- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #21.081
AYNEN CANIMM valla ne günlerdiii doğum tarihleride farkı oldu zatennnkaydirigubbakcemile3
yaw ordaki listedede bi sürü kişi varmıştı şimdi bazıları yok niye uğramıyolarr acepppfisfisfis
he valla sözdee benim 29 eylüldüü bizimki acele etti yaramaz çıkcam diyeekaydirigubbakcemile 14 eylülde geliverdikaydirigubbakcemile3
bende hep bunu diyom hepsi çil yavrusu gibi dağıldı şurda 10 bilemedin 15 kişi varız sanırım
canım keşke baştan yanına hiç almasaydın bizde aynı odada dipdibe yatıyoz ama ben yanıma almıyorum herkes kendi beşşiğinde valla.aslında yanımda daha rahat ve uzun yatıyor ama zırt pırt kalkmak pahasına da olsa almadım hiç,sabahları alırım bazen yavrum bütün gece yanımızda yattım zannederkaydirigubbakcemile3
selamm hatunlarr...
bugun uyku saatlerinden konuşulmuş bizimkide gündüz 3 kez uyur. gecede en geç 11 de bi alışmıyo saat 9 da yatmaya falann uff:çok üzgünüm: uyku saatleri yaklaştığı anda acayip huysuzlanır ve şuandada felaket huysuz en çok uyku saatleri geldiğinde ağlar dalar gibi oluyo emerken tekrar noluyosa çıldırıyo sıpalaelaelaelaelae bide anlasam neye ağladığını şimdi bile zor yazdırıyo bana:bbo:
NURAYcım aynı konudan muzdaribiz bende sadece ben sanıyordumfisfisfis
hep gögsümde uyur öyle yatırırım ses yoksa 1 saat yada yarım saat zor bela uyur
ben biberonda hiç mama vermeyi denemedim ama gögsümü çekincede hemen uyanır:bbo:aynen yaa nasıl alıştırmak lazım?kendi kendine nasıl uyutacuz yaa püüff tüm gün kollarım ve belim mahvoluyo bi arada yürüteçede koymasam halim duman..-tatlicadiarzu- gecede öyle arar bulur gögsümü malesef ki yalnız yatmaya alıştıramadımklava:nasıl alıştırcam ben yaa:uhm: alıştırabilenlerinin önerilerini
bizede anlatsıınn lütfen:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
arkadaşlar kahvaltı karışımı dediğiniz nedir yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dikkat çeksinde cevaplayın diye uzatıyım barihihoyyyt
ben kahvaltıyı normal biz nası yiyosak öyle veriyom
yumurta sarısını ezip çatalla
beyaz peyniri de çatalla ezip yanında portakal suyunuda alıştırma bardağına koyuyom 30cc falan
pekmezi de minik ekmek parçalarıyla veriyom
siz nasııl yapıyonuz karışım dediğiniz nedir?
bu arada doyurucu değilde tadımlık tan biraz öte oluyo benim ki
sizinde minikler öğün gibi doyuyolar mı 3 saat bişi vermiyomusnuz mesela
yok biz öle yapmıyoz,minik minik lokmalar peynirle ekmek içiyle falan zor oluyor
hee valla bende böle veriioom:sm_confused: kızlar ben sorcaktım tam yaw ne karışımı :sm_confused:neler koyuyosunuz içine ki bi tarif verin bizde yapak barii:lepi:
ben geen çokk acayip uydurdum yoğurdun içine blendrdan geçmiş kayısı ve kuru üzüm tahin bide az bişi pekmez koydum valla bizimki götürdüü cokacimcoooksewdii besbellii tamamen uydurdum napiim aklıma böle geldi sewmese yemezdi muzurcokacimcoook
benim sezeryan oldu malum 17 sinde doğum oldu aslında 11 eylül olacaktı ama kilosu az diye sorun olmadığı sürece bekleyelim demişti dr
Kızlar emzırme ve ek gıda olayıne bır cozum buldum sankı... soyle olabılır; CADIARZU
08:00 de anne sütü
10:00 kahvaltı
12:00 anne sutu
14:00 corbası
16:00 anne sütü
18:00 meyve püresi / yoğurt
20:00 anne sütü
22:00 gece maması
Ancak bu sekılde cozum bulabıldım valla..
