Haklısınız huzur mu daha önemli temizlik yemek mi diye düşündüm şimdi. Eşim ev işlerini halleder bebeğe de beraber bakarız inşallah. Teşekkür ederim moral oldu bana...Bunu benzer her konunun altına yazıyorum. Ailem hayatta değil, ilk doğumumda eşimin ailesi gelip 2 hafta kaldılar, iyi insanlardır ama o 2 haftada bana kafayı yedirttiler. İnsan yemek, ev işi filan değil, sakinlik, mahremiyet ve huzur istiyor çünkü o dönemde. Yemek ve ev işi atla deve değil. Abartmaya, gözde büyütmeye gerek yok. İnsanoğlu bir salata ve makarnayla da doyuyor. Bebek bakımını da iki kişi zaten halledersiniz. İkinci doğumumda yanımda kimseyi istemiyorum, bir de 3 yaşında kızım var, ona rağmen düşünün. Üstelik sizin kayınvalideyle aranız iyi bile değil, bence geç olmadan planlarınızı değiştirin. Eşiniz evdeyken 3. bir kişiye neden ihtiyacınız olacak ki zaten? Eş yan gelip yatacak bir tip değilse, birlikte üstesinden gelirsiniz.
Kv uzakta yaşıyor o yüzden yemek işini buzlukla çözmem gerekli. İnşallah normal olur da kendimi çabuk toparlarım. Süt vs muhabbetlerinden ben de korkuyorum moralim de çabuk bozulur zaten normalde bile hemen ağlarımBenim de doğumdan sonra bir hafta annem yanımda kaldı. Yemek yapılması ve etrafın toplanması dışında kimseye ihtiyaç olmuyor bence. Hatta sütün niye yok muhabbeti yüzünden insanın moralini bozuyorlar. Normal doğum yapacaksan ped değiştirme işi regl zamanı değiştirmekten farksız. Eğer yardım alacaksan kv veya başka birinden yemek yapıp getirmesini isteyebilirsin belki.
Geçmiş olsun çok zor durumda kalmışsınız. Kendi kayınvalidem için de yapmaz diyemem sizinkinin yaptıklarını. Daha önce yaptı çünkü o yüzden güvenemiyorumVallahi canım ben doğumdan sonra 15 gün hastanede yattm benim kv de hastanede benle kalcakti kavga çıkardığı için hastaneden güvenlikler attı odamdan.
Sonra geldiğinde birseye karışacak yüzü olmadı konuştu kendince şimdide o yaptıklarını yapmamis gibi davranıyor.
Gelmemesi daha iyi.
benimde annem uzaktaydı ve çalışıyordu.
Sürekli açık arayan br kadın
9 aylık hamileyken evime gelip beni insanlara rezil etmiş ağlaymış seni bosaticam nerden buldmda seni evlendirdim çöplük olmuş ev. Bilmem be tarzı ve daha fazlasini konuştu
Geçmiş olsun çok zor durumda kalmışsınız. Kendi kayınvalidem için de yapmaz diyemem sizinkinin yaptıklarını. Daha önce yaptı çünkü o yüzden güvenemiyorum
Sezeryan ne abartılıyor? Ped değiştirmede banyo yapmada ne var ki? Eşin yemek temizlik halletcekse kimseyi çağırmana gerek yok. Kv nasıl bi karakter anlaşabiliyo musun normalde? Gelse iyi olur hazır yemek açısından. Bebeğin karnı tokken de bakar sen de uyursun.
Vallahi kuzu ilk doğumunsa benden sana tavsiye annen gelse eşin alınır kırılır olur, kaynana gelse sen darılırsın. mutlaka kuşak farkı,büyüklük/üstünlük farkı benim dediğim olsun farkı yüzünden herkes birbirine giriyor..Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.
Konuyu okumadan direk ankete oyumu tek başınıza üstesinden gelinden yana kullandm.Hanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Ben de o zaman annen gelsin sen babalık iznindeyken kalsın sadece dedim ama şimdi de herkes kv ile rahat edemeyeceğimi söylüyor.
