doğum yaklaştı ve düşüncelerim arttı

şu öngördüklerini direkt yaşadım. evime gezmeye gelmişlerdi, sırf kendi rahatları için bana yapmadıklarını bırakmadılar. ömrümce etmediğim bedduayı ettim içimden, hala da ediyorum. ben de alttan almıştım senin gibi , kıymet bilmek bir yana tepeme s.çtılar. şimdiki kafam olsa eşimden başkası ile muhatap olmazdım ve basa basa tekrarlardım, doğum yapan kadın aynı zamanda hastadır, hiç bir şey de hastanın sağlığından öncelikli tutulmaz.

Evli ve de hamile değilim ve istemezdim böyle cümbür cemaat evimde olsunlar, okuyunca fenalaştım resmen. Bence eşiniz uygun bir dille konuşmalı ailesiyle, sadece annesi gelecekse gelsin o da destek olmaya umarım iyi biridir kayınvalideniz.. Hamilelik sonrası loğusalık bazısında kötü bazısında rahat geçer, inşallah rahat bir doğum süreci ve sonrası olur...

bende 39 haftalık gebeyim kaynanatörüm sen doğur ben sana bakarım demişti bende bi an saflığıma gelip anne bizim ev merdivenli sen rahat edemezsin dedim ama kaynanam ben üst katta otururum sen yemek yapar tepsiyle yukarı cıkarırsın zaten fazla yemek yemem(tabiki yalan ondaki boğaz kımsede yok)dedi.Ama ben eşime söyledim nasıl doğum yapacağım belli değil ben annenemi bakayım,kendimlemi uğraşayım yoksa bebeklemi ilgileneyim dedim.eşimde sağolsun annemi boşver ben hallederim onu dedi.tabi birdaha bu konu açılmadı.benimde doğumumda sadece ablam gelip ilgilencek.herşey eşte bitiyo sadece biraz anlayıs lazım bizim insanlarımıza ama nerde....

en uygunu annen gelsin bi de k.validen en azından ayrım yapılmamış olur 1 hafta 10 günde toparlandıktan sonra k.pederin gelsin eşine de aynen böyle söyle sonuç da lohusasın rahat edemezsin valla gerildim ya

belki faydam olur yazamadan edemedim

böyle anlayışsız insanlara verilecek en büyük cevap umursamamak diyoruz ya kardeşim onu nasıl başarıcaz...

benim çocuğum yok maalesef ama lohusa olan akrabalarının yanında doğrum yapan çok tanıdığım var. onlar insan değilmiydi... üstelik bebekleri büyüdükten sonra o günlerden de bahsettik beraber...

birincisi insanları değiştiremezsin. lohusa bir arkadaş vardı bebeğini bile sevmedim, tebrik edip hediyemi verip evime dönmüştüm geçen sene... ama evini bi gördüm, kaynanası anası kaynatası görümce herkes cümbür cemaat...

kızcağız bebeği emziriyor hobaaaa milletin kucağında...sesi soluğu çıkmıyor kızın...

bu bir sene sonra aramızda mevzusu geçti. bana dediği şuydu, bak canım bir sene çoktan geçti... ben herşeyi gördüm dedi

dedim ne gördün, dediki kaynanam sinir de etmeye çalıştı, çocukların kucağına da verdiler, şağur şupur da öptüler... kayınlarım odaya da daldı... özür bile dilemediler... afedersin götümü yayıp yattım dedi...

dedim hiç mi sinir olmadın hiç mi krize girmedin... dediki bunlar utanmadı da ben mi utanayım... hem yemeğimi de yapmış oldular yedim içtim yattım... gürültüyü de takmamaya çalıştım ne de olsa gidecekler ama bir gn gidecekler hep böyle olmayacak diye düşündüm diyor...

hakikaten de çocuk da mikrop kapıp ölmedi, kaynanasıyla saç başa da girmediler, sitresten südü de kesilmedi...

ne çektiğini ancak o bilir ama ne yaptı sonuçta? rahat olmaya zorladı kendisini... yayıldı yattı, emzirdi, mucizevi bir bebeği kollarında uyuttu... belki ağrısı vardı şapır şapır terledi,, uykusuz kaldı...

ama inanki bebeği aldıklarında uyumaya fırsat bulduğunu söyledi...

canım o bebek senin... bütün sülalen gelse de evim pislenecek diye de düşünme...

ben ne misafirler gördüm, perdemi çeken çocuklar mı dersin halıma sıçanlar mı dersin... vazomu kıranlar mı dersinn....

kırılan vazonun yerine güzel bir biblo aldım görsen bayılırsın... perdemi de yaptırdım, evimi de misler gibi temizledim...

yerden yere atsaydım kendimi, kavga çıkarsaydım ne olacaktı?

