Doğum yapmış olan anneler buraya....

Merhaba Arkadaşlar...Herkese güzel bir gün diliyorum...Aspirin26 hoşgeldin ..bebeğini sağlık ve sıhhatle büyüt inşaallah....

benim kuzumda bugun aşı oldu ve çok huysuzlandı...anca uyudu,yorgunluktan bitap bi şekilde...benimde kedim vardı hamile oldugumu öğrenince verdim..hep hayvan besledim bugune kadar kedi köpek tavşan kuş hatta çekirge bile :)ama maalesef bahçelı evımız olmadıkça aynı evde kuşla bile zor bebeğin bakımı....2 yaşından sonra ama allah nasip ederse cok ısterım yavrumun hayvanlarla büyümesini..hala uykuda sesler cıkarıyo kuzum..allah başka cefa sıkıntı vermesin yüreğim daralıyor...aramızda dinine cok bağlı yaşıyan! arkadaşlar olmasıda normal..her yaşayışa saygı esas olmalı medeniyette,birbaşkasının yaşamına etkisi olmadıkça..ama benide rahatsız etti katı kurallı düşünceleri...heleki haram kelimesini yakıştıramadım anlamlandıramadım..aslında boyle polimiklere girmek hiçbir sonuca varmıyo herkez bildiğini okuyo ama eşi rizeli bi ilahiyatçı olup babası alevi olan bi istanbul kızı olarak islamın toplumdaki anlamdırılışlarını farklı farklı yaşama imkanı bulduğumdan bu konuların dipsiz bir kuyu oldugu,önemli olanın vicdan ve kolaylıkla sürdürülebilen bir inanç oldugu fikrine varmam..kitaptada güsulun gerekli hallerinden bahsederken ağlayan bebeğe dahi meme vermeyiniz yazıldıgını hiç sanmıyorum...islam bencede kolaylıklar dini olarak algılanmalı..kaldıki su yoksa bıle toprağı teyemmum sayan bı ınanışta gerçekten aydın hiçbi hoca buna fetva vermez sanırım...bazı batıl şekillere takılırsak işin içinden cıkamayız..inananlarada buradan sakın gusül almadan meme vermeyin demiş gibi olmamak lazım sanırım..haramıda helalide takdir edecek allah..

canım teşekkür ederim Allah herkesin yavrularına sağlklı ömürler versin...sana en büyük tavsiyem dinlen.....uyu uyuyabilirsen....bana söyledikleirnde gülmüşüm..ama gece 5 lere kadar ayaktayız....inşallah sizde sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi...

yanlış okumuşsun canım... ben keinlikle haram demedim... haram diye biliyorum dedim... ve yeniden araştırdım haram olmadığını öğrendim fakat burada düzeltme imkaı bulamadım...

kitaplarda şu şekilde geçiyor... cunüp halde bebeği emzirmek haram sayılmaz fakat emzirilmemesi daha uygun olur... sonuçta cunüp durmak bu şekilde vakit geçirmek dinimizde caiz değildir...

herkesin kendine kalmış... ben sadece emzirmesen daha iyi olur dedim... ben kesinlikle vermem... ama sen verirsen de sana bişey demem... her koyun kendi bacağından asılır... ama kardeşin kardeşini uyarması sünnettir... bunu da unutma...

yenilere eskilere, ben anneyim diyen herkese kocamaannn selam kızlarrr..sağlıklı huzurlu bereketli bi gün olur inşallahhhh

ya kızlar benim kız durmuyor hiç kafayı sıyırmak üzereyim kaç gündür yawww şimdi yatağına ytırdım dönenceye bakıyor ama oda enfazla 5 dk oyalıyor onu sıkılıyor sonra başlıyor ağlamaya birde gözyaşları varki sormayın yanak manak ıslanıyor hanfendinin hepp dün öğle yemeğini 4 te yedim şimdi bakalım bugün neyapcak allahtan sabah sıkı kahvaltı ettim 1 saat daha acıkmam ama sonrasından pek ümidim yok büyük kızımında kursu var gene bugün ondan da hayır yok malesefff ay patlicammmmmmmmmmmmmm

Allah hepimize kolaylık versin hicran sorma bende hep yalnızım buaralar kocamdanda fayda yok denetlemeleri varmış akşamları geç geliyor bi kapıdan girerken bide çıkarken yüzünü görüyorum. benimkide sürekli kusmaya başladı yine off offf dışarıyı özledim gezmeyi özledim sereserpe alışveriş yapmayı özledim dr bile nasıl gidcem diye düşünüyorum daha kendim dikişlerimi kontrolünden sonra testler vermem gerekiyordu gidememdim çoookkk mutsuzum :1no2: çocuk büyütmek çok zormuş yaaaa en iyisi sabretmek sanırım Allah sanada diger kader arkadaşlarımızada sabır versin canım

arkadaşlar size bişey sorucam.dün kızım aşı oldu.biri koldan,diğeri bacaktan.aşıya gitmeden yarım saat önce kızıma yarım fitil koymuştum.ve dünden beri kızım devamlı uyuyo.sadece karnı acıkınca kalkıyo,sonra yine uyuyo.bu aşınınmı,fitilinmi etkisi.sizdede böyle olmuşmuydu

cnm endişelenme ilk zamanlar genelde uyurlar zaten korkma daha öncesindede uyurmuydu bu şekilde?

Canım önce aramızda hoşgeldin diyim.. a.s.

biz de aşılarımızı pazartesi günü olduk.Ve oğlum iki gün sürekli uyudu.. sadece yemek için uyandı... Ben hiç bir ilaç da vermemiştim.. Aşılardan uyuyordur senin bebişde... iki gün sürüyor sonra normale dönüyor..Bugün normal düzenine döndü..

ıyıyım canım, oğlumda ıyı, hersey yolunda cok sukur.. senden ne haber? senın bebıs nasıl ?
yoksun bayadır hersey yolunda mı ?.. takvımınden bellı dogumdan berı gırmedıgın.. :))

bendev iyiyim cnm.bebeğimde iyi sadece yaramazlık yapıyor .bunula giremiyorrumki doğru düzgün.buarada sen hayrına yine benim şu takvimi ayarlarmısın :1hug: nekdrlık oldu oğlun.nasıl uykusu,gazı falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…