- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #20.801
canım allah göstermesin neden vursun sana erkeklerin ağzındadır öle bazıları arada ağzından kaçırır benimkide öle bazen kaşınıyon sen der ama o vurmak anlamında demez yanii seninkide öle demiştir erkekler anlamıyor işte bazıları çok aşırı titiz bazılarıda algıda sorun yaşarr sen kendini strese sokma emii canım
Canım ben evde olduğum için ve Ege hiç mama yemediği için biberon kültürümüz olmadı malesef...Bir tek ben evde yokken eşime bırkatığımda içiyordu oda nadiren yani..Napalım bizimkide kaşıkla yesinkaydirigubbakcemile3keşke alışsaymış çok rahat oluyo
kaşıkla yarım saatte anca yediriyom
tabi sadece muhallebiyi biberonla veriyom
kahvaltı ve yoğurdu kaşıkla
kaşığada alışması lazım
selam cancanlar...geçmişe bakamadım pek..ama eda,duygu gecen gunki sinirli halime istinaden yazdıklarınız ıcın teşekkür ederim..umarım cümleten iyiyiz..egenın huysuzlugunu okudum..bencede gece acıkıyodur artık..bidemutlaka bı sıkıntısı var ege temelde huysuz bı bebek deil..bakalım annesı,ıkıgune bellı olur antıbıyotıgın etkısı..zeytınyagının tadını kokusunu alınca öğürüyo benımkıde..halbukı ne saglıklı,hem bagırsagı yumusar dıye katıyorum ama naturel oldugu ıcın aroması rahatsız etmiş olabılır egeyide..yumurtaya başlıcaksan bebebıskuı bı sure verme bakalım derım duygucun cunkı kabarır gbı olmustu ege..bakalım ozaman bıskuıden mi olmuş anlarsın...bende hazırgıdaları sevıyorum ama nekadar katkı maddesı fazlabesın yüklersem okadar alerjı gelişmerıskı oldugundan benımkıde muhallebı,kavanozorganık sebze meyve harıc bişi vermyorum..o kavanozlarıda benım evde pişirdiklerimi begenmedgınde ackalmasın dıye verıyorum..ama yenı başlicakkendıkkat etmek gereknşey mumkunmertebe çeşidi azolmalı..örn havuc,patates,princ yada brokolı,patates yada kerevız,princ,havuc gbi..dun engınar verdım bugun karnabahar..henuz yumurtayı koklayamamıyoruz tabıkı...NURAY sütbirikmiş muhtemelen arkadaşların dediği gbi yap..geçmiş olsun..ne guzel kokluyo demek yerim ben onu canımbenim...ben adet oncesı sendromdaymışım:)eşimlebarıştık tabıkı..ben sırfkurugurultu ve yaygara farfara cırlak vedetırlak manyaan biriyimişte..NURAY cananda buluşucaz nasıpse yakınsın EDA sende yakınsın..allahtan bı mani olmassa buluşalım kısslar..hepimize huzurlu bıgün dilerim..
bazıları algıda sorun yaşar:roflol:cok şekersin hicrancım canımbenim eksikolma....valla gecengün o dava olayını okudumda hıcran ben sana baktıkça herşeyin daha guzel olacağını hissediyorumbılıyomusun..bazen boyle falcıbacı hallerım vardır..amagör bak ekonomık olayları bılememde ceylinin gelişiyle senin hayatında günden güne huzur ve mutluluk artıcak ben oyle hissediyorum..
EMEL eksıkolma...azonce okudum gülsüme beni savunmuşun..aslan kardeşim benim..aynende dediğin gbi oldu öküss dediğim adamla mırmır yapıyos şimdiikaydirigubbakcemile3aman napim olan olmuş..bazen eksık ya tahtalar sarsılınca iyi olmuyo...GÜLSÜM sende amma erkekçiymişin bea..şaka arkadaşım şaka..herkes sen gibi tevekkel deil arkadaşım..senin bu ikinci kuzudan sonra bende dokunulmazlıgın var,istediğini diyebilirsin benım sana kızmamın mumkunu yok..allah sağlıkla,kolayca kuzuna kavuştursun seni...
duygucum milupa nın ve hero babynin organik olan iyigeceler tahılları yazıyor.evet toz mama.ılık suyla karıştıryotsun.şipşak hazır ve nazır..)))..
çok tatlı çok alçak gönüllüsün :teselli:
Afiyet seker olsun canım begendıgıne sevındım.. :1hug:bugün misafirim vardı
maalesef bol kalorili birsürü şey hazırladım
ucundan acık yedim tabi:tomato:
betüşşş canım senin kek tarifini yaptım neskafeli
çok güzel oldu gerçekten herkezde pek beğendi
cananın kek tarifinide yazdıydım birde onu deniycem bakalım oda çok güzele benziyodu bol malzemeli
benim doktorumda minoset kullanabileceğimi söylemişti. betülcüm konuyla ilgili degil ama ben bikaç gün önce tırnak batmasıyla ilgili sormuştum ama geçmişi okuyamadım fazla. senin bu konu hakkında bilgin varmı.
