyor ben de ikk bebek olunca korktum birazcık hiç deneyimim yok eşime de çok fazla yüklenmek istemiyorum. Ped değiştirme işine gelince kv nin yapmasındansa eşimi tercih ederim ama onun da benden soğumasından çekiniyorum açıkçası.
Sizinki hassasmis olabilir benim iki tanıdığım sezeryann oldu birisi çok kötü olurken biri de baş ağrısı dışında hicbirsey im yok çok iyi diye mesaj attı mesajlastik çocuk meselesine gelince nice kimsesiz insanlar var onlar ne yapiyor çatlak kremi alsın göğsüne lansinoh sürsün öyle emzirmeye devam silmesine yikamasina gerek yok o kremi sonra.. daha ne eşler var herşeyi yapiyor benim baticonumu eşim sürdü herkesin acı eşiği farklıBazi arkdaslae ne kdr basite indirgemis herseyi ya hayret ettim okurken. Guclu dirayetli olanlar bile minimum 3 gun snra toparlanirken benm kiskardesim cok hassastir 1 haftaoldu bugun yenitoparlaniyor. Ve hala yardima ihtiyaci vr o cocuk surekliuyaniyo meme istiyo memesi aciyo emziremiyo mamayapikiyo dikisi yuzunden cocuk aglar aglamaz ziplayamiyor cocuga. Biz bunlsrin heosini anlattik kardesime kendni hazirlasin die ve heo ynndaydik daha dun kalkip suyunu falan doldurmaya basladi. Ben yikadim onu kollarifalan hep tas gibi olms hareketsizlkten kaldiramiyo. Yani bi suru sey var daha herseyi tospembe anlatmak yasayankn psikolojisini bozuyor acikcasi. Canm bnm mutlaka birini al ynina sanayardim edecek es herseyi yapamiyo. Kardesimn batikonlu bacaklari falan hep ben sildim esine bunu yaptiramazdi ha kv yede yaptirablr msn bilmyrm ama egilip kendin yapamazsn bu bi gercek
Ne guzel masallah . bnm kardesim dun amelyt olms gibi yuruyo dedinz gibi herkesn aci esigi farkki ama yanlz olmaz yinede ne olrsa olsn . mesela en basitnden uyurken ynnda biri olmasi bile onemliSizinki hassasmis olabilir benim iki tanıdığım sezeryann oldu birisi çok kötü olurken biri de baş ağrısı dışında hicbirsey im yok çok iyi diye mesaj attı mesajlastik çocuk meselesine gelince nice kimsesiz insanlar var onlar ne yapiyor çatlak kremi alsın göğsüne lansinoh sürsün öyle emzirmeye devam silmesine yikamasina gerek yok o kremi sonra.. daha ne eşler var herşeyi yapiyor benim baticonumu eşim sürdü herkesin acı eşiği farklı
Hayırlı sağlıklı kucağına almayı nasip etsin allahım.Sadece hastanede yanında birini istiyor insan ,onun dışında tek başına daha iyi hissediyorsun çünkü lohusa halinle ne deseler ne yapsalar insanın zoruna gidiyor bence bebeğine tek başına bakmak daha çabuk düzen oturtmanıza yardımcı oluyor.Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.
Bazi arkdaslae ne kdr basite indirgemis herseyi ya hayret ettim okurken. Guclu dirayetli olanlar bile minimum 3 gun snra toparlanirken benm kiskardesim cok hassastir 1 haftaoldu bugun yenitoparlaniyor. Ve hala yardima ihtiyaci vr o cocuk surekliuyaniyo meme istiyo memesi aciyo emziremiyo mamayapikiyo dikisi yuzunden cocuk aglar aglamaz ziplayamiyor cocuga. Biz bunlsrin heosini anlattik kardesime kendni hazirlasin die ve heo ynndaydik daha dun kalkip suyunu falan doldurmaya basladi. Ben yikadim onu kollarifalan hep tas gibi olms hareketsizlkten kaldiramiyo. Yani bi suru sey var daha herseyi tospembe anlatmak yasayankn psikolojisini bozuyor acikcasi. Canm bnm mutlaka birini al ynina sanayardim edecek es herseyi yapamiyo. Kardesimn batikonlu bacaklari falan hep ben sildim esine bunu yaptiramazdi ha kv yede yaptirablr msn bilmyrm ama egilip kendin yapamazsn bu bi gercek
