Doğum yapmış olan anneler buraya....

canım 3. ayda da karma aşı yok mu?

canım herkesın bebegını yetıstırme tarzı yasantı tarzı farklıdır.bak sen cok pımpırıklıyım dıyorsun bende cocugumun marazlı bır cocuk olmaması ıcın sakındıgın goze cop batar mısalı pımpırıklı degılım.mesela dısarı cıkarkende dahıl sapka eldıven gıydırmem.yada soyle soylıyım 4 gunlukken bebegımle sahıle cıktım.buna benzer daha baska seylerde...

ama senın elestrı tarzın helekı emzırmeyın zehırlemeyın demen hıcte tesvık edıcı degıl tam tersı yaralayıcıydı..benım bebegım suan tam 7 kg saglıgıda gayet ıyı cok sukur..demekkı sutum cok ıyı yarıyor.bu durumda doktorda dahıl olmak uzere ıctıgım 1 tane sıgara ıcın yada 2 tane bana emzırmeyı kes demedı.hatta tebrık ettı...
burda hepımız guzel seyler paylasıyoruz ama kımseyı yaptıgı seylerle yargılamıyoruz.ısteyen sıgara ıcer ısteyen kola ıcmez ısteyen 2.5 ltre ıcer..
sedanında dedıgı gıbı ben ıcmıyorum ama ıcene saygı duyuyorum demek herkesın hayatına saygı duymak demektır...tesekkurler...a.s.

Deryacım karma aşı 2-4. aylarda şimdi bakmadım aşı takvimine ama öyle hatırlıyorum hatta sağlık ocağındaki hemşireler dedi 2. ayda belki ağır gelebilir 3. ay boş pnömökoku 3. ayda yapalım dediler.
calpol nasıl bir ilaç sn eczacısın sen de içiriyorsun heralde,bazıları calpol yasaklanmış falan dediler de...doktor bize de aynı fitilden ve calpol verdi.

Zeliha internetten mi aldın?
ne kadara aldın canım??
Güle güle eğlensin oğlişin...gamyoncuiremsu

calpolü türkiyede olmayan bir formu var o yasaklandı yurt dışında...ben verdim calpol ama zaten bu kadar küçük bebeklere sadce aşı olduğu zaman verilir...onun dışında doktor tavsiyesi dışında vermeyin sakın...

hanımlar ya komsumun bebeğinin gögüslerine sut dolmuş sıkması sakıncalı olur sanırım ben de şimdi dr aradım sordum sıkmasın zamanla geçer dedii sizce aranızda böyle bişey yasayan var mı

canım sakın sıkmasın..eskiler sıkıyorlar ama eşimin eczanesine gelen bir bayan var tek göğsü yok..nedeni de bebekken annesinin göğsündeki sütü sıkmasıymış...

valla kızlar size bravo o zaman...benim kızım günde 11 saat uyuyordu..son günlerde de 8 aate dülşürdü....yani16 saat konuşamıyorum ben yoruluyorum arkadaşlar...konuşan herkesi tebrik ediyorum....

deryacım hoşgeldin Allah kavuştursun ayrıca

özelden tel ve msn gönderiyorum
bizim dr da 2.ay tüm asıları yüklemeye gerek yok verem ve karma olsun dedi 3.ay ası olmadı için prevenar ve rota virüs olcak inşallah bi şu ilk aşıları atlatsak okuyunca burdakileri panik oldum ya

herkese iyi geceler arkadaslarhihoyyyt

selam kızlar bugün kızı dr götürdüm kontrolümüz vardı ve aşılarımızz 2 aşı olduk kol ve bacaktan ayrıca rora virüsü aşısı o da ağpızdan benim kız fecii ağladı ordan anneme geçtim orda kaldım biraz 8 de vdeydim ama kız bırakmadı çok huysuzluk etti şimdi babası bakıyorr bende biraz bakiim bari dedimmm bu gece nöbetçiyiz anlaşılan çünki kolu ağrıyor garibimin canı yandığı her halinden belli sanki bana küskün bakıyor anne bana neden bunu yaptın der gibi gerçekten önceki gibi bakmıyor bu gün bana gülmüyorda şaklabanlıklarımıza hüzünlüö bakıyor gözlerime çok üzülüyorum aşı yapılırken bende onla beraber ağladımm allah hastalık vermesin sağlık sıhhat versin çocuklarımıza da bu kadar acıya da razıyımm tabii o ayrı ama o bakışlar yaktı içimi yawww

