Doğum yapmış olan anneler buraya....

bazıları algıda sorun yaşar:roflol:cok şekersin hicrancım canımbenim eksikolma....valla gecengün o dava olayını okudumda hıcran ben sana baktıkça herşeyin daha guzel olacağını hissediyorumbılıyomusun..bazen boyle falcıbacı hallerım vardır..amagör bak ekonomık olayları bılememde ceylinin gelişiyle senin hayatında günden güne huzur ve mutluluk artıcak ben oyle hissediyorum..
EMEL eksıkolma...azonce okudum gülsüme beni savunmuşun..aslan kardeşim benim..aynende dediğin gbi oldu öküss dediğim adamla mırmır yapıyos şimdiikaydirigubbakcemile3aman napim olan olmuş..bazen eksık ya tahtalar sarsılınca iyi olmuyo...GÜLSÜM sende amma erkekçiymişin bea..şaka arkadaşım şaka..herkes sen gibi tevekkel deil arkadaşım..senin bu ikinci kuzudan sonra bende dokunulmazlıgın var,istediğini diyebilirsin benım sana kızmamın mumkunu yok..allah sağlıkla,kolayca kuzuna kavuştursun seni...

biberon mamasının içine bir çay kaşığı saf zeytinyağı koyarsan çok rahatlar. zeytinyağının içinde birde omega 3 ve 6 vitamini içerdiği için çok yararlı ....

huu huu hatunlar...istanbuldayım ben..yol yorgunluğum hala geçmedi,her yanım ağrıyo.havalarda pek kötüymüş burda haftaya inşallah canana gidicem,internet sorunlu giremeyebilirim,özliycem sizi.hoşçakalın

keşke alışsaymış çok rahat oluyo
kaşıkla yarım saatte anca yediriyom
tabi sadece muhallebiyi biberonla veriyom
kahvaltı ve yoğurdu kaşıkla
kaşığada alışması lazım
Canım ben evde olduğum için ve Ege hiç mama yemediği için biberon kültürümüz olmadı malesef...Bir tek ben evde yokken eşime bırkatığımda içiyordu oda nadiren yani..Napalım bizimkide kaşıkla yesinkaydirigubbakcemile3
Hoşgeldin Umutcum nasılsın nerlerdesin??
Kız sende ne hafıza var maşallah bak neleri hatırlıyo aylar önce bebe bisküvisi dokunmuştu evet..Ben kendi kafama göre iş yapmıştım o zaman:1closedeyes:
Zaten doktor bebe bisküvisi vermedi onun yerine ekmek içi kullan dedi bayat..Tatlı tada alışmasın sonra diğerlerini beğenmez dedi...
Zeytinyağı gerçekten çok ağır kokuyor Umut yaa yani ben bile sevmedim..
Ama bugün tereyağı ile yaptım çok şükür baya yedi..1 kasenin 4/3 ünü yedi yani.avaş yavaş alışçak inşallah...Bugün havuç patates pirince ek olarak semizotu koydum...İnmesine yakında 1 çay kaşığı tereyağı...
Yalnız çatalla ezme işi bence yaş..Kesinlikle o şekilde Ege öğürüyor..Bugün çorbaya blendır gezdirdim biraz gayet normal yedi..Dün çatalla ezilmiş halini hiç beğenemedi:1no2:
Bu arada dişten dişten derken yanılmamışım kızlar oğlumun iki dişi birden resmen çıktı :lepi:Baya baya görünüyor elini koyuncada acayip ısırıyor jilet gibi incilerikaydirigubbakcemile3
İçim baya rahatladı..Gece huysuzluklarında başka sebep aramıyorum artık...Çok şükür Bin şükür..Daha Cuma günü doktorda ele gelen birşey yoktu ama şimdi resmen boy vermişler:dance:

Bu arada kahvaltıyı elma suyu ile yaptım ben bugün en çok neyle severki yarın ıhlamurlamı denesem?
Kahvaltıyı rondodan geçiriryormusun ??

nuraycım bak ben büyükçekemece mimarobadayımm.cumartesi buluışma var..emel gelecek.umut ve eda da gelecek büyük ihtimalle..seni de beklerim.sen yakınsın.gelebilirsen sevinirim..kızlar cumartesi bendeyiz..bu taraf biraz uzak olduğu için herkesten gelmesini bekleyemem.ama şartları zorlayıp ta gelirseniz çok mutlu olurum..gelemezseniz de sağlık olsun..öptüm sizi..

bu arada kızlar gelmek isteyenler söylesinler.özelden adres ve tel. mi yazayım.okeyto canlarım...

Son düzenleme:

çok tatlı çok alçak gönüllüsün :teselli:

duygucum milupa nın ve hero babynin organik olan iyigeceler tahılları yazıyor.evet toz mama.ılık suyla karıştıryotsun.şipşak hazır ve nazır..)))..

