Doğum yapan Ocak 2015 anneleri ve doğum hikayeleri

herkese hayırlı akşamlar ben de ocak hatta şubat annesi olacaktım ama olmadı. 20 aralık gecesi tansiyonum yükseldi. sabaha kadar bekledim düşmedi. sabah devlet hastanesine gittim.hemen idrar tahlili yapıldı. tansiyonum hala yüksekti. idrarımda protein kaçağı saptandı. beni ambulansla apar topar fakülteye gönderdiler. ama ben hala işin ciddiyetini anlamamıştım. bir an önce tansiyonumu düşürsünler de eve gidip kahvaltı yapayım diye hayal ediyorum. fakülteye geldik tahliller yapıldı, nst ye bağladılar, idrar toplamaya başladılar. damar yolları açıldı. sürekli tansiyonumu ölçüyorlar. ben korkmaya başladım. sabahtan akşama akşamdan sabaha kadar başıma gelen hemşire, öğrenci doktor, ebenin haddi hesabı yok. bu şekilde sabah oldu. tansiyonum ilaçlarla düştü. sabah 9 gibi bir doçent geldi ve beni hemen sezaryene alacaklarını, bebeğin emzikten düştüğünü ve kara ciğerimi zehirlemeye başladığını, preeklampsi sonucu HELLP sendromu yaşadığımı, hayati tehlikem olduğunu söyledi.saat 9 buçukta ameliyat masasında yatıyordum. 22 Aralık Pazartesi saat 10 da bebeğim dünyaya geldi. ben taburcu oldum Allaha şükür iyileşiyorum. bebeğim hala hastanede dört gözle çıkmasını bekliyorum. sütümü sağıyorum her gün götürüyorum. sizlerden de duanızı bekliyorum. Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın. hepinize hayırlı kolay doğumlar diliyorum. İnşallah yavrularınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Canim allah yardimcin olsun. Ins biran once kuzuna sag salim kavusursun.

Çok geçmiş olsun canım bir an önce kavuşursun inşallah bebeğine

Çok çok geçmiş olsun canım. inşallah en kısa zamanda bebeğini kollarına alır evinize dönersiniz.Dualarım seninle.

Kizlar zaman yaklasiyo iyice ve ben cok korkuyorum. Son uc haftadir hep nstde sancim cikiyo. Drum bu hafta dogurursun buyuk ihtimal dedi.
Artik her yerim cok agriyo. Allah hepimizin yardimcisi olsun ins.
Sag salim hayirlisi ile yavrularimiza kavusmayi ve cok guzel evlatlar yetistirmemizi nasip etsin ins allahim.
hepinizi cok opuyorumm..

Canim allah yardimcin olsun. Ins biran once kuzuna sag salim kavusursun.

Çok geçmiş olsun canım bir an önce kavuşursun inşallah bebeğine

Çok çok geçmiş olsun canım. inşallah en kısa zamanda bebeğini kollarına alır evinize dönersiniz.Dualarım seninle.

B Butterflyinthesky çok geçmiş olsun Allah kuzunu sağ salim sana bağışlasın inşallah

hepinize çok teşekkür ederim. yavrum hala hastanede bugün ameliyat oldu böbreğinden. kavuşmamıza daha zaman var ama kuzum sağlığına kavuşsun başka bir şey istemiyorum. arkadaşlar başkası için edilen dua daha makbuldür. bu mübarek gecede dualarınıza benim kuzumu da ekleyin olur mu? hepinize hayırlı kandiller diliyorum.

Allahim yardimcin olsun dualrim sznle bnde pzt gnu sezrynla dgum yptim bizimde plesenta yaslanmasina bgli gelisme griligimiz vardi kzm 2700 gr dgdu biraz minyon ama cok sukur bim sukur iyi evimize gldik rabbim kuzunu sana bgislasn evlat candan oteymis