ha bu arada ben sırt ağrılarım için dr göründüm bugün fizik bölümüne bana 2 tane ilaç verdi cumaya kadar kullan hafiflerse 3 seans fizik tedavi yapıcaz hafiflemezse biraz devam eicez fizik tedaviye ayrıca egzersiz planı uygulicaz hastanede dedi fena sırtım kollarım ağrıyor el bileklerim sancı yapmaya başladı 2 gündür ilaçlarla geçiştiriyorum uyuşma da var ayrıca bakalım nasıl olcekkk

günaydın kızlarrrr ben büyük kızı okula gönderdim şimdi 9 da da minik kuşumun mama saatii gece huysuzdu ama uyudu 2 de ve 2 de mama verdim yattı sabah 7 de uyanmılım hiç kalkmadı yada mızırdandıysada duymamış olabilirim eşime duymamış ama neyse artık 5 saat bişey yememiş o da normal canım uykuda lazım bunlara değilmii akşam fitil verdim fitilden sonra rahatladı sanırım şimdi yedireyim bakiim inşallah bugün ağrısı olmazzz olursa bi fitil daha veririz başka çare yokk

valla kızlar size bravo o zaman...benim kızım günde 11 saat uyuyordu..son günlerde de 8 aate dülşürdü....yani16 saat konuşamıyorum ben yoruluyorum arkadaşlar...konuşan herkesi tebrik ediyorum....

yalnız değilsin canım benimkide 7-9 saat arası değişiyor bak akşam 2 de yattık sabahları 8-10 arası uyanıp bidaha uyumuyor dün aşı yüzünden hırpalandı yavrum oyüzden kalkamadı bu sabah sanırım şimdi emzirince uyanırsa bidaha yatmaz rabbim bol uyku versin bebişlerimize:Saruboceq:

ay evde otumaktan buhran geçirmek üzereyimmm sanırım dün hastaneye gittik ya arabada dışarı bakıyom sanki hiç görmemişim o yolları gibi e ordan anneme gene ev içii eşim saolsun allahtan dün akşam yemekte yoktu belediye tesislerine gittik uygun olur diye orda bişeyler yedikkk accık insan içine çıktım ev ortamı dışında yawww:roflol: sizde bölemisinizzz

ahh hicran ahhh biz de aynıyız cnm ya bi kez yemeğe çıktık oda egemenin kontrolü vardıda o yüzden çıktık.Dün annemleri yolcu etmey e götürdük dönüşte çarsının içinden geldik bak senin için çarsıdan geciyorum diyo ahhh cnm ya kıyamam ben ona cokkkk düşüncelidirŞeniz

gunaydın arkadaslar.aslında oglen oldu ama ben ancak kendımı toplayıp geldım
dun gece az kalsın cıldırcaktım.esımle dedıkkı bebısı bugun bıraz erken yatak odasına goturelım erken uyusun erken kalksın.bu arada erken dedıgımızde saat 23.10 cıvarı.bu arada gozlerıde gıdıyor ege beyın.neyse aldık gıttık yatırdık besıge ıkı salladık tık gıttı.oh dedım ılk olarak bu saatte yatcam.10 dakıka sonra o malum ses ıyyy uyyy ıymmmbenneyaptımkikalktım baktım gozler faltası gıbı dıkmıs tavana bakıyor:1shok:
neyse basladım sallamaya saat oldu 12 hala sallıyorum.bır baktım gozler hafıf gıdıyor.bu arada en son 21.30 da emzırdıgım ıcın 00.30 emmesı gerekıyor dedım dur hazır gozler gıderken alıp bır emzıreyımde 5 e kadar falan uyur en azından.neyse emzırdık oldu saat 00.30.gazını cıkardık besıge koyduk.saat 1.00 besık hala sallanıyor gozler tavandakafamçokkarıştıbasladı aglamaya.dedım altını alayım barı belkı derdı odur.aldık altını yatırdık yokCADIARZUsaat 1.30 battanıyesını alıp uyku tulumu gıydırdım.belkı daha rahat eder uyur dıye.hayırrr oda degıl derdı.saat 1.30 ta aldım en sonunda oturma odasına geldım actım ısıgı actım tvyı al otur sabaha kadar dedım:bbo:benımkı gayet normal oturdu hıc ses cıkarmadan pur dıkkat ANNEM dızısını ızlıyor.sankı 40 yıldır bu dızının muptelasıymıs gıbısaat 2.30.ben aglıyorum o tv ızlıyor ve gayet mutlu.esım kalktı benım agladıgımı gorunce basladı sallamaya neysekı 3 te uyudu beyfedındı..ve bızde yattık.ama resmen bır ara cıldırcak gıbı oldum.resmen maymun edıyor bunlar bızı ya

