Herkesin aile yapısı geleneği farklı tabii ama bi doğum için bu kadar abartmaya gerek var mı bilemedim.. ben ilk bebeğim olduğunda bile ilk geceden itibaren eşimle yanlız kalmıştık hem herşeyi daha çabuk öğrendim hem de anne-baba-bebek daha kolay adapte olduk sanki..
sizinkiler çok heveslenmişler hiç gelmeyin demek olmaz tabii ama günlerce kalmaya gerek yok ,kibarca söyleyebilirsiniz rahat edemeyeceğinizi..
benim doğumumdan sonra cümbür cemaat yatıya gelmişlerdi, kayınpeder kayınbirader dahil... en güzeli sadece kendi annenin ve eşinin yanında olması. çok rahatsız olmuştum ben kalabalıktan. ne kadar az kafa o kadar az bunalım...
Neler oldu peki? Sürekli başındamıydılar? Fırsat verdiler mi bebeğinle başbaşa kalmana ? aynılarını yaşamış biri olarak tavsiye istiyorumBizimkilerde uzaktan geliyolar gidemiycekler hemen malesef..
Onlara göre her önceliğe erkek tarafı sahiptir. Kendi annem gelicek gelmeyin desem çıkıcak faciaları düşünemiyorum
Neler oldu peki? Sürekli başındamıydılar? Fırsat verdiler mi bebeğinle başbaşa kalmana ? aynılarını yaşamış biri olarak tavsiye istiyorumBizimkilerde uzaktan geliyolar gidemiycekler hemen malesef..
Onlara göre her önceliğe erkek tarafı sahiptir. Kendi annem gelicek gelmeyin desem çıkıcak faciaları düşünemiyorum
O kadar kişinin yeni doğum yapmış lohusa bir bayanın yanında nasıl rahat edeceğini anlayamıyorum
Haklısınız kv nin düşünmesi lazımdı senin rahat edemeyeceğini
Bir arkadaş daha buna benzer bir konu açmıştı ona da aynı şeyi söyledim
Bunun emzirmesi var,şunu var,bunu var devamlı kp e baba çık da emzireyim diyeceksin
Hoş ben emzirirken kp ,ne var canım açsın emzirsin sanki ben ona mı bakıyorum demiş
Yaptım mı hayır,sen kimsin ki senin yanında açayım demi ama
Bence uygun bi dille eşin anlatabilir kırkın çıksın sonra gelsin erkekler
Baktın eşin diyemiyor o zaman biraz odana hapsolacaksın canım mecburen
Kızkardeşine de açıkça söyle canım eşimin erkek kardeşi ve babası da gelecek
Yatacak yerim de yok ,sonra gel de
Hoş onların geleceğini bile bile de nasıl rahat eder ki genç bi kız
Kendisinin abla ben sonra geleyim demesi lazım gelirdi
hayır bebeğimle başbaşa kalamadım. emzirmek de, uzanmak da işkence oldu. sezeryanlıydım, yapmadıklarını bırakmadılar. kimse çocuğa yardım da etmedi. rezil oldum anlayacağın. yok mutlaka gelmeliler ise de şimdiden hassasiyetini anlat eşine. doğum kadınsal bir mevzu, ne işi var kayınpederin vs. çok görmek istiyorlarsa doğumdan sonra toparlanma sürecinden sonra haber verirsin gelirler, uzun uzun da kalırlar. torunu görünce "görgüsüzün oğlu olmuş" moduna giriyorlar, senin ne çektiğini düşünmüyorlar bile.
tamam dede oluyo sabırsızlanıyo olabılır ama herseyınde bı oluru var el kadar bebek hemen dedesını tanıyacak sankı, yanı bıraz sabırlı olsa kayınvalıden gelse kaynınve kayınpederınde sen kendını bıraz toparladıktan sonra bır hafta sonra bıle glseler sana yeter yoksa ısın zor gıbı gorunuyo emzırme ısı falan helede havalar sıcak evın ıcınde kose kapmaca oynarsınız
Komik biliyorum ama ben henüz hamile bile olmamama rağmen benim de bu konuda başım ağrıyacak diye düşünür zaman zaman kendimi bu düşünce ile boğuşup can çekişirken bulurum.Bana kalırsa doğrusu doğum yapan ve bebekle birlikte rahatı sağlanmak zorunda olan anne olduğu için, annenin yakınının gelmesi doğuma.Mümkün değilse kayınvalide de gelebilir tabi ama bu işin ağrısı var, emzirmesi var, loğusa bunalımı var şu var bu var...başkalarının özellikle de erkeklerin ne işi var orada.Tamam bebeği görmeye gelsinler ama öyle 7/24 evde bilmiyorum bana ters.Ama fazla sıkmayın gözünüzde büyütmeyin yine de doğumdan sonra rahat edemedim dersiniz eşiniz bi şekilde ilgilenir o konuyla...
tekrar okurken fark ettim, annen nasıl gelmez? doğum sırasında ve sonrasında kanamaların vs. oluyor. eğilip kalkamadığın için başkasının ilgilenmesi gerekebiliyor. insan bu tür şeyleri ne kayınvalidesine ne eşine söyleyebilir (ki söyleme de zaten).
annen doğumunda yanında olmayacak da ne zaman olacak. eşine açık açık söyle "ben oramı buramı anana göstermek zorunda mıyım diye" alttan alayım diye kendini sora sokma...
ilk başta en az sen toparlanan kadar ailecek gelmemeleri gerek.ama anladığım kadarıyla hevesliler ona da fazla bişey diyemezsin.sanırım şehir dışından gelecekler(ben öyle anladım).ama gerçekten emzirme konusu bir sıkıntı,rahat edemezsin...ama gelme de diyemezsin.umarım kayınvaliden anlayışlıdır ev işi yemek işerinde yardım eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?