Her doğum kendine özeldir. Eğer duş almak için yardıma ihtiyacı olursa eşi yardım eder. Zaten evde izinli olacakmış. Kvdense kocasıyla daha rahat olur. Bacaklarını da kocası siler. Hastanedeyken vc ye ne annemi ne ablamı çağırdım eşim götürüyordu. Eş mama da hazırlayabilir, bebeği karısının kucağına da verebilir. Lohusa psikolojisi zor oluyor. Eğer karşında anlayışlı biri yoksa tam bi kaos.Bazi arkdaslae ne kdr basite indirgemis herseyi ya hayret ettim okurken. Guclu dirayetli olanlar bile minimum 3 gun snra toparlanirken benm kiskardesim cok hassastir 1 haftaoldu bugun yenitoparlaniyor. Ve hala yardima ihtiyaci vr o cocuk surekliuyaniyo meme istiyo memesi aciyo emziremiyo mamayapikiyo dikisi yuzunden cocuk aglar aglamaz ziplayamiyor cocuga. Biz bunlsrin heosini anlattik kardesime kendni hazirlasin die ve heo ynndaydik daha dun kalkip suyunu falan doldurmaya basladi. Ben yikadim onu kollarifalan hep tas gibi olms hareketsizlkten kaldiramiyo. Yani bi suru sey var daha herseyi tospembe anlatmak yasayankn psikolojisini bozuyor acikcasi. Canm bnm mutlaka birini al ynina sanayardim edecek es herseyi yapamiyo. Kardesimn batikonlu bacaklari falan hep ben sildim esine bunu yaptiramazdi ha kv yede yaptirablr msn bilmyrm ama egilip kendin yapamazsn bu bi gercek
Bazi arkdaslae ne kdr basite indirgemis herseyi ya hayret ettim okurken. Guclu dirayetli olanlar bile minimum 3 gun snra toparlanirken benm kiskardesim cok hassastir 1 haftaoldu bugun yenitoparlaniyor. Ve hala yardima ihtiyaci vr o cocuk surekliuyaniyo meme istiyo memesi aciyo emziremiyo mamayapikiyo dikisi yuzunden cocuk aglar aglamaz ziplayamiyor cocuga. Biz bunlsrin heosini anlattik kardesime kendni hazirlasin die ve heo ynndaydik daha dun kalkip suyunu falan doldurmaya basladi. Ben yikadim onu kollarifalan hep tas gibi olms hareketsizlkten kaldiramiyo. Yani bi suru sey var daha herseyi tospembe anlatmak yasayankn psikolojisini bozuyor acikcasi. Canm bnm mutlaka birini al ynina sanayardim edecek es herseyi yapamiyo. Kardesimn batikonlu bacaklari falan hep ben sildim esine bunu yaptiramazdi ha kv yede yaptirablr msn bilmyrm ama egilip kendin yapamazsn bu bi gercek
Cnku calisiyor cnku isyeri izin vermedi . cnku ablasi ve annesi yanindayken esi ypmasada olur.Eşi neden batikonlu ayaklarını silemiyor?
Ben esi silmesin demedim ki ben ynndaydim ben temizledim cnku b3n yapimca kardesim kendin i daha iyi hisetti. Suanda oenmli olan krdesmn kndini iyi hisetmesi onun mutlulugu icn. Kaldi ki krdesim de esi nin elinden geleni yptginin farknda oldgu icin enistemi de cok yormak istemedik zaten ilerde cocugun bi cok isini birlkte gorceklerKardesiniz sanirim sezeryan oldu ve aci esigi dusuk ya da ameliyata verdigi vucut tepkisi agir.
Bacaklarini neden esi silemesin hem?
Sanirim arkdslarim cogu b3ni ynlis anladi. KARDESIM BU ISI BEN YAPARSAM KENDINI DAHA IYI HISEDECEGINI SOYLEDI. CNLU BIZ KARDESLER BIRBIRIMZE ASIRI DUSKUNUZ. VE YANINDA ONCA KADIN VARKEN ESININ BUNU YAPMASI BANA ABES GELIR. BU BENIM DUSUNCEM. SAYGI DUYULMASINI RICA EDIYORUM. zaten eger esi ynndaysa ve anne esinin yaomadini istiyorsa zaten hicbir sknti ykk esdw bu gorevi gayette yapabilir . skmti ykk onemli olan LOGUSA ANNENIN KENDIBI MUTLU HISETMESI IYI HISETMESI..Her doğum kendine özeldir. Eğer duş almak için yardıma ihtiyacı olursa eşi yardım eder. Zaten evde izinli olacakmış. Kvdense kocasıyla daha rahat olur. Bacaklarını da kocası siler. Hastanedeyken vc ye ne annemi ne ablamı çağırdım eşim götürüyordu. Eş mama da hazırlayabilir, bebeği karısının kucağına da verebilir. Lohusa psikolojisi zor oluyor. Eğer karşında anlayışlı biri yoksa tam bi kaos.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?