Doğum yapmış olan anneler buraya....

Canım ben 20 gün önce dediğin tırnak batmasından dolayı acıbadem hastanesine gittim,genel cerrahi bakıyor bu işlere.Adam benim tırnağımı bir güzel kesti, iltahapı akıttı acımadı. sonra sardı falan birde antibiyotik verdi aksef diye, bactroban krem verdi ama ben düzenli kullanmadığım için malesef geçmedi.Diiğer tırnaklara bulaşıyor dikkat et, benim 5 tırnağımda daha oldu ama sonra ilaçları düzenli kullandım geçti hele bactroban hemen etki ediyor.İhmal etme süt veren annelerde enfeksiyon olmamalıymış... Ben ihmal ettim diğerleriylede uğraştım.

La havle ! ne demek o ya senınkının kafasına bak yamuk benımkıne bak duzgun..
kafasına bı tane patlatsaydın karının onunkıde yamulsaydı töbe yaa.. :1closedeyes:

az kalmıştı betül yanımda komşum vardı ya gercekten yamukmu diyorum sacmalamadedi onunnkide pek minikti ac bıraktı heralde dedim komşum gülüyo (yasaaın kötülükkötükedihüso)onuhemsirede duymus sen bakma ona salak işte diyo

ya burda kimse birbirin igörmedi tanımıyo belki tam anlamıyla ama hersyi konuşabiliyoruz karsımızdakine zaman zaman şöyle yap YA DAb öyle yapma diyebiliyoruz yani aslında önemli olan ne söylediğimizden cok nasıl söylediğimiz bence

canım ağlattın beni...Allah annene rahmet eylesin mekanı cennet olsun, o sana kırılmamıştır üzülme. Anne o...

O kadar iyibir ders verdin ki bana.. ben hala çat çat cvp veriyorum anneme..ah salak kafam yaa...sinirlerime hakim olamıyorum bazen agresifleşiyorum nazım bir ona geçiyor..

bir daha senin dediklerin kulağıma küpe olacak...

Son düzenleme:

ah duygu ne yaptın öyle açtın hepimizin çeşmelerini Allah sabır versin mekanı cennet olsun inşalah
bende seda gibi düşünüyorum kırılmamıştır annecin sana dünyada koşulsuz seven baska kim var ki
hepimiz aynı hataalrı yapıyoruz bazen kendime kızıyorum kaynanam kırılmasın yanlış anlamasın diye kasıyorum kendimi ama zaman zaman aynı özeni anneciğime göstermediğimi farkediyorum

Herkese Merhabalar a.s.
ya önceden pudra kullanırlarmış,ayakta sallarlarmış,su verirlermiş,tuzlarlarmış mışta mışşşş.....
şimdi ise bütün dr.lar bunlara karşı çıkıyorr..örneğin hangimiz ayakta sallandığı için aptal oldu yada su içtikte hasta olduk..
bir şey olmayacağının farkındayız ama yinede temkinli davranmaya çalışıyoruz

Canım geçmiş olsun, inşallah bir daha olmaz birde kalıtsal olabilir ama ekzama bulaşıcıdır da belki babasındanda geçmiş olabilir.
kafasının sıcaklığı dişle ilgili olabilir demişti aslıydı galiba,inşallah ilgisi yoktur,erken çıkarmasınlar ya! kantron yağını duymadım

Geçmiş olsun canım.Babam askerliğini bir dr.un yanında yapmış bana anlatırdı tırnak batması olduğunda tırnağı ikiye kesip tırnağı tamamen alırlarmışkafamçokkarıştı bu söylediğim 25-30 sene önceki yöntemm.
şimdi uyuştururlar bir şey hissetmezsinn bence,ayrıca pansumandan önce sargı bezi yapışmışsa bir losyonla ıslatıp alırlar diye düşünüyorum

Son düzenleme:

ay ya bırısının olduguna sevındım mı desem uzuldum mu desem bılemedım ama..
gecmıs olsun nasıl kesım ıslemı? kımı zaman tırnak komple cekılıyormus senınkıde benımkının gerektıgı gıbı kenarı kesılmıs sanırım degıl mı ? tamamen uyusmus oluyormu keserlerken ne kadar zaman sonra ayakkabı gıyebıldın ? ben genel cerrahı doktoruna gosterdım hatta o gun yapılcaktı ıslem fıyattan dolayı vazgecttım baska hastanede yaptırırız dedım esıme o yuzden kaldı.. bactrobanı eczacı soyledı bana gecıcı olarak kull. ıcın surdum ama duzenlı degıl yınede o tırnak kesılmedıkce sorun gıtmez ancak dedıgın gıbı kesıldıkten sonra surulmelı.. sargı bezının yapışması oldumu sende de ?

