doğum yaklaştı ve düşüncelerim arttı

Amin canım amin..
Ya bugün düşündümde telefonda annesine laf arasında kardeşiimde gelicek demeye karar verdim..
Bana babanla kaynında gelicek derse onlar amaliyatlı halimde napıcak annecim ya kardeşimle sen yardımcı olursunuz sıkılırlar onlar hem hastanede gelicek kardeşimde diiycem..
bu kararı aldım bakalım akşam eşimlede görüşiyimde..

çok kalabalık gerçekten de iyi değil..her kafadan bir ses..herkes akıl verir..benim de hiç sevmediğim bir durum..en yakının annen olduğu için sana da en iyi o bakar aslında..hem çekinmezsin..çünkü senin bedensel bakımların da olacak..ben ilk çocuğumda kendi kendime baktım..annem bir kaç gün kaldı o kadar..umarım anlayışlı olurlar sana karşı..çünkü zihnininde dinlenmesi lazım..şimdiden çok takma istersen gerilmemen gerekli..zaten gelip ortamı gördüklerinde kime ihtiyaç var kime yok anlarlar..eşinde sana destek veriyorsa hiç sorun yapma..halledersin umarım..hayırlısı olsun

Bence de canım düşündüğünü uygulamalısın
Eşine de gerekirse burda yazılanları okut yani,ne çekersen sen çekeceksin
Çok zor lohusalık devresi,sinir stresle geçerse evliliğinize de yazık olur
Maazallah depresyona falan girersin en korktğum şey
Kolay geçmiyor hayat zehir oluyor
Bebişinden de bişey anlamazsın,sevincinde kursağında kalır

Ya o kadar gerginim ki anlatamam düşündükçe daha da sinir oluyorum kendimi aptal gibi hissediyorum başka biri olsa lafını söyler kim üzülürse üzülsün ben hamile halimde üzülmiyim derr ama ben neden yapamıyorum ya

İnşallah öyle bişey olmaz canım ya eşimle akşam adam akıllı konuşucam ya hallet ya da sorun çıkar diycem ben iiiyce doldum onlara karşı bugüne kadar beni sinir ettikleri yetti bide en güzel günümü mahvedicekler başımdan ayrılmıycaklar

canım benim daha kırkım çıkmadı doğumdan sonra kayınlarım kaynatam geldi ama evde durmadılar hep dışardaydılar akşam geldiler eve sıkıntı yaşamadım kaynanam yemeği temizliği yaptı bebeğime baktı yıkadı uykum varken uyuttu ben yattım hastaydım banada baktılar evde büyük iyidir üzülme gelsinler anlayışlı davranırlar sana ağrım çoktu oturup kalkmakta zorlandım normal olmasına rağmen ayaklarımda şişti ayıp öyle ortada dolaşmam ama yadırgamadılar inşallah sende sorunsuz atlatırsın

Ayy ay hep insanin en mutlu gununde bile ariza cikariyorlar.kv bir bayan olarak seni anlayacak kapasiteye sahip degil belli ki..benm kv 2 gun once geldi bir hafta kaldi son 2 gun kp geldi donduler.amcalarigelmedi.kendi babamin yaninda bile rahar edemedim ben.senin icin zor olur esin konussun en azndan o kadar kalmasinlar.

Canım ben de 45 gün önce sezeryan doğum yaptım. İlk günler rahat hareket edemiyorsun yatıp kalkmakta çok zorlanıyorsun. Maalesef benim bakanım olmadığı için çok zor zamanlar geçirdim. O yüzden seni çok şansı görüyorum. Şanslıysan bebeğin ilk günler emip emip uyuyacak. Benimkinin doğar doğmaz gaz sancıları başlamıştı ve hiç uyumuyordu ki hala uyku problemiyle boğuşuyorum. Herneyse kayınpederin falan uyuyan bebeği sevip çıkarlar başında beklemezler. Kayınvaliden de yemeğini falan yaparsa bebek konusunda sana yardımcı olursa ilk günleri çok rahat geçirirsin. Benim gibi depresyona girmez bebeğini sorun olarak görmezsin. İnan bana evime eşimin bütün sülalesi toplansaydı da 1 tane bakanım olsaydı dünyalar benim olurdu.

