Doğum yapmış olan anneler buraya....

Kusura bakmayın ama bu yazılanlar bana çok garip geliyor...
Oğlun basbas bağırırken senin abdest almanın bana çok garip geldi...Bebeğin uyuyorsa gider hemen abdestini alırsın tamam ama ağlıyorsa emzirdikten sonraya bırakırsın.Bu kadar katı kurallar insanın hayatını zora sokar...İslam dini bu kadar katı değildir.
Boğazından neden haram geçiyormuş onu da hiiiç anlamadım.Haram farklı bir konu...
Üzgünüm ama bu konularda benim tutumum sizlerden farklı sanırım, bebeğini emzirirsin sonra abdest alırsın bebeğimi bas bas bağırtmaya kıyamam ben...
O günah bu günah ne kadar ne kadar zorlaştırıyorsunuz hayatınızı...Neyse herkes kendi bildiği gibi yaşar, kimin haram kimin helal yediğini ise sadece allah bilir.

Son düzenleme:
bence de o kadar abartmaya gerek yok ama yine de almak daha doğru tabiki.
Yine de alamadığım zamanlar oluyor ve kasmıyorum kendimi de bebeğimi de.

6 aydan sonra canım büyüğü..2 numerooo....ama kullandığın emziğide 2 ayda birdeğiştir...

canım bırak iz yapsın..damak yapısına zarar veririsin bebeişinin...6 aylık büyük gelir ya...benimki minnacıkla bile kusuyor ..pek nariniz de :)))

canım ben 2. ayda sağlık cağı aşıları verem ve 5 li karmayı yaptırdım..birde özelde doktorda rota virüsü....şimdi 3. ayda prevenar yani zatüre aşısını yaptıracağım..1-2 gün sonra..

yaa birde siz bebişlerin yüzüne krem kullanıyormusunuz? bizim cildimiz çok kuru arkadaş bebe yağından sürüyormuş ama bana mantıklı gelmedi yüz sonuçta!

canım ben başlarda birşey sürmğüyordum...chicconun nemlendiricisini almama rağmen :)) şimdi banyodan sonra çok çok az bebe yağından dokunduruyorum..

evet arkadaşım çok güzel olurdu ama bebişlerimizi düşünemiyorumm hepsi bir arada! alt altta üst üste olurdu herhalde, bizimkisi de başı çekerdi :mymeka:

ve eminim oturup 2 laf edemezdik..sırayla biri acıkırdı altına yapardı kusardı:))) benim bir arkadşımla öyle oldu ..düşünemiyoru hepmizi :))

3. ayda hangi aşıları yapacakmış doktorun merak ettim...

canım dr bişey demedi bize rota zaten damla olarak ağızdan veriliyor sorun yok dedi rota bebeklerin ishal ve ateşli olarak hastalanmasına neden olan bir virüs varmış onun için veriliyormuş bu damal tedbirimizi alalım her türlü mikrop ve bakteriye karşı dedi dr bişey sormayıda unuttum zatiii aşı stresinden 17 sinden 17 sine gidiyoruz zaten gün atlama dedi okadar pnömokok ile ilgili bişey de demedi ben doktoruma bıraktım herşeyi kontrollerini aksatmıyorum ve ne derse yapıyorum okadar yapalım derse yapıyorum olmaz derse yapmıyorum ama arayıp sorcam yinede

Son düzenleme:
3. ayda hangi aşıları yapacakmış doktorun merak ettim...

3.ayda bildiğim kadarı ile aşı yok galiba ama telefon edip sorcam dediğim gibi stresten sormayı unuttum o da bişey demedi ama bebek izlem karnemiz var doğumda hastanenin verdiği orda 3.ayda pnömokok aşısı 1. diye yazıyor sanırım onu yapcaklar başka aşı yok çünki kitapçıkta 2.si de 4 veya 5. ay diye yazıyor 3. süde 6veya 7 .aylarda diye yazıyor orda