canım yaa ,
demek uykusu yokmuş çocuğun tv seyretmek istiyomuş napsın :)
emzik vermiyomusun canım bizimki emziği ağzına aldığı gibi gözler kapanmaya başlar . ben 12 -1 gibi emzirir yatağına koyarım denizi emziğini de veririm ağzına ( düşürdüğü için arada gidip tekrar ağzına sokuyorum ) öyle mık mık yapıncada yanına gitmiyorum kesinlikle uzaktan bakıyorum sadece eğer her mızıklandığında yanına gidersen alışır buna o yüzden bekle bence taki ağlayana kadar . bizimkinin birde müzikli,ışıklı bi oyuncağı var yatağının kenarında deniz ağladıkça o çalmaya başlıyo ışıklar saçıyo onu görünce ağlaması duruyor sonra onu dinleye dinleye uyuyor. emzik vermeden önce bende kucağımda piş piş yapmaktan helak olmuştum uyuyodu kucağımda yatağa koyduğum gibi de gözler açılıyodu faltaşı gibi .. canım deneye deneye bulacağız bu bebişleri nasıl büyüteceğimizi sende yeni şeyler dene uykusu ile ilgili sallamaya ve her mızmızlanmasında yanına gitmene alışmasın . bizim şuanda hiç uyku problemimiz kalmadı allaha şükür hatta bazen bu çocuk çok mu uyuyor acaba diye endişe etmiyor da diyorum . bir de ben 1 aylıktan itibaren kendi yatağında yatırıyorum odasının duvarlarında falan balıklar var yatağında bir sürü oyuncakları bazı sabahlar odasına bi giriyorum yavrum duvarlara bakıyor ,oyuncaklarına bakıyor onlara gülüyo sesler çıkartıyor .

gozdecım maşallah denızcık ne guzel uyuyormus darısı basımıza ınsallah.canım bahsettıgın seylerın hepsı bızdede var.ama en fazla 5 10 dakıka ılgısını cekıyoryatagında donence var 4 farklı muzık calıyor.duvarlarda stıckerler mıck mouse wınnıe poothmudur nedır ondan:roflol:ama onlar yetmıyor benım oglusaklava:

tek derdım emzık almıyor gozdecım onu bır alsasenağlama5 dakıka agzına tutuyorum mesela tam alıyor elımı cekıyorum hoopp atıyor.artık dayanamadım sekerlı suya bıle batırdım ama yok nafıle..benımkı cok cektırcek bana gıbı gelıyor..cocuk gercek meme delısı.bıberon bıle almıyor agzına.napcam ben bılmıyorum yabenneyaptımki

anladım canım ,
bizimki emziği verdğin gibi aldı valla. bir kere biberonu da denedim sütümü sağıp onu da aldı hemen . şu anda wee nin damaklı emziğini kullanıyoruz canım en rahat bunu tutabiliyo ağzında bi de bunu dene istersen (bizimde düşürme problemimiz varda tutamıyo ağzında düşürüp duruyor) . inşallah bütün bebişlerin uykusu kısa zamanda düzene girer . ilk zamanlar bizimde fenaydı gündüz uyumaması problem değilde gece uyumaması insanı hem fiziksel hem de pisikojik olarak bitiriyor.

canım o bahsettiğin oyuncağın tam markasını verebilir misin... bizde alalım bari... bizimki de hiç durmuyo... sese duyarlı değil mi...

prenevar hangisi canım?ben hiç duymadım onu :uhmnömökokla rotavirisü biliyorum ben sadece.

benimki de emzik alıyor Duygu alıştırabilseydin rahat ederdin güzelim,ben emziğini veriyorum bazen de ayağımda sallıyorum ya da omuzumuzda tıpışlayarak uyuyor,ne kadar geç yatıyormuş senin tosun bizim kız 9.30 ennn geç 10 da yatakta alıştı artık.gece emmeye uyanıyor 2.30 da ve 4.30 da sonra Sabaha karşı 6 da falan gaz sancısı geliyor sanırım kıvranıyor falan,emzirip koynuma alıyorum sabah beraber 8.30a kadar daha yatıyoruz sonra kalkıyoruz artık.Genelde düzenimiz değişmiyor,allaha şükür.
Ayça da wee damaklıyı aldı,:ecrin_bebek:sanırım biraz daha yumuşak diğer markalardan,şimdi nuk damaklı da alıyor,kızım gündüz de 3 saat falan uyuyor,öğle uykusuna da alıştırmaya çalışıyorum aslında bir öğlen bir de akşama doğru uyumalı küçük bebkler.

canım o bahsettiğin oyuncağın tam markasını verebilir misin... bizde alalım bari... bizimki de hiç durmuyo... sese duyarlı değil mi...

canım chicconun ninnili gece lambası
sese duyarlı evet bebiş ağladığında çalmaya başlıyor 3 tane kendi melodisi var istersen kendi sesini de kaydedebiliyorsun ağladığında senin sesini duyuyor bebiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…