- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #2.281
herkese iyi akşamlar arkadaşlar.biz 2 hafta önce verem aşısı olduk.aşıyı yapan hemşire yara olması ve kabuk tutması gerektiğini eğer yara olmazsa aşının tutmadığı anlamına geldiğini söyledi.ama benim kızın kolunda yara falan olmadı hala.size de böyle bişey söylediler mi?bebişlerinizin aşı yeri yara oldu mu?
sormak ıstedıgım o kadar cok soru varkı ama hep unutuyorum
1 gun ıcınde kac saatte bır altını alıyorsunuz?ben 3 saatte bır falan alıyorum ama tabıkı kaka yaparsa hemen alıyorum.
ben saat tutmuyorum ama en fazla 4 saatte bir altını alıyorum kaka varsa tabiki beklemiyorum.Her gün mutlaka poposunu yıkıyorum ve yarım saat bezsiz sadece alt giydiriyorum popişleri havalansın diye.Şükür şimdiye kadar hiç pişik olmadı.2 carsafları sılkelıyorum demıssınız bebısın yattıgı yerınmı?ben hıc sılkelemıyorum sadece havalandırıyorum.haftada bır bazen ıkı kere degsıtırıyorum...
ben de 2 haftada 1 değiştiriyorum nede olsa kirlenmiyor benim kızım sadece geceleri yatağında uyuyor ama 2-3 günde bir silkeleyip havalandırıyorum.
3 emzık verenler bır kere emdı dıyelım bıraktı sonra onu kaynatmak mı gerekır?ben sıcak suyla yıkayıp verıyorum..
yok be gülüm nerde her defasında kaynatacağız,10 günde 1 falan kaynatıyorum ben,onun dışında yere düşerse falan yıkıyorum.o kadar da hijyen olmasın bakteri mikrop da alsınlarki bağışıklık sistemleri gelişsin.
4 gun ıcınde atesını olcuyorum 36.7 36.8 37.0 gıbı cıkıyor.ıyımı?36.7 ıse mesela dusukmu usuyormu demek yanı?Ay şimdiye kadar hiç ateşini ölçmedim,niye gerek duydun ki?5 emzırdıkten sonra mesela 10 dak tuttunuz gazı cıkmadı ozaman yatırıyormusunuz?gazı yokmu demek yanı? artık hiç gazını çıkartmaya uğraşmıyorum emzirdikten sonra omuzuma koyup severken öperken kendi çıkarıyor zaten... daha bır suru var ama aklıma gelmıyor suankafamçokkarıştı
cevaplarsanız cok sevınırım arkadaslara.s.cevaplamazmıyız yafruuum sen sor...-tatlicadiarzu-
yok be şekerim hiç öyle bişey demediler,zaten kabuk falanda olmadı benimkilülülülülülüherkese iyi akşamlar arkadaşlar.biz 2 hafta önce verem aşısı olduk.aşıyı yapan hemşire yara olması ve kabuk tutması gerektiğini eğer yara olmazsa aşının tutmadığı anlamına geldiğini söyledi.ama benim kızın kolunda yara falan olmadı hala.size de böyle bişey söylediler mi?bebişlerinizin aşı yeri yara oldu mu?
şu anda mesela bebişler ne yapıyor?
benim eşim nöbetçi annemde Ayça'yı bayıltmaya çalışıyor.
Duygu allah ne deyim sana kız bi de tansiyon aleti al oldu olacak,ölçersin kafayı yersin sonra bizde de var bacım ama durmadan ateşini ölçmüyoz yanii.
kısım sende hıc olcmedım dıyon yanı ben ne dıyım sana ınsan barı gunde bır kere bakar.sırnaşık şeyben hergun en az bır kere olcuyorum ve ıyıkı bakıyorum cunku bazen 37.2 yada 37.3 cıkıyor.ateslı benım oglan.bence senın cok olcmen lazım yazık yavrum o kadar gıyınmeye kımbılır kac derece vucudu:roflol::roflol:kıyamam ben aycama yaaaa.s.
yok ayol terlemiyor hiç ben üşüdüğünü ayaklarından ve bacaklarından anlıyorum bacakları sıcak değilse üşüyordur.Valla niye ölçeyimki ona göre mi giydiriyosun sen?ben öyle çok pimpirik yapmıyorum hiç bir konuda serbest bırakıyorum,hem annem o kadar sıkı giydiriyor bazen ben de çok kızıyorum gizli gizli çıkarıyorum üstündekileri.