Malum lohusalıkta insan çok hassas ve alıngan oluyor. Üstelik hasta bakımı gibi bakıma ihtiyacım olursa beni o şekilde görmesini istemiyorum.
Kv ile daha önce cok ciddi sorunlar yaşadık evimdeki her açığımı başkalarına anlattı eşimi doldurmaya çalıştı ve ben gelmesini hiç istemiyorum çok müdahaleci bir insan... Kimsesiz gibi hissediyorum aklıma geldikçe ağlıyorum hele lohusalıkta bir sorun yaşarsak sütümün kesilmesinden bile korkuyorum Allah korusun.
Ben ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz? Aynı sorunu yaşayan veya farklı fikirleri olanlar varsa... Biraz uzun oldu kusura bakmayın çok kafaya taktım.
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Çok haklısınız inşallah üstesinden geleceğiz eşimle beraber.Vallahi kuzu ilk doğumunsa benden sana tavsiye annen gelse eşin alınır kırılır olur, kaynana gelse sen darılırsın. mutlaka kuşak farkı,büyüklük/üstünlük farkı benim dediğim olsun farkı yüzünden herkes birbirine giriyor..
Bir daha doğumum olsa ben kendime yeterim, yetmem lazım..
Tek problem yemek problemi..
Süt için bol su, çorba, duş, düzenli yemek yemek lazım..
bebekler ilk günler devamlı yatıyor zaten o yatar yatmaz sende kafanı koyar yatarsın.. Bi süre sonra bünye alışıyor..
bak ben 7 aylık erken doğmuş bi bebeği büyüttümse hayli hayli yaparsın..
Doğumdan önce tüm temizlik işlerini halletir bu çok önemli.. Doğumdan sonra uğraşmak zor oluyor..
Sadece yemek işlerini halledecek bi komşu bulursan, güvendiğin bi dost olur ücreti ne ise verirsin..
Yaprsın sen güven kendine eşin ilk 10 gün senle zaten.. babalık izni 10 gündü sanırım.. olmazsa rapor alsın çünkü iyi kötü bakıma muhtaçsın özel bi durum, yahut senelik izin kullansın..
hepsini düşün sana en uygun kararı al..
Sağlıcakla kavuşun..
Ben 9kumadan oy kulandim amaproblem yasiyormussun cagirmaman dahadogru. Eger sezeryn yapacaksan dogumucok zor yanlz yapamazsin kardesim 1 hafta once sezeryn oldu hala hergn ynndayz annem orda kaliyo . Ailenden biri mutlaka olmali ynnda . normal dogm bile olaa psikolojik acidan ihtiyac duycaksnHanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Cnm kizkardes hala teyze arkds da mi yok . yardima ihtiyac duycaksn mutlaka neplrsa olsn.Hepinize teşekkürler fikirleriniz için. Eşim babalık iznine ayrılacak yani 10 gün yanımda olacak. Sanırım insanlar beni çok korkuttu kendi kendinize olmaz yanınıza biri gelsin diyorlar ama kv gelmesin diyorlar herkes bir yorum yapıyor ben de ikk bebek olunca korktum birazcık hiç deneyimim yok eşime de çok fazla yüklenmek istemiyorum. Ped değiştirme işine gelince kv nin yapmasındansa eşimi tercih ederim ama onun da benden soğumasından çekiniyorum açıkçası.
Yenidogan her türlü zor. Eşiniz yemek vs yapabilcekse ki sezaryen olursa ilk günler kalkamazsiniz. Kimsenin gelmesine gerek yok en azından sinirleriniz bozulmazHanımlar merhaba. Yakın zamanda doğumum var. Annem rahatsız olduğu için gelme imkanı yok maalesef. Önce eşime kimse gelmesin biz kendi kendimize halletmeye çalışalım dedim sağolsun sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Ama insanlar mutlaka yardıma birilerinin gelmesi gerektiğini söyleyip duruyor ve benim gözüm korktu.
Sezeryan yaptımTeşekkür ederim güzel yorumunuz için. Çok haklısınız inşallah üstesinden geleceğiz eşimle beraber.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?