- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #21.001
kızlaaaarrrrr günaydın bugün doktora gidecez dua edin bebeğim kilo almış olsun.bir de kusmasına çare bulalım ve de iştahsızlığına.
arkadaşlar 6 ay 20 günlük bebek gündüz kaç kere uyumalı ben 4 kere uyutuyorum çok mu oluyor diye düşünüyorum ama çocuk dayanamıyor uyumazsa ağlayıp duruyor. ya kucakta dolaşacak ya uyuyacak
aaaa yulaf ezmesi aktarlarda mı satılıyo...
eşim marketlerde bulamamış bi de aktara baksın ozaman...
sağol canım benim nasıl faydası oldu bilemezsin....Şeniz
kızlaaaarrrrr günaydın bugün doktora gidecez dua edin bebeğim kilo almış olsun.bir de kusmasına çare bulalım ve de iştahsızlığına.
arkadaşlar 6 ay 20 günlük bebek gündüz kaç kere uyumalı ben 4 kere uyutuyorum çok mu oluyor diye düşünüyorum ama çocuk dayanamıyor uyumazsa ağlayıp duruyor. ya kucakta dolaşacak ya uyuyacak
merhaba canım,
öncelikle hoşgeldin aramıza
deniz 2 kere uyuyor gündüz ama ilave olarakda bütün gece uyuyor akşam 9-10 gibi yatıyor saat 5-6 ya kadar deliksiz sonra emip 8 e kadar falan tekrar uyuyor.
sonra gün içinde de 2 kere ....
eğer uykusu geliyorsa uyut canım bir zararı olmaz uyumanın uyuyarak büyüyecekler ama 4 kere biraz çok gibi mi ? kaç saat uykusuz kalabiliyor
deniz mesela 3 - 3,5 saatten fazla uykusuz kalınca huysuzlanmaya başlar
canım aynen menü benimkide öle ama ben pek rondodan geçirmiyorum ıhlamura yada mamaya koyunca 5 dk bekletiyorum ekmeği ve bisküviyi elimle parşalıyorum mamanın içine öle yumuşuyr kaşıkla eziyorum biraz pütürlü olsun hem alışsın diye hem dr öle dedi bize rondodan geçirince su gibi oluyor denedim bir iki defa acele ettim uğraşmiim kaşıkla dedim ama kız çıkardı hepsinii :1no2:
miktar olarak aynı gibi mama yada ıhlamuru 60 cc yada 90 cc hazırlıyorum 1,5 bebek ekmeği 3-4 bisküvi kibrit kutusu kadar peynir accık z.yağ yumurta artık koyamıyoruzz :1no2:ve pekmez 1 çay kaşığı ha bide rondadan geçiricem diyorsan benim ufak cam rondolar varya onlardan var çok rahat oluyor çorbasını falan geçiriyom ben iyi oluyor büyük te var ama hiç kullanmadım ufağın sayesinde ama gerek yok bence sen ekmek ve bisküviyi ıslat ıhlamur yada sütünle yapıyorsan bekletince biraz yumuşuyor zaten hemencik yerimseniben
aynen öle bacım siz süt veriyorsunuz çocuğu sütünüzle doyuracaksınız ben çorbayı bir su bardağ kadar veriyorum mesela sen 1 çay bardağı vereceksin veya muhallebiyi ben 150 cc su il yapıyom sen 60 yapacaksın öle yanii tadımlııııııııııııkkkkkkkkkk:içelim:
maşallah:lepi: kız nasıl verdin onca kiloy sennn biz görüşelim yavrummmm benim diet uzmanım ol sennnn :roflol:
Bende sormuştum bin kere ama cevap gelmedi en sonunda kendim blendırdan geçirdim Betül ama yinede çok parçalı kalıyor CADIARZUGunaydınlaar ...
Kızlar bu soruyu kımse gormuyor sanırım sız gorene kadar gozunuze sokucam var mı yaaaa.... delikafadulden
:roflol:
''Kızlar bebegın yıyeceklerının mıktarı cok az oldugu ıcın rondodan cekılmıyor.. Nasıl yapıyorsunuz sız ? ''
Ya canım sen de 2 saate bır yedırıyorsun.. bence 2 saatte bır verdıgın ıcın cocuk acıkmadan dıger ogun gelıyor ondan kaselerı bıtırmıyor..
araları az acsan.. emzırırken bıle 3 saatte bır doyuruyorduk.. bıraz acıkmasına fırsat versen belkı o zaman hepsını bıtırır sanıyorum..