çok tatlı çok alçak gönüllüsün :teselli:

yaf aytencan aradabi fırtlayıp oyle laflar edıyonki içime işliyo valla..eksikolma canımbenim...sende çok tatlısın..artık hemde çıtırsın:)...antalyaya gelıcem nasipse..geldiğimde bende biçinimi giyebilirimumarım..gerçi benim kıskanç eşim bu yaz totom falan iyice şişmişti diye belkide bana etekli biçini aldıdakaydirigubbakcemile3eger bu yazda oyle eteklı bıkını gıy dıye tutturursa mayo gıycem mecbur..ama mayoda hiç sevmem..göbeeme değecek ıllakı su..bide ne oyle eteklı..yok haşema gıyeyım bari-tatlicadiarzu-

saol duygucum..iyiyim şükür..netimiz halayok..telede fazla yazıyo dıye pek gıremıyorum..ne fena deilmi huysuz kuzu..ahhahhh...dediğin gbi bak kuzucuk inci çıkarıyomuş kolaymı...mısırözü veya ayçiçekyağıda katabılırsın duygucum mamalarına..peynir olarakta keçi peyniri alıcam bende daha iyi diye duydum..belkı o dokunmaz bize..CANAN allahtan bi mani olmassa gelıcem..hava yağışlı olursa ama eşim getirmeyebilir..şimdiden izin aldım ama yagmur olursa götürmem çok trafık oluyo dıyo..bakalım ben halletmeye çalışcam ama..bulurus bı yolunu yaf..ösledim sizi..

çok çalışman lazım çokk öylemiikaydirigubbakcemile3canımbenim...sen becerirsin herşeyin engüzelini..yavaşyavaş be duygucum..bende yemek yapmayı bılmem ve sevmem mesela ama artık zevk alır oldum(tecavuz kaçınılmassa zevk almaya bak gbisinden ama)..çalışan anneler haklı pişir et ez ıvırzıvır..ama bızım vaktımız var..baştan sıkıcı bu işler..becerdıkçe o sevıp yedıkçe keyıf almaya başlıyosun..telsüzgecten gecırerek ezebılırsın..ama başlangıcta blendrdan geçir bişi olmaz..bi ay kadar sonrada tel süzgecten geçirerek verırsın mısal..

Afiyet seker olsun canım begendıgıne sevındım.. :1hug:

Canım tırnak batması ben yasadım ayak bas parmagımda..
Kucucuk bır operasyonla kurtuldum.. cok agrısız pratık bır ıslem. ama batmayı ıhmal edıp ılerletırsen daha teferruatlı ıslemler gerekebılıyormus..
ona hıc fırsat vermeden halletmek en mantıklısı.. zaten agrıc cektıgıne degmez... daha ayrıntılı bılgı ıstersen ozelden de verebılırım canım..

Sana bikini yakışır arkadaşım güzel fiziğine kıskançlığından eşin giydirmiyordur bencekaydirigubbakcemile3Eeee benimde senin gibi karım olsa bende giydirmezdim şekercim-tatlicadiarzu-
Keçi peyniri benimde aklımdaydı ama ben bir labne aldım birde sütaşın light beyaz peynirini..Gecede ondan bir parça suya koydum sabah verdim..İyikide tuzsuz peynir yani suya koydum sabah tattım ne kadar değişmiş tadı...
Keşke bende İstanbulda olsaydım koşa koşa gelirdim:çok üzgünüm:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3Yok kız ek gıda için yazmadım onu başka birşey için özelden yazarım sonra sana bir arayerimseniben
Bana zor gelmiyor yapmak zaten baya hevesliyim çünkü herkes nerdeyse köfte patatese başlıcak ben ek gıdaya geçtim tombalak Egeye:roflol:
Zaten blendırdan geçirmeden resmen öğürdü Umutcum ne derlerse desinler valla onu yesin başlasın razıyım..Nasıl olsa dişler boy vermeye başladı çıkınca tel süzgeçten geçirip veririz napalım...
Ama ilginç tarafı herkes ek gıdaya başlayınca tatlı niyetine anne sütü içicek diyordu Ege yedikten sonra birde üstüne meme emiyor yoksa ağlıyor:a015:
Birde çorbaya pirinç dedi doktor bir çorba kaşığı ama ara sıra bulgur yada irmik koyayımmı ben??