yoksa sutum azalır bu gıdısle lısteye gore sadece geceye kalıyor anne sutu.. :1no2:
mesela dun gece bı kere kalktı sabah gogsumde sut dolmustu agrı yapar, azalır, olmaz yanı yaa... :a015:
betülcüm ben de genelde aynen bu şekilde veriyorum.4 satte bir emziriyorum.aralarda da 2 satte bir kahvaltı,sebze püresi,meyveli yoğurt ve en son da gece tahılları yatmadan..
bence muhlaaebi fazla vermezsen obez olmaz..meyve yoğurt ve sebze yi çokça ver.ben mesala dün gece tahıllarından 2 çorba kaşığı hazırlamıştım.yedi bitirdi..yine istiyor..tekrar yapmadım.biraz kavonoz meyve si vardı.onu verdim..doymazsa meyveyle tamamla bence..
Yoğurt ıcın bır sey ogrendım bızden daha tecrubelı bır arkadasımdan :)
Hepsını denemıs.. danone yoğurt ıle pınar sutle en guzel tutuyormus yogurt kıvamı da tadı da daha guzel oluyormus...
ben de migrosta yeni çokmış..kay sütün keçi sütü.daha sağlıklı diye onu aldım.onla yaptım.ama biraz ekşi gibi oldu..aktivia nın küçük yoğurtları var ya perebiyortik hani..onun sade olanlarını aldım..öle mayaladım.ama norma inek sütüyle tatlı oluyor..
geçenlerde çocuklar için özel pınarın 1-3 yaş muzlu sütü vardı.onla mayaladık.muzlu yoğurt oldu.gerçi muz tadı öle çok yoğun hissedilmiyordu.ama tatlı güzel olmuştu.deneyebilirsiniz.
Kızlar kimler nerede buluşuyodu bu hafta???
nuraycım ya sana sesimi duyuramıyorum..kaç kere sana yazdım burda..özel mesajların açık olmadığı için sana ulaşamıyorum.burda yazdıklarımı görmüyorsun galiba..ben büyükçekmece mimarobadayım.sen bildiğim kadarıyla silivridesin.yakınız birbirimize..şimdilik umut ve emel geliyor bana cumartesi.yani bu 18 nisan cumartesi..edacımın eşi şehir dışında olduğu için istememiş pek gitmesini.kendi bırakmak istiyormuş eve kadar.ne yapalım eşine de saygımız var..binbirtürlü insan var.herkese güvenmek kolay olmuyor ne diyelim.gelmek isteyenler lütfen özelden mesaj atsın.adresimi vereyim..
şuanda toplam 3 kişi olucaz..ben yine de çok heyecanı ve mutluyum..))hep dedikonuzu yapcaz işte..:tomato:
ben kahvaltıyı geçirmiyorum... çatalla ezip karıştırıyorum... kaşıklA VERİYORUM... BAZEN KAŞIĞI İSTEMİYO OZAMAN GENİŞ AĞIZLI BİBERONA KATIP VERİYORUM...
canım ben milupanın ballı tahıllı kahvaltısıyla hazırlıyom içinede pınarın bebek sütünü
ve peynir pekmez arada yarım çay kaşığı tereyağı yumurta
pınar bebek sütünün muzlusunun tadı çok güzel neye katsan severek yer bence canım dene
istersen
geçen milupanın hazır çorbası vardı biraz ona kattım bayıla bayıla yedi.
oynatmaya az kaldı dr um nerde bir velet yüzünden çıldıracağım... ya kahvaltısını öylece attım çöpe meyvede yapamadım kahvaltısını bitirsin diye sebze püresi yaptım yemedi uyudu bakalım kalkınca yiyecek mi ben ne yapacağım yaaa kafayı yemek üzereyim
selamm hatunlarr...
