Doğum sorunsalı:(

Hangisi daha iyi bir seçenek

• Kv gelsin

• Tek başınıza üstesinden gelin

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bunu benzer her konunun altına yazıyorum. Ailem hayatta değil, ilk doğumumda eşimin ailesi gelip 2 hafta kaldılar, iyi insanlardır ama o 2 haftada bana kafayı yedirttiler. İnsan yemek, ev işi filan değil, sakinlik, mahremiyet ve huzur istiyor çünkü o dönemde. Yemek ve ev işi atla deve değil. Abartmaya, gözde büyütmeye gerek yok. İnsanoğlu bir salata ve makarnayla da doyuyor. Bebek bakımını da iki kişi zaten halledersiniz. İkinci doğumumda yanımda kimseyi istemiyorum, bir de 3 yaşında kızım var, ona rağmen düşünün. Üstelik sizin kayınvalideyle aranız iyi bile değil, bence geç olmadan planlarınızı değiştirin. Eşiniz evdeyken 3. bir kişiye neden ihtiyacınız olacak ki zaten? Eş yan gelip yatacak bir tip değilse, birlikte üstesinden gelirsiniz.

Haklısınız huzur mu daha önemli temizlik yemek mi diye düşündüm şimdi. Eşim ev işlerini halleder bebeğe de beraber bakarız inşallah. Teşekkür ederim moral oldu bana...

Vallahi canım ben doğumdan sonra 15 gün hastanede yattm benim kv de hastanede benle kalcakti kavga çıkardığı için hastaneden güvenlikler attı odamdan.
Sonra geldiğinde birseye karışacak yüzü olmadı konuştu kendince şimdide o yaptıklarını yapmamis gibi davranıyor.
Gelmemesi daha iyi.
benimde annem uzaktaydı ve çalışıyordu.
Sürekli açık arayan br kadın

9 aylık hamileyken evime gelip beni insanlara rezil etmiş ağlaymış seni bosaticam nerden buldmda seni evlendirdim çöplük olmuş ev. Bilmem be tarzı ve daha fazlasini konuştu

Kv uzakta yaşıyor o yüzden yemek işini buzlukla çözmem gerekli. İnşallah normal olur da kendimi çabuk toparlarım. Süt vs muhabbetlerinden ben de korkuyorum moralim de çabuk bozulur zaten normalde bile hemen ağlarım

Geçmiş olsun çok zor durumda kalmışsınız. Kendi kayınvalidem için de yapmaz diyemem sizinkinin yaptıklarını. Daha önce yaptı çünkü o yüzden güvenemiyorum

E şimdiden bu kadar kendinizi hazırlarsanız düşündüğünüz kötü şeyleri yaşarsınız.
Bence babalık izni sonrası gelsin kv,
1 hafta-10 günlüğüne.

Sonuçta duşa girmeniz, kendinize yemek hazırlamanız vs gerekecek.. ilk çocuk acemiliği olacak

Kendinizi hazırlayacağınız şey kötü ihtimaller olmasın.
Onun yerine, ne derse desin takmamayı, bebeğiniz için kendinize iyi bakmak için ona iş yaptırmayı falan düşünün. Açığınızı başkalarına anlatıyorsa da onun ve dinleyen başkalarının ayıbı.

Sezaryen doğum yaptım. 3 gün kaldım hastanede. 2 gün benim için, 3. Gün foto terapi için. Evde kimse yoktu. Gayet de iyiydik.
Hala çok iyi anlaştığım, öncesinde sorun yaşamadığım kvyi hastanede kaldığında ağlatmıştım. Lohusalık korkunç bir şey.

Geçmiş olsun çok zor durumda kalmışsınız. Kendi kayınvalidem için de yapmaz diyemem sizinkinin yaptıklarını. Daha önce yaptı çünkü o yüzden güvenemiyorum

Bir esin dostun akraban var mı kalabilecek...
Hastanede en azından destek ola biraz çok faydası olur.
Ilk aylar uykusuzluk çok oluyor.
Açlık sabırsızlık.
Sabret ama şuan oğlum 3 aylık çok iyiyim çok şükür...
Ilk zamanlar yetemiyor insan.
Sonraları alisiyor her işin oluyor.
Esin izindeyse o sadece sana yemek ve az biraz temizlik yapsa ayarlasa yeter.
Gelcek misafirlere hazır şeyler verirsiniz.
Lokum veya kuru pasta meyve suyu vs.
Uğraşma

Sütüne uykuna bebeğine odaklan.
Annesi gelmesin bence.

