- Konu Sahibi mermaid2608
-
Tum ictenligimle soyluyorum ne kadar naif, ince birisiniz. Ama gunumuzde boyle naif , iyiniyetli insanlari catir catir harciyorlar. Dilerim hep kendiniz gibi insanlarla karsilasin. Ben sizin gibi kalmaya cok ugrastim ama basaramadim.saydiklariniz arasında bebeğin halaları ve dedesi var, yeni Dogan torunlarini, yeğenlerini görmeyi arzu ederler..
zaten lohusa evinde, yatiya uzun sure kalacaklarını sanmam, bebeği görüp bir iki gün icinde donerler diye düşünüyorum.
sizi tenzih ederek ,kendi düşüncemi soyluyorum; bence bu denli yakin aile bireylerine , sen söyle gel, uc gün kal da su gun git minvalinde seyler denmesi bana çok ayıp geliyor, dogan bizlerin evladıysa, netice de onların da biriciği olacak..
diledikleri gün gelip görsünler, siz evladınıza kendinize yogunlasin.. Allahım saglikla hayirla kavustursun.. simdiden tebrik ederim :)
Kp annem geldiği gün gitmek zorunda kaldı o zaman evım küçüktü yer yoktu küçük evin ilk defa faydasını gördüm o gün. Yani doğumun 3.günü gitti annem gelmese ne kadar kalacaktı çok merak ediyorum. Kv ise ben göndermek istemedim çünkü çok işime yaradı bebek bakımı konusunda onu 40 ı çıkana kadar ısrar ederek durdurdum. Kp evine dönünce ona da rahat vermedi gel gel diye.Dogum yapinca nezaman gittiler kendi evlerine
Ooo sen ne diosun. Nisanliydim. Kocamin komsusunun kızı doğum yaptı yaz ayıydı. Bana dogum yapmis gidelim dedi. Benimde cahilligime denk geldi. Keske hayir deseymişim o an nasil bir ruh halindeysem,kuyumcuya gittik hatırlıyorum. Altin aldı kocam..kaynanam, dogum yapan kizin kocasi annesi babasi komsulari eltisi de vardi galiba baya bi kalabalıktı oda . Sok olmuştum. Evleri yok herhalde.Doğuma böyle cumhur cemaat toplanıp gelindiğini ilk kez duydum
Bencede bu yüzü sizden buluyorlar. Hadi ben gorumceyi anladim da teyzeniz ne alaka?siz herhalde biraz yumusak yuzlusunuz
Hamileligimi ogrendikten sonra kimse gelmicek demeye başladım
Kocam da kabul etti. Hos zaten gelmesin diye de kv ile aramı bozdum cok memnunum. Koca ailesiyle aranızı bozun . Isteseniz de gelmezler tavsiye ediyorum.
Ha ayrica bir not düşeyim. Bundan 4 sene once kadar dogum yapan bir arkadaşım annesi gelemicek diye kayinvalidesini çağırmıştı kayınvalidesi yerler pis diyip yerleri sildirdi
Eh kaşıyanı kaşımış kadın.
Acikca gelmeyin diyin. Diyemiyorsaniz kocaniz desin ha bana kalirsa anneniz de gelmesin sonra kocaniz senin annen geldi ama diyebilir. Ben bunu da düşünürdüm.
Benimde basksa sehirden kayinpeder ve üvey kaynana gelecek doguma.eger cok kalirsalar yuzlerine benmi soyleyim esimmi soylesin kalmayin esim lohusa diye.simdiden kafaya takar oldum.sakın sakın kabul etmeyin, ikinci hamileliğimde annem vardı yanımda, ne hikmetse kayın validem ve görümcem de gelmeye kalktılar, sizin gibi düşünüp,gelmeyin diyemedim.
ne mi oldu
ben yatak odasından bebekle hiç çıkmadım, annem durmadan evin işini temizliğini ikramı bulaşık ve çamaşırı ile boğuştu. geri kalan ahali çay kek sohbet kendi keyfine baktı.
ben sinirden üzüntüden lohusalığı çok ağır geçirdim, sütüm olmadı,ağlama nöbetleri ile berbat 2 ay geçirdim.
en son kayın validem ve görümcem koltukta,annemi elinde süpürgeyle "az ayaklarınızı kaldırın" derken görünce sinir krizi geçirdim.
yeni doğan bebeğin sadece annesine, sizin de sadece eşiniz ve annenize ihtiyacınız var
gerisi teferruat
nazik olacağım diye kendinize ziyan etmeyin lütfen
bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah,Benimde basksa sehirden kayinpeder ve üvey kaynana gelecek doguma.eger cok kalirsalar yuzlerine benmi soyleyim esimmi söylesin kalmayın esim loğusa diye. simdiden kafaya takar oldum.