bugun uyku saatlerinden konuşulmuş bizimkide gündüz 3 kez uyur. gecede en geç 11 de bi alışmıyo saat 9 da yatmaya falann uff:çok üzgünüm: uyku saatleri yaklaştığı anda acayip huysuzlanır ve şuandada felaket huysuz en çok uyku saatleri geldiğinde ağlar dalar gibi oluyo emerken tekrar noluyosa çıldırıyo sıpalaelaelaelaelae bide anlasam neye ağladığını şimdi bile zor yazdırıyo bana:bbo:
NURAYcım aynı konudan muzdaribiz bende sadece ben sanıyordumfisfisfis
hep gögsümde uyur öyle yatırırım ses yoksa 1 saat yada yarım saat zor bela uyur
ben biberonda hiç mama vermeyi denemedim ama gögsümü çekincede hemen uyanır:bbo:aynen yaa nasıl alıştırmak lazım?kendi kendine nasıl uyutacuz yaa püüff tüm gün kollarım ve belim mahvoluyo bi arada yürüteçede koymasam halim duman..-tatlicadiarzu- gecede öyle arar bulur gögsümü malesef ki yalnız yatmaya alıştıramadımklava:nasıl alıştırcam ben yaa:uhm: alıştırabilenlerinin önerilerini
bizede anlatsıınn lütfen:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
kizlar doktora geldim telefondan giriyorum bebegin kalp atislarini duyucam insallah. Dua edin bi sorun cikmasin
kaydirigubbakcemile2kızlaarrr biz bugunn 7 aylık olduk yawww..hihoyyythihoyyyt ne zaman geldi geçti yaf daha düne kadar
gaz sorunlarını konuşuyordukk kaydirigubbakcemile3b
selam kızlar sıcak bir istanbul gününde ailecek parka gidip geldik,dün yine hastaydım,ateşim çıkmıştı,bütün gün yattım,göğsümde hafif şişti,6 ayda 6.oluyor bu,romatizmadanmı göğüstenmi bilmem.bugün iyiyim..cumartesi günü sağlam olurum inşallah.salişşş unutmam kız seni unuturmuyum hiç :))gelince güldenide çağırır bi ankara buluşması yaparız bizde,güldenlerin oralar çok güzel oluyormuş yazın beklerim diyordu gülden,belkide ona gideriz.klavye çok dandik,pcde nanayy..zor yazıyorum,hoşçakalın
ay bu kadar olur yaww bizde dışarı çıkacktık hazırladım ceylini çok huysuzdu gezdireyim accık dedim ama tam kızı giydirdim bi baktım arabası yokk dank etti kociş dışarı çıkmıştı bagajda kaldı bizimkide yeni geldi o nedenle çıkamadık gezmeye bugünn :1no2:
NOSTALJİ YAPALIM KIZLARRRR LİSTEYİ HATIRLADINIZMII
SWEET CURSE...............HALİME .............1981.............1 Eylül ERKEK......................EMİR
TUSEMG........................................... . .........................1 Eylül ERKEK
NAZLIBEBİSİM.................BURCU...............1 989..... . .....1 Eylül ERKEK
ASLİİİ .............................ASLI ...................1976.............2 Eylül ERKEK .....................OZAN EGE
KIVIRCIKSELMA..............SELMA.................. ..................2 Eylül ERKEK......................YİĞİTER
MAVİLİ_06 ......................EMEL................ 1981.............2 Eylül ERKEK........................MERT
GÜLDENM ......................GÜLDEN............1980...... ........3 Eylül ERKEK......................ARİF ATA
B.TUGAN .................................................. ...................3 Eylül ERKEK
CYILDIZ........................................... ..............................3 Eylül ERKEK......................ERKAN YİĞİT
ÇİKOLATAPRENSES.......MELİKE..............1985.... ..........3 Eylül KIZ
DERYA ..........................DERYA ..............1979..............5 Eylül KIZ.......................... .DURU
SARIKANARYA ..............ELİF...................1978......... .....5 Eylül KIZ............................NAZ
ERVA007........................BİRSEN............. .1987..............6 Eylül ERKEK.....................BERAT KAAN
VİLDANNNN....................................... .. ........................7 Eylül ERKEK.............. ......KAAN
İLKNURTANOĞLU...................İLKNUR............ ...1981...............8 Eylül ERKEK..............EMİRHAN
AYTEGE.........................AYTEN.............. .1975..............8 Eylül ERKEK.....................EGE
MAVİDENİZ06....................................... ....1982..............8 Eylül KIZ............................HÜMEYRA
EYLÜL_ANNESİ .................................................. .........10 Eylül KIZ..................... ....BURÇAK
BEBEĞİM .................................................. ..................11 Eylül CİNSİYET
