- 25 Ekim 2008
- 52.628
- 114.828
- 1.223
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #20.961
ay betül yoğurdun içine tatlı mı katacaksın...::bbo:
ekşimsi bi tat olur bence....deneyen varmıymış...
anlat bacım anlat hamile insana..:mymeka:
Lan Duygu geçmişi okuyim dedim hep senin soruların-tatlicadiarzu-
kızım ne bulursan ,ne sebze varsa at içine işte,pirinç,irmik,şehriye se at keyfine göre,tuz da koyuyorum ben.Hatta tavuk suyuyla haşla sebzeleri misss gibi,geçir blenderdan üstüne de zeytin yağını dök ohh daha ne güzelim, yedir gitsin oğluna yaa,ne tel süzgeci,ne düdüklüsü uğraşma bunlarla.kaydirigubbakcemile2
Lan biz burda yana yana çorba tarifi verişirken sen,yok fotoğraf,yok bugün ne giydin topiklerinde geziyordun...:mymeka:
Vermeyin kız şuna tarif,arasın bulsun geçmişleri okusun...:dilcikar:
Ohhh ne güzel baya yazışmışınız..
Ben bugün temizlik yaptım bütün hafta sonu da yaptık zaten,annem burda ya sağolsun heryeri halletti,perdeler,camlar,koltuklar,halılar,miss gibi oldu her taraf...
Umutcum kaçırmışım seni canım beniim...Ösledim valla,fırsat yarat da gel bir gün...
Cananın evi bana biraz uzak sanırım.Nerde tam hatırlamıyorum da ama gelemicem yinede annişim burda.Sİz buluşun biz de fotoğraflarla yetinelim...
Koçuum koç gibi devam rejime demek haa,valla iradeni ayakta alkışlıyorm..Benim anne faktörü girdi araya,yerimde sayıyorum hala,sporu bıraksam alacam verdiğim kadar kiloyu gene..
hicran televizyonda bi doktordan dinlemiştim sanırım şu kanserci topuz varya oydu ...
yoğurtların içinde katkı maddesi var evde mayalayın ve prebiyotik yoğurtla mayalayın diyordu ... ondan öyle yapıyorum aslında...
Gunaydınlarr Herkese..
Evet canım zaten okudum bı zararı yok bencede.. tesekkur ederım.. Şeniz
Yemek tarıflerıme gır canım sagdan.. guzel bır tarıf dene bak sende begenırsın kolay.. cokacimcoook
Ben de bı kere makıneye attım ama genelde sureklı elımde yıkıyorum prille..
ama o zaman dr un verdıgı lısteye uymuyor.. gercı kımse lısteye harfı harfıne uymuyordur tabıkı ama..
yenı basladıgımız ıcın tam anlamıyla oturtamadım.. sız nasıl yapıyorsunuz ya saatlerıyle ne yedırdıgını yazarmısın sana zahmet dönürüm.. benneyaptımki
Haklısın zaten o yuzden buyuk bı kase yedıremıyorum..
Bende emzırırken 3 saatte bır emzırıyordum.. ama sımdı ek gıda baslayınca sastık bıraz saatlerı..
Sımdı sunu sorayım.. butun gun ek gıdaları verırken aralarda anne sutu verıyormusunuz..
yanı anne sutu verecek yer kalmadı bu sekılde de ondan dıyorum.. gecelerı mı anne sutu kalıyor bır tek :uhm:
(kahvaltı harıc cunku kahvaltının ustune anne sutu dedı doktor hemen ardından)
Bırılerı benı aydınlatsın yav karanlıkta kalduk... kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile3
Peki ne kadar veriyorsun yani benimki bir kasenin yarısı kadar denk geliyor..
8/1 yumurta,1 çay kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı peynir,bir dilim ekmeğin 4/1 kadar ekmek içi birde bunu ıslatıyorum..
