Doğum yapmış olan anneler buraya....

ızlar merhaba.....
buaralar egeyle ugrasmaktan gıremıyorum..
ya bebegım ıshal ve gunde 1 sefer kusuyor doktora goturdum herkeste salgın dıyıp gecıstırdı offf bırde zayıfladı kuzum cok uzuluyorumsenağlama
benım durumumda olan varmı?? okadar patates yedırıyorum hala durmadı ishali napıcagımı sasırdım yaaasenağlama

geçmiş olsun canım
bi kaka kültürü yaptır istersen ishal 1 haftayı geçerse yaptırmak lazım diye biliyorum.
salgın varsa da ilaç falan versin geçsin yani laf mı ..... tuhaf bu doktorlar walla

serencim kusmayla birlikte seyrederse ishal su kaybediyor bebek ve tehlikeli bir duruma dönüşüyor.sakın ihmal etme canım.. başka dr. da götür mutlaka
bol bol su içir sakın su içirmeyi unutma ..emzzir bolca..allhm acil şifalar versin

kızlar 5 dk içinde emel gelecek..hazır ve nazır bekliyorum..size bizden canlı yayın yaparız tabii bebişlerden ve dedikodu yapmaktan lülülülülülü-tatlicadiarzu- fırsat bulkursak kaydirigubbakcemile3
umut ve hicran da gelecek nasipse.bekliyorum bakalım neler olacak..

bu arada kızlar oğluşumu saabah yataktan düşürdüm.çok korktum ya..canım kaşının üstü ve yanağı kızardı.hemen buz koydum ama artık korkudan mı yoksa bir yeri mi acıdı çoook ağladı garibimm. gözünden akan yaşlar sel oldu adeta..sonrasında ben de ağladım eşşekliğime yandım..bebeği hemen yanındayım diye yatağın kenarına koymuştum..bir yandan da emziğini arıyordum uyutacaktım..o arada sn.lik bir şey düştü yaa..nasıl kızdım kendime..dr. u aradım...24 saat kontrol et dedi.kusma ve aşırı uyku olurda beyin cerrahına götür dedim..23 satt geçti şimdili ama allhım bebeğime inş. bir şey olmaz.tyatağım çin yataklarından olduğu için önce tahtasına sonra da yere halıfleksin üzerine düştü..ama bir açayip düştü.dedim kesin bir yeri kırıldı.ama kollarını bacaklarını falan kontarol ettim..şükür birşey yokrtu..umarım sıkıntı yaratmazç...

geçmiş olsun canım bir defa bende yaptım o hayatı sandeyenin üzerine koydum bir düştü nasıl ağladı nasıl ağladı 24 saat geçene kadar neler çektim çok kötü oluyor insan yaa, allah koruyor valllaaa bu bebişleri. nasıl bıraktım arakmı döndüm diye baya 2 hafta vicdan azabı çektim . bir kerede yataktan düşürdüm ama o hafif tiii çok kötü düşmemişti. ama sandelyeden baya kötü düşüt. oyy aklıma geldikçe yüreğim cıss ediyor. a.s.

serencim çok çok geçmiş olsun, mutlaka başka bir doktora götür canım ihmal etme, hem kusuyori hem ishal, hemde kilo almıyor diyorsun canım, ihmal etme, bol su içir muscanannın dedği gibi. çok çok geçmiş olsun canım. a.s.

merhaba arkadaşlar. bugün moralim biraz bozuk. içimi döküp sizinle paylaşmak istedim. kayınvalidem bize gelmişti. oğlumun hiç kilo almadığını söyledi. iy bakamıyosun dercesine bende cok bozuldum doğal olarak. sizlerin bebeklerinin boyları ve kiloları nasıl. bu hafta kontrole götürüp tarttırcam bebişimi acaba gerçekten kilo almıyomu( son günlerde biraz da iştahsız neden bilmiyorum.

canım ya üzülme benim de durumum aynı kayınvalidem gelip gidip oğlumun küçük olduğunu söylüyor.falan kişinin çocuğu şöyle toplu, filan kişinin çocuğu şunu yermiş. eşimin halasının çocukları kilolu olurlarmış o bebeklerine çiğ unla mama verirmiş sen de ver gibi bisürü şey.insanın morali bozuluyor ama ne yapacaksın işte.takmamaya çalış.benimki 7,410 gr allah sağlık versin büyürler bi şekilde

Biz geldik.........parka gittik,yemek yedik borada güneşlendi...

Canım ek gıdalara geçerken eski kiloları pek kalmıyor bizimkisininde o tombiş yanakları azaldı...Takma kafana bu hafta tarttıracakmışsın ona göre anlaşılır...

Canım ishal önemli vücutta su kaybı olursa Allah korusun tehlikeli...
Sen başka dr.a götür ihmal etme..Birde bebe biskuvisi gibi şeyler verme...
Pirinç lapası iyi geliyor suyundanda ver...

Canım geçmiş olsun,bir daha yaşamazsınız İnşallah...

