- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #20.981
evet ben de eylül annesiyim betuly teşekkür ederim
Canım çok teşekkürler:)
O senin güzelliğin:)
Sağol BETÜL:)Burda 64 üm 65 klasörü açmıştımda onun içine attım aslında bir tane 65 olduğumu koycaktım yanlış koymuşumkaydirigubbakcemile2
Boyum 1.68yerimsenibenZaten ideal kilomu diyetisyen o zaman 60 63 arası çıkarmıştı 4 kg daha versem aslında süper olcak ama şuan 38 beden oldum:)
Senin nasıl gidiyor veriyormusun??
Darısı başına:)
31 canım:teytey:
Aç kaldım 5 ay o kadar:roflol: canım bu eski kotum değil eski kotlarım bol geliyor bu yeni 28 beden kotum:sm_cool:
Sağol şeker yok basenimden memnunum yemeğin salçalısı kadının kaçalısı demişler ben kemik torbası sevmemsırnaşık şeyBenim tek sorunum üst bacaklarımyerimseniben
Sağol canımcım:)
Kızlar doktora gittik geldik Egenin tahlik snuçları gayet iyi çıktı çok şükür..Herşey bu diş yüzündenmiş:)İiçim rahatladı çok ya.Allah korusun evlatlarımızı inşallah:Saruboceq:
benim ipoşumda çok kustu
offff
6. ayından sonra birden kesiliverdi
canım ben anne sütü vermiyorum o nedenle bizim menüler çakışabilirr ama sen ekleri az menlerle hazırla üstüne anne sütü ver yada daha doğrusu anne sütünü ver üstüne ek gıdayı ver bence anne sütünün alsın diğeri tadımlık olsun bence ama sen biliin genede
neyse benim menüme gelince ben ŞÖLE VERıYOM
06:00 MıLUPA AR
10:00 KAHVALTI (bebe ekmeği,bisküvisi,pekmez,peynir,az z.yağıveya tereyağı (buna yeni başladık ama ilkten değil)yumurta sarısı 4/1 le başlamıştık ama alerji nedeni ile iptall bu karışımı formül mama ile yada ıhlamurla harmanlıyorum tabii
12:00 meyve püremiz
14:00 çorbamız(TAVUKLU veya SEBZELı)
16:00 yoğurdumuz bir çay bardağı kadar
18:00 muhallebimiz
21:00 KÖFTE ,sebze püresi yanına (bazen yoğurtla veriyorumsebze yemeyince)
24:00 içerse tekrar MıLUPA AR yada
ama listedeki yerler ve saatler değişiyor herzaman aynı kalmıyor önemli olan yesinde hangisini önce yerse yesin
zilli kızım bu kadar uğraşmama rağmen hep yarım bırakıyor kaseleri bardakları cbiberonları
Gunaydınlaar ...
Kızlar bu soruyu kımse gormuyor sanırım sız gorene kadar gozunuze sokucam var mı yaaaa.... delikafadulden
:roflol:
''Kızlar bebegın yıyeceklerının mıktarı cok az oldugu ıcın rondodan cekılmıyor.. Nasıl yapıyorsunuz sız ? ''
Ya canım sen de 2 saate bır yedırıyorsun.. bence 2 saatte bır verdıgın ıcın cocuk acıkmadan dıger ogun gelıyor ondan kaselerı bıtırmıyor..
araları az acsan.. emzırırken bıle 3 saatte bır doyuruyorduk.. bıraz acıkmasına fırsat versen belkı o zaman hepsını bıtırır sanıyorum..
Tesekkurler ayrıca canım cevabın ıcın :)
Sağol canımcım aynen yaptım ama normal tencerede düdüklüm doluydu:1rolleyes:
Yalnız onların çokmu kaynaması gerekiyor acaba çatalla çok büyük parçalar oluyor sanki onun için ezilmedi yaa..Baya uğraştım sonra mecburen bir kere blendır tuttum tabağın içine..Yine baya parçalı kaldı..
Neyse gelelim sadede;Çok iştahla yendiği söylenemez...İlk günden çok baskı yapmak istemedim tiksinmesin diye ama yediği slikon kaşığıyla işte 5 6 kaşıktır..Sonra ağzını kitledi:bbo:Ama ver meyve suyu tatlı bayıla bayıla yer uyanık köftekaydirigubbakcemile3
İşte ilk sebze çorbası maceramız bu şekildeydi yarın yine denicem bakalım...
Bu arada çorbayı memba suyuyla yapıyoruz demi ben öyle yaptım:uhm:
Gunaydınlaar ...