Benim ayak baş parmağımın kenarı epey şişmişti tırnak resmen ete gömülmüştü çok canım yanıyordu ben epey önemsemedim ama bir akşam bir baktım ki yürüyemiyorum, uykumda bile zonkluyordu.Neyse doktor tırnağın batan kısmını bir güzel kaldırdı, boylamasına kesti (sadece batan tarafı tüm tırmağı değil elbette) sonra neşterle kesip cerahati akıttı, pansuman yaptı ve inanırmısın hiç acımadı..sadece parmağımı iltahap iyice aksın diye sıkarken acıttı o kadar.Sonra bir rahatladım anlatamam.Yaptırmadan önceki acı daha fazlaydı bende.yaptırdıktan sonra hiç acımadı, ki benim canım çok tatlıdır.
1 gün yıkanma dedi doktor, 1 gün sonra sargıyı aç ve bactrobanı sür dedi.oda antibiyotik.aksef diye bir antibiyotik daha verdi ama ben sütüme geçer diye içmedim salak gibi meğersem emziren annelerin kullanabileceği bir ilaçmış.Ne sargı bezini açarken acıdı nede sonrasında...hiç acımadı diyebilirim.Kesmeden önceki acı daha fazla inan...

Adam geçmezse tırnak yolu düzeltme tedavisi yaparız dedi.O zaman da geçmezse en son çare tırnağı çekiyorlar.Aman sakın hemen çektirme, ilk etapta bazı doktorlar hemen çekiveriyormuş.O son çare artık tamam? sargıbezi yapışmadı altında pamuk vardı sanırsam

Son düzenleme:

anlatabıldıysem ne mutlu bana..gercekten cok zor kızlar anlatmak mumkun degıl..mumkun oldugunca annecıgını kırma canım..sonra cok uzulursun allah kımseye yasatmasın ama bazı seylerı anlamak ıcın yokluklarını beklemeyınsenağlama

Canım ben sağlık ocağına gittiğimde yüzünü tülbentle kapatıyorumm.hem nefes değmesin diye hemde ne gerek var ayy bakim bi vss. diyen kişilere göstermeyee
ayrıca ne sinirleniyorsun cahilin tekiymiş konuşma tarzından belli zaten
hıı evet haklısın şekil olsun diye böyle yapıyorum deseydinn-tatlicadiarzu-

Allah ailene uzun ömürler versin, Anneninde mekanı cennet olsun canım
Allah gecinden versin düşünmek bile istemiyorumm,ben annemin tırnağı bile olamamm
Aşı olurken neden kanadı hemşirenin elimi iyi değildi acaba?

canım benım sagol ınsallah dedıgın gıbıdır kırılmamıstır bana genclık atesı ıste anlamıyor ınsan anne olunca anlıyor herseyı..dedıgın dogru kayınvalıde soyleyınce kuplere bınıyoruz ama o kadar ters cevap yok ama anneye dıl bır karıs...dusunsenıze bebısler buyucek bızı begenmıcek dıcek anne ne bıcım yemek bu ne bıcım utulemısın gomlegımı..yada sen yanlıs bılıyorsun benımkı dogru dıcek..dıcekte dıcek..o zaman ıste ıcımız yancak.onun ıcın sımdı kıymet bılın lutfen kızlar...

amın canım..
bılmıyorum ama ege cok hareket ettı kolunu tutmamıza ragmen hıc durmadı..cıkarırken ıgneyı oldu sanırım bende bılmedıgım ıcın bırsey demedım..kolunda derı altına yapılıyormus zaten o enjekte ettıgı ılac derı altında gorunuyor,sızınkılerde oyle demı?

