Doğum yapmış olan anneler buraya....

1. bende kakası yoksa 3 saate bir alıyorum... geceleri ise hiç değiştirmiyorum... zaten uyurken kakasını yapmıyo..

2. bende beşik setini silkeliyorum... saçları çok dökülüyo çünkü... bi de elini emiyo... nolur nolmaz diye iki kez falan silkeliyorum günde...

3. benim oğlum emzik almıyo... bende zorlamadım... ama yere düşmedikten sonra 1 kez kaynatsan yeter bence... tabi emzik kabında duruyosa... açıkta duruyosa sık sık kaynatman gerekir sanırım... yani ben olsam öyle yapardım..

4,bence üşüdüğü zaman vücut ısısı düşmez... bir de ateşinş makattan ölç.. koltuk altından ölçülenler çok güvenilir değil.. yada kulaktan ölçen makinelerden al... kol altı son tercihin olsun... 36,7 normal...

5. ben zinco kullnıyodum. onu bıraktığımdan beri gazını kendisi kolayca çıkarıyo... zinco gaz yapıyomuş meğer benim oğluma... o yüzden ben hemen yatırıyorum...

aynı benimkide yapıyor canım bende soruyorum oğlum orda ne var diyeeee sanki bişey varmış gibi altını alırken özellikle arkaya bakıyor.

ben 1 haftalıkken iki gün gündüz çok fazla uyutmadım ve tv yi sürekli açık bıraktım... bütün perdeleri açtım.. gece oluncada ışığı kapalı tuttum ortamı çok sessizleştirdim... geceyle gündüzü hemen öğrendi... ama biraz fazla öğrendi sanırım sabah 7 den gece 12 ye kadar hiç uyumaz... kaydirigubbakcemile3 ama gecelerdi hep 5 te uyanır emer yeniden uyur... şimdi de gündüz uykusuna nasıl alıştıracağım onu düşünüyorum...

günaydın kızlarr ben sırtımdan muzdaribim gene ancak kalkabildim kızın altını değiştim yedirdim yatırdım kociş kahvaltı hazırladı sağolsun yedimde bi bakiim size dedim dün benim zilli hiç durmadı mahvetti bizi gece de 2 de yattı ooooooooooffffffffffffffffffffffffff oofffffff

bide benim kız dün 5. gündü kakasını yapmıyordu akşam üstü dişçiye gittim eşim baktı minik kuşuma 1 saat kadar kaldım dişçide ordan kuaföre geçtim hazır çıkmışken kaş vs aldırayım diye eve geldim kız uyuyor hemen sofrayı hazırladık büyük kızımla yemeye başladık benim kız anne kardeşim bir pırtladı altına yaptı galiba koktu dedi bende saf saf o kakasını yapmıyor ama bugünde yapmazsa bakıcam dr aricam dedim zeytin yağı verdiğim halde yapmıyordu neyse yemekten kalkmaya yakın minik kuşum ağlamaya başladı hemen koştum kucağıma alıp emzirmeye başladım bi baktım gerçekten kokuyor sevinçle açtım altını kakasını yapmıştır diye bir de ne göreyimmm abooooooooooowwwwwwwwww sırtına kadar çıkmış 1 haftalık yapmış yani ay sil sil geçmedi valla sonra yıkadık onu aşıdan sonra 4.gündü zaten bu gün yapacaktım banyosunu ama mecburen yıkadık yanii benim kız bir yaptı pir yaptııı:roflol::roflol:

benim kızda öle oldu canım merak etme çok ağlıyorlar ya hırpalandılar fitilde rahatlık verdi sanırım bende aşıya gitmeden 1 saat önce vermiştim 6 saat sonra gene verdim nolur nolmaz diye hep yattı benimkide yatmayınca bir dert yatınca da merak edip tedirgin oluyoruz o da ayrı dert biz de hiç bişey beğenmiyoz be yaww:roflol:

aynen canım aynen valla allahtan benim kızkardeşim bana yakın oturuyor yeni evlenen o gelip ütü yapıyor arada evi silip süpürüyor da ev harabe olmaktan kurtuluyor benim zillide durmadığından eşim varken az biraz iş yapıyorum oda yemek bulaşık çamaşır gibi şeyler ancak sonrada dinleniyorum ev temizliğine zaman kalmıyorrr ama kızkardeşimde dün işe gireceğim dedi tamamen mahvoldum yanii artıkk kadın tutmakta bir yere kadar her hafta tutamam maddi olarak ayda bir tutuyordum önceden yine öle yapacağım ancak arada da eşim evdeyken yarıdm etcek artık başka çare yokksenağlama

