Doğum ve misafir

Tum ictenligimle soyluyorum ne kadar naif, ince birisiniz. Ama gunumuzde boyle naif , iyiniyetli insanlari catir catir harciyorlar. Dilerim hep kendiniz gibi insanlarla karsilasin. Ben sizin gibi kalmaya cok ugrastim ama basaramadim.

Dogum yapinca nezaman gittiler kendi evlerine
Kp annem geldiği gün gitmek zorunda kaldı o zaman evım küçüktü yer yoktu küçük evin ilk defa faydasını gördüm o gün. Yani doğumun 3.günü gitti annem gelmese ne kadar kalacaktı çok merak ediyorum. Kv ise ben göndermek istemedim çünkü çok işime yaradı bebek bakımı konusunda onu 40 ı çıkana kadar ısrar ederek durdurdum. Kp evine dönünce ona da rahat vermedi gel gel diye.

Kv gelebilecek olsa annenizle o da olsun derdim de. Bu kadar kişi bir arada ne işi var Allah aşkına gelince 1 2 günde kalmazlar ki. Çocukla mı uğraşacaksınız, yatıp dinlenecek misiniz, yoksa onların gönlünü mü hoş edeceksiniz? Zor

Doğuma böyle cumhur cemaat toplanıp gelindiğini ilk kez duydum
Ooo sen ne diosun. Nisanliydim. Kocamin komsusunun kızı doğum yaptı yaz ayıydı. Bana dogum yapmis gidelim dedi. Benimde cahilligime denk geldi. Keske hayir deseymişim o an nasil bir ruh halindeysem,kuyumcuya gittik hatırlıyorum. Altin aldı kocam..kaynanam, dogum yapan kizin kocasi annesi babasi komsulari eltisi de vardi galiba baya bi kalabalıktı oda . Sok olmuştum. Evleri yok herhalde.

Bencede bu yüzü sizden buluyorlar. Hadi ben gorumceyi anladim da teyzeniz ne alaka? siz herhalde biraz yumusak yuzlusunuz
Hamileligimi ogrendikten sonra kimse gelmicek demeye başladım
Kocam da kabul etti. Hos zaten gelmesin diye de kv ile aramı bozdum cok memnunum. Koca ailesiyle aranızı bozun . Isteseniz de gelmezler tavsiye ediyorum.
Ha ayrica bir not düşeyim. Bundan 4 sene once kadar dogum yapan bir arkadaşım annesi gelemicek diye kayinvalidesini çağırmıştı kayınvalidesi yerler pis diyip yerleri sildirdi
Eh kaşıyanı kaşımış kadın.
Acikca gelmeyin diyin. Diyemiyorsaniz kocaniz desin ha bana kalirsa anneniz de gelmesin sonra kocaniz senin annen geldi ama diyebilir. Ben bunu da düşünürdüm.

sakın sakın kabul etmeyin, ikinci hamileliğimde annem vardı yanımda, ne hikmetse kayın validem ve görümcem de gelmeye kalktılar, sizin gibi düşünüp,gelmeyin diyemedim.
ne mi oldu
ben yatak odasından bebekle hiç çıkmadım, annem durmadan evin işini temizliğini ikramı bulaşık ve çamaşırı ile boğuştu. geri kalan ahali çay kek sohbet kendi keyfine baktı.
ben sinirden üzüntüden lohusalığı çok ağır geçirdim, sütüm olmadı,ağlama nöbetleri ile berbat 2 ay geçirdim.
en son kayın validem ve görümcem koltukta,annemi elinde süpürgeyle "az ayaklarınızı kaldırın" derken görünce sinir krizi geçirdim.

yeni doğan bebeğin sadece annesine, sizin de sadece eşiniz ve annenize ihtiyacınız var
gerisi teferruat
nazik olacağım diye kendinize ziyan etmeyin lütfen

Bu kadarı da biraz abartılı değil mi?
Annelerin gelmesinin size yararı olur zararı olmaz kötü kalpli değillerse.
Ben de kayınvalidemr bayılmam ama o da bir anne. Sağolsun doğumdan sonra yemeğimi yaptı, banyoya girdiğimde bebeğime göz kulak oldu. O olmasa ben aç kalırdım. İnsan yorgun, halsiz oluyor gelip bir kaç yardım eden yakın akraba iyi oluyor.
Sizin de oğlunuz olacakmış, oğlunuzun çocuğu olduğu zaman gelin durduk yere aranızı bozup gelmenize engel olsa ne hissedersiniz?

Yahu şu kayınbabalar da bi geri dursunlar yaa. Ne işleri var yeni doğum yapmış kadının evinde. Yardım mı edeceksin, hayır. Ne diye gelirsin be adam. Uygun zamanda gel. Tövbe yaa. Valla bizim şu "doğum yapan kadının başına üşüşmek" geleneği ne zaman son bulacak bilemiyorum.

Söyleyin ilk 2 ay mümkünse koloni halinde kimse gelmesin. Günü birlik gelip bebeği göreceklerse buyursunlar. Annen dışında kimse de olmasın yanında. Ayrıca hastalık kol geziyor. Bebek dış ortama alışsın önce. Sonra görürsünüz.

