Doğum yapmış olan anneler buraya....

evet arkadaşım çok güzel olurdu ama bebişlerimizi düşünemiyorumm hepsi bir arada! alt altta üst üste olurdu herhalde, bizimkisi de başı çekerdi :mymeka:

canım bizim dr 2. Ay kontrolümüzde karma verem ve rota virisü aşılarını yaptırdı verem koldan karma bacaktan rota ağızdan damla olarak oldu benim kızın ateşi çıkmamıştı ilk gün 2.gün biraz çıkar gibi oldu ama ağrısı etkiledi tabii 2 gün ağladı ara ara kolunu oynatınca ağrıyordu ssanırım fitil verdim 3 de fa aşıdan sonra şimdi iyiyiz çok şükür ama iştahımız gitti yine sanırım aşılardan kaynaklanıyor düzelir inşallah

ben gaz için nurse harvey kullanıyordum bırakalı 2 hafta oluyor o da sadece gazı olduğu zaman veriyordum neden düzenli hergün mü veriyorsunuz siz?
3. ayda devlet aşısı yok demişti hemşireler ama tüberküloz görünüyor ama yine de biz pnömökok yaptıracağız ama pnömökokun 2.dozu 4. aya tekabül ediyor yani 3. ay olmazsa 4. ay yüklenecek kızım.Bu arada ben internetten bir aşı takvimi çıkarmıştım,özel aşıları da ay ay yerleştirmiştim ama sağlık ocaklarının uyguladığı aşı pogramı internettekinden farklı,o yüzden şaşırmayın siz de.Hemşirelerden daha iyi bilecek halimiz yok,ben karışmıyorum onlar ne gerekirse uyguladılar.

ben de bebe yağı sürüyorum vıcık vıcık değil tabii nemlendirmek için..
neresi saçma?Nemlendirici gündüz kremimi sürecektim??

Selam hicran, pnömokok'u ne zaman yaptıracaksın , ne dedi doktorun? Bizim verem ve karma aşımız oldu 2.ay kontrolünde. Rotayı çok tavsiye etmiyorum gerek yok dedi ama pnömokok'u yaptırabilirsin dedi. Hepsi şimdiş ağır olmasın diyye de 7.ay'da 3 doz sıra ile yaptırabilirsin dedi. O zaman aşı olmayacakmış ve çocuk da daha rahat eder dedi.
Rota çok gerekli mi?

Bu arqada kızlar; benim kızım da grip oldu ya... O kadar da korumaya çalıştım ama çevredekiler grip olunca sevme de diyemiyosun tabii. Burnu akıyo, genzine akıntı indiği için öksürüyo gibi, gıcık yapıyo. Ufff ya.. Bi damla var 24 saatte 2 damla kullanılarak bitiriliyo ondan damlatıyom ve antibiyotik bi şurup verdi doktor. İnşallah toparlar kendini. Bide bayramdan sonra işe başlayacğım ve iş yerinin kreşine götüreceğim kızımı da. Ama düzelmezse babaanne ben bakarım bırak diyecek diye korkuyorum. İstemiyorum , kreşe götürmek istiyorum.
Bide eşimin tarafı gün yapacakmış, eşim de ailesine çok düşkün. Ben katılamam heralde dedim.Akşam bana surat astı. Zaten çocuk hasta, bide işe başllayacağım. Bu aralar akşam da iyi uyumuyo zaten. Nasıl yapacam diye düşünürken. Bide gün çıktı ya... Nolcakki diyolar ama eşimin tarafının yanında sütüm az diye kendimi kasıyorum. Benimle beraber doğum yapanlar var onlarla karşılaştırıyolar ve kendimi kasmaktan çocuk da durmuyo ve mama veriyoruz orada. Evde iken gene hep uğraşıyorum rahat oluyorum, sütüm de daha iyi geliyo. Ama akşam çok moralimi bozdu. Hamileliğimden beri hep ilgi bekledim ama hep ailesini savunuyo bişey olsa. Alındım diyorum kız kardeşine, canı sıkkındır onun diyor. Ama benim alınmamı takmıyor bile. Çok canım sıkılıyor bu duruma ya..