Kızlar benim kızımın başı konak oldu bugün banyo yaptırdık, başını tarakla epey temizledim aman ne zevkliymiş temizlemek, insanın içi rahatlıyor kepekler çıktıkça :)) tarak elimde geziyorum valla :)))
Ama bıgıldağını olduğu yeri bastıramıyorum bastıramayıncada orası kaldı acaba taramakla zedelenir mi bıngıldak?

Son düzenleme:

sedacım korkma hıc bırsey olmaz daha oncede bıngıldakla ılgılı yazmıstım ama bak sunu oku ıcın rahat etsın.
bebek.com: Bıngıldağa dokunmak bebeğin beynine zarar verir mi?
Uzm. Dr. Selase Koç Sansar: Çok sert bir darbe almadıkça bıngıldağa dokunmanın bebeğe hiçbir zararı yoktur. Bıngıldak sanıldığı kadar hassas ve az korunaklı bir bölge değildir. Çok ağır bir darbe olmadıkça hafif çarpma türü darbelerde hasar görmez.

duygucum öncelikle çok geçmiş olsun bebişine bizimkide haftaya şimdiden tırsıyorum çünkü benim oğlan bi ağlamaya başladımı ortalığı inletiyo umarım bizde hayırlısıyla atlatırız..Bu arada yazdığın yazı beni ağlattı bende annemden ayrıyım şükürler olsun hayatta ama onu hiç göremiyorum desem yeridir,geçenlerde annem telefonda bana tabiri caizse 40 yılda bi anca görüşüyoruz heralde ölümüze gelirsin dedi nasıl gücüme gitti nasıl üzüldüm anlatamam,gitmeye kalksam 12 saat yol zaten oğlum çok küçük olduğu için eşim müsade etmiyo sanki bi kapana kısıldım kaldım evlenmeden önce annemle ne kadar çok kavga etmiştim gidicem bu evden diye gittim o evden ama şimdi o ettiğim laflar için o kadar çok pişmanımki annemin değerini şimdi çok daha iyi anlıyorum,başın sağolsun tekrardan dediğin gibi Allah ım evlatlarımızın acılarını yaşatmasın bizlere:Saruboceq:

duygucum bizde zor tuttuk egemeni savastı resmen bizimle aşı olmamak içn bi iki damla kan geldi derisi altındaki ilacı görmedim henüz uyuyodu eve gelince rahatsız etmiyim dedim beyfendiyi
seda sanırımburda okudum bıngıldak bizim bildiğimiz kadar hassas değil yani dokunmayla ya da sac taramayla bişey olacağını sanmıyorum sanırım duygu acmıştı konakla ilgili bi topic intersen ona bi bak cnm

gülşahcım anlattıgın seylerın hepsını annemın varlıgında bende yasadım ıste zaten benıde hep uzen o..aynı senın gıbı annemle kavga ederdım bır karıs dıl cevap verırdım..ama ıste ınsan o yaslarda ıdrak edemıyor..hatta annecıgım bana hep sende yarın oburgun anne olcan bana yaptıklarını sanada evladın yapsında gorcem o zaman derdı..o goremedı..ama ben sımdıden allahım ne olur oglum bana oyle cevaplar vermesın dıyorumsenağlama
annecıgını ıhmal etme canım elınden geldıgı kadar.ucakla gıtme sansın yokmu?yanı ımkanın varmı bılmıyorum ama?

selıncım sende yazmısın fıtıl verdım dıye ben vermedımde vermem gerekıyormu?fıtılın adı ne verdıgınız?bu arada sana selınmı dıyelım mehtapmı canım?daha once yazmıstın ya:=)

canım doktorun soyadı çok betermiş yaa :roflol: soyada takıldım ben :)) sansar diye doktor soyadımı olurmuş :roflol::roflol:

Son düzenleme:
selıncım sende yazmısın fıtıl verdım dıye ben vermedımde vermem gerekıyormu?fıtılın adı ne verdıgınız?bu arada sana selınmı dıyelım mehtapmı canım?daha once yazmıstın ya:=)

paranox verdim hemşire ateş düşürücü verebilirsin dedi o yüzden cnm verdim
ateşin ölçtüm şimdi 35.7
mehtap daha iyi benim için ama farketmez hangisini istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…