Bnde dogumyapali 5Ay oldu. İlk zmnlar saatbasi emziriyrsun. Seninrahat ve huzurlu olman gerek. Bebegini gogsunu saklayark emziremezsn ki.
Kayinbaban kayinbiradern le ayni odada drmazsn. Odada olurlarsa da cikin emziricem dersn.

aynı sorular benım de kafamı kurcalıyor.ayy hıc ıstemıyorum cumbur cemaat evıme yayılmalarını.esım anlayıslıdır sagolsun.bır defasında esıme soylemıstım baban hemen gelmesın ben bıraz toparlandıktan sonra gelır dıye.nasıl soyleyım kı onların kendılerının dusunmesı gerekır dedı.zaten son gunlerde onlara karsı gergınım.bı de bu konuyu okudum tam gerıldım

meraba kızlar. Doğum yaptm çok şükürr minik meleğim 12 günlük oldu bugün :)

ve tamda tahmin ettiğim gibi oldu herşey..
doğumdan bir gün önce geldiler kaynım,kayınvalidem ve kayınpederim.
Hastanede kaldığım süre içerisinde hergün tepemdeydiler..
Bebeğimle benim yanımda yemek yiyip dudular..
Pis pis yemek kokulları, havasızık..

Neyse hastaneden çıktık şimdide birde eşimin halası ve eniştesi geldi
daha henüz 12 günük lohusa halimle üst üste yaşıyoruz..
Kayınpederimin ve halasının saçma sapan batıl inançlarıyla uğraşıp duruyorum..
Bebeğimi kucağında tutmak için benim emzirmemi bile istemiyor adam..
Akrabarına telefondaa bebeğimin ağlamasını dinletmek için telfonu yanağına dayadığını gördüm çıldırdım..
Hurma,çörekotu yağı, emziğe şeker batırma gibi olayları eşimin sayesinde atlattık hayır diyerek dua ediyorum ben görmeden yapmasalar bişey..
sürekli ayağında sallamak istiyorlar..
Senin yanında durmasınn uyu dinlen diye tuturuyorlar..

Çocuğum ağlasa su ver diyor kayınpederim emzirmek için almiyim diye Allahım artık son aşamadayım çıldırmaya az kaldı
Sarılık var uyandırp emzirmem lazım çocuğu eline verdiğim an alamıyorum acıkmadı daha diyo sürekli.
Banyosunu yaptırıcaz deniz suyuyla yıkıycakmış bebeğimi.
Ağzınada sürücez diyolar ya napıcam ben.
Daha 10 gün var gitmelerine..

Ayy canım benim yaa,cahil insanla uğraşmak gerçekten zor.Hele de erkeklerin böyle kadın işlerine karışması.Sabırlı ol.Üzülme lohusasın.Bebeğini ve kendini düşün.Çekindiğin,rahatsız olduğun bir durum olunca da kayınvalidene,sitem şeklinde değil de,anne ben şunu istemiyorum rahatsız oluyorum veya çekiniyorum.Sence ne yapsak gibi sor.Ya da eşin biraz bazı şeylerin önünü kessin.Ama şunu da unutma 10 gün sonra gidiyorlar.Sen bebişinle başbaşa kalırsın inşallah.Hijyen ve sağılığı zorlayacak bir durum olursa mutlaka tepkini ver tatlım

Ya canım valahi dayanamıycak duruma geldim artık daha şimdi yanlarna istediler bebeği ayağında sallamak için hadi verdim.
Bebbeğim ağladı gittim su arıyolar biberonu ben verdim su dedim ha tamam ozaman uyusun biz meme arayınca getiiriz sana diyo.
Yani sen gelme diyo.
Çocuk sarılık ben zaten bol su veriyoum ama emmesi daha önemli vermek istemiyolar kapıyıda kapattılar sesi duyulmasın diye eşimde bugün işe başladı izni bitti kırmadan bi gitseler diyorum ama yook..

Demeyi düşünüyorm artık hani siz kucağımızda dursun istiysunuz ama sık sık emzirmem lazım su aramayın siz ağlayınca diye..
Bu seferde kayınpderim inat yapar of..

Dünde uyuyan çocuğu gce yanımdan almaya gelmişler...
Kamera açmışlar bilgisayardan akrabasına göstericeklermiş..
Allahımmm sabır veeer..
Kimsenin zevki için uyandırmaylım çocuğa yazık dedim tamam dediler.
Yanlışlıkla düşürüyodu bebğimi falan daha nelr neler bana çok zarar veriyo artık psikolojik olarak
şöyle defolunn gidin diye bağırasım var :2:

