Doğum yapmış olan anneler buraya....

hoşbulduk canım.:sm_cool: oh sevindim valla. vicdan azabı çekmeye başlamıştım fitil yüzünden oldu diye.

bendev iyiyim cnm.bebeğimde iyi sadece yaramazlık yapıyor .bunula giremiyorrumki doğru düzgün.buarada sen hayrına yine benim şu takvimi ayarlarmısın :1hug: nekdrlık oldu oğlun.nasıl uykusu,gazı falan

vallahı az cok bır duzenımız var cok sukur gunduzlerı kısa kısa sekerlıyor 10 -20- 30 dk bır kerede 3 saat gıbı uzun uyuyor gece emdıkten sonra gazı yoksa uyuyor hemen, sabah 6 dan sonra uyanıyor aksam 10 gıbı de uyur genellıkle.. gazımız ılacı verırken coktu ılacı kestım gazıda cok cok azaldı nedenını cozebılmıs degılım ama oyle oldu.. sımdı gaz ıcın hıcbırsey vermyorum kendı kendne cıkarıyor olunca cok az kıvranıyor usutmemısse bır problemımız yok..

bebısın dogum tarıhını soyle bana yapayım canım.. bırde resım koyacakmısın ?

hepinize merhaba güzel anneler hihoyyyt
herkes ve tatlı bebişler iyidir inşAllah..
benim minişim gündüzleri çoğunlukla uyanık birlikte oturuyoruz :ecrin_bebek: iş güç yaptırmıyo bana .. :bbo: geceleri güzel uyuyor ama maşallah :lepi:
Asprin26 - Özlem hoşgeldin..kızını öp kokla bizim için de..
bizden hepinize ve tatlı tombiş bebişlere sevgiler.. Şeniz

yaa birde siz bebişlerin yüzüne krem kullanıyormusunuz? bizim cildimiz çok kuru arkadaş bebe yağından sürüyormuş ama bana mantıklı gelmedi yüz sonuçta!

merhaba,
denizin cildi de çok kuru .
mustela nın stelatopia diye bir kremi var kuru ciltli bebekler için onu aldım kullanıyorum ben.
hem vücuduna hem de yüzüne

Canıjm çok sağol ya. Gerçekten kasıyorum kendişmi onlarda. Göğsümde yumuşak oluyo , yok gibi hissediyorum, bebeğim de uyumuyo. Yetmiyo gibi geliyo.Bilmiyorum ya. Şimdi işe de başlayacağım ve o kadar korkuyorum ki. Aç kalır mı, iyi bakarlar mı diye. Duyduğum kadarı ile iyi de inşallah yollarda hasta etmem. Yoksa bak işte ben bakayım falan deyip de eşim de onlara uyup bırakırım diye korkuyorum:...
İnşallah sütüm daha da iyi olur, işte de sorun yaşamam. Allah yardımcım olsun...
ÇoOOOOOKKKK SAĞOLLLL

Canıjm çok sağol ya. Gerçekten kasıyorum kendişmi onlarda. Göğsümde yumuşak oluyo , yok gibi hissediyorum, bebeğim de uyumuyo. Yetmiyo gibi geliyo.Bilmiyorum ya. Şimdi işe de başlayacağım ve o kadar korkuyorum ki. Aç kalır mı, iyi bakarlar mı diye. Duyduğum kadarı ile iyi de inşallah yollarda hasta etmem. Yoksa bak işte ben bakayım falan deyip de eşim de onlara uyup bırakırım diye korkuyorum:...
İnşallah sütüm daha da iyi olur, işte de sorun yaşamam. Allah yardımcım olsun...
ÇoOOOOOKKKK SAĞOLLLL