Sezeryan ne abartılıyor? Ped değiştirmede banyo yapmada ne var ki? Eşin yemek temizlik halletcekse kimseyi çağırmana gerek yok. Kv nasıl bi karakter anlaşabiliyo musun normalde? Gelse iyi olur hazır yemek açısından. Bebeğin karnı tokken de bakar sen de uyursun.

doğum ekstrem durumlar dışında akabinde yatalak olunan bir durum değil. doğum sonrasını zorlaştıran şey postpartum hüzün denen ve bazen depresyonla da gidebilen süreç. yoksa yemek, temizlik vs bunlar için kimseye ihtiyaç yok. eşiniz memur olduğuna göre en azından çalışma saatleri rahattır. duş,yemek vs işlerini o evdeyken olacak şekilde halledersiniz. fakat fiziksel yardım olarak değil de, duygusal açıdan destek olabilecek birileri sizi çok rahatlatır. bu,arada bir size uğrayacak,sizinle bir kahve içecek, sizin azcık da olsa dinlenmenizi sağlayacak bir arkadaşınız olabilir.
iki evladım var, üçüncüyü bekliyorum inşallah. ilk doğumumdan sonra yaşadığım derin lohusalık hüznünün sebebi ne ilk 10 gün kayınvalidemin yanımızda olması, ne de 10 günden sonra yalnız kalmamdı. en yolunda giden gebelikler ve doğumlardan sonra dahi insanda bir yetersizlik, becerememe hissiyatı, yalnızlık, bu muydu dört gözle beklediğim şey? duygusu oluyor. İşte burada kişiye duygusal destek olabilecek birileri lazım olabiliyor.

pedimi kendim değiştirdim neden eş değiştirsin ki anlamadım

banyo zaten hemen yapılmıyor

yani bilmiyorum ama gerçekten ikinci gün ufak ufak ayaktaydım ben

cidden abartılıyor

Vallahi kuzu ilk doğumunsa benden sana tavsiye annen gelse eşin alınır kırılır olur, kaynana gelse sen darılırsın. mutlaka kuşak farkı,büyüklük/üstünlük farkı benim dediğim olsun farkı yüzünden herkes birbirine giriyor..
Bir daha doğumum olsa ben kendime yeterim, yetmem lazım..
Tek problem yemek problemi..
Süt için bol su, çorba, duş, düzenli yemek yemek lazım..
bebekler ilk günler devamlı yatıyor zaten o yatar yatmaz sende kafanı koyar yatarsın.. Bi süre sonra bünye alışıyor..
bak ben 7 aylık erken doğmuş bi bebeği büyüttümse hayli hayli yaparsın..
Doğumdan önce tüm temizlik işlerini halletir bu çok önemli.. Doğumdan sonra uğraşmak zor oluyor..
Sadece yemek işlerini halledecek bi komşu bulursan, güvendiğin bi dost olur ücreti ne ise verirsin..
Yaprsın sen güven kendine eşin ilk 10 gün senle zaten.. babalık izni 10 gündü sanırım.. olmazsa rapor alsın çünkü iyi kötü bakıma muhtaçsın özel bi durum, yahut senelik izin kullansın..
hepsini düşün sana en uygun kararı al..
Sağlıcakla kavuşun..

Konuyu okumadan direk ankete oyumu tek başınıza üstesinden gelinden yana kullandm.

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Çok haklısınız inşallah üstesinden geleceğiz eşimle beraber.

Ben 9kumadan oy kulandim amaproblem yasiyormussun cagirmaman dahadogru. Eger sezeryn yapacaksan dogumucok zor yanlz yapamazsin kardesim 1 hafta once sezeryn oldu hala hergn ynndayz annem orda kaliyo . Ailenden biri mutlaka olmali ynnda . normal dogm bile olaa psikolojik acidan ihtiyac duycaksn

Cnm kizkardes hala teyze arkds da mi yok . yardima ihtiyac duycaksn mutlaka neplrsa olsn.

Yenidogan her türlü zor. Eşiniz yemek vs yapabilcekse ki sezaryen olursa ilk günler kalkamazsiniz. Kimsenin gelmesine gerek yok en azından sinirleriniz bozulmaz

Kızların da dediği gibi buzdolabına yemek yapın koyun buzluğa börek atın köfte atin sonra kendinize kendi şerbetiNizi bile yapıp koyabilirsiniz. Kafanız böyle daha rahat olur benim yanımda gorumce kaldı ama burnumdan geldi hele çocuğunun çocuğuma yaptıkları bana bağırması kucuk 6 yaşındaki çocuğun kendi çocuğuma dokunma o benim ve ben öpmeden onların öpmesi ah ah benim sütüm kesildi.. isterseniz dengesiz beslenin şu içmeyin ama kafa rahatsa süt bitmez stres herşeyi maf ediyor. Çocuğum var ve o kadar anlayissizlar ki beni temizlikten vuruyorlar 7 aylık kizim var pismisim yok evim bebek bezinden gecilmiyormus önce yardım sonra arkadan konuşma hepsi oluyor yanımda sadece 3 gün durdu sonra hep tek baktım gayet iyi baktım kimseden yardım istemedim kimseden hala da istemem

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Çok haklısınız inşallah üstesinden geleceğiz eşimle beraber.
Sezeryan yaptım
İkinci sezeryanım.ilkinde kayınvalide yanımdaydı kötü günler yasadım
İkincide annem yanıma geldi.gelme dedim ama dayanamadı.bir gece hastanede kaldım.zaten akşam hemşireler gelip sizi yürütüyo falan.ertesi gün kendim kalkıp rahatca yürüdüm.annem sadece yemek konusunda yardımcı oldu.bu sefer eşim begenmedi yaptıgı yemekleri:/
O yuzden en iyisi tek kalmanız.yemek işini bi şekilde cözersiniz.dışarı lokanta dolu,buzlugada bi kaç bişey atın.zaten bir hafta sonra ameliyat olmamış gibi oluyosunuz
Normal dogumda ise toparlanma daha erken oluyomuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…