Annemin gelmesi imkaansız ilk zamanlar eşimle beni huzursuz ederler..
Aslında gönül ister ki annem gelsin.
Annemde öyle ister tabi ama sorun çıksın istemiyoruz..
eşimle herşeyi konuştum..
Hak veriyo ama ailesi napsın onlarında ilk torunu napalım idare ediverelim diyo..
Benim 20. çocuğum tabiki idare ederim diyorum bende..
Az daha zorlasak kavga ettiricekler bizide şu hamile halimde..
Bu doğum onlar için fırsat aslına bakarsanız bence.
Bize gelip gezmek için fırsat kolluyolar.
Eşim bi nedenden dolayı memlekete gitse eşimi götürme bahanesiyle doooğru bize geliyolardı.
Halasından tutunda eniştesine kadar( halaları enişteleri için belki biz gitmeden onlarda gelsinler bile diyebilirler)
Ama eğer zorlanırsam demeyi düşünüyorum annem de gelsin ben rahat edemiyorum sizle diye..
belki faydam olur yazamadan edemedim
böyle anlayışsız insanlara verilecek en büyük cevap umursamamak diyoruz ya kardeşim onu nasıl başarıcaz...
benim çocuğum yok maalesef ama lohusa olan akrabalarının yanında doğrum yapan çok tanıdığım var. onlar insan değilmiydi... üstelik bebekleri büyüdükten sonra o günlerden de bahsettik beraber...
birincisi insanları değiştiremezsin. lohusa bir arkadaş vardı bebeğini bile sevmedim, tebrik edip hediyemi verip evime dönmüştüm geçen sene... ama evini bi gördüm, kaynanası anası kaynatası görümce herkes cümbür cemaat...
kızcağız bebeği emziriyor hobaaaa milletin kucağında...sesi soluğu çıkmıyor kızın...
bu bir sene sonra aramızda mevzusu geçti. bana dediği şuydu, bak canım bir sene çoktan geçti... ben herşeyi gördüm dedi
dedim ne gördün, dediki kaynanam sinir de etmeye çalıştı, çocukların kucağına da verdiler, şağur şupur da öptüler... kayınlarım odaya da daldı... özür bile dilemediler... afedersin götümü yayıp yattım dedi...
dedim hiç mi sinir olmadın hiç mi krize girmedin... dediki bunlar utanmadı da ben mi utanayım... hem yemeğimi de yapmış oldular yedim içtim yattım... gürültüyü de takmamaya çalıştım ne de olsa gidecekler ama bir gn gidecekler hep böyle olmayacak diye düşündüm diyor...
hakikaten de çocuk da mikrop kapıp ölmedi, kaynanasıyla saç başa da girmediler, sitresten südü de kesilmedi...
ne çektiğini ancak o bilir ama ne yaptı sonuçta? rahat olmaya zorladı kendisini... yayıldı yattı, emzirdi, mucizevi bir bebeği kollarında uyuttu... belki ağrısı vardı şapır şapır terledi,, uykusuz kaldı...
ama inanki bebeği aldıklarında uyumaya fırsat bulduğunu söyledi...
canım o bebek senin... bütün sülalen gelse de evim pislenecek diye de düşünme...
ben ne misafirler gördüm, perdemi çeken çocuklar mı dersin halıma sıçanlar mı dersin... vazomu kıranlar mı dersinn....
kırılan vazonun yerine güzel bir biblo aldım görsen bayılırsın... perdemi de yaptırdım, evimi de misler gibi temizledim...
yerden yere atsaydım kendimi, kavga çıkarsaydım ne olacaktı?
çirkef gelin oalcaktım... yapmadığım halde öyle dediklerini duyuyorum...
bu mesele milletin ağzına laf verme meselesi değil.. Bunlar ayıp günah bilmiyorlarsa sen lohusa halinle afedersin ön tarafına bile takma ne dediklerini...
RAHAT OLACAKSIN. KAYINPEDERİNDE AKIL OLSA ODANA GİRMEZ. GİRDİ Mİ AÇ MEMENİ EMZİR. S....TR OLUP YA ÇIKAR YA DA İZLER..
belki öyle yaparsan utanır. zaten şundan eminim, ne kadar sitrez yaparsan, sinirlenir rahatsız olduğunu belli edersen üstüne geliyorlar...
onun yerine ar damarın çatlamış gibi yayıl götünü yat aşşaaa... evini bebeğini düşün. Allah herkese nasip etmiyor... Giderler gülüm evinden hiç canını sıkma... sen de güzelce yavaş yavaş temizlersin, bebeğini alır gider gezersin...
belki yamlış da olabilirim... bilmiyorum bunlar şimdilik benim deli psikolojimle çıkardığım şeyler... ama arkadaşım bana öyle demişti yani o canlı canlı yaşamış... istersen özelden mesaj atim o da isterse konuş belki rahatlarsın...