konunu bugün gördüm okudum bende yeni anneyim miniğim 5 aylık :)annelik çok güzel bir his ya öncelikle hayırlı olsun minicik eller minicik ayaklar kokla kokla dur mis gibiler Allah bağışlasın cümlemizinkini.
ilk kırk gün çok zor geçer canım bide onca kalabalık çekilmiyor benim o açıdan eşimin ailesi çok anlayışlıydı Allah bin kere razı olsun kaynanamdan yemek yaptı evi temizledi bebeğime yardımcı oldu onu uyuttu benimde uyumama fırsat verdi gelen misafirlerle ilgilendi o olmasa bide yemek temizlik uğraşıp duracaktım... annemde yanımdaydı ama ondan gelecek hayır derler ya o mevzu gece bebği kucağıma verir ben kalkmam diye düşündük aynı odada yattık ama annemin uykusu o kadar ağırki oğlum uyuduğunda uyandı o uyanınca horladı resmen gecelerim kabustu ya bir iki saatlik uykuyu da kaynanam sabah gelince uyudum yani düşün annem evde ama yemeğide temizliği de kaynanamdan bekledi o kadar utandım ki anlatamam ve 3. gün kendim kalktım yaptım yemeğimi evi süpürüken kaynanam yetişti aldı süpürgeyi elimden yatayım uyuyayım diye Allah ondan da eşimin ailesinden de razı olsun benim o dönemim bu sayede rahat geçti zaten bir hafta sonra ben her işimi kendim yaptımm kimseyi uğraştırmadım....
inşaallah anneliğin keyfini çıkarabiliyorsundur bolca emzir çünkü doymuyorlar çeneleri tam gelişmediğinden iki damla ancak çekiyordur uykusundan uyandır gerekirse Allah esirgesin sarılık flan olmasın ebnimki emzik almamıştı iyikide almamış onu bide bırakması var oda bi zorluk ama seninki alırsa biraz daha uyur buda senin azıcıkda olsa dinlenmeni sağlar sabret kırkın bitsin birazda olsa rahat edersin Allah kolaylık versinn

Dünde uyuyan çocuğu gce yanımdan almaya gelmişler...
Kamera açmışlar bilgisayardan akrabasına göstericeklermiş..
Allahımmm sabır veeer..
Kimsenin zevki için uyandırmaylım çocuğa yazık dedim tamam dediler.
Yanlışlıkla düşürüyodu bebğimi falan daha nelr neler bana çok zarar veriyo artık psikolojik olarak
şöyle defolunn gidin diye bağırasım var :2:[/QUOTE]

o ne alaka yaminicik bebeğin ne işi varmış kamerada onun yeri senin yanın başka bş yer değil. bi tane resim çekip yollasınlar olsun bitsin çok kucağa almak da iyi değil bence rahat bıraksınlar da sen ilgilen bebeğinle... birde sadece anne sütü mü veriyorsun öyleyse neden su veriyorlar ki?

Allah yardımcın olsun.

çok sinirlendim misafirlerine.

İnsanlar ne kadar düşüncesiz

Kayınvalidene inanamıyorum, hiç doğurmamış gibi nasıl bencilce düşünüyorlar.

Bırak yaptıkları planı uygulasınlar, hastanede bas yaygarayı annemi istiyorum diye. Ki eminim duygularında o yönde olacak. Açamam sağımı solumu de ısrar et, üstelik lohusalık depresyonu diye bir şey var, kapris serbest =)) Ortalık kalabalık olduğu zaman, nefes alamıyorum diye sızlan, çocuk bu kalabalığın içinde mikrop kapacak diye sızlan ( bu da doğrudur, minicik bebeğin yanında bir alay insan olmaz) ve ilk günden hastanede bebek odana geldiğinde kucağa alınmayacak tavrını koy. Eve kadar sabretme yani

Kardeşimde senin gibi sıkıntılar yaşadı, kız doğumdan çıkmış ortalık insan kaynıyor, ağrısından gözünü açamıyor garibim, görümcesi oğlanı kucağına aldı, bırak dedi hiddetle, kucağa almayacaksınız ve öpmeyeceksiniz. Dumur oldu herkes ama çıt yok =)) Arkadan eltisi nasihate başladı, kızım senin insana ihtiyacın var, bebek bakmayı bilmiyorsun falan, durdu baktı bu benim bebeğim, ben bakacağım, şimdi izin verirseniz uyumak istiyorum dedi =)) ilk 10 gün sadece ablam kaldı yanında, sonra da kimseyi sokmadı. Bazen biraz kaşlarını çatmak lazım galiba. O zaman biraz kaba bulmuştum tavrını ama forumdaki konuları okuyunca hak verdim. Düşünmüyor insanlar verdikleri sıkıntıyı.

