- 9 Nisan 2008
- 2.747
- 78
- 318
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #2.081
canım ya ben gittim sağlık ocağına 2 aylık bebeğim dedim artık burdan takip edilecek dedim veremi de karmayıda aynı anda yaptılar.Biri kolundan biri bacağından.Bir de calpol verdi doktor ateşi olursa ver dedi ateşi çıkmadı ama ben verdim yine de belki verdiğim için çıkmadı. Sİz neden ayrı zamanlarda ayrı yerlerde yaptırddınız?:sm_confused:
3. ayda devlet aşısı yok o yüzden pnömökok olacak,yani aralıkta.
duygu ben sizi elestirmenin yani sira uzuldugumu anlatmaya calistim ,bu konuda ben cok pipirikliyim ,bazen asiriya kaciyorum,kola dahi icmiyorum , bu psikolojiyle sizin emzirirken sigara ictiginizi okuyunca sasirdim .,sigara icmedigim icin bu duyguyu bilmememe verin ,ben sizi kirmak icin yazmadim ,kendimce tesvik edici olur sandim..bu kadar sert tepki verilecek bir mesaj yazdigimida dusunmuyorum,kasitli bi yazi degildi yani .a.s.
5 tane oyuncagı,yastıgı,aynası(melodili),minderindeki civciv ötüyo,üst halkalar istege göre degişe biliyor.aklıma gelenler bunlar ben cok memenun kaldım.bi arkadas tavsiye etmişti bana doğumundan beri kullanıyor cocugu hala
Deryacım karma aşı 2-4. aylarda şimdi bakmadım aşı takvimine ama öyle hatırlıyorum hatta sağlık ocağındaki hemşireler dedi 2. ayda belki ağır gelebilir 3. ay boş pnömökoku 3. ayda yapalım dediler.
calpol nasıl bir ilaç sn eczacısın sen de içiriyorsun heralde,bazıları calpol yasaklanmış falan dediler de...doktor bize de aynı fitilden ve calpol verdi.
hanımlar ya komsumun bebeğinin gögüslerine sut dolmuş sıkması sakıncalı olur sanırım ben de şimdi dr aradım sordum sıkmasın zamanla geçer dedii sizce aranızda böyle bişey yasayan var mı
ah deryacım istersen konuşma veya ilgilenme hemen başlıyo bağırmaya... gece 1 e kadar bi çene bi çene neyseki sonra uyuyo bizim ufaklık... bi de agu falan diyo ya konuştuğunu sanıyo sanırım... çok heyecanlanıyo... ama çok tatlılar ya... uyanana kadar özlüyorum ben onu..
valla kızlar size bravo o zaman...benim kızım günde 11 saat uyuyordu..son günlerde de 8 aate dülşürdü....yani16 saat konuşamıyorum ben yoruluyorum arkadaşlar...konuşan herkesi tebrik ediyorum....
ay evde otumaktan buhran geçirmek üzereyimmm sanırım dün hastaneye gittik ya arabada dışarı bakıyom sanki hiç görmemişim o yolları gibi e ordan anneme gene ev içii eşim saolsun allahtan dün akşam yemekte yoktu belediye tesislerine gittik uygun olur diye orda bişeyler yedikkk accık insan içine çıktım ev ortamı dışında yawww:roflol: sizde bölemisinizzz
gunaydın arkadaslar.aslında oglen oldu ama ben ancak kendımı toplayıp geldım
dun gece az kalsın cıldırcaktım.esımle dedıkkı bebısı bugun bıraz erken yatak odasına goturelım erken uyusun erken kalksın.bu arada erken dedıgımızde saat 23.10 cıvarı.bu arada gozlerıde gıdıyor ege beyın.neyse aldık gıttık yatırdık besıge ıkı salladık tık gıttı.oh dedım ılk olarak bu saatte yatcam.10 dakıka sonra o malum ses ıyyy uyyy ıymmmbenneyaptımkikalktım baktım gozler faltası gıbı dıkmıs tavana bakıyor:1shok:
neyse basladım sallamaya saat oldu 12 hala sallıyorum.bır baktım gozler hafıf gıdıyor.bu arada en son 21.30 da emzırdıgım ıcın 00.30 emmesı gerekıyor dedım dur hazır gozler gıderken alıp bır emzıreyımde 5 e kadar falan uyur en azından.neyse emzırdık oldu saat 00.30.gazını cıkardık besıge koyduk.saat 1.00 besık hala sallanıyor gozler tavandakafamçokkarıştıbasladı aglamaya.dedım altını alayım barı belkı derdı odur.aldık altını yatırdık yokCADIARZUsaat 1.30 battanıyesını alıp uyku tulumu gıydırdım.belkı daha rahat eder uyur dıye.hayırrr oda degıl derdı.saat 1.30 ta aldım en sonunda oturma odasına geldım actım ısıgı actım tvyı al otur sabaha kadar dedım:bbo:benımkı gayet normal oturdu hıc ses cıkarmadan pur dıkkat ANNEM dızısını ızlıyor.sankı 40 yıldır bu dızının muptelasıymıs gıbısaat 2.30.ben aglıyorum o tv ızlıyor ve gayet mutlu.esım kalktı benım agladıgımı gorunce basladı sallamaya neysekı 3 te uyudu beyfedındı..ve bızde yattık.ama resmen bır ara cıldırcak gıbı oldum.resmen maymun edıyor bunlar bızı ya