çirkef gelin oalcaktım... yapmadığım halde öyle dediklerini duyuyorum...

bu mesele milletin ağzına laf verme meselesi değil.. Bunlar ayıp günah bilmiyorlarsa sen lohusa halinle afedersin ön tarafına bile takma ne dediklerini...

RAHAT OLACAKSIN. KAYINPEDERİNDE AKIL OLSA ODANA GİRMEZ. GİRDİ Mİ AÇ MEMENİ EMZİR. S....TR OLUP YA ÇIKAR YA DA İZLER..

belki öyle yaparsan utanır. zaten şundan eminim, ne kadar sitrez yaparsan, sinirlenir rahatsız olduğunu belli edersen üstüne geliyorlar...

onun yerine ar damarın çatlamış gibi yayıl götünü yat aşşaaa... evini bebeğini düşün. Allah herkese nasip etmiyor... Giderler gülüm evinden hiç canını sıkma... sen de güzelce yavaş yavaş temizlersin, bebeğini alır gider gezersin...

belki yamlış da olabilirim... bilmiyorum bunlar şimdilik benim deli psikolojimle çıkardığım şeyler... ama arkadaşım bana öyle demişti yani o canlı canlı yaşamış... istersen özelden mesaj atim o da isterse konuş belki rahatlarsın...

hayırlı doğımlar

ay çok güldüm
msjın ayrıntılarında ''çarpıcı'' kelimeler olsada doğru söze ne denir
ama herkes bir olmuyo işte..mesela ben ne rahat edebilirim ne kafaya takmayabilirim
yapı meselesi galiba

ay çok güldüm
msjın ayrıntılarında ''çarpıcı'' kelimeler olsada doğru söze ne denir
ama herkes bir olmuyo işte..mesela ben ne rahat edebilirim ne kafaya takmayabilirim
yapı meselesi galiba

canım kimsenin tarzı yapısı uygun değilki.... her anne huzurlu olmak ister, bebeğiyle başbaşa olmak özelini memesini afedersin kimse görmesin aptal aptal sesler duymasın gürültü çekmesin ister...

istediğimiz her şey olmuyor ki..oluyr-or mu sen söyle...

ne yapalım, o zaman hayatı kendimize zindan edicez... ya da bunlarla yaşamayı öğrenecez... valla ben bugün öğlen bir atılım yaptım... kendi ilkelerimden taviz vermeden milleti de kırmadan yaptım bazı şeyler... kaynanam süpürmeden gel dedi evini.. ben de tamam dedim süpürdüm indim aşağıya...

ne oldu dünya mı battı yanı...
süpürdün dimi diyo bide ya sana mı sorucam... manyak mıdır nedir beee.. şeytan diyo şu plastik eldivenlerden al çizgi filmlerdeki gibi vur yüzüne iki tane... asilce...hahahahhaa kendi kendime de gülüyorum... deliyim işte....

yok yok bazı insanlar gerçekten rahat oluyo
sallamıyolar hiçbişeyi...
ben özel çabalasamda yapamam..
yalandan gülümseyeyim desem felç geçirir suratım hahaha
yani bişeylere kızgınken belli etmeyeyim geçip gidecek diyemem

Bence bu kadar ince dusunmeye gerek yok. Bosuna dememisler hasta ziyaretinin kisasi makbuldur diye. Bu ne boyle cumbur cemaat yatili gelmeler filan. Benim cocugum yok ama arkadaslardan biliyorum ilk gunler cok farkli oluyor. Anne asabi oluyor, duygular hizli degisiyor, yok yere aglamalar filan. Bir de ilk gunlerde nerdeyse gogsun disarda dolsiyosun yine kardesimden biliyorum. Emdi ememedi. Insan kv sinden bile cekiniyor. Sen birak bu kadar ince dusunmeyi cagir anneni. Digerleri de sonra gelsin. Esine de soyle ben annenin yaninda rahat edemem, emziremem kasilirim filan diye.