öncelikle hayırlı olsun doğum yapmışsınız,Allah analı babalı büyütsün
açıkçası konuyu ilk okuduğumda şaşırdım çünkü doğumda genelde kızın annesi olur yanında.
daha rahat olması açısından.
keşke en başta bu şekilde eşinize anlatıp kayınvalidenizini doğumdan 2 hafta falan sonra alsaydınız.
anlattıklarınıza göre ilk çocuk olduğu için herşeyi kendilerinin bildiğini,sizin bişeyden haberiniz olmadığını düşünüyorlar,
halbuki annelik doğuştandır.
bu batıl inançlar benim kayınvalidemde de var.cahillik işte...
ama ben sizin yerinizde olsam eşimle konuşur anlatırım durumu.
daha 12 günlüksünüz ve akrabalarıda gelmiş bu kadar düşüncesizlik olmaz ki.
erkekler anlamıyor tamam ama kadın kadının halinden anlamalı bu gibi durumlarda.
kayınpederiniz sürekli kucağında tutmak istiyorsa kaşlarınızı çatın ve resmi bir şekilde vermesini söyleyin.
anlamayana başka türlü söz geçmez çünkü.
gene mi anlamıyor eşinize söyleyin babasıyla konuşsun,sizin rahatsız olduğunuzu belirtsin.
ha 2. bir öneride annenizi arayın ve hemen gelsin belki rahatsız olup giderler.
benim doğumumda annem gelecek.kayınvalidem çalışıyor zaten.gelsede en fazla 3 4 gün kalır annemle sonra döner.
çalışmıyor olsa ve o da gelseydi uzun süreli eminim benzer sorunları bende yaşardım.
ben böyle şeylere tahammül edemiyorum çabuk bunalıyorum,fazla sabırda yok fıtratımda.
siz gene iyi dayanıyorsunuz.
fakat kimsenin sizi bu dönemde bu duruma düşürmeye hakkı yok(tu).
o yüzden eşinizle durumu konuşun,eğer sizi anlıyorsa usturuplu bir şekilde ailesiyle konuşur.
gitmeseler bile biraz rahat versinler.

ben kayınvalidemle aynı,annemle de çok yakın iki farklı şehirdeyim.
benim kayınvalidem de pek hevesliydi,bize fırsat vermeden ben hastanede de kalırım evde de bakarım vs vs laflar etti.
ben de aynen senin gibi kalbi kırılmasın,arada huzursuzluk olmasın diye tamam dedim,ilk hafta onunla kalalım sonra da annem
gelsin dedim.
sonuç; 3 günde benden beter loğusa olan,her şeyden nem kapan,alıngan,kırılgan kayınvalide;
doğumdan ,loğusalıktan bir şey anlamayan,sadece hastanede 2 gün yatabilen,hastanenin 3. günü ve evde geçen süre dahilinde
neredeyse yatak yüzü görmeyen, 1 haftada bir kere bile tozu alınmayan evde uçuşan tozlar nedeniyle sezeryan sızısıyla birlikte
sürekli öksüren,tıksıran ben,
bir de evde sürekli kayınvalideyi memnun etmeye çalışan,aman da ne mübarek bir insan olduğunu vurgulayıp her türlü kaprise
eyvallah eden bir eş,kayınpeder ve bir sürü kayınbirader.

kusura bakma pek hoş bir hikaye olmadı ama,benim yaşadıklarım bunlar.
hiç istemiyorum ya olur da tekrar anne olursam,kayınvalidemi kesinlikle dinlemeyeceğim.

son yazılanları görmeden yazmıştım,meğer doğum yapmışsınız,geçmiş olsun,Allah bağışlasın evladınızı.

anlattığınız şeyler pek çok kişiye tanıdık olaylar.

o günlerde insan aman kırılmasınlar,hevesliler falan deyip susuyor ama kendine ediyor her şeyi.

ben tepki göstermediğim pek çok şeye pişmanım şu an,kendi kendimi yiyene kadar onların beynini yeseydim keşke,

üzüldüğünüze değmez.

nasıl istiyorsanız öyle büyütün bebeğinizi,deniz suyuyla yıkamak falan da nesi

canim seni cok iyi anliyorum..bende yaklasik 3 ay once sezeyanla dogum yaptim annem dogumdan 1 gun once geldi malum hastanede filan kendi annem yanimda olsun daha rahat ederim dedim gercektende iyiki oyle yapmisim cunku hastanede annemin yapiklarini kayinvalidem yapsaydi cok utanirdim...dogumdan 3 gun sonra hastaneden ciktiktan sonra da kv geldi benimde 17 yasinda kaynim var kaynim ve kp de 2 hafta sonra geldiler.3 gun durup gittilerdogumdan hemen sonra gelselerdi hic rahat edemezdim cunku yenidogan bebekler ozellikle ilk haftalarda surekli memede olmak istiyolar bu yuzden her dk emzircen hatta ben bazen yemek yerken bile mecburen kucagima alip emziriyodum tabi kp ve kaynim gelmiis olsaydi oyle ortqlik yerde emziremez odaya cekilmek zorunda kalirdim icerde rahat rahat oturup oglumu emziremezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…