Doğum yapmış olan anneler buraya....

5 tane oyuncagı,yastıgı,aynası(melodili),minderindeki civciv ötüyo,üst halkalar istege göre degişe biliyor.aklıma gelenler bunlar ben cok memenun kaldım.bi arkadas tavsiye etmişti bana doğumundan beri kullanıyor cocugu hala

Canım selam .Benim kızımda öyle. Gündüz uyumuyo, akşam büyük insan gibi 4-5-6 saat uyuduğu oluyor. Bu normal mi acaba. 2-3 saatten fazla uyutma diyolar ama gündüz fazla uyumuyo...

Canım selam .Benim kızımda öyle. Gündüz uyumuyo, akşam büyük insan gibi 4-5-6 saat uyuduğu oluyor. Bu normal mi acaba. 2-3 saatten fazla uyutma diyolar ama gündüz fazla uyumuyo...

selam nuraycım..biz bugün dr.daydık bu konuyu sordum gündüzleri çok çok az uyuyor diyee, dr gece uykuları nasıl dedi; 4 - 5 saat aralıksız uyuyo deyince; hımm çok iyi o zaman dedi .. artık bu aylardan itibaren bu uzun gece uyumaları normalmiş.. ilk günler neydi öyle yaaa saat başı yatıp yatıp kalkmak çok zor oluyordu, uyusunlar böyle uslu uslu minnoşlar

cnm senın bebiş kac aylık oldu?? neguzel gecelerı uzun uyuyuşa gecmıs keske benımkıde ole uzun uyusa geceleri:)))
bizimkide gunduz bıraksak 3-4 saat uyuyo ama ben ıkısaatte bir yada ıkı saat olmadan kaldırıyorum emzırıyorum ole yatırıyorum sabah 7 den 12ye kadar ayakta o sırada sık sık emzırıyorum , gece 12de uyutmaya calısıyorum sonra 2.30 da kalkıyo aglamıyor mırınkırın edınce aglamadan alıp emzırıyorum yarımsaatı gecıyo olece yıne uyuyo sonra 5 gıbı yıne aynı hemen yıne emzırıyorum yıne uyuyo sabah 7 oluncada kalkıyo bıraz zorlanıyorum ama bunada sukur soyle aksam 11-12 gıbı yatıp sabah 7de kalksa en azından ne ii olurdu yada gece 1de yatsa sabah 8-9da kalksa oh derım vallasırnaşık şey

eeeeee bende korkuyodum serenle aysenin klavaklavaları ortaya cıkacak diye sigarayı sorunca ama biçok kişi içiyomuşzaten . ben 2 kez içtim şimdiye kadar ama baslamakta istemiyorum

klava:evet ben alim artık sopamı elime ilk sopam sana hanfendüüüklava:
yahuu güzel cildinize yazık, sağlığınıza yazık, dişlerinize yazık en onemlısı bebeğinize yazık yawwwklava:

bebeğinizin yanında içmesenizde içtikten sonra onu öpmüyormusunuz ,,,,
öpüyorsunuz dimi ,,,, cevap evet öpmesenizde onunla bire bir temasa gecıyorsunuz dogal olarak ..
butun zehır onun ıncecık yumuşacık, narin cildine işliyor yapmayın arkadaşlar once kendınız için sonra bebeğiniz için içmeyin şu zehiriiiii

SİGARAYA HAYIR. klava:SAĞLIKLI YAŞAMA VE SAĞLIKLI BEBİŞLERE EVEEEEETTT:lepi:

selam hanımlar ve güzel bebişleri...ben yine yoktum bi süredir...izmirdeydim..annemve babam hacca gitti onları yolcul ettik..ben yokken ne çok kaynatmışsınız yine..nasıl okuyup bitireceğim yüzlerce sayfayı ( umarım herkes iyidir...

serencim bebişim ikinci ayını doldurdu dün.. oo o kadar da uzun değil be canım 11- 12 gibi yatıp 7 de kalkmalarına daha çook vardır sanırım kaydirigubbakcemile3
benim bebiş de 40 ından evvel gündüzleri çok uyurdu, şimdilerde ise çoğu zaman gündüzleri neredeyse hiç uyumuyo derin derin.. uyuyor 1 saat olmadan uyanıyor hemen.. öyle, gündüz uyumadığı gecelerde 12 ya da 1 gibi yatıp 4 ya da 5 te uyanıyor.. ama 12 de sıkı sıkı emip yattıysa acıkmıyor..azıcık emer de uyuya kalırsa yine acıkıp arada uyanıyor..
bir de bu uykuları çok değişiyor, daha 1 hafta 10 gün evvel aynen senin gibi 3 te 5 te 7 de uyanıyordu...yavaş yavaş uzuyor gece uykuları sanırım fisfisfis

Merhaba arkadaşlar...