canım yaa ,
demek uykusu yokmuş çocuğun tv seyretmek istiyomuş napsın :)
emzik vermiyomusun canım bizimki emziği ağzına aldığı gibi gözler kapanmaya başlar . ben 12 -1 gibi emzirir yatağına koyarım denizi emziğini de veririm ağzına ( düşürdüğü için arada gidip tekrar ağzına sokuyorum ) öyle mık mık yapıncada yanına gitmiyorum kesinlikle uzaktan bakıyorum sadece eğer her mızıklandığında yanına gidersen alışır buna o yüzden bekle bence taki ağlayana kadar . bizimkinin birde müzikli,ışıklı bi oyuncağı var yatağının kenarında deniz ağladıkça o çalmaya başlıyo ışıklar saçıyo onu görünce ağlaması duruyor sonra onu dinleye dinleye uyuyor. emzik vermeden önce bende kucağımda piş piş yapmaktan helak olmuştum uyuyodu kucağımda yatağa koyduğum gibi de gözler açılıyodu faltaşı gibi .. canım deneye deneye bulacağız bu bebişleri nasıl büyüteceğimizi sende yeni şeyler dene uykusu ile ilgili sallamaya ve her mızmızlanmasında yanına gitmene alışmasın . bizim şuanda hiç uyku problemimiz kalmadı allaha şükür hatta bazen bu çocuk çok mu uyuyor acaba diye endişe etmiyor da diyorum . bir de ben 1 aylıktan itibaren kendi yatağında yatırıyorum odasının duvarlarında falan balıklar var yatağında bir sürü oyuncakları bazı sabahlar odasına bi giriyorum yavrum duvarlara bakıyor ,oyuncaklarına bakıyor onlara gülüyo sesler çıkartıyor .
gozdecım maşallah denızcık ne guzel uyuyormus darısı basımıza ınsallah.canım bahsettıgın seylerın hepsı bızdede var.ama en fazla 5 10 dakıka ılgısını cekıyoryatagında donence var 4 farklı muzık calıyor.duvarlarda stıckerler mıck mouse wınnıe poothmudur nedır ondan:roflol:ama onlar yetmıyor benım oglusa klava:
tek derdım emzık almıyor gozdecım onu bır alsasenağlama5 dakıka agzına tutuyorum mesela tam alıyor elımı cekıyorum hoopp atıyor.artık dayanamadım sekerlı suya bıle batırdım ama yok nafıle..benımkı cok cektırcek bana gıbı gelıyor..cocuk gercek meme delısı.bıberon bıle almıyor agzına.napcam ben bılmıyorum yabenneyaptımki
canım yaa ,
demek uykusu yokmuş çocuğun tv seyretmek istiyomuş napsın :)
emzik vermiyomusun canım bizimki emziği ağzına aldığı gibi gözler kapanmaya başlar . ben 12 -1 gibi emzirir yatağına koyarım denizi emziğini de veririm ağzına ( düşürdüğü için arada gidip tekrar ağzına sokuyorum ) öyle mık mık yapıncada yanına gitmiyorum kesinlikle uzaktan bakıyorum sadece eğer her mızıklandığında yanına gidersen alışır buna o yüzden bekle bence taki ağlayana kadar . bizimkinin birde müzikli,ışıklı bi oyuncağı var yatağının kenarında deniz ağladıkça o çalmaya başlıyo ışıklar saçıyo onu görünce ağlaması duruyor sonra onu dinleye dinleye uyuyor. emzik vermeden önce bende kucağımda piş piş yapmaktan helak olmuştum uyuyodu kucağımda yatağa koyduğum gibi de gözler açılıyodu faltaşı gibi .. canım deneye deneye bulacağız bu bebişleri nasıl büyüteceğimizi sende yeni şeyler dene uykusu ile ilgili sallamaya ve her mızmızlanmasında yanına gitmene alışmasın . bizim şuanda hiç uyku problemimiz kalmadı allaha şükür hatta bazen bu çocuk çok mu uyuyor acaba diye endişe etmiyor da diyorum . bir de ben 1 aylıktan itibaren kendi yatağında yatırıyorum odasının duvarlarında falan balıklar var yatağında bir sürü oyuncakları bazı sabahlar odasına bi giriyorum yavrum duvarlara bakıyor ,oyuncaklarına bakıyor onlara gülüyo sesler çıkartıyor .