Hİcran insan ne kadar çok seviniyor mutlu oluyor dimi bende de aynı dert var hayatımda hiç aklıma helmezdi mok görünce:roflol: bu kadar çok mutlu olacağımı :roflol: demek senimnki 5 gün yapmadı kakasını haaaa, ben 24 ssaaati geçince kulak pamuğuna zeytinyağı formulunu uyguluyorum o zaman bende bırakayım 2 gün - gün neyse kendi yapsın kakasını yavrum. 5 gün çok değilmi:uhm: hicrancım

1- ben 4 saatte bir değşiyorum altını kaka yapmadıysa
2- çarşafı haftada bir değişiyorum ben yatırdığım yere penye battaniyesi var onu serip öle yatırıyorum kusuyor falan ha bire çarşaf değişmektense battaniyesini kolay yıkıyorum yatak kenarlarını kaldır indir çarşaflar geçmeli lastikli değişmek zor oluyor her seferinde sık sık yapmıyporum oyüzden penye battaniyesi var 3 tane düz beyaz onları kullanıyorum onlarıda hergün değişiyorum
3- pamukçuk olmadan önce ben 3 günde bir kaynatıyordum şimdi her ağzından aldığımı ayırıyorum kirliye 6 emziğimiz var pek fazla emzik kullanmıyor arada huysuzluk edince veriyorum kirliye ayırdıklarımı sonuncu emziği verince gün içinde hepsini birden kaynatıp kutularına koyup kaldırıyorum dolabına
4- ateşini sık sık neden ölçüyorsun kızım paranoya yapma o kadarr bence zaten emzirmeye her aldığında az çok anlarsın ateşini 37 yi geçerse ateşi yükseliyor demektiren az 36.5 normal
5-yedirdikten sonra uyuyasa uyumasada en az 15 dk omzuma alıyorum çıkmazsa gazı yatırıyorum bende

canım ben bir gün değil bir gün zeytinyağı verdim ama yapmadı dr sordum 1 hafta yapmayabilir kabız değildir o merak etme dedi normal dedi ben genede tedirgindim ateş için fitil verdiğimde fitili az biraz kaka yaparak attı 2 defasında dışarı bende demekki kabız değil dedim yanii bekledim ve yağ vermeye devam ettim ama dün akşam göl oldu göllll valla bende mok görünce sevineceğimi rüyamda görsem inanmazdımm:roflol:

haklısın valla.dünden beri eşimle bu kız neden bukadar uzun uyudu,neden bukadar uslu,acaba bişeymi oldu diye düşünüp duruyoruz.alışmamışız ki onun bukadar ağlamadan uzun süre uyumasına:roflol:sabah bi uyandımı bütün gün onunla,ağlamasıyla uğraşıyorum.acayip nazlı.her istediği anında olsun istiyo.olmazsa feryat figan.evde herkez diken üstünde onu ağlatmamak için.senağlama inşallah büyüyüncede bukadar nazlı olmaz yoksa kocası yandı vallasırnaşık şey

kız ne oynuyon çocuğun orasıyla burasıyla, hergün kaka yapmayabilir canım bence her defasında zeytinyağı uygulama kendi ıkınıp çıkmayı öğrensin kasları gelişsin.Benim kız da gün aşırı çıkıyor tuvalete hiç bişey denemedim şimdiye kadar,her gün çıkmazsa aynen Hicranın kız gibi beline kadar dolduruyor,bacak kenarkarından dışarı taşıyor.Ay valla ben çıkmış gibi rahatlıyorum o zaman.hihoyyyt

ya mümkün olduğunca zeytinyaı falan vermeyin bence ağır gelmez mi?Bırakın ıkınsın minikler.Bir de kaka yapma saatlerini biliyorsanız (benimki mesela genelde akşamları yapar )veya bebişler ıkınmaya başlayınca altını açın ve biraz açık kalmasına izin verin daha rahat ve çabuk yapıyorlar.Tabi yaparken hemen yetişip altına bezi iyi tutmanız lazım,yoksa koltuklarınızda kocaman yeşil bir lekeyle başbaşa kalabilirsiniz.şakkıdı

Duygucum ben aşağı yukarı 7 kere altını alıyorum, bazen 8 de olabiliyor...

2. sorunun cevabı, bebeğin çarşafını hergün silkelemiyorum 3 günde bir falan silkeliyorum haftada bir ise değiştiriyorum.

3. Emzik eğer kendi yattığı döşeğine düşerse yıkamıyorum, zaten o zaman yıkamaya gerek yok diyor uzmanlar.Ama şayet bizim otturdğumuz koltuğa düşerse önce protex ile yıkıyorum sonra stelizatöre alıyorum.Çünkü çeşme suyunda rotavirüs mikobu olabiliyormuş.Hem ben bizim depolara güvenmiyorum senede bir temizleniyor.Sen temiz suda cezvede kaynatabilirsin.Çeşme suyunda kaynatma çünkü toz şeklinde kireç kalıyor üzerinde.
Yedek 3-5 tane emziğin olsun biri yere düştümü diğerini kullan...