Hem iş hem bebek oldukça zor oluyor dedğin gibi yollar iyice yaklaşan kış bebeğini uyurken taşımak veya uyanakken bir yerden başka yere götürmek gerçekten zor..Ama herşeye rağmen senden daha kötü durumda olanları düşünüp şükretmekte gerekiyor...ben oğlumla bayadır işe gidip geliyorum zaten kreşte çalıştığım için bebeğim hep yanımda o açıdan oldukça iyi durumumuz..Ama kısa zamnda işe başlayacaksan herşey güzel olacak diye düşün ve rahat olmaya çalış....yerimseniben

canım benim de gün içinde bebiş sık sık emdiği için yumuşak oluyo diyorum ki acaba süt yok mudur doymaz mı ama bakıyorum bebiş çektikçe luk luk yutuyoo..demek ki onlar çektikçe süt iniyo..bence hiç kasma,uzun uzun emzir bebeğin doyana kadar..kime ne ki ?? bu her halta karışanlar çıldırtırlar insanı zaten..
bebeğin yollarda üşütmemesi için astronot montlardan al .. soğuk geçirme ihtimalii sıfır.. bi de atkı sardın mı ağzına..şapka da takarsın..hiç üşümez güzel kızın... :ecrin_bebek:
a.s.

Slm.herkese umarım bütün bebişler iyidir,benimki şimdi uyuyor ama heran uyanabilir valla kıırdanıp duruyo yattığından beri dünde kabızdı sabah ıkına ıkına bi hal oldu yavrum şimdi çok rahat değil ya şu gazı bi geçse zil takıp oynayacağım valla:))Kızlar siz iş filan yapmaya vakit bulabiliyormusunuz ben hiçbişey yapamıyorum bu uyuduğunda biraz mutfağı falan topluyorum eşim gelincede yemek yapıyorum tabi pratik şeyler onun dışında hiç temizlik falan yapamıyorum çok zormuş böyle yalnız olmak ya

Kızlar bişey daha sorucam bebek kustuğunda çökelek gibi geliyorsa ağzından süt yarayışlı eğer süt gibi geliyorsa yarayışsızmı oluyor kayınvalidem öyle demişti benim bebeğim iki türlüde kusuyor mesela bugün genelde süt kıvamında geldi kusmuğu ne diyosunuz öylemiymiş gerçekten

canım nasılsın kaydirigubbakcemile5 benim bebeğim de iki türlü de kusuyor, ben de öyle duymuştum genelde büyüklerimiz öyle diyo kaydirigubbakcemile3 ama öyle olduğunu sanmıyorum bebişler de bizim gibi, yeni emdiğinin fazlasını kusarsa aynen süt geri geliyo ama biraz hazmolduktan sonra çıkarttığı çökelek gibi oluyo..bazıları da bebiş üşüttüğünde çökelek gibi çıkartır derler bilemiyorum artık hangisi doğru fisfisfis

işi gücü hiç sorma canım ben de büşra çoğunlukla uyanık olduğu için uyanıkken de ya ilgilenmemi ya da kucağımda gezdirmemi istediği için hiç bi işimi yapamıyorum..temizliği annem veya eşim büşrayı oyalıyor, öyle yapıyorum haftada bir, yemeği de dediğin gibi hep pratik şeyler..bazen de annem yapıyo sağ olsun :1hug:

Son düzenleyen: Moderatör:

canım o 5li karma aşıdan kaynalanıyor..meraklanacak birşey yok..herkese olmayabilir...bize olmadı yazan olursa da panikleme...çok normal birşey...keyfini çıkar bence...

canım büyükler hep derler öyle doktora sordum ben önemli değil kusmalar dedi...benim de 2şekilde de kusuyor..eğer emdikten hemen sonr akusarsa süt şeklinde gelir..zaman geçtiys biraz kesik olur..çünkü süt mide asitiyle birleşince kesilir...

