Doğum tarihi mevzusu

Valla konuyu okudugumda mantığıma uymadı ama boyle de dusunmemıstım ta ki seni okuyana kadar
Eger dedıgın gibiyse ki neden olmasın, konu komsu ya durumu nasıl izah ettiler akrabalara falan?

Bilemedim açıkçası zaten depremden sonra herkes kim kime dum dumaydı taşınanlar başka şehirlere gidenler oldu ... araya kaynamıştır diye düşünüyorum.

konu sahibinin anne babasi öldüyse, ölen kizlarinin yerine konu sahibini koymus olabilir aile. isim, yas degistirme konularinda kimse mahkemeden kacmaz.. bu aile neden kaciyor? konu sahibi basvursa mahkeme olayi cozer.. dna testi yapilir.. kafama yatmayan kisim ise 5 yas buyuklukle bu zamana kadar nasil islerini yurutur? ilkokulda ortaokulda hep sorun olur..

konu sahibinin tam tersine lise caginda, ergenlik caginda yas farkinin onemi vardir. universitede her yastan insan karisik okur. tutarsizliklar var.

Yine de sağlık ocağına ya da hastaneye anne kontrole gitmiştir diye düşünüyorum.

Evde doğmuşsa bile doğduktan sonra bir fotoğraf çekilmiştir diye düşünüyorum. Bir de çocuğun göbeğini kesmeye bir ebe gelmiştir mutlaka çocuğun göbeğini de anne kesmedi ya?

Evde doğurma da bana yalan geldi açıkçası. 5 yaşındaki çocuk ölüyor o deprem kıyametten sonra enkaz evde anne doğum yapıyor? Tam da çocuk öldüğü zaman yeni bebek doğuveriyor o yüzden bebeğe 5 yaş nüfus kağıdı verelim diyorlar?

Başka bir acaiplik de bebek hastaneye gittiğinde aşı için veya hasta olarak kimsenin bu ne yahu bu bebek ama burda 5 yaşında yazıyor dememesi .... neresinden baksam acaip

Bana da cahil aile vakası gibi geliyor çünkü ailenin başka çocuklarıda var yani birinin yerine koyalım diye bir yaklaşım olduğunu sanmıyorum

Konu sahibi 28 Haziran 2019 dan beri foruma girmemiş.
konuya yorum yapmıştım daha önce ama yinelemek isterim. Aile bence büyük bir şey saklıyor. Diyelim ki ablanın nüfus cüzdanıyla ilerledi... en basitinden kolunda aşılarının izleri olmalı... yani bir sağlık ocağına gitmiş olmalı bir yerde bir şekilde bir kayıt muhakkak vardır.

Bence konu sahibesini enkazda bulmuslar, kendi kaybettikleri evlat yerine bagirlarina basmislar. Baska da hicbir aciklama bulamiyorum. Aile bu konuyu kurcalama demis kisacasi.
Ama o ne biçim bağıra basmak Allah korusun belki ailesi yaşıyordu. Bir deprem olsa millet can derdine düşer bir de ya çocuğumuzu birisi kaçırirsa diye korkmak çok ağır.

Korku filmi falan yok. 2 çocuk var biri 5 yaşında biri 8 aylık. 8 aylığın kimliği henüz çıkmamış ve deprem olmuş o arada. 5 yaşındaki ölmüş 8 aylığa büyüğün kimliği verilmiş ve bugüne gelinmiş anladığım kadarıyla. Ne karışıklıklar var eski kayıtlarda bilseniz...

Yazdığına göre depremden önce doğmuş konu sahibi, 8 aylıkmış. Bana olmaz gelmiyor valla cherry, evet çok üzücü bir konu ama şaşırmam var çünkü böyle aileler rahat mı diyeyim cahil mi artık bilmiyorum. Çok eskiden köylük yerlerde bebeklerin göbeğini artık o işte ustalaşmış kadınlar kesermiş ya, 90'ların sonunda bile olmuş olabilir böyle şeyler kayıtsız küreksiz. O dönemde depremde kaybolan da çokmuş ablanın öldüğünü düşünüp arkasını aramamışlardır böyle düşünürler yani olabilir. İlla böyle olmuştur demek değil niyetim sadece çok şaşıracağımız ilkellikte yaşayan insanlar var maalesef ve bu durum maddi imkansızlıktan falan da değil bildiğin aymazlıktan oluyor. Saldım çayıra mevlam kayıra hesabı. Aşı, hastalık, hastaneye gitme kısımlarını bilemiyorum, düzmece de olabilir tabi konu belki de resmi bir pürüz olmadan o yaşa gelebilmek imkansızdır.

+1
Ortalama insanımız sosyoekonomik düzeyi düşük olan da yüksek olan da imkanı ölçüsünde hastaneye gider bebeğinin resmi işlerinin takibini yapar o yüzden çoğumuza garip geliyor ama memlekette gerçekten böyle hikayeler olabiliyor, herkes senin benim gibi değil ki, az da olsa çok uçlarda yaşayanlar var. İlk sayfalarda yazıldığı gibi müge anlılık hikayeler çıkacağını sanmam konudan.

Ben anne babanin velayet davası yüzünden iki yıl geç yazıldım okula. O bile lisede vs sorun oldu bizim için... Beş yaş çok

Konu çok eskiymiş ama.. Yıllardır sahte kimlikle yaşıyorsun, ailece büyük bir suç işliyorsunuz, senin takıldığın şey millete söyleyeceğin yaş mı??

Evet valla müge anliya çık niye sakliyorsun herkez bilsin niye yalan söylemek zorunda kalacaksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…