Çok hoş anlatmışsın gerçekten
Aslında çokta isterim böyle davranmayı ama rahat edemem kii..
Öyle yapsamda sanki odadan çıkmazda şöyle azıcık arkasını dönüverir gibi geliyo bana bende eşime kaş göz yaparım artık belkide oğlu deyince utanır biraz gel baba biz çıkalım bak çocuğu emziriyo falan diye
Onlar keyfine bakarlar olan bana olur ne olursa olsun deniycem ama takmamayı burdakileri uygulamaya çalışıcam
Çok Teşekkür ederim

İşte bunu bende isterim ama benim bunu yapmam aman bu kız lohusa annesiyle rahat eder demezler..
Anneme laf eder..Bana laf eder..Bir ömür bu dırdırlarla uğraşmak istemiyorum..
Çünkü kadın direk bana söylemiyo hiç.. Oğlunun başının etini yiyo sonra..

İlk zamanlar annem bize geldideee..Aman kız annesi o kadar çok gidermiymiş..
Kız kardeşinidemi gelin olarak aldınız diyyomuş millet..
Oğluna hasret kalmış..Memlekete gidince hep annemdeymişiz..
Bunları teee uzak akrabalardan bile duydum..
O yüzden çenesini kapasın istiyorum..

Dün yine eşime biz gelelim artık dediler hayret bişey tüm iznimi onlarla geçirmemi istiyolar heralde
Bebek yok neye, kime geliyonuz yaf..
Eşim doğuma yakın gelin ben oraya gelicem zaten beraber geliriz dedi..
Hı ben gelinime yardım ederim diye dedim diyo..

Yahu siz deniz sezonu kapanmadan buraya geliceksiniz birazda tatil yapıcaksınız diye ben neden huzursuuz oliyim sinir oluyorum yaa.. Bi akraba yada yakınlarının bi şehirde evi olduğunu öğrendikleri an hah o şehire gidincede kalıcamız yer hazır bak diyolar.. Yahu insanlar size turistik mekan mı hazırlıyo..
Düşünceleri çok gariip..

Öff..
Sanki tek kendi olucakta yardımcı olucak..
Ben kös kös köşede oturucam babasının yanında odaya kapansam surat astı oluyoruz..

Eşimde diyo yazık, eğer ısrar etseydi gelme diyemezdim Allahtan ısrar etmediler diyo..
Öff..Sıktılar artık ya..

off arkadaşımmm....düşünmemeye çalışıyorum ama senin konunu görünce ilerleyen zamanda benim de başıma gelecekler canlandı gözümün önünde tekrarhem biz aynı şehirdeyiz ama kesin gelip kalır kesinn.....üstelik de anneciğim rahmetli oldu....napacağım bilmiyorum...ablalarım var ama herkesin işi gücü çoluğu çocuğu var....gelip kalamazlar ki....kv gelirse kayınpeder görümce hepsi gelecek diye endişeliyim...bir de benim de kaynım var tabi...şehirdışında okuyor...oda burada olursa bir de o çıkar....kv kalsa hadi sorun değil diyeceğim ama o kalırsa bekar görümce bakmaz kayınpedere..o da gelir...her gün gelip gitmez zannetmem....sinirlerim bozuluyor..

canım dün akşam aklıma geldi bende de aynı sıkıntı var doğum tarıhını bır hafta gec soylesen sonra bır hafta erken oldu dersın olmayan sey mı onlar gelene kadar 1 hafta 1 haftadır toplanırsın tabı sizinkiler illa doğumdan once gelıcem derse bır sey dıyemem

İşte bunlar nasılsa oğlumun evi, nasılsa bizim torunumuz diyip gelinleri kaale almadıklarını açıkça gösteriyor..
Şimdiden takma ve bence aşıla durumu onlara canım..Çocuğum olduğunda ben kendim bakmak isterim ne öyle o eskidenmiş kaç kişi bi çocuğun üstüne düşmek iyi olmuyormuş falan diye nebiliyim ya da eşinle konuş şimdiden.

Şimdiki aklım olsa söylerdim bunları en azından biraz daha anlayış olurdu belkide..

Ya insanlar başkasının evinde nasıl günlerce rahat eder ki anlamadım gitti?..