hayırlı doğımlar
ay çok güldüm
msjın ayrıntılarında ''çarpıcı'' kelimeler olsada doğru söze ne denir
ama herkes bir olmuyo işte..mesela ben ne rahat edebilirim ne kafaya takmayabilirim
yapı meselesi galiba
canım kimsenin tarzı yapısı uygun değilki.... her anne huzurlu olmak ister, bebeğiyle başbaşa olmak özelini memesini afedersin kimse görmesin aptal aptal sesler duymasın gürültü çekmesin ister...
istediğimiz her şey olmuyor ki..oluyr-or mu sen söyle...
ne yapalım, o zaman hayatı kendimize zindan edicez... ya da bunlarla yaşamayı öğrenecez... valla ben bugün öğlen bir atılım yaptım... kendi ilkelerimden taviz vermeden milleti de kırmadan yaptım bazı şeyler... kaynanam süpürmeden gel dedi evini.. ben de tamam dedim süpürdüm indim aşağıya...
ne oldu dünya mı battı yanı...
süpürdün dimi diyo bide ya sana mı sorucam... manyak mıdır nedir beee.. şeytan diyo şu plastik eldivenlerden al çizgi filmlerdeki gibi vur yüzüne iki tane... asilce...hahahahhaa kendi kendime de gülüyorum... deliyim işte....
belki faydam olur yazamadan edemedim
böyle anlayışsız insanlara verilecek en büyük cevap umursamamak diyoruz ya kardeşim onu nasıl başarıcaz...
benim çocuğum yok maalesef ama lohusa olan akrabalarının yanında doğrum yapan çok tanıdığım var. onlar insan değilmiydi... üstelik bebekleri büyüdükten sonra o günlerden de bahsettik beraber...
birincisi insanları değiştiremezsin. lohusa bir arkadaş vardı bebeğini bile sevmedim, tebrik edip hediyemi verip evime dönmüştüm geçen sene... ama evini bi gördüm, kaynanası anası kaynatası görümce herkes cümbür cemaat...
kızcağız bebeği emziriyor hobaaaa milletin kucağında...sesi soluğu çıkmıyor kızın...
bu bir sene sonra aramızda mevzusu geçti. bana dediği şuydu, bak canım bir sene çoktan geçti... ben herşeyi gördüm dedi
dedim ne gördün, dediki kaynanam sinir de etmeye çalıştı, çocukların kucağına da verdiler, şağur şupur da öptüler... kayınlarım odaya da daldı... özür bile dilemediler... afedersin götümü yayıp yattım dedi...
dedim hiç mi sinir olmadın hiç mi krize girmedin... dediki bunlar utanmadı da ben mi utanayım... hem yemeğimi de yapmış oldular yedim içtim yattım... gürültüyü de takmamaya çalıştım ne de olsa gidecekler ama bir gn gidecekler hep böyle olmayacak diye düşündüm diyor...
hakikaten de çocuk da mikrop kapıp ölmedi, kaynanasıyla saç başa da girmediler, sitresten südü de kesilmedi...
ne çektiğini ancak o bilir ama ne yaptı sonuçta? rahat olmaya zorladı kendisini... yayıldı yattı, emzirdi, mucizevi bir bebeği kollarında uyuttu... belki ağrısı vardı şapır şapır terledi,, uykusuz kaldı...
ama inanki bebeği aldıklarında uyumaya fırsat bulduğunu söyledi...
canım o bebek senin... bütün sülalen gelse de evim pislenecek diye de düşünme...
ben ne misafirler gördüm, perdemi çeken çocuklar mı dersin halıma sıçanlar mı dersin... vazomu kıranlar mı dersinn....
kırılan vazonun yerine güzel bir biblo aldım görsen bayılırsın... perdemi de yaptırdım, evimi de misler gibi temizledim...
yerden yere atsaydım kendimi, kavga çıkarsaydım ne olacaktı?
çirkef gelin oalcaktım... yapmadığım halde öyle dediklerini duyuyorum...
bu mesele milletin ağzına laf verme meselesi değil.. Bunlar ayıp günah bilmiyorlarsa sen lohusa halinle afedersin ön tarafına bile takma ne dediklerini...
RAHAT OLACAKSIN. KAYINPEDERİNDE AKIL OLSA ODANA GİRMEZ. GİRDİ Mİ AÇ MEMENİ EMZİR. S....TR OLUP YA ÇIKAR YA DA İZLER..
belki öyle yaparsan utanır. zaten şundan eminim, ne kadar sitrez yaparsan, sinirlenir rahatsız olduğunu belli edersen üstüne geliyorlar...
onun yerine ar damarın çatlamış gibi yayıl götünü yat aşşaaa... evini bebeğini düşün. Allah herkese nasip etmiyor... Giderler gülüm evinden hiç canını sıkma... sen de güzelce yavaş yavaş temizlersin, bebeğini alır gider gezersin...
belki yamlış da olabilirim... bilmiyorum bunlar şimdilik benim deli psikolojimle çıkardığım şeyler... ama arkadaşım bana öyle demişti yani o canlı canlı yaşamış... istersen özelden mesaj atim o da isterse konuş belki rahatlarsın...
