Doğum yapmış olan anneler buraya....

Bizim bebişlerin uyku saatleri aynıymış Duygucum

valla ne dönencesi ne oyuncağı var kuşumun sorunsuz bir bebek Allahtan hiç yormuyor beni,uyanınca da kendi kendine oyalanıyor
bizim oda da yatağı ve orada takılıyor kuzum zaten uyuduktan sonra yatağına götürüyoruz yani oturma odamız darma dağın uçuyor.odası bile yok babannesi bakacağı için oda yapamadık
kayınvalidem Ayçanın odasında yatacak.

Bende bebişimi sallamaya hiç alıştırmadım odalarımızda ayrı,ama çok yakın birkaç adım var aramaızda.Uyku saati gelince emziği veriyorum hemen gözleri gidiyor zaten.Arada emziği düşünce hık mık yapıyor tekrar veriyorum kısa süre sonra uyuyup kalıyor.Emziği icat edenden Allah razı olsun diyorum çok işe yarıyor.

Bakışlarından belli,benimkide öyle sorunsuz ,ama söyleme nazar olur dıyorlar.Çenem durmuyo napsa söylüyorum ben.

Duygucum seni o kadar iyi anlıyorum ki..İnsanın uykusu varken çok agresif oluyor.Benim çok uykum varsa ama nazlının uykusu yoksa ve saatlece uyusun diye yapmadığım numara kalmamışsa bende zivanadan çıkabiliyorum.Sinirlerim boşalıyor ağlamaya başlıyorum.Hata odada kendi kendime bağırıyorum bile.Bir kere "uyumazsan uyuma ben yatıyorum" dedim döndüm kıçımı, eşimle kavga ettik bu yüzden...Bebek uyudu ama bizim kavgamız uzadı ben gene 2 de yattım:1closedeyes:Geçen gün o kadar uykum vardı ki, tam dalıyor, bende dalıyorum 15 dk sonra vık vık sesler geliyor, ağzına emziği koyuyorum :ecrin_bebek: hah diyorum uyudu.. hemen bende yatıyorum tam içim geçmişkeeeen tekrar vık vık.Ama uyudumu da tam uyuyor benimisi gece saatlerce uyanmıyor.Bende o kadar uykusuz oluyorumki uyandıramıyorum.Genede allaha bin şükür hasta falan değiller ya, varsın ben uykusuz kalayım.Sorunlu, huysuz bir bebek değil allaha şükür beni üzmüyor şimdilik.

Son düzenleme:
Slm.kızlar benim oğlan ilk başlarda alıyordu emziği hemde hiç bırakmak istemezdi ama şimdilerde ağzına veriyorum hemen atıyo emzikle uykuya dalardı şimdi ağzına almak istemiyo nasıl inatçı bi çocuk anlatamam,tekrar nasıl alışırki emziğe,bide benimkinin karnı çok çabuk acıkıyo uyanıkken sürekli emmek istiyo sanki saatte bi emicek nasıl arayı açarım çünkü bu durum beni çok yoruyo karnı acıkıncada susmak bilmiyo basıyo bağırmayı ama ne bağırma beslenme arasını nasıl açabilirim bi fikri olan varmı?

canım kayınvalden bebeğe bakmak için sizin evdemi kalacak?:uhm:

Son düzenleme:
gülcümprevanar pnömokok aşısının adı sanırım dr muz özel asılarını yazarken prevanar yazmış

Selam arkadaşlar...Bugün doktor kontrolümüz vardı rotavirüs ve verem aşılarını vurdurduk...Özellikle verem aşısı vurulurken bebişim çok ağladı ilk defa gözlerinin sulandığını gördüm kuzumun ya mahvoldum tabi eve geldikten sonra bile saaetlerce sakinleştiremedim....Şu anda uyuyor ama hala iç çekiyor kuzum kıyamam ben ona yaa...
Kilomuz 6.300 gr boyumuz 58 cm olmuş ( 3 ay 1 gün) bu arada prematüre bir bebek olduğu için bebeğim doktorumuz gelişimini çok iyi buldu maaşallah benim oğluşuma....5 gündür kakası su gibiydi doktor bezine baktı ve normal olduğunu söyledi...Pişik kremi olarak hematen verdi bitkiselmiş....Popolin kullanıyordum içindeki bazı maddelerin bebek için zararlı olduğunu söyleyerek bırakmamı istedi...Pişik sorunumuz hiç olmadı ama düzenli olarak kullanıyorum her alt açmada....Nesnelere çok heyecanlanıyor ama henüz uzanamıyor onu sormayı unuttum bu arada normalmi bilemiyorum...Bir dahaki aya artık ama o zamana kadar zaten öğrenmiş olur....Neyse çok uzattım ...
Tüm bebişleri öpüyorum annelere sevgiler......