MÜJDES .......................MÜJDE ...............1983 .............11 Eylül KIZ........................ SERRA
KUMRALIM.......... .........ZELİHA................1983 .............12 Eylül ERKEK...................İBRAHİM ARAS
YENİYAŞAM................. ESRA .................1981 .............12 Eylül ERKEK...................YAĞIZ
BİRES ..........................ESRA..................19 79...............13 Eylül KIZ
BASKETCHİ....................................... .. ........................13 Eylül KIZ .........................MELİSA
DELİKIZ.........................FATMA............. ...1983.............. 14 Eylül ERKEK...................ONUR
SEL-İNN...................... .MEHTAP............. 1980.............. 15 Eylül ERKEK
GULAN06......................................... .. .....1978...............15 Eylül ERKEK ERKEK(ikiz)..BUĞRAHAN-YUNUS EMRE
SEKRETERYA...............AYŞEGÜL............1985.. ........ .. .15 Eylül ERKEK...................EGE
TANGOO.......................................... .. .....1986...............15 Eylül ERKEK
CADI52.......................................... .. ..............................15 Eylül KIZ
Xkimyagerx ...............................................198 3...............16 Eylül KIZ
DİSİMERO......................DİDEM............ .. .1979...............17Eylül ERKEK
MOMMY ........................GÜL............ ........1981...............17 Eylül KIZ.........................AYÇA
NUNUU...........................NURAY............. ...1981...............17Eylül KIZ.........................DURU
BİTLİPİYADE..................................... .. ...........................17Eylül ERKEK
BRİDE ................ ..........SEDA..................1980.............. ..19 Eylül KIZ.........................NAZLI
6128.................. ............HATİCE...............1981............. ...19 Eylül KIZ
ARİZONİ..........................ELİF......... .. ..............................19 Eylül ERKEK..................EFE
SUZİ............................................ .. .................................19 Eylül CİNSİYET
MUKORA1.......................BURCU..............1 980.................19 Eylül KIZ........................DİLARA
CÜVCÜV.......................ÖZGÜN...............1 980......... .. ....20 Eylül ERKEK
ÖZNUR83 .......................ÖZNUR...............1983... ..............20 Eylül KIZ........................EYLÜL
TRUEBLUE......................NESLİHAN....... .1982. ................20 Eylül KIZ.......................ZEYNEP BERRA
UĞURKUŞU.......................................... ....1981..................20 Eylül KIZ.......................GÖNÜL
HİLARYA........... .............CANSU..............1982.............. ... 21 Eylül ERKEK.................BORA
MİNİKANNİŞ ...................MERVE..............1983........ ......... 21 Eylül KIZ.......................BÜŞRA
WİSKİ.................. ..........EBRU ................1979................. 21 Eylül KIZ........................NAZ
YAGMUR25.......................................... .... .. .....................21 Eylül ERKEK
EMNSRK........................EMİNE............... .1981..................21 Eylül KIZ........................SENA
BETULYGT.....................BETÜL................ 1987................. 21 Eylül ERKEK..................EMRE
İZMİRGÜZELİ22...............ÜMRAN..............198 6..................22 Eylül KIZ.........................CEREN
RELAX............................................. .. .. ...1975..................22 Eylül ERKEK..................MUSTAFA KEMAL
"NAZ"......................................... .. .. ................................22 Eylül ERKEK....................EFECAN
FREKANS........................................... ....... .. ................ 23 Eylül KIZ
İLETİŞİM.........................NAİME ...............1980................ 23 Eylül KIZ
GAMZELİ26 ...................KÜBRA ......................................23 Eylül ERKEK
MDM34 .................................................. .......... ...........23 Eylül KIZ
AYŞE&SERKAN ............AYŞENUR...........1985 ................23 Eylül KIZ