hayırlı doğımlar
Bence bu kadar ince dusunmeye gerek yok. Bosuna dememisler hasta ziyaretinin kisasi makbuldur diye. Bu ne boyle cumbur cemaat yatili gelmeler filan. Benim cocugum yok ama arkadaslardan biliyorum ilk gunler cok farkli oluyor. Anne asabi oluyor, duygular hizli degisiyor, yok yere aglamalar filan. Bir de ilk gunlerde nerdeyse gogsun disarda dolsiyosun yine kardesimden biliyorum. Emdi ememedi. Insan kv sinden bile cekiniyor. Sen birak bu kadar ince dusunmeyi cagir anneni. Digerleri de sonra gelsin. Esine de soyle ben annenin yaninda rahat edemem, emziremem kasilirim filan diye.
off arkadaşımmm....düşünmemeye çalışıyorum ama senin konunu görünce ilerleyen zamanda benim de başıma gelecekler canlandı gözümün önünde tekrarhem biz aynı şehirdeyiz ama kesin gelip kalır kesinn.....üstelik de anneciğim rahmetli oldu....napacağım bilmiyorum...ablalarım var ama herkesin işi gücü çoluğu çocuğu var....gelip kalamazlar ki....kv gelirse kayınpeder görümce hepsi gelecek diye endişeliyim...bir de benim de kaynım var tabi...şehirdışında okuyor...oda burada olursa bir de o çıkar....kv kalsa hadi sorun değil diyeceğim ama o kalırsa bekar görümce bakmaz kayınpedere..o da gelir...her gün gelip gitmez zannetmem....sinirlerim bozuluyor..
canım dün akşam aklıma geldi bende de aynı sıkıntı var doğum tarıhını bır hafta gec soylesen sonra bır hafta erken oldu dersın olmayan sey mı onlar gelene kadar 1 hafta 1 haftadır toplanırsın tabı sizinkiler illa doğumdan once gelıcem derse bır sey dıyemem
İşte bunlar nasılsa oğlumun evi, nasılsa bizim torunumuz diyip gelinleri kaale almadıklarını açıkça gösteriyor..
Şimdiden takma ve bence aşıla durumu onlara canım..Çocuğum olduğunda ben kendim bakmak isterim ne öyle o eskidenmiş kaç kişi bi çocuğun üstüne düşmek iyi olmuyormuş falan diye nebiliyim ya da eşinle konuş şimdiden.
Şimdiki aklım olsa söylerdim bunları en azından biraz daha anlayış olurdu belkide..
Ya insanlar başkasının evinde nasıl günlerce rahat eder ki anlamadım gitti?..
Bide diyo valla torunum olunca sıktıra sıktıra sevicem gelinim kızarsa kızsın artık diyo..sinir oluyorum herşeyini böyle yaptığı için artık
Doğum tarihini 15 gün sonrasını söyledik zaten canım ona rağmen normal doğum tarihinden 1-2 gün önce gelicekler
Eşimin herhangi bir işi olduğunda memlekette eşimi getirme bahanesiylee bizim eve geliyolar.
Eşiminde mecburen memlekete gitmesi gerek bi günlük..
seni getiririz biz dediler hemen fırsat bu fırsat..
Daha 2 gün sonra gelelim dedilerde eşim engel oldu düşün artık.
Doğumu 15 gün sonra bekliyoruz diyoruz yani yaklaşık 1 ay önceden geliceklerdi neredeyse..
Bizim evde çok mutlular kendi evini sevmiyo zaten küçük diye sürekli gezmek bi yerlerde kalmak istiyo buraya yerleşmeyi düşünüyomuş hatta beraber ev alalım falan bile diyodu ilk zamanlar
İşin özü ben onların gezme sevdasına engell olamam rahat bırakmıcaklar beni amaç sırf torun değil bence:2:
evet kesinlikle oğullarını evi...biz taşıyıcı anne,hizmetkar vs..öyle görüyorlar...şimdiden desem pazarlık ediyorsun diye kızıyor eşim...ortada çocuk yokken kaynım bile dedi bizde çocuk hep birlikte büyütülür dedi....çok kzımıştım....çocuğu anne ve babası büyütür demiştim ama ne derece etkli oldu bilmem...sürekli bilmemkimin babannesi bakıyor çok güzel o çocuk diye anlatıp duruyor kv..sinir oluyorum....annenin görevi çocuğa bakmak,ahirette hesap soracak falan dedim de biraz kesti artık...
vallahi aynılar benimkilerle ya......aynı evde oturmayı istiyorlardı...önce burda kalıverinlerle başladı,kalmadık tabi,sonra bilmemkim hep oğlunda kalıyora döndü ve en sonunda evi müteahhide verecek oldular ozaman açıkça söyledi kv...ev bitene kadar size taşınalım sonra ev bitince bize taşınırız diye....eşimle tartıştık da olmayacağını söyledi kapandı neyse.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?