- 23 Eylül 2016
- 9.782
- 34.255
- 548
- Konu Sahibi liliac wine
-
Banlıydım ve yazamadım. Mesajlarınızı okudum. En son nufüs dairesine gidip danışma kararı aldım. Ailemin öz olup olmadığından bugüne kadar hiç şüphe etmedim öyle olsa diğer kardeşlerimle bi ayrım hissetmez miydim hiç? Bilmiyorum tabi doğrusunu ama öyle bir şey olduğunu sanmıyorum
Mümkün. Hatta bugün kayıt gördüm. Adam 2005te gitmiş, 99da 2002de 2005te çocuğum oldu demiş 3 çocuk birden yazdırmış. Nüfus memuru ona sormak zorunda değil, beyan esastır.
28 yaşında insan kimliksizse işin içine tahkikatlar şahitler vs girer. Bir dünya işlem sonucu kimlik çıkar. Hatta geçenlerde müge anlıda kimliksiz karı koca ve çocukları vardı. Nüfus müdürlüğüne yönlendirdiler.
Daha önce hastanede doğum yapmışsın, şimdi niye evde doğum yaptın diye de sormaz nüfus memuru. Beyan esastır çünkü...
Arkadaşlar teoride yüz tane şey olabilir. Konu sahibi kızımız gitsin hala gölcükteyse gölcük nüfusa işlem konusunda yardımcı olurlar. Onun gibi başkaları da kesin gitmiştir. Çözerler sorununu. Dna testi falan da kendi bileceği iş, ama sanmam tahminimce ailenin Umursamazlığı çıkacak neden...
Ya soylemeden edemedim. Konu biraz karisik kafaniz karismis olabilir hanimlar ama enkazdan kimlik tabiki cikmamistir. :)) olen cocuklarinin nufusta kayitli bilgileri konu sahibine devredilmis yani kimlik karti yeniden cikarilmistir. Konuda yeterince sasilcak sey var aramayin daha fazla :)))
Evet eğer gidip çocuğum oldu kimlik çıkarın dersen çıkar. Hatta geçenlerde haber vardı. Bir adam çocuğum oldu diye kimlik çıkarmış sonra 2 sene çocuk izni kullanmış. Sonra da çocuğum kayboldu diye ortalığı birbirine katmıştı.Yani canim benim cocugum yok ama nufusa gidip benim cocuk 2016da dogdu bi zahmet kimlik cikart desem cikicak oyle mi ?
Kimlik var cocuk yok pes diyorum :)
Yok siz takilmamis olabilirsiniz ama yorumlarda buna takilanlar var. Cocuk cikmadi da enkazdan kimligi nasil bulmuslar diyen.Enkazdan kimlik cikmadigini takilmiyoruz ki
Enkazdan kimlik cikmamistir gidip yeni kimlik cikartmistir ama yasayan kizina kimlik cikartmayip olen kizina kimlik cikartip bunuda yasayan kizina al bu ablanin ama artik senin demesine takiliyoruz
demkki bir bizim nufus mudurlugu adam gibi calisiyor. bizden hastaneden aldigimiz dogum kagidini istediler. cocugu evde dogmus bi adam avrdi yan tarafta hastaneye gidip ilk muayeneyi yaptirip yeni dogan kagidi alin dediler.(gerci bana bu da sacma geldi. ben birinin yeni dogan cocugunu kacirsam evde dogurdum diyip cocugu ustume alabilecegim yani)Evet eğer gidip çocuğum oldu kimlik çıkarın dersen çıkar. Hatta geçenlerde haber vardı. Bir adam çocuğum oldu diye kimlik çıkarmış sonra 2 sene çocuk izni kullanmış. Sonra da çocuğum kayboldu diye ortalığı birbirine katmıştı.
Ya ablanın olmediyse kayipsaBana kimlik çıkarmadılar evet. Ablamın cenazesi enkazdan çıkarılmamış ve ölüm tespiti yok..
Ama konu sahibinin anlattığına göre ailesi nüfus müdürlüğüne gidip de kimlik çıkartmaya usenen insanlar. Oraya kadar gidip ablasının kimligini yenileyene kadar konu sahibine kendi kimliğini cikartabilirlerdi pekala. Benim anladığım hiç ugrasmamislar kimlik işiyle, direkt eskisini vermişler. O yüzden enkazdan kimlik nasıl çıktı sorusu soruluyor. Kaldı ki deprem olduğunda 8 aylikmis, o zamana kadar lutfedip de cikarmamislar kimliğini.Ya soylemeden edemedim. Konu biraz karisik kafaniz karismis olabilir hanimlar ama enkazdan kimlik tabiki cikmamistir. :)) olen cocuklarinin nufusta kayitli bilgileri konu sahibine devredilmis yani kimlik karti yeniden cikarilmistir. Konuda yeterince sasilcak sey var aramayin daha fazla :)))
ya kayip olan abla değilse ?Ya ablanın olmediyse kayipsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?