- 15 Şubat 2008
- 611
- 13
- 643
- 45
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #2.201
aslıcımm emzikler 0-3 ay arası 1 numara, 3-6 ay arası 2 numara , 6-9 ay arası 3 numara diye biliyorumm.
ayına göre değiştirmen gerekiyor zannedersem
çok sıkıyor diye 3.numara almıştım deryanın dediği gibi damak yapısını bozabilir 2 numaraya geçmem gerekiyor yarın dr.umuza tel. açıp soracağımm öğrenince söylerim canım
kayınvalidenide takma diyeceğim ama insanın elinde değil.bizimkisi de annesinin yanında bir garip oluyor..annesi olmayınca serkanbora hıçkırık oldu diye eli ayağı dolaşıyor annesi olduğunda ise kendisi çok rahat ben çok panikmişim gibi davranıyorr...
aslıcımm emzikler 0-3 ay arası 1 numara, 3-6 ay arası 2 numara , 6-9 ay arası 3 numara diye biliyorumm.
ayına göre değiştirmen gerekiyor zannedersem
çok sıkıyor diye 3.numara almıştım deryanın dediği gibi damak yapısını bozabilir 2 numaraya geçmem gerekiyor yarın dr.umuza tel. açıp soracağımm öğrenince söylerim canım
kayınvalidenide takma diyeceğim ama insanın elinde değil.bizimkisi de annesinin yanında bir garip oluyor..annesi olmayınca serkanbora hıçkırık oldu diye eli ayağı dolaşıyor annesi olduğunda ise kendisi çok rahat ben çok panikmişim gibi davranıyorr...
biz 2.ayda rota virs yaptırdık..3.ayda rota+prevenar...4.ayda da rota+prevenar+5likarma....5.ayda prevenar..
deryacım pnomokok ne zaman yaptırdın?bız cuma gunu 5 lı karma ıle veremı yaptırcaz.dıger asıları 3.aya bırakmayı dusunuyoruz.once hangısını yaptırmak gerekıyorkı benım cok kafam karıstı bu ası ısınekafamçokkarıştı
selıncım senın bebısınde agız dolusu kustugu oluyor mu?bu durum galıba cok emmesıyle alakalı dıye dusunuyorum ben.benım doktorum oyle dedı.cok emıp fazlasını atıyor dedı.reflu yok allaha sukur.benım bebısımde senın bebısle aynı kıloda sayılır.mervenın bebegıde sısman onunkıde kusuyor.demekkı cok beslenmekten kusuyor denmesı dogru dıyorum ben.
canım benim de öyleydi ben 3 saatte bir emzirmeye geçtim kusmamız kalmadı sayılır..tabi 10 gündür çok haeketli 2 saate bire düştü emmesi....
benden baka kimse yok abi bu saat...biz her zamanki gibi ayaktayız...
İyi geceler eda oğlunun iki ismini de kullanıyomusunuz -konuşurken yani nüfusu sormuyorum)
benim oğlumun adıda egemen bora ikisini söyleyemiyorum bazen bora bazen egemen ama daha cok egemen
Aslıcım takma cnm benim sanırım hep aynı kayınvalidemler doğumdan sonra 1 ay bendeydiler.cok yardımları oldu ama esimin ilgisizliği ve daha doğrusu acemiliğimiz yüzünden sanki egemenin annesi babası onlarmış gibi davranoydu sinir oluyordum.şimdide cok yakınız diyemiyecem acıkcası çocuk olduktan sonra garip bi çift olduk sadece anne ve baba gibi davranıyoruz birbiirini seven bi karı kocadan ziyade.konuşmaya bile zamanımız yok hep cocukla ilgileniyoruz zaten konuşmaya kalkıncada kafanda senaryolar kuruyosun sonra da önüme sunuyorsun diyor .belkide haklı
oofffff bak kafam karıştı yineCADIARZUkafamçokkarıştı
arkadaşlar anlamadım şimdi bizim emzikleri degiştirmemiz mi gerekiyor bilmiyordum herhalde hep aynı emzigi kullanacagız diye düşünmüştüm. betülcüm iyiki söylemişsin.
deryacım ve edacım şimdi biz 3 aylık olduk degiştireyimmi emzigi 2ye geçeyim mi geçmyeyim mi.
