- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #2.181
bencede kesinlikle abdest almaya çalış... o şekilde verdiğin süt haram diye biliyorum ben... benim oğlum bas bas bağırırken alıyorum ben... boğazından haram geçmesinden iyidir... hem öyle uyumakta günah... eskiden ben de uyur kalırdım ama şimdi çok dikkat ediyorum... çünkü oğlumun da mesuliyeti var üzerimde.. bende utanıyorum ama yapacak bişey yok canım...
ayten ıste duygunun damla gıbı dedıgı benım sana tarıf etmek ıstedıgımle aynı sanırım.. benımkı onu daha cok sevdı demıstım ya avent.. ama nuk damaklıda alıyor cok farketmıyor bızımkıne emıyımde nasıl olursa olsun dıyor heralde.. :ecrin_bebek::ecrin_bebek:
bu arada bunları alırken yenı dogan emzıgı dıye aldım ben ne zamandan sonra bır buyugune gecıyoruz acaba bılgınız var mı ?
merhaba betül
canım ben 1 büyüğüne geçtimm belkide 2 büyüğüdür! üstünde hatırladığım kadarıyla 6 aylıklar için yazıyordu, benim değiştirme nedenim kullandığımız emziğin kenarları yanaklarında iz bırakıyordu
Kızlar kafam karıştı,2.ayda özel aşı yaptıracakmıyız yoksa 3.aydamı başlıyor?Herkez birşey diyor.2.ayda yaptırırsak hepsi birden ağır gelmezmi?:sm_confused:Aklıma ne geldi alakasız olacak gerçi,şöyle kocaman bi ev düşünün bütün Eylül anneleri bebişlerle beraber biraraya gelsek kesintisiz saatlerce konuşuruz herhalde ne güzel olur.Aynı şehirde olsaydık yazın buluşurduk:1hug:
yaa birde siz bebişlerin yüzüne krem kullanıyormusunuz? bizim cildimiz çok kuru arkadaş bebe yağından sürüyormuş ama bana mantıklı gelmedi yüz sonuçta!
evet arkadaşım çok güzel olurdu ama bebişlerimizi düşünemiyorumm hepsi bir arada! alt altta üst üste olurdu herhalde, bizimkisi de başı çekerdi :mymeka:
canım bizim dr 2. Ay kontrolümüzde karma verem ve rota virisü aşılarını yaptırdı verem koldan karma bacaktan rota ağızdan damla olarak oldu benim kızın ateşi çıkmamıştı ilk gün 2.gün biraz çıkar gibi oldu ama ağrısı etkiledi tabii 2 gün ağladı ara ara kolunu oynatınca ağrıyordu ssanırım fitil verdim 3 de fa aşıdan sonra şimdi iyiyiz çok şükür ama iştahımız gitti yine sanırım aşılardan kaynaklanıyor düzelir inşallah
Selam hicran, pnömokok'u ne zaman yaptıracaksın , ne dedi doktorun? Bizim verem ve karma aşımız oldu 2.ay kontrolünde. Rotayı çok tavsiye etmiyorum gerek yok dedi ama pnömokok'u yaptırabilirsin dedi. Hepsi şimdiş ağır olmasın diyye de 7.ay'da 3 doz sıra ile yaptırabilirsin dedi. O zaman aşı olmayacakmış ve çocuk da daha rahat eder dedi.
Rota çok gerekli mi?
3. ayda hangi aşıları yapacakmış doktorun merak ettim...
arkadaşlar yeni mesajlar nerede bilen varmı?
Geçmiş olsun canım biz yeni atlattık kusması varsa az emzirmeye yada az mama vermeye çalış dr.umuz bize böyle demiştiBu arqada kızlar; benim kızım da grip oldu ya... O kadar da korumaya çalıştım ama çevredekiler grip olunca sevme de diyemiyosun tabii. Burnu akıyo, genzine akıntı indiği için öksürüyo gibi, gıcık yapıyo. Ufff ya.. Bi damla var 24 saatte 2 damla kullanılarak bitiriliyo ondan damlatıyom ve antibiyotik bi şurup verdi doktor. İnşallah toparlar kendini. Bide bayramdan sonra işe başlayacğım ve iş yerinin kreşine götüreceğim kızımı da. Ama düzelmezse babaanne ben bakarım bırak diyecek diye korkuyorum. İstemiyorum , kreşe götürmek istiyorum.
Bide eşimin tarafı gün yapacakmış, eşim de ailesine çok düşkün. Ben katılamam heralde dedim.Akşam bana surat astı. Zaten çocuk hasta, bide işe başllayacağım. Bu aralar akşam da iyi uyumuyo zaten. Nasıl yapacam diye düşünürken. Bide gün çıktı ya... Nolcakki diyolar ama eşimin tarafının yanında sütüm az diye kendimi kasıyorum. Benimle beraber doğum yapanlar var onlarla karşılaştırıyolar ve kendimi kasmaktan çocuk da durmuyo ve mama veriyoruz orada. Evde iken gene hep uğraşıyorum rahat oluyorum, sütüm de daha iyi geliyo. Ama akşam çok moralimi bozdu. Hamileliğimden beri hep ilgi bekledim ama hep ailesini savunuyo bişey olsa. Alındım diyorum kız kardeşine, canı sıkkındır onun diyor. Ama benim alınmamı takmıyor bile. Çok canım sıkılıyor bu duruma ya..
