Doğum yapmış olan anneler buraya....

duygucum korkma...benimkide çok yaptı..hatta boynunı bir kıvırıyordu bazen..korkuyordum boynu kırılacak diye..geçti ama....

Herkese iyi akşamlar
a.s.

merhaba,
denizin cildi de çok kuru .
mustela nın stelatopia diye bir kremi var kuru ciltli bebekler için onu aldım kullanıyorum ben.
hem vücuduna hem de yüzüne

internetten araştırdımda bebekler için yüz kremi yok Bübchen el-yüz kremi hariç onu almayı düşünüyorum ama mustela da çok iyi bir marka ama yüz için değil zannedersem

evet canım benim kayınvalidem de öyle söylemişti sütü çürütüyorsa sorun etme o posasıdır demişti

Son düzenleme:
sormak ıstedıgım o kadar cok soru varkı ama hep unutuyorum
1 gun ıcınde kac saatte bır altını alıyorsunuz?ben 3 saatte bır falan alıyorum ama tabıkı kaka yaparsa hemen alıyorum.
2 carsafları sılkelıyorum demıssınız bebısın yattıgı yerınmı?ben hıc sılkelemıyorum sadece havalandırıyorum.haftada bır bazen ıkı kere degsıtırıyorum...
3 emzık verenler bır kere emdı dıyelım bıraktı sonra onu kaynatmak mı gerekır?ben sıcak suyla yıkayıp verıyorum..
4 gun ıcınde atesını olcuyorum 36.7 36.8 37.0 gıbı cıkıyor.ıyımı?36.7 ıse mesela dusukmu usuyormu demek yanı?
5 emzırdıkten sonra mesela 10 dak tuttunuz gazı cıkmadı ozaman yatırıyormusunuz?gazı yokmu demek yanı?
daha bır suru var ama aklıma gelmıyor suankafamçokkarıştı
cevaplarsanız cok sevınırım arkadaslara.s.

evet bizimkisi de aynı şekilde tepesinden bakıyor tv.ye yada dikkatini çeken şeylere birde bakarken alnı kırış kırış oluyorrmirmirmirmir
sen yine baktırmamaya çalış gözü yorulurr

...............................................................

canım hıc alakası yok ınankı oyle olsaydı eger benım oglum suan 1 kg olurdu herhalde:roflol:benımkı sureklı bıldıgın sut kıvamında kusuyor ama kılosu cok ıyı hıc oyle dusunup uzulmea.s.

canım nasıl alıştırdın?ben de aıştırmak çin uğraşıyorum ama olumyor..benimki gece 4 de uyuyor genelde...

Canım Bora da geceleri en geç 1 de derin uykuya geçmiş oluyor... ,
ama maşallah diyim ilk günden beri hep gece ve gündüzü ayırdı...
Bir de ben gündüz sürekli Tv ya da müzik sesi olan odada uyutuyorum..Çok derin uyumuyor...Hele bir de evde misafir olursa ve konuşmalar olursa yanında daha rahat uyuyor..Çok seviyor ev kalabalık olsun.. Gece de 12-12.30 gibi yatak odasına geçiyoruz.. ışık kısık oluyor.. Mamasını yiyor ve altını temizliyorum..sonra yatağına yatırıyorum..Kendi kendine uyuyor..

Duygu aynı bizdede tv ye bakmaya çalışıyor diye yatışını değiştiriyorum..Bu sefer ters de kalan çiçekleri izlemeye çalışyor.. Herhalde boyun kasları için iyidir.. Çok da zorlamasına gönlüm razı olmuyor..

sormak ıstedıgım o kadar cok soru varkı ama hep unutuyorum
1 gun ıcınde kac saatte bır altını alıyorsunuz?ben 3 saatte bır falan alıyorum ama tabıkı kaka yaparsa hemen alıyorum.

bende 3 saate bir alıyorum..Geceleri sadece bir kere... Kaka olduğunda hemen

2 carsafları sılkelıyorum demıssınız bebısın yattıgı yerınmı?ben hıc sılkelemıyorum sadece havalandırıyorum.haftada bır bazen ıkı kere degsıtırıyorum...

bende çarşafıın silkelemiyorum..Sık sık değiştirmeye özen gösteriyorum.Zaten direk çarşafın üstüne yatırmıyorum.Alt açmasının üzerine yatıyor.. Yatağını sadece gece kullanıyoruz.

3 emzık verenler bır kere emdı dıyelım bıraktı sonra onu kaynatmak mı gerekır?ben sıcak suyla yıkayıp verıyorum..

Bende genelde sıcak suyla yıkıyorum..Uyuduğunda emzik boştayken de kaynatıyorum.