Oyun halısı almayı bende istiyorum ama onu yere mi koyacaksınız? Yerden soğuk alır diye düşünüyorum o yüzden tereddütlyüm...Kapıların altından soğuk gelebilir bizim evde o yüzden ben belki almayabilirim...Yada yatağımın üstüne mi koysam acaba?

Betülcüm allah kabul etsin canım mevlüt yapmışsın...

Serencim aynen katılıyorum sana, sigara içtikten sonra kokusu üstünüze siner ve bebeğiniz o kokuyu solur gibi geliyor bana, benim de çok canım çekiyor ama hayır dayanıyorum içmicem..Bakalım ne zamana kadar dayanabilicem.En azından süt verdiğim müddetce içmemeyi düşünüyorum.Ama içen arkadaşlara da saygım var insanın nasıl tüttüresi geliyor bilmezmiyim :)a.s

Birde bişey sorucam arkadaşlar benim gibi bebeği ayda 800-900 gr alan yokmu herkesin bebeği 6-6,5 kilo olmuş benimki hala 4710 ayda 870 gr almış doktorum normal diyor, internetten de bakıyorum onlarda da normal yazıyor ama sizlerinkinin kilolarının maşallahı var acaba kız çocuğu diyemi yavaş kilo alıyor? Çünkü erkekler ile kızların gelişim grafiği farklı diye görmüştüm.:uhm:

Son düzenleme:

benimki de öyle gündüz tilki uykusu gibi genelde 15 dakika uyur uyanır .
gecede 12 de yatar 4-5 gibi uyanır bida uyur .doktorumuz artık uyandırma ne kadar uyursa uyusun acıktığında o zaten uyanır dedi bende uyandırmıyorum arkadaşlar.
gayet normal bence çünkü artık gece gündüzü ayırmaya başladılar.

mervecım benımde bebıs gec uyuyor ama senın bebıs gıbı mesela 4 saat falan uyuyor.doktor banada kesınlıkle uyandırma dedı.artık 5 6 saat bıle gece uyuması normalmıs hatta gereklıymıs.mesela gece bır kere 4 saat bır kerede 2.5 saat falan uyuyor benımkı ama her zaman degıl.ama gece uyuyana kadar kan kusturuyor en erken 1.5 ta uyuyor.3.aydan ıtıbarende gece altını alıp sonra sabah alcakmısız.ben sımdı ara sıra yapıyorum bakıyorum bez dolmamıs hıc uyandırmıyorum.gece mesela 1 de alıyorum bırdaha 6-7 gıbı falan..

sedacım kızlar hem daha az kılo alabılıor hemde bırazda genetıkle alakalı oldugunu dusunuyorum ben.onemlı olan saglıklı olmaları bence.kızlar ıcın ılk 3ayda alt sınır 4 ustu sınır 7 olarak soylenıyor zaten.senınkıde bunun ıcınde.sen ve esınde narın ve zayıfsanız cok normal.mesela benım esım 1.95 ve ırı.bende 1.68 ım ve hep balık etlıydım.bebıste 4 gun once 7 kgyduama benım butun aılem ve esımın butun aılesı hep iri yapılı.

evet canım 12 de yatsa 4 te uyansa ,yatana kadar 5i buluyor 7 buçuk gibi uyanıp babasını yolcu ediyo yaramaz sırnaşık şey ya da eşimin paldır küldür hazırlanmasından mı uyanıyor orasını kestiremiyorum kaydirigubbakcemile3 ben dikkat ettim, zaten uyurken küçük çişini pek yapmıyor .. dediğin gibi bez neredeyse bomboş oluyor..ama adet oldu artık; gece uyanıp emerken kakasını dolduruyo mutlaka..ben de o zaman alıyorum yani gecede 1 kez almak yetiyoo çoğu zaman :CüvCüv:
ama uyutana kadar çok zorlanıyorum ben de.. artık benim pilim bitiyoo ama küçük hanımın gözler faltaşı gibi kaydirigubbakcemile3 dün artık en son saat 1 i geçiyordu kendi yatağıma yatırdım, yanına da ben yattım yan pozisyonda, uyuyakalırsam ezmiyim bebişi diye.. sonra bi uyandım ikimiz de öylece uyuyakalmışız kaydirigubbakcemile3

