doğum yaklaştı ve düşüncelerim arttı

allahımmmmmmmmallah sabır versin hepimize arkadaşım ya.....ben de aynı dua ediyorum..ya kızlarında ya oğlanlarında görsünler ama muhakkak görsünler diye.....benim babam yalnız ona gittiğim dert oldu,orada çok kalıyormuşum dakika tutmuşlar mübarek kendileri surat yapar durmak istemem o dert oldu.....anlatsam var ya....ben çalışmıyorum ona rağmen ben bakacağım diyecek nerdeyse ya....başkalarından örnek verip duruyor....

evet aynılar....herkesin kendi evi,ay ben hiçbir yerde rahat edemem diye diye sustu artık.....yaşlanmadan bezdiriyorlar ondan sonra gelin bakmadı bil bakalm niye....yeni evliyken geldiler mi gitmek bilmezlerdi sinir olurdum..üstelik haftanın 2 3günü görüştüğümüz halde.uyurlardı oturdukları yerde ki ben mahsus yaptıklarını düşünüyorum hala...eşim de kalın kalın diye yapışır ben de kalkıp mutfağa giderdim....tabi onlar da mecbur gitmek zorunda kalırlardı...pek severler gittikleri yerde yanlamayı...teyzelere giderler aynı şehirdeyiz...git geri dön dimi olmazzzzzzzzzzzzzz....ertesi gün dönerler....artık ayda 1 gelirlerse geliyorlar,haftada 1 biz gidiyoruz...rayına oturdu epey ama canım çıktı

Örnekleride hiç bitmez zaten
Aman çalışmıyosan biir dk bile verme bebeğini canım ben çalışıyorum ilk 3 sene izinli olmayı düşünüyorum sonra kreş falan idare edicem. Biz onlar torun sevgisini karşılasın diye mi çocuk yaptık. Bizde anne oluyoruz bence herşey bizim istediğimiz gibi olmalı bunu düşünmeleri lazım..

Amin canım amin Allahım çok çok sabır versin hepimize

evet onları mutlu etmek için çocuk sahibi oluyoruz biz....hatta o çocuklar bizim değil ki onların...biz hayrına taşıyoruz....kendileri ilgilenmemiş zamanında çocuklarıyla..torunla onu telafi etmeye çalışıyorlar. ama ben torunumu bekleyemem kimse kusura bakmasın....eşim de salak salak yok kız olursa annelerimizin adını,oğlan olursa babalarımızın adını koyalım deyip durdu beni çıldırttı...sen evlat sevgisini tatmak için değil ananı babanı memnun etmek için çocuk sahibi olmak istiyorsun dedim....ailede tek olmalı ....

kız belirtileri eksik yazmışım

Şu ekşi tatlı meselesine göre tesadüfmüdür doğrumudur bilmiyorum ama ben sürekli ekşi yedim ilk zamanlarda o tuttu.
Ama beni gören herkes erkek mi diyo. Popom çok çıkmamış. Erkek olunca popo çıkmazmış.

Seninki daha belli değil sanırım çok heycanlı

ben de tatlı manyağı idim....adet öncesi kriz tutardı resmen..ama şimdi tadını alamıyorum sanki... yeşil zeytin salatalık turşusu falan çok hoşuma gidiyor....benim basenim çok çıktı bir de çok mide bulantısı çektim istifra ettimbelli değil evet...merak öldürecek...bir de kız gibi geliyor bana ondan sordum...ayser arkadaşın da kızmış ama senin konun bölünmesin diye ona mesaj atıp sordum,sonra senin de kız olduğunu görünce en iyisi yazayım dedim..vücudum armut oldu resmen üst yok alt geniş....zaten benim basenim vardı evvelden de ama şimdi daha bir oldu...

Valla canım bende hiç basen yoktu ben de de çıktı basen o kadar çatladı ki basen taraflarım berbat durumda.Napsam fayda etmedi. Bana göre popoda çıktı ama çevrem pek çıkmamış diyo ben zayıftım çok ama. Benimde mide bulantısı çok fazla oldu tatlının yüzüne bakmak istemedim ilk zzamanlar. Ama şimdi tekrar başladı benim tatlıya olan aşkım aşırı yiyorum yani 18 kilo aldım nolcak halim bilmiyorum.
Galiba kız seninkide anlattıkların onu gösteriyo. Bide karnın sivri değilde yayık şekilde yanlardanda falan belli oluyosa kız diyolar onada dikkat edebilirsin. benim olmadı ama kız olunca annenin cildinde bi takkım değişiklikler olurmuş. svilce falan çıkarmış. Artık gerçek mi bilemiyorum ama çoğu tutuyorr bence.

şimdi gelmede denmez ki keşke kendileri düşünebilseler ,

tamam kp falanda torununu görmek istiyordur ama süreyi ayarlayabilseler keşke

doğumu yaptıktan sonra eşinle düzene sokarsınız bakalım, ihtiyaca göre eşin ayarı verir

hayırlı doğumlar :)

Zor durum ya ben bile okurken darlandım vallahi. Ben de bu durumları hiç sevmiyorum. Hastanede gelsin görsünler, sonra da evlerine gitsinler istiyorum. Bizimkiler ilerki zamanlarda ne yaparlar bilmem ama ben öyle günlerce evde kalmalarını istemiyorum. Emzirme olayında bile insan rahatsız olur. Doğum yapan kadın kendini toparlamalı sonra gelecek insanlar gelmeli bence..
Sıkıntılı durum..

evet cildim zaten sivilceliydi daha önceden de ama yeni öğrendiğim zamanlar bir sivilce çıktı akıllara zarar...hala da çıkıyor...ilk zamanlara göre azaldı tabi ama var...