duygucum ek gıdalara başlamızsınız hadi hayırlısı ...
kulağıda akıyomuş kuzumun geçmiş olsun derdi buymuş demekki , iyileşsin bir an önce...
canım biraz geçmişi okudumda bişilerr sormuşsun bende denize nasıl yaptığımı yazayım dedim.
canım denizin kahvaltısını kendi sütümle yapıyoruz içine keçi peyniri ,yumurta sarısı , bazen kayısı ,üzüm ,reçel koyuyoruz , 1-2 tane de bisküvi bazen koyuyorum bazen koymuyorum ... bunları rondodan çekiyorum çünkü peynir ve yumurtayı iyi ezemiyorum oğanıza takılıp miğdesini bulandırıyo ... kıvam vermek için hipp in organik yulafı var canım onu kullanıyorum sende ekmek içi yerine her yemeğine bunu kullanabilirsin daha sağlıklı bence , hem de lifli olduğu için bağırsaklarına da iyi geliyor. sadece yulaf bu içinde herhangibir katkı veya şeker süt falan yok ....
öğlen sebze çorbası veya tarhana ( mesela evde enginar vardı z.yağlı dün yapmıştım bugün tarhananın içine 1 enginar ezip ou yedirdim arada bu tür karışımlar yapıyorum)
sonra akşa üstü yoğurdumuz var (keçi sütü ile mayalıyorum ) yoğurdun içine 1-2 bisküvi veya gene yulaftan koyuyorum ..yanında da 1 küçük kavanoz meyve püresi. meyve pürelerini hazırlardan alıyorum organik olduğu için ...
canım bu yemekleri 4,5 - 5 saat arayla yiyor deniz .... bizim çorba kaselerimizle bir kase dolu yiyor ...
onun haricinde de ben sabah 6 da ve akşam deniz uyumadan emziriyorum
mesela saat 6 da yoğurt+ meyve yemiş oluyor ben de saat 9 gibi falan emzirip uyutuyorum sabaha kadar hiç uyanmıyor.
denizde biberon kesinlikle almıyor ,hep kaşıkla yiyor bence kaşığa alışması daha iyi ....
şimdilik aklıma gelenler biraz uzun oldu ama :)

umutçum biz kadın milletiyiz..kandrırız koçişleri bir şekilde..baktım hava raporunu cumartesii yağmur yok gibi şimdilik..olsa da biraz erken çıkarsınız trafik olmaz ..ben sana nasıl geldim o yağmurlarda..5-6 satlik bir yolculuktu..hay allhım ..değdi ama.iyiki de tanımmışım sizleri..benim laz da trafikte sinirlendi.bıdı bıdı yaptı amaaaaaaaaannn onu mu takacam.püüüffffff..

Gözdecim çok teşekkür ederim bana bu kadar yardımcı olduğunuz için..Açıkcası ben 7.ayı doldurduğumuz için baya heyecanlıyım bu ek gıda konusunda ve tedirgin tabikiAma siz beni çok rahatlatıyorsunuz tavsiyelerinizle ve tariflerinizle..Gerçekten teşekkür ederim herkese...
Ben yanlış yaptım o zaman çünkü 2 saat arayla yedirmeye çalıştım ondan hep yarım yarım yedi kaseleriCahilim işte napayım çocuk boğulmiş resmen...
Sabah 10 da kahvaltı verdim mesela üstüne emdi birde...
12 de muzlu yoğurt yarım kavanoz(meyve püresi kavanozu)
2 de emzirdim
5 e doğru sebze çorbası yine yarımdan fazla kase.
üstüne emdi birde:roflol:
7.5 ta pekmezli yoğurt yarım kalan kavanoz
9 da emdi uyudu:roflol::roflol:
Allahım napmışım ben yaaa:a015:

Hipp organik yulaf ekmek yerinemi kullancam Gözdecim?
Alırım ondanda...Zaten eşime dün bir tansaş alışverişi yaptırdım bu ne yaa falan oldu dolapta yer kalmadı bunların hepsini yicekmi diyorkaydirigubbakcemile3Peynirler,yoğurtlar,havuçlar,doğal yumurta,yok omegalı yumurta,patateste al küçüklerinden,kabakta al yeşillerinden,dolapta süt var ama yok sen git sütaş al yada sek al onla mayalayım derken adam bir geldi elinde 30 torba:roflol:Neden görmemişin çocuğu ek gıdaya başlamış gitmiş Tansaşı alıp gelmiş ondan:roflol::roflol:

bakalım bu kadar yemeye gece uyancak mı sıpa :)))))
ama gerçekten uzat araları 4 saate falan en azından birde sen emziriyorsun aralarda ben emzirmememe rağmen 4-5 saat aralıklarla yiyor..hem acıkmış olunca daha güzel yiyor ...

evet canım ekmek yerine ,ve dedimya kaşıkla yiyo herşeyi diye sulu şeyleri kıvamlandırmak için kullanıyorum , zaten tombili seninki bir de ekmek yemesin ...
kabak meysimi diil yedirme :)
birde sütü günlük sütle mayala he birde ben baby mixler varya onlarla mayalıyorum yoğurdunu denizin maya prebiyotik olduğu için benim yaptığım yoğurtta prebiyotik oluyordur herhalde diye düşünüyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…