mervecim benimki uyandı tatlım sayfayı bile kapatamadım şuanda kucağımda ağlıyo seni ve büşrayı çok öperim,herkese iyi akşamlar

iyi akşamlar anneler ancak bende yazdıklarınızı okuyabiliyorum benim oğlanında gündüz uykuları çok azaldı oda şekerleme 10 15 dk...sürekli emmek istiyor uykuya dalamıyor sadece göğsümde uyumak istiyorr şu aralar valla işi gücü bırakıp hep beyfendiyle ilgileniyorz bi aşıdan sonraki gün güzel uyudu gündüz.. allahtan gece uykularına düzenli alıştırdım en geç 1 de uyuyoruz...ev işlerimi bile yapmak istesemde yapamıorum.. akşam yemeğini nasıl yapıyorum yetiştiriyorum bende anlamıorum akşam ne çabuk olup geçiyo yaa önce zaman geçiremezdim şimdi uçuyo sanki... annelik hem çok kolay hem çok zor..
hepimize kolay gelsin kıslarrr!!!!

canım nasıl alıştırdın?ben de aıştırmak çin uğraşıyorum ama olumyor..benimki gece 4 de uyuyor genelde...

canım nasıl alıştırdın?ben de aıştırmak çin uğraşıyorum ama olumyor..benimki gece 4 de uyuyor genelde...

canım benimkide bazen 3 gibi uyuyordumirmirmirmir genelikle uyumadığı zamanda tv açık olurdu bazende ışığımız... önce bunları kapatıp ortamı sessizleştimekle denedim ama tabi pat die olmadı...süprizzzzzönce 2.30 du 2 di derkedn böyle böyle 1 de yatmaya alıştırdım bi mesala internette bi yerde okumuştum... her gece aynı şeyleri alışkanlık haline getirin diye mesala kısık sesle nini söylemek gibi...ayakta hafif hafif sallayarak falan..vs.. alışkanlıklar ama biraz sabretmemizde lazım tabi hemen alışkanlık kazanmıyor 1 aydır çabalıyorum ben gece gündüzü ayırtmak için.. şakkıdıtabii bazı bebeklerede uğraşsanda olmuyo bazende kendi haline bırakmakta lazım..stres yapmamak lazım başlarda çok stresliydim ama sonra saldım gitti kendimi cnmm işte böylee...-tatlicadiarzu-:1hug:

deryacım egede 3 gun onceye kadar gece 3 ten once yatmıyor demıstım hatırlarsan...2 gecedır saat 10.30 gıbı tv yı kapatıyoruz yatak odasına gıdıyoruz gece lambasını acıyoruz donencesını acıp besıgıne yatırıyoruz..ve onunla hıc konusmuyoruz bıraz ık mık dıyor bıraz bagırıyor ama ılgı olmayınca kendı kendıne 2 gecedır 23.30 gıbı dalıyor:teytey::teytey:sende bır dene ıstersen canım ya belkı faydası olura.s.

arkadaşlar merhaba ben ev işi yapmaya bazen zaman buluyorum bazen banyo yapmaya bile zaman bulamıyorum bazen o kadar daralıyorum ki depresyona giricem diye korkuyorum ayda 1 kadın geliyor camlar falan siliniyor ev temizleniyor onun haricinde ben haftada bir kere ev temizliği yapabiliyorum bunun yanında bebiş uyuyunca süpürüp toz alıyorum... Tabi çarşaflarımızı falan hergün bebek uyuduğunda silkeleyip havalandırıyorum zor iş anne olmak insan wc ye gitmeye zaman bulamazmı ya

kızlar benım oglum altını alırken yada ben ters bır taraftayken hep tepeden gerıye dogru bakıyor.o tarafa dogru cevırdıgımde bu sefer ters yone tepeden bakmaya baslıyor.altını alırkende mesela tv ters yondeyse kafayı kaldırıp tepeden ızlıor.sızın bebıslerde yapıyormu boyle.korkuyorum gozlerı bozulcak dıye.

duygucum ,karçiçek teşekkürler..deneyeceğim yazdıklarınızı..ben de 2 gecedir yatak odasına çıkıyorum 22.30-23.00 gibi...bakalı devam edeyim..inşallah alışır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…