çok berbat bir durum, 7 ay önce doğum yaptım 10 gün yatılı misafirim vardı (kaynana kayınababa görümce) ve gelen giden insanlar . 1 gece kaldım hastanede eve geçtim, çok stresli zamanlardı düşünmek istemiyorum. kimse kötülük vs felan yapmadı yapmazda ama yeni doğum yapan bir kadın olarak ben tepemde kimseyi istemedim kayınvalidem gidince anneme sen yatılı kal yalnız bırakma demiş ben annemi de istemedim, şöyle gündüz geliyor yemeğimi yapıyor benimle sohbet ediyor bebeği yıkıyorduk gece evine gidiyordu yatılı kalmasını istemedim. sonuçta bebeğime benden başka kimse bakamaz benim de ilk bebeğimdi ama annem veya kayınvalidem emziremez dimi benden başkasının kucağında olunca sanki bir yerine birşey olucakmış gibi hissediyordum lohusa psikolojisi işte ben o yüzden istemedim kimseyi keşke 10 gün de kalmasalardı biz zaten sık sık götürüyoruz şimdi görüyorlar ama ben çok rahatsız oldum ev de misafir kalabalık ben hiç alışık değilim bir de lohusasın ve ciddi kanaman oluyor ilk günler evde kayınbaba beni çok rahatsız etti birde hayırlı olsuna doğumdan 2 gün sonra gelen misafirlar..... bence 40 gün doğum yapan kadını rahat bıraksınlar bebeğine alışsın ağrısı geçsin kanaması bitsin sadece yemek ev işi vs yardımcı olunabilir ilk ünler kimse bebekle anne arasına girmesin annesini emzirsin altını değiştirsin hatta yıkasın, ben o günlerin stresini 3 ay atamadım.

Eğer sezaryen doğum olacaksa en güzeli annenin en az 3 gün yanında kalması. Kv annem gibidir, yardımcıdır dersen ne ala.
Erkek olmaması daha iyi. Çünkü ben de sezaryen doğum yaptım ve ilk gün ağrı sızı ile geçti, bebeğimle ve benimle annem ilgilendi. Ağladım sızladım, anam acıdı bana yine. Eşim de üzülmekten başka bir şey gelmedi elinden. Bir gün hastanede kalıp eve çıkınca evde rahat edemiyorsun, kalksan ağrı yatsan sızı oluyor. Birinin bebeğini alıp vermesi, emzirmene yardımcı olması gerekiyor en az 3 gün. Bu arada Allah korusun memede yara olursa daha da fena. Nasıl derdini anlatacaksın ki erkeklerin yanında?

Eşine bunları detaylı anlatırsan belki babasını ikna eder 10 gün sonrası için.

tüm doktorlar kızın kendi annesi yanında bulunsun der canım böyle dedi benim doktorum de sende..çok zor zamanlar o zamanlar senin annen ve kv gelsin sadece bide kızkardeşin öbür türlü mahfolursun ..

kızlar içim daraldı okurken korktum benimde doğumum marta denk geliyor kayınvalidemle yakın oturuyor sayılırız sizin ev soğuk olur doğumdan sonra bizde kalın gibi bir teklifi oldu onunda kararsızım bende biryandan çocuğu düşünüyorum üşürmü acaba diye biryandan annem gelsin benim yanımda kalsın istiyorum çünkü yardıma ihtiyacım olacak bilmiyorum kararsızım

Sadece esinin annesi gelse daha iyi olur sonucta o kadın hem sana bebek konusunda hem ev hemde yemek konusunda yardımcı olur onun dısında esinin babası ile kardesine bir is düsmüyor ama onlarada hak ver babasının ilk torunu ve erkek kardesinin ilk yiğeni ise hevesleniyorlardır ama bir yandan da kız kardesinde var heveslenen ama kafana takma onun gönlü hemen alınır suan senin hicbirseye kafa yormaman gerekiyor , hayırlı olsun bu arada

Arkadaşlar benimde sorunum bu işte..Annen gelsin demişsiniz ama Annemin gelmesi en en en makul olanıyken kayınvalidem oğlunla kocasınıda alıp geliyo..
Keşke azıcık mantıklı düşünsede gelmeseler..Ama o kadar benciller ki..
Ben el kızıyım beni düşünüpte kendileri gelmez mi hiiiç..
Eğer eşim bile dese çok büyük sorun çıkarırlar..
Ben rahatsız olduğumu belli etsemde geldiklerinde..
Eminim babası bana inat dahada yayılır evde.
Babası annesinden daha da kaynana anlıycanız.

Normalde otururken yanımda hiç çekinmeden birden yatıveren bi tip..
Emzzirememişim..oturamaamışım umurunda olmaz gibi..Çok takıyorum..Ama annemin gelmesi imkansız işte..
Ben hastanede 4 gün kalıcam doktorum çıkartmıyo.
o 4 gün kalsın ama eve geçtiğimizde eşime söylerim sürekli oda söylesin gitsin ne olursa olsun tepkimi koymaya çalışıcam..

Strese girdiğin kadar var yani
Aslında kendisi de biliyor kp in işinin olmadığını lohusa evinde
Buna kılıf uydurak için de "baban benden daha iyi bakar" lakırdısını şakıyor kendince
Ben kendi çocuğuma bakarım tek siz gelmeyin yeter diyeceksin olmuyor işte
Kp açıp göğsünü mü verecekmiş bebişe
Allah kolaylık versin canım ne diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…