canım benim kızda dün durmadı mızmızlandı hangi fitili verdin?

canım yaa hepimizin ayrı ayrı dertleri var demek send çalışmaya başlayacaksın allah kolaylık versin ne güzel işyerinin kreşi varmışş keşke benimde olsaydı da bende kreşe görüeseydim içim rahat ederdi o zaman. üzme kendini bebiişini düşün sütün kesilmesin diycem ama insan takıyor kafaya ben bugün mesela çok taktım ne olacak bebek diye 350 cc süüt çıkardı bu saate bugün 150 ancak çıktı gerçeketen psiklolji çok önemli süt için. şu ailesine bişey diyemeyen koclara bir sinir oluyorummmmmmm:mymeka:

Ya sorma aytege ya. Ben bi kursa gitmiştim doğumdan önce ,eksik derslerim kalmıştı ve şimdi cennete gelip annemde kalıp bebeği bırakıp , o derslerimi telafiye gitmeye başlamıştım.Tabii biz silivride oturduğumuzdan eşim gelemedi. Ve bu tarafa geldim diye de surat yaptı.Hiç ayrı kalmamıştık diye. Halbuki dersi alacağımı biliyodu ve beni aradıklarında tamam gelebilirsin ders için dediklerinde de aramız açıktı bi gün sonra söylemiştim aradıklarını. Bana kurstan yarın başla demişlerdi ama ben bi sonraki pazartesi başlayabilireim demiştim. Böylelikle eksik olan derslerimi telafi edecektim.Kaç zamandan beri bunu istiyoduk ve telefon gelince zamanı ayarladık tabii. Eşimde bana söylemeden kendin ayarladın dedi.Halbuki biz bu kursa beraber gittik biliyodu. Gidecem ve kalacam diye çok surat yaptı.Hatta servisi olduğu halde gelmedi.Bi gün annesine , bi gün kız kardeşine gitmiş akşam yemeğine. SAnki ben onu bırakıp gitmişim gibi...
Bebekle uğraşmaktan ve eşimin yüzünden moral bozukluğundan inan gittiğim dersi de anlamadım pek ve ödevlerimi de yapamadım...
Şimdi işe başlayacağız , bide gün çıkardılar. Görümcem onun çocuğu varken işine gelmeyen zamanlarda benim çocuğum var diyordu. Gitmiyordu. Beni niye anlamıyorlar , devamlı negatif konuşup canımı sıkıyorlar anlamıyorum. Artık çok sıkıldım kafamı dinlemek istiyorum. Hatta bi psikoloğa gitmek istiyorum. Çok bunaldım.
Şimdi bide iş krizi çıktı. Piyasa çok kötü benim kendi iş yerimde eşimin iş yeride krizde. Yılbaşını atlatsak diyolar . İnşallah eşim işten çıkmaz, bende tabii çıkarılmam. Bide kreşinde kapanma olayı var. Onların tarafı baksın istemiyorum.
İnşallah her şey için hayırlısı olur.
Bu arada aytege sen hiç emzirmiyo musun? Nasıl o kadar sütün çıktığını biliyosun? İki göğsündende toplam 350 mi en fazla çıkıyo. Benimde heralde 300 e yakın heralde ama ona yetmiyo ve mama takviyesi yapıyoz.