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım biz yeni atlattık kusması varsa az emzirmeye yada az mama vermeye çalış dr.umuz bize böyle demişti

ben de bebe yağı sürüyorum vıcık vıcık değil tabii nemlendirmek için..neresi saçma?Nemlendirici gündüz kremimi sürecektim??

seninde söylediğin gibi yetişkinlerin bile gece-gündüz kremi varken bebeklerin vücudu için sürdüğümüz yağı yüzüne sürmek bana SAÇMA değil MANTIKLI gelmiyorr..

ayrıca yaz aylarında bebek yağı sürüp güneş ışığına çıkartmanın çok zararlı olduğunu bilmemle de alakası olabilirr..
ayrıca bebek yağlarınn hiç birisinin prospektüsünde yüzde de kullanılabilir yazmıyorr! eğer sakıncası olmasaydı eminim yazarlardı yüz içinde kullanabilir diye..

arkadaşlar yeni mesajlar nerede bilen varmı?
yukarıda yararlı linkler var (''arama butonu''nun sağında) onun üstüne tıklayınca sırasıyla seçenekler çıkıyor en üstte ''bugünkü mesajlar'' var

Son düzenleme:

canım bırak iz yapsın..damak yapısına zarar veririsin bebeişinin...6 aylık büyük gelir ya...benimki minnacıkla bile kusuyor ..pek nariniz de :)))
arkadaşlar anlamadım şimdi bizim emzikleri degiştirmemiz mi gerekiyor bilmiyordum herhalde hep aynı emzigi kullanacagız diye düşünmüştüm. betülcüm iyiki söylemişsin.
deryacım ve edacım şimdi biz 3 aylık olduk degiştireyimmi emzigi 2ye geçeyim mi geçmyeyim mi.

merhabalar arkadaşlar sizlerde ayrı kalıyorum ve sizleri çok özlüyorum. gündüzleri pc evde oluyordu ve minnoşum uyurken size katılabiliyordum.artık eşim pcyi işe götürüyor akşamları geldiginde yine başına geçiyor ben geçeyim dedigimde işim var diyor sinir oluyorum. gece okuyablirsem okuyorum kaç gündür girememiştim zaten. birde benimde 2 gündür kayınvalidemler vardı sanki biz birşey bilmiyormuşuz gibi karışmaları yokmu sinir oluyorum. eşim onların yanında sinir etti. aramız zaten düzgün degil artık hiç tahammül edemiyorum sinirim hepten oynadı.
iyiki varsınız arkadaşlar. iyiki var kk.burdaki paylaşımlarımızda hep birşeyler ögreniyoruz.birazcık şuraya yazmak bile insanı psikolojik olarak rahatlatıyor. herkese iyi geceler. Allah rahatlık versin kuzucuklarınızla birlikte.
hasta olan bebişlerimize annelerimizede çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
ya kızlar ben emzıklerı alırken hıc numarasına bakmadım acaba buyukmu aldımkı ya:uhm:yanı wee olan 0 ay ama chıccoları hıc bılmıyorum.ondanmı almak ıstemıyo acaba bebıs emzıgı?

aslıcımm emzikler 0-3 ay arası 1 numara, 3-6 ay arası 2 numara , 6-9 ay arası 3 numara diye biliyorumm.
ayına göre değiştirmen gerekiyor zannedersem
çok sıkıyor diye 3.numara almıştım deryanın dediği gibi damak yapısını bozabilir 2 numaraya geçmem gerekiyor yarın dr.umuza tel. açıp soracağımm öğrenince söylerim canım
kayınvalidenide takma diyeceğim ama insanın elinde değil.bizimkisi de annesinin yanında bir garip oluyor..annesi olmayınca serkanbora hıçkırık oldu diye eli ayağı dolaşıyor annesi olduğunda ise kendisi çok rahat ben çok panikmişim gibi davranıyorr...

Son düzenleme:

biz 2.ayda rota virs yaptırdık..3.ayda rota+prevenar...4.ayda da rota+prevenar+5likarma....5.ayda prevenar..

canım 2 numara emzikler 6.aydan sonra...benim demek isediğim 2 ayda bir yni emzik hijyen için........numara değiştirmek değl....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…