Yalnız tek sorun bunlar rondodan geçicek kadar çok olmuyor ya rondo parçalamıyor bunları:uhm:
Evet yaa aynen öyle kadınları mutlu etmek zordur diye boşuna dememişlerkaydirigubbakcemile2
a.s
Ben ara sıra deterjansız boş makinede sadece Egenınkileri atıyordum kaynar suyla yıkanmış oluyordu..Ama ara sırada deterjanla attım..Amannn bilmeden neler yeniyor içiliyor aslında bu kadar ince düşünmemek lazım..Bebeklerine durumları olmadığı için çeşme suyu veren insanlar var..Boşver yaa...
6 saatmi:1shok:Yok artık kız ben kendim duramam 6 saat açkaydirigubbakcemile3
Sizin doktor zayifet geçirtir valla çocuğa yazık kıyamam ya
Bende sordum doktoruma Gözdecim 4 saat çok dedi banada Betül bizimkide seninki gibi...
Zaten istesemde benim tosunum 4 saat duramaz aman birde zayıflar allah korusun yok yok istemem benkaydirigubbakcemile3
Gözdecim sen bütün gün emzirmediğin için sanırım ek gıda değil ana gıda gibi oluyor size..Doktorumla biraz önce görüştüm adı üstünde ek gıda atıştırma gibi bir şey onun için 2 3 satte bir verebilirsin dedi..Çok yemesı şart değil zaten emziriyorsun dedi..Temel gıda yine anne sütü dedi...
Dediki Betül;
Bebeğe ek gıda vermemizin amacı bebeği doyurmaktan çok onu yeni tatlara alıştırmak. Bu nedenle ilk ek gıdaya başlarken az az verip daha sonra tam öğüne dönüştürcez dedi..
Ben şimdi mesela 10 da bir kasenin yarısı kadar kahvalt verdim...Daha öncede 7 de emzirmiştim..Muhtemelen 11 11.30 gibi yine emziririm..Çünkü o kahvaltı ona yetmez..
Ama bugun sonuçları almaya gıtcez doktora idrar kültürü için onuda sorarım...
Ya kızlar sımdı elma puresı ıle benım yaptıgım yogurdu karıstırdım yarı yarıya.. ıcıne ırmık helvasından koysam mı bıraz ırmıklerı cok guzel yumusak ev yapımı ?
ırmık yıyebılıyorlar degıl mı .. -tatlicadiarzu- :uhm:
tatlı degıl kız sekerı yok denecek kadar az bu ırmık helvasının.. yogurdu zaten muzlu yaptım..
sadece dokunurmu onu merak edıyorum yıyebılıyorlardır heralde ya dımı.. :uhm:
arkadaşlar benim utkum dışında yenmeyecek şeyleri yiyen var mı (kağıt ,ip,poşet vs) mama dışında herşey ne bulursa ağzında
Ya bu cocuk yogurdu hıc sevmıyor.. buruk tadı varya .. arada bır hepsını bıtırırse karanbole yanı yada ıyı katıstırınca.. :bbo:
elma püresiyle yarı yarıya koydum.. yarısını yedı sonra basladı mızıklamaya.. ırmık de kursagımda kaldı zaten dılıne gelınce ogurdu..:roflol:
Ya hakkaten kızlar bebegın yıyeceklerının mıktarı cok az oldugu ıcın rondodan cekılmıyor..
Bu sabah kahvaltısını cekeyım dedım merak ettım hıc bı ıse yaramıyorkı pervanesı almyor cok az.. :roflol:
:uhm:
Canım cok saol.. pekı su ırmıklı muhallebı nasıl yapıyorsunuz ıcınde putur olmuyormu ırmıklerı yanı ?
benımkı agzına putur degınce oguruyor dırek... kahvaltıda oyle yapmıyor ama dıgerlerınde yapıyor ?
Oy cok guzel ıste..saglıkla tamamlarsın ınsallah kuzusu merak edıyorum bende..
kız hirancumm buluşma bu hafta sonu.daha buluşmadık..cumartesi kısmetse buluşacaz.gelebiliren gel ok..dedikodu yaparuukk..mesala ayteni çekiştirirürük...betülü çekiştürürk..sonra cıma deryayı falan..hepsinin hakkında bol dedikodu yaparız ))))):sm_cool:kötükedihüso
ALINTI YAPMAYIN YALNIZ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM:)
Kilo vermek isteyenlerede gaz olsun bari:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?