4.Ateşi gayet normal bebeğinin benimki ise 36,1 falan çıkabiliyor. 35.8 ile 37.0 arası normal diye biliyorum ben...

5.Bazen benimkininde gazı çıkmıyor, gece uyurken mesela doyurdum diyelim uyuduğu için gazını uğraşsamda çıkartamıyorm.O zaman yatırıyorum, ama daha temkinli oluyorum, o uyudukdansonra yarım saat 45 dk oyalanıyorum kusma ihtimaline karşı.

kız gün aşırı olsa neyse benimki 5 gün yapmadı bacımmm

Merhaba bayanlar...
yarın bızımde bebısın kontrolu ve asılarımız var..
ayrıca benım de ayakgımda kucuk bır operasyon olucak.. tırnak batması var ayak bas parmagımda baya ılerledı kesıleck mıs kenarı.. benneyaptımki
nasıl olcak bılmıyorum 3 gun topallarsın sonra gecer dedı doktor ama etraftan da duyuyorum kesmesı uyusuyormus zatende pansumanları
cok can yakıyormus o gazlı bezın yapışması fılann.. kafamçokkarıştı
annecm ya canımda cok kıymetlı degıldır ama yaklasık 1 aydır cekıyorum zaten bu durumu ve kac kere uzerıne basıldı bır yerlere vurdum
cok canım yandı ama ne bılım o gazlı bez yapışmasını ıyı bılıyorum.. benneyaptımki sızın boyle bır gecmsınız oldumu tırnak batması ıle ılgılı... ?:çok üzgünüm:

kızlar herkese merhaba
oğluşumu aşıya götürdüm fitilde verdim uyuyo şimdi tontiş

yaa bugün sağlık ocağında sinirden kududrm fitil oluyourm su herseyi bilen karılara(afedersiniz biraz kaba oldu).kadının biri egemen için bana yok bu cocugun kafası yamuk sırtüstü yatımıyomusun hep yan yatırmadedi yaa kusuyo sırtüstü yatırmıyorum cocuk tıkanıyo dr yan yatır hep dedi diyorum yokkk kendi daha iyi biliyo hala sırtüstü yatır bisey olmaz diyor bak benim kini n kafasına diyo .ya insan doğru düzgün söyler yoksa sussun

döndüm kafamı oda gitti yanımdan klava:klava:klava:

La havle ! ne demek o ya senınkının kafasına bak yamuk benımkıne bak duzgun..
kafasına bı tane patlatsaydın karının onunkıde yamulsaydı töbe yaa.. :1closedeyes:

arkadaslar cevaplarınız ıcın tesk ederım..zaten benımkı emzıgı gunde bır kere oda zorla aldıgı ıcın demekkı cok sorun yok..bezıde azmı degısıtırıyorum dıyorum herkes 3 saatte bır degıstırıyormus ona sevındım..
bızde asımızı olduk bugun 5lı karma ve verem ıkısıde saglık ocagı vurdu..koldan olan derı altına vuruldugu ıcın mahfoldu oglum tabı bende.nasıl bır aglamak omrumden omur gıttı..2.5 aylık olcak nerdeyse hıc boyle agladıgını gormedım oglumun.bırde ıkı damla kan geldı.dahada beter oldum.ama saglıgı ıcın sart ıste allah acılarını gostermesın.anne olmak ne zormus kızlar ya.ınsanın bu kadarmı canı yanar ıcı acır.benım annem rahmetlı oldu 2004 senesınde.sımdı onu o kadar cok arıyorum ozluyorum ve arıyorumkısenağlama.genc kızken yaptıgımız hatalar dıl bır karıs cevap vermeler...dusunuyorumda sımdı bu buyucek bu kadar emegıne doncek bana bır karıs cevap vercek nasıl acırkı ıcım..ah anacım keske sımdı yasasa egılsem ayaklarına desemkı benı affet anne senı kırdıgım her soz her davranıs ıcın..annelerınızın kıymetını bılın kızlar.yoklukları o kadar acı ve zorkı..allah anacıgıma yattıgı yerde huzur versın..evlatlarımızı bıze bagıslasın acılarını gostermesın mubarek cuma gunu..

duygucum yaa ağlattın beni sen, çok duygulandım annecim benim burda 2 aydır ona elimden geldiğince ilgili alakalı davranmaya çalışıyorum ama arada kırdığımda oluyor ve onu kırdığım zamanlar aşırı vicdan azabı çekiyorum insanın nazı anasına geçiyor sanırım ondan ama elimden geleni yapıyorum. onuda o kadar çok seviyrumki hem maddi hem manevi hep yanımda :teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…