ben de bebe yağı sürüyorum vıcık vıcık değil tabii nemlendirmek için..neresi saçma?Nemlendirici gündüz kremimi sürecektim??
yukarıda yararlı linkler var (''arama butonu''nun sağında) onun üstüne tıklayınca sırasıyla seçenekler çıkıyor en üstte ''bugünkü mesajlar'' vararkadaşlar yeni mesajlar nerede bilen varmı?
ayten ıste duygunun damla gıbı dedıgı benım sana tarıf etmek ıstedıgımle aynı sanırım.. benımkı onu daha cok sevdı demıstım ya avent.. ama nuk damaklıda alıyor cok farketmıyor bızımkıne emıyımde nasıl olursa olsun dıyor heralde.. :ecrin_bebek::ecrin_bebek:
bu arada bunları alırken yenı dogan emzıgı dıye aldım ben ne zamandan sonra bır buyugune gecıyoruz acaba bılgınız var mı ?
merhaba betül
canım ben 1 büyüğüne geçtimm belkide 2 büyüğüdür! üstünde hatırladığım kadarıyla 6 aylıklar için yazıyordu, benim değiştirme nedenim kullandığımız emziğin kenarları yanaklarında iz bırakıyordu
arkadaşlar anlamadım şimdi bizim emzikleri degiştirmemiz mi gerekiyor bilmiyordum herhalde hep aynı emzigi kullanacagız diye düşünmüştüm. betülcüm iyiki söylemişsin.canım bırak iz yapsın..damak yapısına zarar veririsin bebeişinin...6 aylık büyük gelir ya...benimki minnacıkla bile kusuyor ..pek nariniz de :)))
arkadaşlar anlamadım şimdi bizim emzikleri degiştirmemiz mi gerekiyor bilmiyordum herhalde hep aynı emzigi kullanacagız diye düşünmüştüm. betülcüm iyiki söylemişsin.
deryacım ve edacım şimdi biz 3 aylık olduk degiştireyimmi emzigi 2ye geçeyim mi geçmyeyim mi.
merhabalar arkadaşlar sizlerde ayrı kalıyorum ve sizleri çok özlüyorum. gündüzleri pc evde oluyordu ve minnoşum uyurken size katılabiliyordum.artık eşim pcyi işe götürüyor akşamları geldiginde yine başına geçiyor ben geçeyim dedigimde işim var diyor sinir oluyorum. gece okuyablirsem okuyorum kaç gündür girememiştim zaten. birde benimde 2 gündür kayınvalidemler vardı sanki biz birşey bilmiyormuşuz gibi karışmaları yokmu sinir oluyorum. eşim onların yanında sinir etti. aramız zaten düzgün degil artık hiç tahammül edemiyorum sinirim hepten oynadı.
iyiki varsınız arkadaşlar. iyiki var kk.burdaki paylaşımlarımızda hep birşeyler ögreniyoruz.birazcık şuraya yazmak bile insanı psikolojik olarak rahatlatıyor. herkese iyi geceler. Allah rahatlık versin kuzucuklarınızla birlikte.
hasta olan bebişlerimize annelerimizede çok geçmiş olsun.
3.ayda bildiğim kadarı ile aşı yok galiba ama telefon edip sorcam dediğim gibi stresten sormayı unuttum o da bişey demedi ama bebek izlem karnemiz var doğumda hastanenin verdiği orda 3.ayda pnömokok aşısı 1. diye yazıyor sanırım onu yapcaklar başka aşı yok çünki kitapçıkta 2.si de 4 veya 5. ay diye yazıyor 3. süde 6veya 7 .aylarda diye yazıyor orda
arkadaşlar anlamadım şimdi bizim emzikleri degiştirmemiz mi gerekiyor bilmiyordum herhalde hep aynı emzigi kullanacagız diye düşünmüştüm. betülcüm iyiki söylemişsin.
deryacım ve edacım şimdi biz 3 aylık olduk degiştireyimmi emzigi 2ye geçeyim mi geçmyeyim mi.
merhabalar arkadaşlar sizlerde ayrı kalıyorum ve sizleri çok özlüyorum. gündüzleri pc evde oluyordu ve minnoşum uyurken size katılabiliyordum.artık eşim pcyi işe götürüyor akşamları geldiginde yine başına geçiyor ben geçeyim dedigimde işim var diyor sinir oluyorum. gece okuyablirsem okuyorum kaç gündür girememiştim zaten. birde benimde 2 gündür kayınvalidemler vardı sanki biz birşey bilmiyormuşuz gibi karışmaları yokmu sinir oluyorum. eşim onların yanında sinir etti. aramız zaten düzgün degil artık hiç tahammül edemiyorum sinirim hepten oynadı.
iyiki varsınız arkadaşlar. iyiki var kk.burdaki paylaşımlarımızda hep birşeyler ögreniyoruz.birazcık şuraya yazmak bile insanı psikolojik olarak rahatlatıyor. herkese iyi geceler. Allah rahatlık versin kuzucuklarınızla birlikte.
hasta olan bebişlerimize annelerimizede çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?