Bide diyo valla torunum olunca sıktıra sıktıra sevicem gelinim kızarsa kızsın artık diyo..sinir oluyorum herşeyini böyle yaptığı için artık

Doğum tarihini 15 gün sonrasını söyledik zaten canım ona rağmen normal doğum tarihinden 1-2 gün önce gelicekler
Eşimin herhangi bir işi olduğunda memlekette eşimi getirme bahanesiylee bizim eve geliyolar.
Eşiminde mecburen memlekete gitmesi gerek bi günlük..
seni getiririz biz dediler hemen fırsat bu fırsat..
Daha 2 gün sonra gelelim dedilerde eşim engel oldu düşün artık.

Doğumu 15 gün sonra bekliyoruz diyoruz yani yaklaşık 1 ay önceden geliceklerdi neredeyse..
Bizim evde çok mutlular kendi evini sevmiyo zaten küçük diye sürekli gezmek bi yerlerde kalmak istiyo buraya yerleşmeyi düşünüyomuş hatta beraber ev alalım falan bile diyodu ilk zamanlar

İşin özü ben onların gezme sevdasına engell olamam rahat bırakmıcaklar beni amaç sırf torun değil bence:2:

evet kesinlikle oğullarını evi...biz taşıyıcı anne,hizmetkar vs..öyle görüyorlar...şimdiden desem pazarlık ediyorsun diye kızıyor eşim...ortada çocuk yokken kaynım bile dedi bizde çocuk hep birlikte büyütülür dedi....çok kzımıştım....çocuğu anne ve babası büyütür demiştim ama ne derece etkli oldu bilmem...sürekli bilmemkimin babannesi bakıyor çok güzel o çocuk diye anlatıp duruyor kv..sinir oluyorum....annenin görevi çocuğa bakmak,ahirette hesap soracak falan dedim de biraz kesti artık...

vallahi aynılar benimkilerle ya......aynı evde oturmayı istiyorlardı...önce burda kalıverinlerle başladı,kalmadık tabi,sonra bilmemkim hep oğlunda kalıyora döndü ve en sonunda evi müteahhide verecek oldular ozaman açıkça söyledi kv...ev bitene kadar size taşınalım sonra ev bitince bize taşınırız diye....eşimle tartıştık da olmayacağını söyledi kapandı neyse.....

Ya aslında açık açık söyliceksin bunlara ha nolursa olsun diyip ne bu müdahale canım..
Senin kaynında kayınvalide gibiymiş ha ona ne oluyosa yakında onunda karısı olucak bakalım ozaman nolcak..
Ben bakıcı tutarım anne seni yormam de diyebiliyosan eğer sinir olsun ben diyemiyorum malesef..

Ama dua ediyorum bizimkilere ikinci gelinleri öyle açık sözlü olsun ki her hatalarını yüzlerine vursun Ben yapamadım o gelin kendi annesinin evinden çıkmasın o zaman anlarlar işte.

Banada diyo ki annesi " Baban (kayınpederim) sakın ücretsiz izne çıkmasın, sen onların evinde yaşarsın bebeğe bakarsın ben burda durarım " diyomuş.Evimden çıkmama planları bizim hakkımızda bin bir türlü plan..Delirmişler resmen.. Amanda amaann.. sevgili babamız öyle diyosa karşı çıkmak ne haddimize..
bende istiyosan gel anne ama ben kendim bakarım çocuğuma dedim. Sürekli izne çıkma diyo eşimde sinir oluyo. Anne çocuğa annesi bakar sen karışma diyo. her gün telefonda benim iznimi soruyolar eşime.
Herşeye bi müdahale..

İyi bari diretmemişler..on aile bi evde nasıl rahat ediyolar bunlar kadın değil mi çok garip.. başka bi kadınla aynı evde nasıl rahat edicen bi gün sorucam ama bana derse aynı evde yaşıyalım falan diye.
Anne sen nasıl rahat edicen benle ben nasıl rahat ediyim ev ev üstüne olur mu fazla yüz göz olunmaz mı sürekli bunu söylüyosun dicem. Aynen benimkide yoktan hikayeler anlatır.
Xin gelini kayınvalidemden aslaaaa ayrı eve çıkmam yemeğim sürekli önümde temizliğim yapılıyo diyomuş.
Çok mu meraklısın benim önüme yemeğimi koyup kaldırmaya hayret bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…