merhabalar arkadaşlar sizlerde ayrı kalıyorum ve sizleri çok özlüyorum. gündüzleri pc evde oluyordu ve minnoşum uyurken size katılabiliyordum.artık eşim pcyi işe götürüyor akşamları geldiginde yine başına geçiyor ben geçeyim dedigimde işim var diyor sinir oluyorum. gece okuyablirsem okuyorum kaç gündür girememiştim zaten. birde benimde 2 gündür kayınvalidemler vardı sanki biz birşey bilmiyormuşuz gibi karışmaları yokmu sinir oluyorum. eşim onların yanında sinir etti. aramız zaten düzgün degil artık hiç tahammül edemiyorum sinirim hepten oynadı.
iyiki varsınız arkadaşlar. iyiki var kk.burdaki paylaşımlarımızda hep birşeyler ögreniyoruz.birazcık şuraya yazmak bile insanı psikolojik olarak rahatlatıyor. herkese iyi geceler. Allah rahatlık versin kuzucuklarınızla birlikte.
hasta olan bebişlerimize annelerimizede çok geçmiş olsun.
Ya sorma aytege ya. Ben bi kursa gitmiştim doğumdan önce ,eksik derslerim kalmıştı ve şimdi cennete gelip annemde kalıp bebeği bırakıp , o derslerimi telafiye gitmeye başlamıştım.Tabii biz silivride oturduğumuzdan eşim gelemedi. Ve bu tarafa geldim diye de surat yaptı.Hiç ayrı kalmamıştık diye. Halbuki dersi alacağımı biliyodu ve beni aradıklarında tamam gelebilirsin ders için dediklerinde de aramız açıktı bi gün sonra söylemiştim aradıklarını. Bana kurstan yarın başla demişlerdi ama ben bi sonraki pazartesi başlayabilireim demiştim. Böylelikle eksik olan derslerimi telafi edecektim.Kaç zamandan beri bunu istiyoduk ve telefon gelince zamanı ayarladık tabii. Eşimde bana söylemeden kendin ayarladın dedi.Halbuki biz bu kursa beraber gittik biliyodu. Gidecem ve kalacam diye çok surat yaptı.Hatta servisi olduğu halde gelmedi.Bi gün annesine , bi gün kız kardeşine gitmiş akşam yemeğine. SAnki ben onu bırakıp gitmişim gibi...
Bebekle uğraşmaktan ve eşimin yüzünden moral bozukluğundan inan gittiğim dersi de anlamadım pek ve ödevlerimi de yapamadım...
Şimdi işe başlayacağız , bide gün çıkardılar. Görümcem onun çocuğu varken işine gelmeyen zamanlarda benim çocuğum var diyordu. Gitmiyordu. Beni niye anlamıyorlar , devamlı negatif konuşup canımı sıkıyorlar anlamıyorum. Artık çok sıkıldım kafamı dinlemek istiyorum. Hatta bi psikoloğa gitmek istiyorum. Çok bunaldım.
Şimdi bide iş krizi çıktı. Piyasa çok kötü benim kendi iş yerimde eşimin iş yeride krizde. Yılbaşını atlatsak diyolar . İnşallah eşim işten çıkmaz, bende tabii çıkarılmam. Bide kreşinde kapanma olayı var. Onların tarafı baksın istemiyorum.
İnşallah her şey için hayırlısı olur.
Bu arada aytege sen hiç emzirmiyo musun? Nasıl o kadar sütün çıktığını biliyosun? İki göğsündende toplam 350 mi en fazla çıkıyo. Benimde heralde 300 e yakın heralde ama ona yetmiyo ve mama takviyesi yapıyoz.
selam eylül anneleri.1 aydır bütün yazdıklarınızı ilgiyle takip ediyorum.ve yanlız olmadığımı,bu geçiş döneminde yaşadığım zorlukları sadece benim yaşamadığımı görerek moral buluyorum.adım ÖZLEM. 19 eylül 2008 doğumlu EYLÜL NAZ adında bir kızım var.Bundan sonra bende burada sizinleyim:)
selam eylül anneleri.1 aydır bütün yazdıklarınızı ilgiyle takip ediyorum.ve yanlız olmadığımı,bu geçiş döneminde yaşadığım zorlukları sadece benim yaşamadığımı görerek moral buluyorum.adım ÖZLEM. 19 eylül 2008 doğumlu EYLÜL NAZ adında bir kızım var.Bundan sonra bende burada sizinleyim:)
hoşbulduk aytege.Bu resim yükleme işini beceremedim.nasıl olacak?acil yardım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?