4 gun ıcınde atesını olcuyorum 36.7 36.8 37.0 gıbı cıkıyor.ıyımı?36.7 ıse mesela dusukmu usuyormu demek yanı?

üşüdüğünü ensesinden parmaklarımla ölçüyorum..eğer soğuksa evin ısısını biraz daha yükseltiyorum.

5 emzırdıkten sonra mesela 10 dak tuttunuz gazı cıkmadı ozaman yatırıyormusunuz?gazı yokmu demek yanı?

Bende gaz çıkarmıyorsa çok zorlamıyorum.. Yatırıyorum..Zaten gazı olursa çok hızlı hareketler yapıyor rahatsızlığını belli ediyor.. O zaman kadırıyorum ve gazı çıkıyor

senin sorunun içine yazdım canım....her soruun altına....

ay evet yenı farkettım deryacım ya ne akdar dıkkatsızım:1no2:tesk ederım canım.
pekı normalı 36.6 demısın 37.0 ıse sıcakmı gelıyor yanı soymammı lazım?mesela yelek varsa onu cıkartmammı lazım?
bende gecelerı saat 1 de alıyorum sonra bır daha sabah alıyorum 7.30 gıbı yoksa hemen uykusu acılıyor.gece sadece emzırıyorum.
gaz cıkarma konusunda ıcım rahatladı deryacım ben bazen 10 15 dakıka dık tutuyorum sırtını pıt pıtlıyorum ama yok cıkmıyor hıc bırsey ne zaman yatırıyorum bu sefer kusmaya baslıyor.bende gazını cıkarmadıgım ıcınmı kusuyor acaba dıyorumCADIARZU
gercı ege ıcın farketmıyor gazı cıksada cıkmasada kusuyorsenağlama

yaklaşık 3 saatde bir..bazen deişir deişmez bile yaptığı oluyo..çişli bile hiç kalmamasına çalışıyorum..üç dört günde bir deişiyorum çarşafı,evi hergün odasınıda havalandırıyorum...emzik kullanmıyorum...ateş ölçmüyorum..eli ayağı ve burnu soğuksa babaanesinin ördüğü yünlüleri giydiriyorum...çıkmadıysa yatırıyoru..zaten gazı varsa durmuyo...a.s.

yok canım fazla hareket ettiğinde...ağladığında gaz için kıvrandığında...yani hareketle ateş basıyor onlara nasıl bize basıyorsa....bizim ev çok sıcak ben ince giydiriyorum...

gazını çıkarsada çıkarmasada kusabilir...hatta sen istediğin kadar uğraş o gazını kusarak çıkaracaksa kusar zaten....

ben duşa girmeye gidiyorum...yarı kadın doğumcuma konrole gideceğim...gidip yıkanıverem bari...adamcağız beni leş gibi koklayarak muayene etmesin :)))

1. bende 2-3 saatte bir değiştiriyorum kakasını yaptıysa hemen değiştiriyorum.

2.ben hergün havalandırıyorum ama çarşafı silkelemiyorum camdan.zaten yatak toplarken çarşafı kaldırıp tekrar açıyorum onda tozu çıkmış oluyor.Haftada 1 kerede hem onun hemde bizim nevresim takımımızı değiştiriyorumm

3.her ağzına alışında bir şey yapmıyorum emzik kutusu var eğer yere düşmüşse içme suyuyla yıkıyorum her akşamda kaynatıyorum
kaynatma zor oluyor artık 15 dak. kaynaması lazımmış, sterilizatör araştırıyorum şimdi! ileride biberonda kullanacağız çünkü..

4.36.7 iyi bir vücut ısısı 36'dan düşük 37.5'tan sonrası tehlikeli bence..

5.bizimki genelde 10 dak. sürmeden çıkartıyor geceleri çıkartmıyo uykulu olduğu için bende uğraşmıyorum.
Unutmadan senin ki çok kusuyor diye biliyorum dr.un söylemiştir gerçi
yedikten hemen sonra gazını çıkartma 4-5 dak. bekle ondan sonra gazını çıkartmaya çalış

Son düzenleme:

canım emzırdıkten sonra zaten beklıyorum yatar vazıyette ama deryanında dedıgı gıbı kuscaksa ne yaprsam yapayım kusuyor canım.
herkese cok tesk ederım arkadaslara.s.

herkese iyi akşamlar arkadaşlar.biz 2 hafta önce verem aşısı olduk.aşıyı yapan hemşire yara olması ve kabuk tutması gerektiğini eğer yara olmazsa aşının tutmadığı anlamına geldiğini söyledi.ama benim kızın kolunda yara falan olmadı hala.size de böyle bişey söylediler mi?bebişlerinizin aşı yeri yara oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…