Eee delikanlı olacak senin oğlun,bağrı yanık,yerim ben onun delikanını,ateşiniii...
sormak ıstedıgım o kadar cok soru varkı ama hep unutuyorum
1 gun ıcınde kac saatte bır altını alıyorsunuz?ben 3 saatte bır falan alıyorum ama tabıkı kaka yaparsa hemen alıyorum.
2 carsafları sılkelıyorum demıssınız bebısın yattıgı yerınmı?ben hıc sılkelemıyorum sadece havalandırıyorum.haftada bır bazen ıkı kere degsıtırıyorum...
3 emzık verenler bır kere emdı dıyelım bıraktı sonra onu kaynatmak mı gerekır?ben sıcak suyla yıkayıp verıyorum..
4 gun ıcınde atesını olcuyorum 36.7 36.8 37.0 gıbı cıkıyor.ıyımı?36.7 ıse mesela dusukmu usuyormu demek yanı?
5 emzırdıkten sonra mesela 10 dak tuttunuz gazı cıkmadı ozaman yatırıyormusunuz?gazı yokmu demek yanı?
daha bır suru var ama aklıma gelmıyor suankafamçokkarıştı
cevaplarsanız cok sevınırım arkadaslara.s.
bende hiç ölçmedim walla şimdiye kadar :)
zaten ateşi olsa huysuz olur .bazen ağzımı alnına yaslayıp bakıyorum sıcak mı diye ama ölee günde defalarca :roflol:
a.s.
valla canım dun benımkı hıc bır huysuzlugu yoktu ama atesı 37.3 tu.artı bızım aıle havale gecıren cok bende dahıl olmak uzere..onun ıcın sureklı takıp etmek benım ıcın cok mantıklı...allah korusun sonradan pısman olmayın olcmekten zarar gelmez.olcmemekten gelıra.s.
tabi canım temkinli olmakta fayda var .
allah korusun öyle havale geçirecek kadar ateşi olsa belli eder zaten. onlar bizim gibi değil ateşe karşı çok dayanıklılar 37 -38 ateş bişey yapmaz onlara . bütün bebişleri korusun allahım :1hug:
İŞte böyle benim cevaplarım bende birşey sorucam göğüslerinizi hala kaynamış su ve steril gazlı bezlemi temizliyorsunuzsormak ıstedıgım o kadar cok soru varkı ama hep unutuyorum
Gece uyanınca emzirmeden altını değiştiriyorum, onun dışında 2-3 saatte bir ve her kakasını yapptığında değiştiriyorum. Gece boyunca eğer kaka yapmamışsa 2 kez değiştiriyorum saat 00 ile 9.30 arasında
2 carsafları sılkelıyorum demıssınız bebısın yattıgı yerınmı?ben hıc sılkelemıyorum sadece havalandırıyorum.haftada bır bazen ıkı kere degsıtırıyorum...
Benim alerjim olduğu için kendi çarşaflarımıda ecrinin çarşaflarınıda her gün silkelerim camdan ve haftada 1 değiştiririm. Gündüz kullandığım battaniyelerinide haftada 2-3 kez değiştirir yıkarım dönüşümlü olarak
Emzik hiç vermedim inşallah vermek zorunda kalmam
4 gun ıcınde atesını olcuyorum 36.7 36.8 37.0 gıbı cıkıyor.ıyımı?36.7 ıse mesela dusukmu usuyormu demek yanı?
Ben ateşini hiç ölçmedim kulaktan ateş ölçerim bugün geldi kulaktan ölçünce kaç olması gerekiyor onuda bilmiyorum
5 emzırdıkten sonra mesela 10 dak tuttunuz gazı cıkmadı ozaman yatırıyormusunuz?gazı yokmu demek yanı?
Genelde gazı çıkıyor ben bir göğsümü emziriyorum gazını çıkarım diğerini emziriyorum o arada gazı mutlaka çıkar ama 2. göğsü verdiğimde bazen uyumuş oluyor o zaman çıkmıyor gazınaniknanik
daha bır suru var ama aklıma gelmıyor suankafamçokkarıştı
cevaplarsanız cok sevınırım arkadaslara.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?