Kızlar bu soruyu kımse gormuyor sanırım sız gorene kadar gozunuze sokucam var mı yaaaa.... delikafadulden
:roflol:
''Kızlar bebegın yıyeceklerının mıktarı cok az oldugu ıcın rondodan cekılmıyor.. Nasıl yapıyorsunuz sız ? ''
Ya canım sen de 2 saate bır yedırıyorsun.. bence 2 saatte bır verdıgın ıcın cocuk acıkmadan dıger ogun gelıyor ondan kaselerı bıtırmıyor..
araları az acsan.. emzırırken bıle 3 saatte bır doyuruyorduk.. bıraz acıkmasına fırsat versen belkı o zaman hepsını bıtırır sanıyorum..
Tesekkurler ayrıca canım cevabın ıcın :)
Bırde kızlar benım kafama su takıldı.. oyle bı ek gıda olayı var kı gun basladıgıylan bıtene kadar bu cocuklara bırseyler tıkıstırıyoruz gıbı geldı bana.. :bbo:
Yetıskın bır ınsanın bıle gunu boyle yemek yemekle gecmıyor.. sankı butun gun yemek yemek ıcın programlanmıslar gıbı bu lısteler yaa.. :roflol: CADIARZU
canım düdüklüde 15 dk yeterli oluyor az suyla yapacaksın tel süzgeçten geçirirken sorun olmuyo ama normal tencerede bayağı vitamin kaybına uğruyo ayrıca ilk güne göre 6 kaşık hiç fena değil maşallah bu şekilde devam ederse rahat alışır inşallah bazen bizimki çok sinir ediyo beni bakırköye gitmem yakındır zaten orada doğdum nefesimi de orada vercem sanırım tövbe ya... neyse suyu da ben damacana kullanıyorum kaynatıp bi kavanoza koyuoyrum oradan kullanıyorum bu arada yağı sızma kullan besin değeri en yüksek olan bu ... riviera ise rafine edildiğinden dolayı yemekler için idealmiş çok araştırmıştım da :))
kızlaaaaarrrrr onurumun dişi çıktıı hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
minicik bir incinin ucu göründü bugün ilk anneannesi farketti ay çok sevindim 8 aylık olduk daha dişimiz yok diy endişeleniyordum çok şükür kavuşturana kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2
Canım o kadarcık şey düdüklüde pişer mi yaa,benim baya büyük bir çelik cezvem var,onda yapıyorum çorbaları.Duygu hiç korkma canım,Ege maşallah iştahlı bir bebk ne versen yer.Ben ilk brokoli patatesle başlamıştım.İçine de pirinç koymuştum...Çok zevkli bu çorbaları azırlamak,hele bir de tavuk sulu,et sulu falan olunca ohhh insan kendi doymuş gibi oluyor valla.
Hayırlı olsuuuunnn,darısı başımıza...:lepi::hooray:
Hipp organik yulaf ekmek yerinemi kullancam Gözdecim?
Alırım ondanda...Zaten eşime dün bir tansaş alışverişi yaptırdım bu ne yaa falan oldu dolapta yer kalmadı bunların hepsini yicekmi diyorkaydirigubbakcemile3Peynirler,yoğurtlar,havuçlar,doğal yumurta,yok omegalı yumurta,patateste al küçüklerinden,kabakta al yeşillerinden,dolapta süt var ama yok sen git sütaş al yada sek al onla mayalayım derken adam bir geldi elinde 30 torba:roflol:Neden görmemişin çocuğu ek gıdaya başlamış gitmiş Tansaşı alıp gelmiş ondan:roflol::roflol:
bizimki ilk gün hepsini bitirmişti... :roflol:
ama ben emzirmediğim için olabilir tabi...
:)) eee insan bebeği olunca öyle oluyor ne yapalım artık eve alışverişin çoğu bebek için oluyo bazen kendimize alacaklarımı bile unutuyorum.canım bende yulaf ezmesi kullanıyorum aktardan aldım robotta un haline getiridim az suyla pişiriyorum kahvaltıların da bazende sebze püresine katıyorum günde 2 yemek kaşığı kadar kullanabilirsin ayrı öğünlerde tabi ayrıca yoğurdu pekmezle karıştırma süt ürünlerini yani demirle kalsiyum karıştırmamak gerekirmiş hem demir kalsiyum alımını azaltıyor r hemde ikisi karıştığı için bağırsaklarda kalıp sindirimi güçleştiriyormuş.yoğurduna meyve püresi yap biraz beklet öyle tatlandır bence yani sade yemiyorsa
bizimkinin kaçacak noktası var tabi memmmeeee ya olmasaydı eli mahkum yiyecek kahvaltısını yemedi meme yok sana dedim uyudu 2 dk sonra ağlayınca dayadım memeyi yine mağlup oldum onaama kalkınca tekrar deneyecem ya bisküvisini bile kendim yaptım daha ne yapayım buna anlamadım
HOŞ GELDİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNa.s.a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?