Tesekkurler ayrıca canım cevabın ıcın :)
canım düdüklüde 15 dk yeterli oluyor az suyla yapacaksın tel süzgeçten geçirirken sorun olmuyo ama normal tencerede bayağı vitamin kaybına uğruyo ayrıca ilk güne göre 6 kaşık hiç fena değil maşallah bu şekilde devam ederse rahat alışır inşallah bazen bizimki çok sinir ediyo beni bakırköye gitmem yakındır zaten orada doğdum nefesimi de orada vercem sanırım tövbe ya... neyse suyu da ben damacana kullanıyorum kaynatıp bi kavanoza koyuoyrum oradan kullanıyorum bu arada yağı sızma kullan besin değeri en yüksek olan bu ... riviera ise rafine edildiğinden dolayı yemekler için idealmiş çok araştırmıştım da :))
Ay canım yaa ben kocaman clipsoyu zaten normalde bile yıkamaktan nefret ediyorum valla uğraşamam hergün onunla birde yemicek ben sinir krizi geçircem sonrakaydirigubbakcemile3canım vatamin kaybı olmasın diye pişiriyorum ne yapam ama yıkamasına sinir oluyorym kocaman şeyi hergün hergün...
bizimkide 2 en fazla 3 kez uyuyor ama geceleri uykusu iyi sadece emmek için kalkıyor o kadar. önemli olan 4 kez uyuması değil canım uyku süresi nasıl eğer uykusunu alamıyorsa ondan sürekli uymak ister oyalamaya çalış kucağa alışmış olması iyi olmamış bence uzaklaştırmayı dene yoksa ilerde daha zorluk çekersin bizimkini de bıraksam onunda hoşuna gidiyor kucak ama ya pusetine yada koltuğa oturtuyorum oyuncakla falan oyalanıyo
ondan tabi canım aç kalsalar mecbur yicekler hepsinide gönül razı değil iştebizimki ilk gün hepsini bitirmişti... :roflol:
ama ben emzirmediğim için olabilir tabi...
:)) eee insan bebeği olunca öyle oluyor ne yapalım artık eve alışverişin çoğu bebek için oluyo bazen kendimize alacaklarımı bile unutuyorum.canım bende yulaf ezmesi kullanıyorum aktardan aldım robotta un haline getiridim az suyla pişiriyorum kahvaltıların da bazende sebze püresine katıyorum günde 2 yemek kaşığı kadar kullanabilirsin ayrı öğünlerde tabi ayrıca yoğurdu pekmezle karıştırma süt ürünlerini yani demirle kalsiyum karıştırmamak gerekirmiş hem demir kalsiyum alımını azaltıyor r hemde ikisi karıştığı için bağırsaklarda kalıp sindirimi güçleştiriyormuş.yoğurduna meyve püresi yap biraz beklet öyle tatlandır bence yani sade yemiyorsa
İnşallah canım yaa güzel haberlerini bekliyoruz:Saruboceq:kızlaaaarrrrr günaydın bugün doktora gidecez dua edin bebeğim kilo almış olsun.bir de kusmasına çare bulalım ve de iştahsızlığına.
Duygu bak bızımkı normal kahvaltıya alısmıstı ama..
Denemek ıcın bugun bebelac ırmıklı ballı kahvaltıdan 1 corba kasıgı kadar koydum normal kahvaltı karısımının ıcıne..
sıcak su ekledım hepsını harmanladım.. valla sonuna kadar yedı.. oyle bır dene ıstersen...
Bebelacın kahvaltı cesıtlerı gece mamaları fılan cok guzel.. bu arada bence cubuk blendr yok eger rondoyla oluyorsa almayım dıye soyledım ama cevaplayan nerdeeeeeee......klava:
Herkese mama hazırlamaya gomulmus sanırım ne de olsa 2 saatte bır ogun var.. kaydirigubbakcemile3
canım bilmeden yardımcı olmuşum ama alırsan yulaf unu olarakta satılıyormuş varsa öyle al robotta çekmeyle uğraşmazsın.Evet bebeğim emsin emsinde yemekte yesin topu topu 300 gr almış canım yanasıl uğraşıyorum onun için bi bilsen ağlarsınsenağlama
Bende alayım bari yaa yok mümkün değil yemiyor böyle ama aç kalsa bal gibide yerde işte o yemeyince ben emziriyorum doyuyor sıpa:)
Bugün alıcam kahvaltı irmikli ballı gece için ne alcam?
Rondo çok denedım kesinlike olmuyor çucuk blendırda küçğk kasede çok göründüğü için zar zor oluyoryerimseniben
Bende alayım bari yaa yok mümkün değil yemiyor böyle ama aç kalsa bal gibide yerde işte o yemeyince ben emziriyorum doyuyor sıpa:)
Bugün alıcam kahvaltı irmikli ballı gece için ne alcam?
Rondo çok denedım kesinlike olmuyor çucuk blendırda küçğk kasede çok göründüğü için zar zor oluyoryerimseniben
sayracım gündüz de yarım ile 2 saat arasında uyur . ama ortalama 1 saat uyuyor.gece de 3 sefer emmek için uyanıyor sabah 8,30 -9 gibi uyanır akşam da 10,30 -11 gibi uyur hiç uyumadan geçen 3 aydan sonra bu halime çok şükür deyip acısını alıyorum.inşallah tekrar uykusu bozulmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?