gülsahcım acaba sütünmü yetmiyor?ben de saat başı bazen daha da sık emziriyoum ama ağladığından veya acıktığından değil,huysuzluk yapınca veriyorum memeyi her zamanda almıyor tabii.
canım kayınvalden bebeğe bakmak için sizin evdemi kalacak?:uhm:
evet canım ben işe başlayınca ben de kalacak,ben Leventte o üsküdarda oturuyor yani hafta içi gidip gelmesi çok zor,o yüzden kalacak.Hafta sonları evine gidecek tabiki.Ben bakıcı düşünmüyorum hiç.Çalışınca bebeğin iyi bakılsın diye her şeye katlanıyorsun mecbur.babannesi sonuçta kanı canı,çok da seviyor en iyi bakıcıya bile güvenemem ben.

gülcümprevanar pnömokok aşısının adı sanırım dr muz özel asılarını yazarken prevanar yazmış
Öylemi?ben duymamıştım.Başka bir aşı mı dedim.

yağmurcum maşallah oğluna canım gerçekten çok iyi gelişmiş.valla ben doğduğundan beri popolin kullanıyorum zararlı olduğunu hiç duymamıştım ama bizde de hiç pişik sorunu olmadı.niveadan numune istemiştim.pişik kremi vardı içinde ona başlayayım bari.benim bebişim de henüz nesnelere uzanıp tutamıyor ama çok heyecanlanıyor.sanırım erken daha.

öğretmen arkadaşlardan doğum parası alan oldu mu acaba.ben bugün müdüre sordum doğum parası diye bişi yok çocuk yardımı var ayda 10 ytl dedi.ama ben doğum parasını merak ediyorum alan var mı varsa ne kadar ve nasıl aldınız acaba.bu arada ben kadroluyum.bilgi verirseniz sevinirim....

canım benim doğum parası ssk'lılara veriliyor kadrolularda yok sadece çocuk yardımı var o da yazdığın gibi 10 ytl:)))

beslenme aralarını açmak çok zor gerçekten ben de çok uğraştım çay falan verdim bana mısın demedi.benim doktorum 3 saatte bir emzirmemi istiyor çünkü bebeğim artık 3 aylık.ama benimki 2 saatte bir sürekli emmek istiyo ve acıkınca kesinlikle başka bişeyle avunmuyor basıyor çığlığı.senin bebiş daha küçükmüş sen 2 satte bir emzirmelisin.

kızlar 2 saatte bir emmeli diyorsunuz benim bebeğim 4 saatte bile zar zor içiyor bunalıma girdim benimki çok anormal bir durummu? ben sağıp biberonla veriyorum ondan mı acaba?

Son düzenleme:

canım anlattıkların bana hiç yabancı değil biz birde bu sıraya banyo ekliyoruz uyr belkii diye ama...3 ay olacak işte bir değişiklik yok :)) hergece aynı..saat 3.30 dan öncekesin uyumuyor..o saatte uyursa şanslıyız yani...5-6 oluyor bazen....

Ben de öğretmenim ama doğum parası diye bişey duymadım dediğiniz gibi sadece çocuk yardımı var o da ayda 10-20 ytl bişe heralde.
Seda bunalıma girecek ne var canım her bebek farklı,bebğin anne sütü alıyor ve gelişimi de normalse canım hiç sorun etme.Neden emmiyorda sağıyorsun?Ben sadece dışarı çıkacağım zaman sağıyorum.

sule merhabala r
okulda memurumuz bana dilekçe yazdırdı hakkım olan emzirme ve aile yardımından faydalanmak istiyorum diye bir kereye mahsus 128 ytl(118 de olabilir)alacagımı söyledi--
hesabıma yattımı bilmiyorum hamileliğimden beri ben cekmiyorum parayı esime bi sorarım yattımı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…