SİYAH-BEYAZ ...............ELİF....................1981.... ............24 Eylül KIZ
GUNDOGDUS....... ........SELMA................1977............... .24 Eylül KIZ- ........................ŞEVVAL
ALİN .............................EMEL................. .1981............... .24 Eylül ERKEK..................YARKIN
HETCİK83......................HATİCE.............. ..1983........ .. ....24 Eylül KIZ......................DİLA
RABİYASIN................... RABİA ........................................24 Eylül KIZ
PAPATYAM ..................HİCRAN ..............1975 ................25 Eylül KIZ]....................CEYLİN
DUYGU1912..................DUYGU................19 80. .. ............25 Eylül ERKEK......................EGE
NURDAN52...................NURDAN..............198 2................25Eylül ERKEK.......................EMİR ALP
ANESSA ......................SADİYE................1984.. ........ ......26 Eylül KIZ
GOZDE0120 .................GOZDE.................1981....... ......... 26 Eylül ERKEK ..................DENİZ
DREAM81.................... GÜLŞAH.............. 1981 ................27 Eylül ERKEK ...................MERT EFE
SABIRLI MELO..............MELTEM..............1979........ ..........27 Eylül KIZ..........................ZEYNEP
ANADOLUKIZI..................................... .. ...........................27 Eylül KIZ
ANGELAY ....................ÖZLEM ................1978 .................28 Eylül ERKEK
AMONRA......................KÜBRA ................1982................. 28 Eylül ERKEK..........BURAK
SEREN ........................SEREN ................1983..................29 Eylül ERKEK....................EGE
HANİFEE......................HANİFE............... ..1982 .................29 Eylül ERKEK
ARZUERCAN......................................... .............................29 Eylül ERKEK....................EMİRHAN
FATİHDERYA................DERYA.................19 82..................29 Eylül ERKEK.......................DENİZ
KARÇİÇEK....................SALİHA................ .1984.................29 Eylül ERKEK........................BUĞRA EFE
MEHTAPELİF................ELİF.................... .1978 .................30 Eylül ERKEK....................TANER
MÜREKKEPBALIĞI.................................... ........ .. .............30 Eylül ERKEK
MUSCAN24...................CANAN.................1 978.. .. ............30 Eylül ERKEK
KÜÇÜK BALIK... ...........BERİL.................. 1982
AİŞE ............................AYŞE.................. 1988
KARAKIZ......................DİLARA............... ...2008................29 EYLÜL....KIZ
canım keşke baştan yanına hiç almasaydın bizde aynı odada dipdibe yatıyoz ama ben yanıma almıyorum herkes kendi beşşiğinde valla.aslında yanımda daha rahat ve uzun yatıyor ama zırt pırt kalkmak pahasına da olsa almadım hiç,sabahları alırım bazen yavrum bütün gece yanımızda yattım zannederkaydirigubbakcemile3
sen ağlasa da götürüüp yatıracan canım,gözyaşlarına aldanma,emzik alıyor mu?ayağında sallamayı dene birde ama baya ayağında kalsın iyice dalsıııın sonra götür yatağına yatır,ben 2 saat ayağımda tuttuğumu bilirim iyice dalıyor sonra götürüyorum...
yok biz öle yapmıyoz,minik minik lokmalar peynirle ekmek içiyle falan zor oluyor
biz masaya oturduğumuz zaman arada öyle de veriyoruz ama daha ziyade,
peynir,yumurta,pekmez veya reçel, helva,ekmek içi
çay veya meyve suyu veya süt bunları el blenderında çekiyorum 1 küçük kase kadar oluyor kaşık kaşık yediriyorum,hoş be
nimki tatlıdan çok tuzlu şeyleri yani çorbaları seviyor ama ben yine de ara vererk,oynatarak yediriyorum.cokacimcoook
Benimde 25 eylüldü 9 eylülde suyum gelmişti..Sabahtan size yazmıştım:)
Ve Ayten ile Betül sağolsunlar beni merak edip arayıp msj atmışlardı..Ayy çok duygulandım yaaa:)
Betül Ayten size teşekkür ederim tekrar:)
Hepinizi çok seviyorum ben ya:))))
İyi akşamlar herkese biz oğlumla gezdik gezdik geldik leyleği havada gördük sokak kuşu olduk çıktık vallakaydirigubbakcemile3
Ege daha 2 gün oldugu için başlayalı ek gıdaya o şekilde vermem imkansız canım alışcak inşallah zamanla...