Valla kendi başıma gelmiş gibi gerildim durup dururken

Benimde basksa sehirden kayinpeder ve üvey kaynana gelecek doguma.eger cok kalirsalar yuzlerine benmi soyleyim esimmi soylesin kalmayin esim lohusa diye.simdiden kafaya takar oldum.

Benimde basksa sehirden kayinpeder ve üvey kaynana gelecek doguma.eger cok kalirsalar yuzlerine benmi soyleyim esimmi söylesin kalmayın esim loğusa diye. simdiden kafaya takar oldum.
bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah,
eğer anneniz varsa, kayın valide ve kayın peder doğuma gelmesin, siz kendinizi toparladığında gelmeli, veya günübirlik gelip gitmeli.
tabii ki ben kendi tecrübeme göre konuştum ama etrafımdaki gördüklerim de hep böyle,
en son mesai arkadaşım anlayışsız kayın pederi yüzünden, çocuğu onun yanında emzirmek zorunda kalmış, kız çok kötü hissetmişti günlerce.
sizin duruma gelince
siz çocuğunuza odaklanın bu mesele ile eşiniz ilgilenmeli, eğer ziyaret uzarsa kendisi babasıyla konuşur.
inşallah bizim tecrübelerden yaşamazsınız

O kadar kalabalık halde ne yaptınız hadi sizinki en azından doğumdan sonraymis ama mevlüt harici bu kadar kalabalik gidilmemeli bence.

O kadar kalabalık halde ne yaptınız hadi sizinki en azından doğumdan sonraymis ama mevlüt harici bu kadar kalabalik gidilmemeli bence.
Evet ama dogumdan yaklasik 15 saat sonra gibi bişeydi . Ay biz hayirli olsun diyip çıktık ama digerleri akbaba gibi tepesinde kiza zehir etmislerdir. E iyi ama bazisina valla müstehak tabiki gidilmemeli. Biz dogumu bile kimseye haber vermicez arkadaslara bile

15 saat sonra mı yok artık bayağı abartmışlar kiz daha kendine gelmemistir. Bencede haber vermeyin o zaman doluşurlar valla

Hayir değil az bile.Ben gelinime kısır muamelesi yaparsam,gelinim sigara içerken sizin cook cocugunuz olur dersem,cocuk yapın dersem daha 3 aylik evliyken, zaten gelin benim gelmeme engel olsun. Burada herseyi anlatmiyoruz dolayısıyla bilemiyorsunuz hic birsey durduk yere degil aslında. Kim ne ekerse onu bicer

Lohusa bi kadinin yaninda erkek ne arar neden gelmek ister anliyamiyorum bebek icin desem alsan eline alinmaz oynaip sevicek desen yine olmaz daha 40 cikmamis bebegin allah allah ne garip erkekler var (Kayinbabniz)

ben lohusayim rahat edemem deyip acikca esine söyle oda herkese aynen öyle iletsin KAdin bebegine mi sevinsn misafir derdi mi ceksin yeni dogum yapmis haliyle

Su akrabalar cenazelerinde dogumlarin da icine ediyor her türlü

Sırf hamile kaldınız diye mesafe koydunuz hibi anlaşılıyor. Hatta genelleyerek başka arkadaşlarınızdan da bahsettiğiniz için o anlamı çıkardı . Size ilk mesajımda da dediğim gibi iy niyetli bir kayınvalideyse yardımı dokunur, fatdası dokunur.
Evet lohusalıkta erkek çekilmiyor ama eşimizin annesinin de o anlara tanık olmaya hakkı var. Kötülük eden bir insan değilse.
Ben kültür farkımızın olduğu pek anlaşamadığım kayınvalidemin çok yararını gördüm. Ağrım olunca yataktan kalkma ben bebeği veririm dedi. Yemeğimi yaptı getirdi. Banyıya girdiğimde bebeğin başında durdu. Emzirmek için odama gittiğimde sık sık gelir içecek getirirdi. Adaletli olursam iki anneden de zarar değil fayda gördüm. Yine doğursam yine isterim yanımda.
Doğumdan sonra insan destek istiyor çünkü.

Öncelikle bence sevinmelisin...böyle anlarda herkes ortalıktan yok olur kimse gelmek istemez....

Diğer yandan ben annemleri bile çağırmayı düşünmüyorum açıkçası .yalnız kalma isteğini anlıyorum
Zaten doğum bebek yükü derken
kalabalık lohusa kadın için depresyon sebebi olabilir bence ... Gelme denir açık açık.
Ben derim yerine hatta

Herkes doğum anına odaklanmış durumda. Net tarih bekliyorlar. Şu gün desem herkes hemen bilet alacak. Tuvalet vs sıkıntı olacak. Kırmadan nasıl söylenir?
Nasıl net tarih bekliyorlar sezeryan mi olacaksiniz ki ?

Haftanizi erken söyleyin 37 haftaliksaniz 35 haftaligim deyin

Kaynananiz size zararı olan biri mi .oh iyi oldu oh şöyle planlar kurdum işe yaradı tarzı konuşuyorsunuz da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…