Doğum tarihi mevzusu

Ya soylemeden edemedim. Konu biraz karisik kafaniz karismis olabilir hanimlar ama enkazdan kimlik tabiki cikmamistir. :)) olen cocuklarinin nufusta kayitli bilgileri konu sahibine devredilmis yani kimlik karti yeniden cikarilmistir. Konuda yeterince sasilcak sey var aramayin daha fazla :)))

Ailen seni kafalarında ablan yerine koyarak davranıyorsa hissetmemen normal -ki bence öyle. Yani öz ya da değilsin bunu bilemiyorum ama seni sen olarak değil ablan yerine koydukları çok belli. Yerinde olsaydım bu işin kesinlikle peşini bırakmazdım. Evlat edinilen çocuklar bile öz ailelerini arama isteği duyabiliyorlar, bu kadar çelişkili bir durumda senin kendi benliğini bulmak istemen çok normal ve insani bir durum.

Yani canim benim cocugum yok ama nufusa gidip benim cocuk 2016da dogdu bi zahmet kimlik cikart desem cikicak oyle mi ?
Kimlik var cocuk yok pes diyorum :)

Enkazdan kimlik cikmadigini takilmiyoruz ki
Enkazdan kimlik cikmamistir gidip yeni kimlik cikartmistir ama yasayan kizina kimlik cikartmayip olen kizina kimlik cikartip bunuda yasayan kizina al bu ablanin ama artik senin demesine takiliyoruz

Yani canim benim cocugum yok ama nufusa gidip benim cocuk 2016da dogdu bi zahmet kimlik cikart desem cikicak oyle mi ?
Kimlik var cocuk yok pes diyorum :)
Evet eğer gidip çocuğum oldu kimlik çıkarın dersen çıkar. Hatta geçenlerde haber vardı. Bir adam çocuğum oldu diye kimlik çıkarmış sonra 2 sene çocuk izni kullanmış. Sonra da çocuğum kayboldu diye ortalığı birbirine katmıştı.

o hengamede kimliği nasıl bulmuşlar
ayrıca doktora vs. gittiğinde hiç mi dikkat çekmemiş 1 yaşında çocuk nerde kimlikte yazan gibi 6 yaşında çocuk nerde
bu konuda bir iş var
tamam eskiler yaparmış da orada zaten doğumların arası çok kısa olurmuş
5 yaş çok fazla dikkat çekici
benim tahminim siz o ailenin çocuğu değilsiniz
sizi o arada buldular ve kendi çocukları yerine koydular
peki sizin doğum belgeniz var mı
ya da doğdunuz günlerde çekilmiş fotografınız vs.
bebekliğinizden çok bahsederler mi işte şu zaman şu olmuştu bu zaman bu olmuştu gibi
ailede kime benziyorsunuz görünüş olarak

Enkazdan kimlik cikmadigini takilmiyoruz ki
Enkazdan kimlik cikmamistir gidip yeni kimlik cikartmistir ama yasayan kizina kimlik cikartmayip olen kizina kimlik cikartip bunuda yasayan kizina al bu ablanin ama artik senin demesine takiliyoruz
Yok siz takilmamis olabilirsiniz ama yorumlarda buna takilanlar var. Cocuk cikmadi da enkazdan kimligi nasil bulmuslar diyen.

demkki bir bizim nufus mudurlugu adam gibi calisiyor. bizden hastaneden aldigimiz dogum kagidini istediler. cocugu evde dogmus bi adam avrdi yan tarafta hastaneye gidip ilk muayeneyi yaptirip yeni dogan kagidi alin dediler.(gerci bana bu da sacma geldi. ben birinin yeni dogan cocugunu kacirsam evde dogurdum diyip cocugu ustume alabilecegim yani)

Ama konu sahibinin anlattığına göre ailesi nüfus müdürlüğüne gidip de kimlik çıkartmaya usenen insanlar. Oraya kadar gidip ablasının kimligini yenileyene kadar konu sahibine kendi kimliğini cikartabilirlerdi pekala. Benim anladığım hiç ugrasmamislar kimlik işiyle, direkt eskisini vermişler. O yüzden enkazdan kimlik nasıl çıktı sorusu soruluyor. Kaldı ki deprem olduğunda 8 aylikmis, o zamana kadar lutfedip de cikarmamislar kimliğini.
Ve konu sahibinin doğum belgesi de yokmuş. Anne habire evde doğuruyor enteresan bir şekilde.

ya aklıma şu geldi evlat alınmış olabilirmisiniz acaba?Bir yerde doğmuş da bir aileden alınıp da ölen evlatların yerine seni geçirmiş olabilirler mi?türk filmi gibi oldu ama sizi de üzmek aklınıza kurt düşürmeyeyim ama...

Bir annenin evladının ölüsünü görmeden onun öldüğüne inanması imkansız. Ben 36 haftalık bebeğimi kaybettim yaklaşık 2 yıl önce, ultrason da kalbinin atmadığını kendi gözlerimle görmeme rağmen ameliyattan uyanır uyanmaz anestezise sorduğum ilk soru "Ölmüş mü?" olmuştu. Daha ameliyattan çıkalı saatler olmuş olmasına rağmen bebeğimi görmeye morga inmiştim. Onu görmeden, ona dokunmadan öldüğünü kabullenemezdim çünkü...

Ben de diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum. Büyük ihtimalle seni enkazda bulup, ölen kızlarının yerine koymuşlar. Diğer kardeşlerinden farklı davranmamışlardır hatta tam aksine senin daha çok üstüne titremişlerdir ölen kızlarının yerine koydukları için. Bu sebeple fark etmemen çok normal bunu. Ben senin yerinde olsam mezun olduktan sonra kesinlikle ailemden gizli DNA testi yaptırırdım...

gözlerim açık kalarak okuduğum bir konu daha

42 sayfa olmuş tüm sayfaları okuyamadım tabi

ama abla enkazda kalmış çıkarılmamış ölü mü sağ mı bilinmiyor

kimlikler başka

nasıl iş bu

ya hiç mi düşünmediniz ablam yaşıyor mu sağ mı nerede ölüsü nerede nereye gömüldü diye

kalakaldım öyle

yazan oldumu bilmiyorum ama sana bunu yazacağim mesele ablanin enkazdan cikarilmamasimi yoksa ailenin dogan ikinci bir cocugunun hic olmamasimi?
3 ayda cocuga kimlik cikarilmayan bir donemde doğmamışsınız.
aileniz bence biseyler sakliyor
bayadir girmemissin buraya ama girersen bu mesaji değerlendir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…