O kadar kalabalık halde ne yaptınızOoo sen ne diosun. Nisanliydim. Kocamin komsusunun kızı doğum yaptı yaz ayıydı. Bana dogum yapmis gidelim dedi. Benimde cahilligime denk geldi. Keske hayir deseymişim o an nasil bir ruh halindeysem,kuyumcuya gittik hatırlıyorum. Altin aldı kocam..kaynanam, dogum yapan kizin kocasi annesi babasi komsulari eltisi de vardi galiba baya bi kalabalıktı oda . Sok olmuştum. Evleri yok herhalde.
Evet ama dogumdan yaklasik 15 saat sonra gibi bişeydi . Ay biz hayirli olsun diyip çıktık ama digerleri akbaba gibi tepesinde kiza zehir etmislerdir. E iyi ama bazisina valla müstehakO kadar kalabalık halde ne yaptınızhadi sizinki en azından doğumdan sonraymis ama mevlüt harici bu kadar kalabalik gidilmemeli bence.
15 saat sonra mı yok artık bayağı abartmışlar kiz daha kendine gelmemistir. Bencede haber vermeyin o zamanEvet ama dogumdan yaklasik 15 saat sonra gibi bişeydi . Ay biz hayirli olsun diyip çıktık ama digerleri akbaba gibi tepesinde kiza zehir etmislerdir. E iyi ama bazisina valla müstehaktabiki gidilmemeli. Biz dogumu bile kimseye haber vermicez arkadaslara bile
Bu kadarı da biraz abartılı değil mi?
Annelerin gelmesinin size yararı olur zararı olmaz kötü kalpli değillerse.
Ben de kayınvalidemr bayılmam ama o da bir anne. Sağolsun doğumdan sonra yemeğimi yaptı, banyoya girdiğimde bebeğime göz kulak oldu. O olmasa ben aç kalırdım. İnsan yorgun, halsiz oluyor gelip bir kaç yardım eden yakın akraba iyi oluyor.
Sizin de oğlunuz olacakmış, oğlunuzun çocuğu olduğu zaman gelin durduk yere aranızı bozup gelmenize engel olsa ne hissedersiniz?
Sırf hamile kaldınız diye mesafe koydunuz hibi anlaşılıyor. Hatta genelleyerek başka arkadaşlarınızdan da bahsettiğiniz için o anlamı çıkardı . Size ilk mesajımda da dediğim gibi iy niyetli bir kayınvalideyse yardımı dokunur, fatdası dokunur.Hayir değil az bile.Ben gelinime kısır muamelesi yaparsam,gelinim sigara içerken sizin cook cocugunuz olur dersem,cocuk yapın dersem daha 3 aylik evliyken, zaten gelin benim gelmeme engel olsun. Burada herseyi anlatmiyoruz dolayısıyla bilemiyorsunuz hic birsey durduk yere degil aslında. Kim ne ekerse onu bicer
Nasıl net tarih bekliyorlar sezeryan mi olacaksiniz ki ?Herkes doğum anına odaklanmış durumda. Net tarih bekliyorlar. Şu gün desem herkes hemen bilet alacak. Tuvalet vs sıkıntı olacak. Kırmadan nasıl söylenir?
Kaynananiz size zararı olan biri mi .oh iyi oldu oh şöyle planlar kurdum işe yaradı tarzı konuşuyorsunuz daBencede bu yüzü sizden buluyorlar. Hadi ben gorumceyi anladim da teyzeniz ne alaka?siz herhalde biraz yumusak yuzlusunuz
Hamileligimi ogrendikten sonra kimse gelmicek demeye başladım
Kocam da kabul etti. Hos zaten gelmesin diye de kv ile aramı bozdum cok memnunum. Koca ailesiyle aranızı bozun . Isteseniz de gelmezler tavsiye ediyorum.
Ha ayrica bir not düşeyim. Bundan 4 sene once kadar dogum yapan bir arkadaşım annesi gelemicek diye kayinvalidesini çağırmıştı kayınvalidesi yerler pis diyip yerleri sildirdi
Eh kaşıyanı kaşımış kadın.
Acikca gelmeyin diyin. Diyemiyorsaniz kocaniz desin ha bana kalirsa anneniz de gelmesin sonra kocaniz senin annen geldi ama diyebilir. Ben bunu da düşünürdüm.
Evet.Kaynananiz size zararı olan biri mi .oh iyi oldu oh şöyle planlar kurdum işe yaradı tarzı konuşuyorsunuz da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?