[QUOT"elifilker, post: 38651130, member: 379773"]Allahim yardimcin olsun dualrim sznle bnde pzt gnu sezrynla dgum yptim bizimde plesenta yaslanmasina bgli gelisme griligimiz vardi kzm 2700 gr dgdu biraz minyon ama cok sukur bim sukur iyi evimize gldik rabbim kuzunu sana bgislasn evlat candan oteymis[/QUOTE]
Sağol canım. Sana da geçmiş olsun Rabbim yavrularımızı bize bağışlasın. Hiç endişelenmebbenim de ilk çocuğum o civarda doğdu. Bir aya kalmaz toparlanır inşallah.

bebeğin inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur

39+4deyim kızlar çok sabırsızlanıyorum. Normal doğum istiyorum bebek pozisyonu almış kanala girmeye çalışıyormuş. Ama her gittiğimizde de kilo alıyor. Doğumda kilo sorun olacak diye korkuyorum şu an 3.600 var mı benim gibi olan? Daha ne açılma var ne bişey

normal doğum yapmayı o kadar çok istiyordum ki, ne kitaplar okudum, ne araştırmalar yaptım, herşey için hazırdım. ama maalesef bizim bebeğimiz en başından beri normal gelişimin 2 hafta önünde gidiyor.
böyle devam ederse 4 kiloyu geçer, zorlanırsın demişti doktor, daha 4-5 aylık hamileyken.
ki tahmini de doğru çıktı, daha 38.haftada 4 kiloya ulaştık, belki doğum erken başlar, bebek daha fazla kilo almadan doğum yapabilirim diye ne yürüyüşler yaptım, ne hurmalar yedim ama işe yaramadı. bebek pozisyonu uygundu ama bir türlü kanala inmedi.
şuan 39+2 deyiz ve bizim tosun 4150 gr, kafa çapı maksimum seviyede, ve çatı-bebek uyumsuzluğu var. son olarak pazartesi günkü muayenemizde doktorumuz normal doğum yapamazsın diye birşey yok ama bu saatten sonra kanala girmesi çok zor ve artık risk fazla dedi (bu arada kendiside normal doğum yanlısı bir doktor), kardeşim bu durumda olsa normal doğum yapmasına izin vermezdim dedi.

açılmam yok, sancım yok, suyum normal, bebeğin başı mobil, hala kanala girmedi. öyle olunca istemeye istemeye sezeryana karar verdik. çünkü Allah korusun kanala iner ama takılır, vakum kullanılmak zorunda kalınırsa, dirseği takılırsa vs onun azabını ömür boyu taşırım. o yüzden hiç değilse 40 haftası dolsun dedik. bir aksilik olmazsa bu cuma gunu sezeryan olacağım.

bu anlattıklarımdan sonra senin için guzel birsey yazayım ama eger bebek 3lü kilolarda olsaydı, 4ün üzerine çıkmasaydı 41.hafta dolana kadar bekleyecektik, hatta 2 kere vajinal muayene yaptı doktorum durumu görmek için.
yani bence hala şansın var, tabi anotomik yapın, bebeğin durumu vs bir çok etken var doktorunla beraber değerlendirmeniz gereken.
senin yerinde olsam belki 42.haftaya kadar bile beklerdim normal doğumu, tabi doktorumun da onayını alarak.

umarım gönlüne göre olur ve hayırlısıyla alırsın bebişini kucağına.

Vala canım doktor 40 dan sonra çok fazla bekleme taraftarı Değilim risk faktörleri artıyo dedi bugün. Cuma günü yatışım olacak önce suni sancı verilecek eğer doğum olmazsa sezaryen olacak bakalım Hayırlısı inşallah o zamana kadar doğal yoldan olur da gerek kalmaz

Palomino ve Zekiyelif hayırlı doğumlar kızlar sizleri okudukça stres ve heyecanlanıyorum benimde sezeryan ve ben mutluyum inşalkah yine mutlu olurum ve sizlerde

Canım hiçbir engel yok 40 haftamda 3 kg bebek doğurdum doktor 4 kg bekliyordu göya ama doğurttu normal.3600:4000 normal için engel kg değiller ve de bebek kendini ıkınmadan daha güçlü iter. Normali denemek istediğini söyle doktoruna..

Canım sana başbaşa olmal da güzel demiştim ya doğum anında öyle ama sonra mutlaka birilerine ihtiyaç duyuyurmuşsun meğer. Annen vs mutlaka gelsinler doğuma:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…