prenevar hangisi canım?ben hiç duymadım onu :uhmderyacım hoşgeldin Allah kavuştursun ayrıca
özelden tel ve msn gönderiyorum
bizim dr da 2.ay tüm asıları yüklemeye gerek yok verem ve karma olsun dedi 3.ay ası olmadı için prevenar ve rota virüs olcak inşallah bi şu ilk aşıları atlatsak okuyunca burdakileri panik oldum ya
herkese iyi geceler arkadaslarhihoyyyt
benimki de emzik alıyor Duygu alıştırabilseydin rahat ederdin güzelim,ben emziğini veriyorum bazen de ayağımda sallıyorum ya da omuzumuzda tıpışlayarak uyuyor,ne kadar geç yatıyormuş senin tosun bizim kız 9.30 ennn geç 10 da yatakta alıştı artık.gece emmeye uyanıyor 2.30 da ve 4.30 da sonra Sabaha karşı 6 da falan gaz sancısı geliyor sanırım kıvranıyor falan,emzirip koynuma alıyorum sabah beraber 8.30a kadar daha yatıyoruz sonra kalkıyoruz artık.Genelde düzenimiz değişmiyor,allaha şükür.gunaydın arkadaslar.aslında oglen oldu ama ben ancak kendımı toplayıp geldım
dun gece az kalsın cıldırcaktım.esımle dedıkkı bebısı bugun bıraz erken yatak odasına goturelım erken uyusun erken kalksın.bu arada erken dedıgımızde saat 23.10 cıvarı.bu arada gozlerıde gıdıyor ege beyın.neyse aldık gıttık yatırdık besıge ıkı salladık tık gıttı.oh dedım ılk olarak bu saatte yatcam.10 dakıka sonra o malum ses ıyyy uyyy ıymmmbenneyaptımkikalktım baktım gozler faltası gıbı dıkmıs tavana bakıyor:1shok:
neyse basladım sallamaya saat oldu 12 hala sallıyorum.bır baktım gozler hafıf gıdıyor.bu arada en son 21.30 da emzırdıgım ıcın 00.30 emmesı gerekıyor dedım dur hazır gozler gıderken alıp bır emzıreyımde 5 e kadar falan uyur en azından.neyse emzırdık oldu saat 00.30.gazını cıkardık besıge koyduk.saat 1.00 besık hala sallanıyor gozler tavandakafamçokkarıştıbasladı aglamaya.dedım altını alayım barı belkı derdı odur.aldık altını yatırdık yokCADIARZUsaat 1.30 battanıyesını alıp uyku tulumu gıydırdım.belkı daha rahat eder uyur dıye.hayırrr oda degıl derdı.saat 1.30 ta aldım en sonunda oturma odasına geldım actım ısıgı actım tvyı al otur sabaha kadar dedım:bbo:benımkı gayet normal oturdu hıc ses cıkarmadan pur dıkkat ANNEM dızısını ızlıyor.sankı 40 yıldır bu dızının muptelasıymıs gıbısaat 2.30.ben aglıyorum o tv ızlıyor ve gayet mutlu.esım kalktı benım agladıgımı gorunce basladı sallamaya neysekı 3 te uyudu beyfedındı..ve bızde yattık.ama resmen bır ara cıldırcak gıbı oldum.resmen maymun edıyor bunlar bızı ya
Ayça da wee damaklıyı aldı,:ecrin_bebek:sanırım biraz daha yumuşak diğer markalardan,şimdi nuk damaklı da alıyor,kızım gündüz de 3 saat falan uyuyor,öğle uykusuna da alıştırmaya çalışıyorum aslında bir öğlen bir de akşama doğru uyumalı küçük bebkler.anladım canım ,
bizimki emziği verdğin gibi aldı valla. bir kere biberonu da denedim sütümü sağıp onu da aldı hemen . şu anda wee nin damaklı emziğini kullanıyoruz canım en rahat bunu tutabiliyo ağzında bi de bunu dene istersen (bizimde düşürme problemimiz varda tutamıyo ağzında düşürüp duruyor) . inşallah bütün bebişlerin uykusu kısa zamanda düzene girer . ilk zamanlar bizimde fenaydı gündüz uyumaması problem değilde gece uyumaması insanı hem fiziksel hem de pisikojik olarak bitiriyor.
canım o bahsettiğin oyuncağın tam markasını verebilir misin... bizde alalım bari... bizimki de hiç durmuyo... sese duyarlı değil mi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?