Hicran beni internette mi bir yerde okumuştum ikinci kez ısıtılan çorba vs.. gıdaları ısıtırken dumanının çıkması gerekiyormuş,yazıyı bulursam tekrar koyarım..

Duygu ben içine yeşillik katmadıysam veriyorum..(Maydonoz,Ispanak vs..)
Bir günden bir şey olmaz bence, besin değeri azalır o kadar...

Umut gitmedin mi sen daha yoksa cananalardan mı giriyosun ayrı kalamıyonuz tabi kk'dan

geçmiş olsun canım birşey olmaz inşallah.

EDA ben gıdemedım..eşimle cuma gunu tartıştık..annemlere zor attım kendımı..dunde fırsat uyutmuşum bı manıkur pedıkur yaptrım dedım annanesı ıyı nıyetınden garıbım yapmış kerevızı yiyeceği tutmuş benımkininde..ama kerevız dokunuyo bıze..bi sormadı arayıp saolsun..artık fenalıklar geçirdim..aklıma anafilaksilermi gelmedi,dakıkalarımı saymadım..şükür az kızararak atlattık..ama benımde bıkaç mılyon hücrem kanserlik oldu allahkorusun yanide...benıde göturecek kımse yok bu tarafta..mahcup oldum..emelde orda..yarın donucekmiş..allah kısmet ederse gıderım ben ılerleyen haftalarda..çunkı bıde eşimin derme çatma b yazlıgı var gölkenarı çekmecede..yınede cok mahcubum ne yalan söylim............
DUYGU yogurdu yasaklamış ceylıne dru..benımkıde alerjık ya ama bana yogurt yıyosa ver dedi diye sordum..
SEREN acil başka dr a götür..rotavirüs aşısı varmıydı..bol aztuzlu ayran veya su ver..prinçlapasıda olur..ilerleyen ishaller ıcın mama var ondan ver bide..
SEDA ben nasıp olursa ısmetı ender pehıvanogluna goturucem..marmara unı cocukhastalıkları bolum başkanı prof..cıftehavuzlarda muaynanesı..3690609teli..deryanın duruda 8aylıkken bide o kılolardaydı ve derya bılınclı bı anne..sorun yapmıyodu..yınede drundan yana kafan bulanıksa bı başkasınada götur..diş çıkardımı..

allah korusun canan..bişi olmaz allahın iznıyle..allaha hep benı zaafa düşürme dıye akıl ver dıye dua edıyorum..bi tanıdıklarımız evlerden ırak bebegı arabada unuttu..çokda sıcakmış bebek vefat ettı..yanı neler oluyo..içini ferah tut..bişicik olmaz aslanparçasına..rabbım bıdha yaşatmasın..

vay gidi eskı gunler...sadece 157 gun sonra dogucam yazıyo takvımımde..157 gun dıle kolay...annem şimdiden arayı acmayın bı yavrunuz dha olsun dıyo...bu hayatta encok anamı kırdım ama encokda onun ısteklerını yerıne getırmek onu mutlu etmek ıstedım..ama bunu benım gözüm yemiyoo açıkçası..su akar yolunu bulur..herşey olacağına varır....hava harıka..artık bozmaz heralde....yaşasın..hop tereleli yaz geldi çarşıya kıraz geldi:)ama ben hala evde oturuyorum işte :))
GÖZDE kendıne kızma bukadar..sen hem çalşıp hemde nekadar ılgılı bı annesin...hemde şanslı..hergun enteresan bakıcı hıkayelerı duyuyorum..anneciin yapmış bi düşüncesizlik..oda yıne torunun ıyılıgı ıcın..hiç sıkma kendını....süpersin..senın menün yeter ..hem çalışmayı bahane eden psikolojıler de var..

cok saolun kızlar bol bol emzırıyorum bırde su verıyorum sureklı
bebebiskuvısıde vermıstım onu kesım ozaman pırıınc lapası bırde patates verım barı off ınsallah duzene girer
coksaolsun kızlar..

geçmiş olsun canım top gibi yuvarlanıvermiştir tombik
bişey olmaz inşallah üzme kendini

bütün kayınvalideler böyle demekki. ama insanın morali bozuluyo ya. sinir oldum. ben başkalarının işime karışmasından hiç hoşlanmam kimsenin çocugunada karışmam. ama herkes anlayışlı olmuyor malesef.

kızlar doktordan geldik
birazda ipek'imi gezdirdik
ipek 10150 gr olmuş
boyuda 70 cm.
bir ayda 1300 gr almış
doktor çok almış dedi.
ek gıdadan yana sıkıntımız olmadı maşallah ne versem yiyo
ama öyle çok çorba filanda vermediydim bir ayda toplasan 7-8 anca onlarada yağ koymadım.
sabah kahvaltı sonra meyve püresi akşamda muhallebi (pirinç ununu az katıyorum)
geri hep emziriyom.
doktor yağ hücreleri çoğalmasın dedi
az bişey yediklerinden kıs dedi
pınar bebek sütü ile yapıyoduk kahvaltıyı muhallebiyi
süte birazda su kat dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…