- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 44
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Eşimin annesi köyden kendi çıkmaz bir yere. Okuma yazma bilmiyor. Hayatında hiç çıkmamış. Kendi gelemez. Hayvan sayısı da çok.Öncelikle hayvanlara neden kayınpeder bakmıyor da kayınvalide bakıyor? Münasip olan tek biri gelecekse kayınvalidenin gelmesi. Bence kayınvalidenizin tek gelmesi için konuşun. Cidden ilk aylarda memeler fora geziyorsun, kanaman, meme ucu yaran erkekle rahat edemezsin. Kayınpeder ne alaka yani?
En basitinden o gelen insanlarin hepsi en az birer kere " emiyor mu?" diye sorcaklar. Yeni dogan bebek surekli aglar ac diyecekler, sutun yetmiyor diyecekler, eger sutun varsa bile bu sefer sutun yaramiyor dicekler. Ilk zamanda sut gelmese bile zamanla geliyor ama etrafinda surekli sutun geldi mi gelmedi mi ah tuh vah gelmedi mi niye gelmedi diye soranlar olunca stres olcaksin.Buradan aldığım gazla kimse demezse ben diyeceğim gelmeyin diye. Anladım ki kesinlikle pişman olacağım bir durum ve gözümü karartıyorum.
Laftan anlamayacak kişilerse öyle yapın diyeceğim de daha sonra sorun yaşamaz mısınız? Kayınvalidenize söyleyin. Anne ben rahat edemem çekinirim, kendimi toparlayınca gelsinler diye. Hem kış, hem ortada birsürü salgın var. Yenidoğanın yanında o kadar yetişkinin ne işi var? Hatta eşiniz söylesin. Doktor şu salgın döneminde kimseyi almayın yanına dedi gibi. Eşinizde bitiyor olay. O söylesin. Siz de kendi tarafınıza söyleyin. Olmazsa anneniz söylesin.
35 haftalık hamileyim. Yaklaşık 4 "hafta sonra doğum olacak. Eşim de ben de görev sebebiyle buradayız. İkimizin memleketi de değil. Annem ve babam yanımda. En yakın akrabalar 12 saat uzakta. Doğuma eşimin annesi gelemez büyükbaş hayvanları var. Ama babası, iki ablası, ablasının çocuğu, benim teyzem, kuzenim gelmek istiyorlar. Ben kesinlikle istemiyorum. Çok sıkıntı olacak çünkü. Evde kedim de var. İyice stres olacağım. Eşim, annem zaten yeter. Bu insanlara gelmeyin nasıl denir.
Bide cnm çeşitli virüs mikrop kol geziyo ortalık risk büyük daha bağışıklığı zayıf olan bir bebek olucak inş.onun sağlığı herşeyden mühim.insanları kırmıyım diye bebeğimi riske etme en doğrusu bu.hayır demeyi bilmemiz lazım bazı yerlerde.onlar anlayış gösteremiyorlarsa bu konuda sen müdahale et.sen diyince bence kendi aralarında düşünüp hak vericeklerdir.Buradan aldığım gazla kimse demezse ben diyeceğim gelmeyin diye. Anladım ki kesinlikle pişman olacağım bir durum ve gözümü karartıyorum.
Aslında o tarz sorulardan çok tınmam. Umrumda olmazlar. Ben daha çok kediyi kapıya mı sıkıştıracaklar, hayvan korkup huzursuz olacak mı, bebek bunalacak mı tarzı şeylere takarım. Bir de tuvalet benim için önemli. Ses mi gidecek, birimi var acaba vsEn basitinden o gelen insanlarin hepsi en az birer kere " emiyor mu?" diye sorcaklar. Yeni dogan bebek surekli aglar ac diyecekler, sutun yetmiyor diyecekler, eger sutun varsa bile bu sefer sutun yaramiyor dicekler. Ilk zamanda sut gelmese bile zamanla geliyor ama etrafinda surekli sutun geldi mi gelmedi mi ah tuh vah gelmedi mi niye gelmedi diye soranlar olunca stres olcaksin.
Eşimin annesi köyden kendi çıkmaz bir yere. Okuma yazma bilmiyor. Hayatında hiç çıkmamış. Kendi gelemez. Hayvan sayısı da çok.
35 haftalık hamileyim. Yaklaşık 4 "hafta sonra doğum olacak. Eşim de ben de görev sebebiyle buradayız. İkimizin memleketi de değil. Annem ve babam yanımda. En yakın akrabalar 12 saat uzakta. Doğuma eşimin annesi gelemez büyükbaş hayvanları var. Ama babası, iki ablası, ablasının çocuğu, benim teyzem, kuzenim gelmek istiyorlar. Ben kesinlikle istemiyorum. Çok sıkıntı olacak çünkü. Evde kedim de var. İyice stres olacağım. Eşim, annem zaten yeter. Bu insanlara gelmeyin nasıl denir.
Ya üzülmeyin ama bu tarz konuları görünce nasıl insanlar var diye hayret ediyorum. Sitede o kadar çok konu var ki doğumda ya da doğum arefesi görümce kaynana elti kayınço herkes nasıl gelebiliyor şok oluyorum.35 haftalık hamileyim. Yaklaşık 4 "hafta sonra doğum olacak. Eşim de ben de görev sebebiyle buradayız. İkimizin memleketi de değil. Annem ve babam yanımda. En yakın akrabalar 12 saat uzakta. Doğuma eşimin annesi gelemez büyükbaş hayvanları var. Ama babası, iki ablası, ablasının çocuğu, benim teyzem, kuzenim gelmek istiyorlar. Ben kesinlikle istemiyorum. Çok sıkıntı olacak çünkü. Evde kedim de var. İyice stres olacağım. Eşim, annem zaten yeter. Bu insanlara gelmeyin nasıl denir.
Dogum yapinca nezaman gittiler kendi evlerineBenim kv ve kp dogum dan 20 gün önce geldiler. Kp her gün bugun ne yiyecez diye sordu. Boğazını sıkasım gelirdi. Tek amacı g*t gezdirmek torun falan değil eminim çünkü kv anlatmıştı kendi çocugu oldugunda gezmeye gidecekmiş çocuk doğdugu gün gidememiş ertesi gün çoçuk ölmüş ogün gitmiş yuh dedim. Neyse baktım bu bizden gitmeyecek annemi erken çağırdım geç gelecekti normalde. Gitmek zorunda kaldı. Diyeceğim o ki kim gelirse gelsin ama kp gelmesin evde erkek varken ol-mu-yor. Ne faydası dokunacak sanki size oturduğu yerden yemek bekleyecek
Kayınbabanın, görümcelerin yanında yellenmek zorunda kalmaktan daha ayıp olamaz herhalde.bence bu denli yakin aile bireylerine , sen söyle gel, uc gün kal da su gun git minvalinde seyler denmesi bana çok ayıp geliyor,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?