- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #2.401
bir daha taa salıya gelecek...bugün maske takmadı, çok üzüldüm ya şimdi...allahım sen koru yarabbim.Ben böyle çok pimpirikliyim işte şimdi içim içimi yer 3 gün...aynı odada durduk birde ben sabunlarken o tuttu nazlıyı. neyse olan oldu kendimi üzmeyeyim di mi?
ben de var Betül tırnağımın kenarı şişmiş ve acıyor,benimki çok içten kesmekle oldu sanırım.Hep içten kanırtarak kestim sonunda battı heralde ama sen şimdi bunu yazana kadar ciddiye almamıştım.Yürüyüşüme yansicak kadar acı vermiyor şu anda.artık kesmiyorum kenarının uzamasını bekliyorum aklımca uzayınca düzelecek ve ben de küt kesecem...Ay şimdi korktum napsam bende bir doktora mı göstersem daha fena olmadan??Merhaba bayanlar...
yarın bızımde bebısın kontrolu ve asılarımız var..
ayrıca benım de ayakgımda kucuk bır operasyon olucak.. tırnak batması var ayak bas parmagımda baya ılerledı kesıleck mıs kenarı.. benneyaptımki
nasıl olcak bılmıyorum 3 gun topallarsın sonra gecer dedı doktor ama etraftan da duyuyorum kesmesı uyusuyormus zatende pansumanları
cok can yakıyormus o gazlı bezın yapışması fılann.. kafamçokkarıştı
annecm ya canımda cok kıymetlı degıldır ama yaklasık 1 aydır cekıyorum zaten bu durumu ve kac kere uzerıne basıldı bır yerlere vurdum
cok canım yandı ama ne bılım o gazlı bez yapışmasını ıyı bılıyorum.. benneyaptımki sızın boyle bır gecmsınız oldumu tırnak batması ıle ılgılı... ?:çok üzgünüm:
İltihap mı varmış içindee?Benimkinde de vardır o zaman acıdığına göre.Bactroban tırnağa mı sürülüyor?ameliyat olmadan sürülse faydası olur mu?Canım ben 20 gün önce dediğin tırnak batmasından dolayı acıbadem hastanesine gittim,genel cerrahi bakıyor bu işlere.Adam benim tırnağımı bir güzel kesti, iltahapı akıttı acımadı. sonra sardı falan birde antibiyotik verdi aksef diye, bactroban krem verdi ama ben düzenli kullanmadığım için malesef geçmedi.Diiğer tırnaklara bulaşıyor dikkat et, benim 5 tırnağımda daha oldu ama sonra ilaçları düzenli kullandım geçti hele bactroban hemen etki ediyor.İhmal etme süt veren annelerde enfeksiyon olmamalıymış... Ben ihmal ettim diğerleriylede uğraştım.
Geçmiş olsun canım.Benim de tırnak ete gömülmüş ben kanırtarak çıkarmaya çalışıyorum biraz rahatlar gibi oluyor ama uzayınca yine batıyor.Benim ayak baş parmağımın kenarı epey şişmişti tırnak resmen ete gömülmüştü çok canım yanıyordu ben epey önemsemedim ama bir akşam bir baktım ki yürüyemiyorum, uykumda bile zonkluyordu.Neyse doktor tırnağın batan kısmını bir güzel kaldırdı, boylamasına kesti (sadece batan tarafı tüm tırmağı değil elbette) sonra neşterle kesip cerahati akıttı, pansuman yaptı ve inanırmısın hiç acımadı..sadece parmağımı iltahap iyice aksın diye sıkarken acıttı o kadar.Sonra bir rahatladım anlatamam.Yaptırmadan önceki acı daha fazlaydı bende.yaptırdıktan sonra hiç acımadı, ki benim canım çok tatlıdır.
1 gün yıkanma dedi doktor, 1 gün sonra sargıyı aç ve bactrobanı sür dedi.oda antibiyotik.aksef diye bir antibiyotik daha verdi ama ben sütüme geçer diye içmedim salak gibi meğersem emziren annelerin kullanabileceği bir ilaçmış.Ne sargı bezini açarken acıdı nede sonrasında...hiç acımadı diyebilirim.Kesmeden önceki acı daha fazla inan...
Adam geçmezse tırnak yolu düzeltme tedavisi yaparız dedi.O zaman da geçmezse en son çare tırnağı çekiyorlar.Aman sakın hemen çektirme, ilk etapta bazı doktorlar hemen çekiveriyormuş.O son çare artık tamam? sargıbezi yapışmadı altında pamuk vardı sanırsam
Senin oğlun da sana yapacak,benim kızım da bana yapacak,illaki olur canım ama annelik işte ertesi gün unutacağız geçecek,anne yavrusuna küser mi alınır mı hiç...Bir evlat pir olsa da anaya muhtaçmış derler onlar da bize gönül koyamazlar,kutsal bir bağ bu.gülşahcım anlattıgın seylerın hepsını annemın varlıgında bende yasadım ıste zaten benıde hep uzen o..aynı senın gıbı annemle kavga ederdım bır karıs dıl cevap verırdım..ama ıste ınsan o yaslarda ıdrak edemıyor..hatta annecıgım bana hep sende yarın oburgun anne olcan bana yaptıklarını sanada evladın yapsında gorcem o zaman derdı..o goremedı..ama ben sımdıden allahım ne olur oglum bana oyle cevaplar vermesın dıyorumsenağlama
annecıgını ıhmal etme canım elınden geldıgı kadar.ucakla gıtme sansın yokmu?yanı ımkanın varmı bılmıyorum ama?