mervecım demek hepsı aynı ya:)bızde oyle 1 de 1.5 ta yatıyoruz.5.5 ta kalkıyoruz.sonra emzır gazını cıkar derken uyuması yarım saat 6 oluyor.8.30 gıbı tekrar kalkıyor.sonra artık kus uykusu gıbı yarım saat uyuyo mırın mırın ses cıkarıyor ıyı uyy dıye:roflol:
ben normalde besıgınde yatırıyorum ama sımdı bana ıyıce alıstı yatagımıza alıp kolumun ustne koyuyorum basını saırılıyorum oyle uyuyoruzsırnaşık şeybenımde cok hosuma gıdıyor aslında ama hem alıssın ıstemıyorum hemde ezerım dıye bu sefer ben dıken ustunde yatıyorum uyuyamıyorum.

hosgeldin derya ,annen ve babana allah kavustursun ,allah kabul etsin ..bende hic giremiyorum siteye ,pek vakit kalmiyor arada bir iste gelebiliyorum..senin olmadigini bilmiyordum ,hosgeldin canim ..duruda iyidir insallah,op benim yerime..

bu arada en azindan emziren anneler icmesin sigarayi :1no2: direk bebeginize zehiri nasil yükleyebiliyorsunuz yada en iyisi emzirmeyi birakin daha saglikli bari zehirsiz mama icsinler ...yapmayin nolur kizlar :çok üzgünüm:

hosgeldın deryacım alla kavustursun ınsallaha.s.

sevgılı mehtap,herkes sıgaranın ne kadar zararlı oldugunu bılıyor ama bu kadar keskın elestırı gereksız bebegımı emzırıp emzırmemeye ancak ben karar verırım.herkes kendı hayatından sorumlu..alllaha sukurkı bebegım gayet saglıklı kılosu desen normalın bayastunde..daha tesvık edıcı elestırılerde bulunursanız sevınırım.burdakı sıgara ıcen butun arkadaslar bunu ısteyerek yapmıyor bunu bılıyorum

duygucum çok güldüm yaa .. ıyy uyy diye sesler çıkarıyo demek kaydirigubbakcemile3 benim kiz da çığlık atıyo genellikle beni uyandırmak için..tabii kız ya çığlık atıyor ; cadı olacak galiba :CüvCüv: sorma 8 den sonra azıcık uyusam bari diyorum benim yatağın bi kenarına o bi kenarına ben yatıyoruz ama ı - ıhh benim uyumamı istemiyor gibi hemencik uyanıveriiyo... bu sabah da dr. a götürücem ya , koydum yatağa giydiricem.. kıyafet almaya gittim gelene kadar uyuyakalmış..ahh diyorum ben de uyuyacak olsam uyumazdın böyle :roflol:

deryacım hoşgeldin Allah kavuştursun anneciğine ve babacığına... benim annemle babam ben daha 3 e giderken gitmişlerdi hacca.. ne çok ağlamıştım senağlama hatta geceleri yorganın altına saklanıp ağlardım teyzem görür de kızar diye senağlama ne günler geçmiş yaa aklıma geldi duygulandım... :a015:

demek büşracık çığlık atıyo heee:roflol:eee nede olsa o bır prenses:)sorma mervecım o cıkardıgı ses aglamasından daha kotu bır yandan eller kollar oynuyor bır yandan ıhhh ıyyyy dıye sesler yanı uyuma kardeşim kalk dıyor:roflol:bende senın gıbı dıyorum kalk duygu bu sesler bıtmez:)ne zaman alıp oturma odasına gıdıyorum tv yı acıyorum ana kucagına koyuyorum gıdıyorum elımı yuzumu yıkamaya bır gelıyorumkı hınzır uyumus:1shok:e banada oturup onu ızlemek dusuyor tabı:bbo:

kızlar yaa bebişim aşıdn geldiğimizden beri yüzünü ekşitiyo ağlıyo alçak tonda, hemen kucağıma alıp öpünce falan susuyo..ağrısı olsa susmaz di mi ? ee niye böyle yapıyo acaba
bacağına da baktım bezini değiştirirken şiş veya kızarık değil ama bezini alırken de ağlıyo..yine aşı yapılıcak mı sanıyo acaba
sabahtan beri ya dizlerimde sallıyorum ya geziyoruz evde..bi yandan da buraya bakıyorum tabii :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…