Bende aldım canım bugün bebelac irmikli ballı kahvaltı birde armutlu muhallebi gece için..Bebek ekmeği aldım birde yulaf bulamadım malesef..
Gece o muhallebiden vercem bakalım koca bir kase inşallah uyur bol bolkaydirigubbakcemile3
Allah yardımcın olsun canım yaa yemeyince insan çok üzülüyor tahmin edeblirim seni çünkü ben çocukken çok sorunluydum yemek konusunda hep yemek seçerdim halada öyle..Nerde abur cubur var onları yerdim rahmetli anneciğimde sinirden ağlardısenağlama
Bende ne zaman yemek tabağı görsem hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlardım...
Canım hoşgeldin Egede 1 hafta 10 gün hep ağladı ama en sonunda dişlerimiz geldiiki tane birden belki sizinde öyledir canım baya zorluyor çünkü kuzuları:)
Hayırlı olsun canım güzel haberlerle gel inşallah:)
Oyyy maşallah nice 7 yıllar olsun inşallah...
Ohhh Emelcim allah içine sindirsin bol bol gezin valla bencede hava değişiminden olmuştur birde yağmurlu nemli havada daha beter oluyor diye biliyorum ama geçmiş olsun canım
Ayy benim arabamın bagajına sığmadıgı için hep evde duruyor hiç sorun olmuyor yani:çok üzgünüm:Ne kötü oluyor yaa sinir oluyorum
Ayyy hicran yaa ne kadar duygulandım...Ne günlerdi..Ha geldi ha gelcek..Ömür geçiyor...su gibi..
Çok kalabalıktık o zaman şimdi az kaldık..
Bir arada şimdiki listemizi yapalım yaa..Kim kim kaldık?
Aynısı olmus demek ıkımıze.. valla cok guzeldı hava, kactı...ay bu kadar olur yaww bizde dışarı çıkacktık hazırladım ceylini çok huysuzdu gezdireyim accık dedim ama tam kızı giydirdim bi baktım arabası yokk dank etti kociş dışarı çıkmıştı bagajda kaldı bizimkide yeni geldi o nedenle çıkamadık gezmeye bugünn :1no2:
bende hep bunu diyom hepsi çil yavrusu gibi dağıldı şurda 10 bilemedin 15 kişi varız sanırım
Salihacım bende hiç yanımda yatırmadım zaten kesinlikle yanımdaysa uyuyamıyorum ben sabahı sabah ederim..Bir kaç kere denedim hastaken falan yok olmuyor..Hep beişte yatıyor..Zaten yanı başımda uyanınca hemen sallıyorum yada yanıma alıp emziriyorum sonra hemen yine koyuyorum..Bencede bir an önce alıştırsan iyi olur..Sonra 5 yaşına geliyorlar hala aranızda yatmak istiyorlar..
Hatta benim kuzenim babasına hadi sen git yatağında yat diyormuş:roflol:
bu ek gıda olayında herbirini ayrı ayrı tatması gerekmiyo mu onun kötü bi tadı olur öyle ama belli şeyler karıştırılır ama ne bileyim pekmez lede yumurta meyve suyu tatlı tuzlu hepsi bi arada karışımının hoş bi tadı olmaz herhalde kendi yiyemediğimz şeyi onlar nasıl sever ki ben ayrı ayrı veriyorum hepsini tatsın diye üzerinede meyve suyu veriyorum kahvaltıda
Aynısı olmus demek ıkımıze.. valla cok guzeldı hava, kactı...
Hakkaten kac kişiyik ya... CADIARZU
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?