canım geçmiş olsun.. :teselli: benim bebeğim de iki kere soğuk algınlığı olmuştu..birisi bayramda gelen gidenden bulaşmıştı, diğeri de eşim gripliyken bulaşmıştı..bir yerlerden enfekte olduğu belli dedi dr..çünkü ne ateşi vardı ne de çocukta halsizlik..ama kuru kuru öksürüyordu..bize de antibiyotik şurup verdiler..geçirdi çok şükür..sizinki de geçer yakında canım..
sütün yok diyorlar diye başkalarıyla kıyaslıyorlar diye hiç bozma moralini..inatla meme ver sütüm yetiyor de..onlara neymiş ki ayrıca? uff bu k.valideler kaynanalık yapmadan duramazlar.. benimki de senin sütün çok sulu, çocuğa yaramaz, kilo alamaz, doymaz diyordu..nerden biliyorsa ?? süprizzzzz sütüm de yetiyo normalden fazla kilo da alıyo çok şükür ama ben birşey demiyorum kendisi utanıyodur o ilk günler moralimi bozduğuna.....Çok üzgünüm çoook

canım eşinle konuşsanızda..evi tem,izlettirseniz...kediyide kayınvaliden sadece br odada tutsa bundan sonra...Allah korusun kedi tüyü çok zararlı...

teşekkür ederim canım bizim dr.umuz da aynı şeyi söyledi..ancak burada çoğu arkadaş neredeyse emzik vermemek çok zararlı diyecekler.. tabii emzik verince anne rahat ediyor ..
ben de denedim ayrıca, ama almıyor işte .. ellerini şapur şupur emiyor ama :ecrin_bebek: benim de kuzenimin kızı var 6 yaşında.. bi de boylu poslu yani kocaman kız..ağzında emzik..öyle stiller geliştirmiş ki bi yandan konuşuyo bi yandan ağzının kenarında emziğini tutuyo sıkı sıkı.. düşmesin diye kaydirigubbakcemile3 ilerde öyle bi kızım olmasını hiç istemem açıkçası..
bir de gülden arkadaşımızın bebişi emziği itip yine elini emiyormuş..yani elini emeceği varsa durduramazsın ki zaten :ecrin_bebek:

nuraycım biz de rota virüsü ve pnömokok u 3. aya bıraktık.. o ay başka bir aşı yokmuş zaten.. rota virüs zehirli ishal içinmiş .. istersen yaptırırsın ama yaptırmanızı tavsiye ederim dedi benim gittiğim dr..

canım benim kızda dün durmadı mızmızlandı hangi fitili verdin?

derya benim bebeğim de karma aşıdan sonra huysuzlandı.. paranox-s fitil verdim yarım ..
ağrı kesici ve ateş düşürücü.. normalde de çok huysuzlandığında ağrısı olabilir yarım fitil verebilirsin demişti dr..

Canım benimde kedim var ama evlenirken annemde bıraktım oraya alışkın diye, bebek olduktan sonra biz gelince annem hemen kedimi dışarı çıkartıyor.Geçenlerde anneme gittim bu sefer kediyi çıkartmadık, dursun bakalım ne yapacak dedik ve korktuğum başıma geldi nazlının üstünde bataniyesi vardı ve bacaklarını battaniyenin altından kıpır kıpır oynatıyordu.Kedim onu görünce çok heyecanlandı nazlının üzerine atlamak üzereydiki zor tuttum (kedisi olanlar bilir bataniye altından elinizi oynatsanız kedi hemen üstüne atlar) aynen böyle oldu.İyiki o esnada ben ordaydım.Bir dahada biz varken asla kedimi eve sokmicak annem.Bu bize ders oldu.Sende dikkat et, çünkü kedi bebeğin üzerine oturabilir allah korusun.Bebek içeri kedi dışarı yapın.

Son düzenleme:
ben de kayınvalideme baktıracam ama kadın çok seviyor Ayçayı nasıl sevmesinki ilk torunu.
bence Ayten kayınvalidenin kedisi var madem kendi hiç yanaşmamalı bakayım diye o bilmiyor mu zararlı olduğunu,Allah yardımcın olsun canım,çok zor ama bence bir bakıcı bul veya daha da iyisi gündüz bakım evine ver.Çalışan arkadaşlara allah sabır ve yürek ferahlığı versin kararlarımızdan pişman olmayız inşallah.:Saruboceq:Ben şubatta okula döneceğim.kızım baya büyümüş olacak yani ama yinede kara kara düiünüyorum nasıl bırakacam diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…