yaf aytencan aradabi fırtlayıp oyle laflar edıyonki içime işliyo valla..eksikolma canımbenim...sende çok tatlısın..artık hemde çıtırsın:)...antalyaya gelıcem nasipse..geldiğimde bende biçinimi giyebilirimumarım..gerçi benim kıskanç eşim bu yaz totom falan iyice şişmişti diye belkide bana etekli biçini aldıdakaydirigubbakcemile3eger bu yazda oyle eteklı bıkını gıy dıye tutturursa mayo gıycem mecbur..ama mayoda hiç sevmem..göbeeme değecek ıllakı su..bide ne oyle eteklı..yok haşema gıyeyım bari-tatlicadiarzu-
saol duygucum..iyiyim şükür..netimiz halayok..telede fazla yazıyo dıye pek gıremıyorum..ne fena deilmi huysuz kuzu..ahhahhh...dediğin gbi bak kuzucuk inci çıkarıyomuş kolaymı...mısırözü veya ayçiçekyağıda katabılırsın duygucum mamalarına..peynir olarakta keçi peyniri alıcam bende daha iyi diye duydum..belkı o dokunmaz bize..CANAN allahtan bi mani olmassa gelıcem..hava yağışlı olursa ama eşim getirmeyebilir..şimdiden izin aldım ama yagmur olursa götürmem çok trafık oluyo dıyo..bakalım ben halletmeye çalışcam ama..bulurus bı yolunu yaf..ösledim sizi..
çok çalışman lazım çokk öylemiikaydirigubbakcemile3canımbenim...sen becerirsin herşeyin engüzelini..yavaşyavaş be duygucum..bende yemek yapmayı bılmem ve sevmem mesela ama artık zevk alır oldum(tecavuz kaçınılmassa zevk almaya bak gbisinden ama)..çalışan anneler haklı pişir et ez ıvırzıvır..ama bızım vaktımız var..baştan sıkıcı bu işler..becerdıkçe o sevıp yedıkçe keyıf almaya başlıyosun..telsüzgecten gecırerek ezebılırsın..ama başlangıcta blendrdan geçir bişi olmaz..bi ay kadar sonrada tel süzgecten geçirerek verırsın mısal..
duygucum ek gıdalara başlamızsınız hadi hayırlısı ...
kulağıda akıyomuş kuzumun geçmiş olsun derdi buymuş demekki , iyileşsin bir an önce...
canım biraz geçmişi okudumda bişilerr sormuşsun bende denize nasıl yaptığımı yazayım dedim.
canım denizin kahvaltısını kendi sütümle yapıyoruz içine keçi peyniri ,yumurta sarısı , bazen kayısı ,üzüm ,reçel koyuyoruz , 1-2 tane de bisküvi bazen koyuyorum bazen koymuyorum ... bunları rondodan çekiyorum çünkü peynir ve yumurtayı iyi ezemiyorum oğanıza takılıp miğdesini bulandırıyo ... kıvam vermek için hipp in organik yulafı var canım onu kullanıyorum sende ekmek içi yerine her yemeğine bunu kullanabilirsin daha sağlıklı bence , hem de lifli olduğu için bağırsaklarına da iyi geliyor. sadece yulaf bu içinde herhangibir katkı veya şeker süt falan yok ....
öğlen sebze çorbası veya tarhana ( mesela evde enginar vardı z.yağlı dün yapmıştım bugün tarhananın içine 1 enginar ezip ou yedirdim arada bu tür karışımlar yapıyorum)
sonra akşa üstü yoğurdumuz var (keçi sütü ile mayalıyorum ) yoğurdun içine 1-2 bisküvi veya gene yulaftan koyuyorum ..yanında da 1 küçük kavanoz meyve püresi. meyve pürelerini hazırlardan alıyorum organik olduğu için ...
canım bu yemekleri 4,5 - 5 saat arayla yiyor deniz .... bizim çorba kaselerimizle bir kase dolu yiyor ...
onun haricinde de ben sabah 6 da ve akşam deniz uyumadan emziriyorum
mesela saat 6 da yoğurt+ meyve yemiş oluyor ben de saat 9 gibi falan emzirip uyutuyorum sabaha kadar hiç uyanmıyor.
denizde biberon kesinlikle almıyor ,hep kaşıkla yiyor bence kaşığa alışması daha iyi ....
şimdilik aklıma gelenler biraz uzun oldu ama :)
Gözdecim çok teşekkür ederim bana bu kadar yardımcı olduğunuz için..Açıkcası ben 7.ayı doldurduğumuz için baya heyecanlıyım bu ek gıda konusunda ve tedirgin tabikiAma siz beni çok rahatlatıyorsunuz tavsiyelerinizle ve tariflerinizle..Gerçekten teşekkür ederim herkese...
Ben yanlış yaptım o zaman çünkü 2 saat arayla yedirmeye çalıştım ondan hep yarım yarım yedi kaseleriCahilim işte napayım çocuk boğulmiş resmen...
Sabah 10 da kahvaltı verdim mesela üstüne emdi birde...
12 de muzlu yoğurt yarım kavanoz(meyve püresi kavanozu)
2 de emzirdim
5 e doğru sebze çorbası yine yarımdan fazla kase.
üstüne emdi birde:roflol:
7.5 ta pekmezli yoğurt yarım kalan kavanoz
9 da emdi uyudu:roflol::roflol:
Allahım napmışım ben yaaa:a015:
Hipp organik yulaf ekmek yerinemi kullancam Gözdecim?
Alırım ondanda...Zaten eşime dün bir tansaş alışverişi yaptırdım bu ne yaa falan oldu dolapta yer kalmadı bunların hepsini yicekmi diyorkaydirigubbakcemile3Peynirler,yoğurtlar,havuçlar,doğal yumurta,yok omegalı yumurta,patateste al küçüklerinden,kabakta al yeşillerinden,dolapta süt var ama yok sen git sütaş al yada sek al onla mayalayım derken adam bir geldi elinde 30 torba:roflol:Neden görmemişin çocuğu ek gıdaya başlamış gitmiş Tansaşı alıp gelmiş ondan:roflol::roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?