bende de müzmin sinüzüt var canım bu hastalık ne öldürür ne umdurur misali süründürür o kadar.Bulaşıcı değil merak etme,grip bulaşıcıdır sinüzit değil.sinüzit bulaşır yani öyle mi((
hapşurmadı, tıksırmadı sadece sesi çok kısıktı doktor sinüzit demiş.
ama gripten dolayımı sinüzit oldu acaba? grip gibi değildi ama offff allah başka hastalık vermesin ama bebeğim daha çok küçük ne olur bişey olmasın...
....bende de müzmin sinüzüt var canım bu hastalık ne öldürür ne umdurur misali süründürür o kadar.Bulaşıcı değil merak etme,grip bulaşıcıdır sinüzit değil.
yani sen grip olmasanda soğuk havada kuru havada sinüzitin azar mı? yani sadece sinüzit olurmusun yoksa griplemi beraber olursun? ay çok taktım farkındayım ama mommy den cevabı alayım konuyu kapatıcam arkadaşlar.
yani sen grip olmasanda soğuk havada kuru havada sinüzitin azar mı? yani sadece sinüzit olurmusun yoksa griplemi beraber olursun? ay çok taktım farkındayım ama mommy den cevabı alayım konuyu kapatıcam arkadaşlar.
seda yaaaaaaaa sen çok şekersin yaaaaaaaaa güldürdün beniiiii demek momyden cevap alıp kapatacaksın konuyuuu kıyamam sanaaaaaa.s.
Betül sanırım benimki daha ilerlemedi yani senin ilk tırnak batman gibi aynen tarif ettiğin gibi canım.Dokununca ağrıyor sadece.Gül tırnagının yanında sısme morarma yada ıltıhap gıbı akıntı var mı ? benım ıkı defa oldu bu batma ılkı sadece dokununca acırdı ama gorunuste bırsey yoktu ayakkabı gıydıgımda batardı bıraz hafıf kızarmıs ve az sısmıstı sonra kendılıgınden gectı.. ıkıncı kez oldu ama bu seferkı baya ılerledı.. bılmıyorum ılkıyle bır alakası var mıydı ama yuvarlak kesmekle buyuk oranda alakası oldugunu bılıyorum.. sen benım ılk seferkı gıbı olanla aynı durumdaysen doktora gıtsende doktor ona ıslem uygulamaz sanıyorum eger ılerlerse sısmesı artar dokunuldugundakı acı artrsa ve ıltıhap yaparsa o zaman ıslem yapar sanıyorum ama herhangı brı hastaneye cerrahı doktoruna arayıp bılgı alabılırsın tarıf ederek..
Canım bende iltihap falan görünmüyor sadece hafif kırmızı ve şiş.Arkadaşlar ben dayanamadım doktora telefon açtım böyle böyle dedim yardımcım sinüzitti dedim hapşurmadıysa öksürmediyse bişey olmaz dedi.Neyse içim biraz rahat etti. genede dikkate din dedi teşekkürler arkadaşlar...
mommycim bende iltahap dışardan görülüyordu sende görülmüyorsa bişey yoktur.Beyaz bir kabarcık vardı bende.
Allah sana ne deyim Sedoooş,kız sinüzit griple ortaya çıkmaz sadece.Soğuk ve yağmurlu havada azar benimki bazen başımın ağrısından bereyle yatarım ben,sırf başımı sıcak tıtmak için gidip fön çektirirm.Grip olmasam da olur tabiki,genizimden aşağıya akıntım olur,sadece griple alakalı değil yani..Bayan pimpirik bişycik olmaz Nazlına merak etme güzelim.yani sen grip olmasanda soğuk havada kuru havada sinüzitin azar mı? yani sadece sinüzit olurmusun yoksa griplemi beraber olursun? ay çok taktım farkındayım ama mommy den cevabı alayım konuyu kapatıcam arkadaşlar.
benim gibi pimpirikliler sıkıcı olur bilirim :roflol: bir süre sonra bayar yani :)))
sağol canım sende çok şekersin...:1hug:
vallahı az cok bır duzenımız var cok sukur gunduzlerı kısa kısa sekerlıyor 10 -20- 30 dk bır kerede 3 saat gıbı uzun uyuyor gece emdıkten sonra gazı yoksa uyuyor hemen, sabah 6 dan sonra uyanıyor aksam 10 gıbı de uyur genellıkle.. gazımız ılacı verırken coktu ılacı kestım gazıda cok cok azaldı nedenını cozebılmıs degılım ama oyle oldu.. sımdı gaz ıcın hıcbırsey vermyorum kendı kendne cıkarıyor olunca cok az kıvranıyor usutmemısse bır problemımız yok..
bebısın dogum tarıhını soyle bana yapayım canım.. bırde resım koyacakmısın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?