Doğum yapmış olan anneler buraya....

selam kızlar nasıl geçti güünüz ben kardeşimin evindeyim ailecek toplandık annem kardeşlerim falan hasret gideriyoruz çok şükür .benim kızda burda kucaktan kucağa gidiyor biraz nefes aldım nihayettŞeniz

sevgili seda geçmiş olsun..bende bugun cevahire gitmek istedim bebişle nasip olmadı..evet alışveriş merkezleri özellikle birçok mikrobun barındıgı bıyer..ama yanısıra hastaneler,sağlık ocaklarıda öyle..eşim okulda çalışıyor..dolayısıyla birsürü çocuk ve mıkropla eve geliyor..susuz hıjyen sağlıyan losyon aldım ama cogu kez umursamayıp bebeği öptüğü oluyor..dolayısıyla bence bu mıkrop işinin sonu yok...ve aslında biraz mıkroplada karşılaşmaları daha iyi oluyormuş..çok sakındıkça şansızlıklar daha cok yaşanıyo nedense..gönlünü ferah tut hem yeleğinide sermişin..elleri artık heran bişilere dolaylı olarak değebilir..elde deil diyeceksen doktoruna bir danış..ama bence hiçbişi olmaz allahın izniyle annesi..a.s.

hımm.. bilemiyorum ki canım her dr.un görüşü farklı oluyo işte...
bize bunu yazdı, içinde d vit yanı sıra a ve c vit. de var..
kaydirigubbakcemile5

bende kullanıyorum...ama neden öyle demişlerki..hem bana dr vermedi ben sigara içtiğim için extra bir destek olur diye başladım...ve dviti kestim buna devam ediyorum..bu kötü bişi olsa dr niye versin...fisfisfis

kızlar bebıslerın gozunden aglarken yas gelmeye basladımı?benım henuz yas akmadı sadece bır kere gozlerı dolar gıbı oldu..

betülcüm benim eskiden olmamıştı ama..2 aydır ayak ve el parmaklarım berbattı....antibiyotikli krem kullandım..bir de göğüslerimde olan bir sorundan dolayı antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştım...o zaman biraz düzeldi..elim de kalmadı..ayak tırnaklarımı da 1 ay kesmedim...kızarıklıklar ve acı gitmişti...fakar salı günü pedikür yaptırdım ben yanlış keserim onlar daha iyi bilir diye..yine şişti parmakalrımın yanları...dediğin gibi acısı acayip...bir de azıcık dokunsa birşey kanıyor...

ya kızlar zaman zaman hırlama oluyor naz da ama öksürük falan yok burun akıntısı falan da yok sizce neden olabilir off nerden çıktı şimdi bu??hemen doktora götürsemmi acaba ne dersiniz acil cevaplarınızı bekliyorum.

canım kaloriferler yanmaya başladı ya hava kuruyor ondan hırıltı olabilir. öksürük falan yoksa korkma
bi kabın içine su koyup peteklerin üzerine koy . hava nemlendiricin yoksa da geçici olarak kettle ı nazın odasında çalıştır biraz hırıltısı geçer hemen.
bunlara rağmen devam ederse o zaman sorarsın doktora .
geçmiş olsun

canım yaaa çok teşekkür ederim içimi rahatlattın..evet kalorifer cayır cayır yanıyor hatta ve su koymak da aklımdaydı aslında ama unutmuşum..hemen koydum şimdi..iyiki sormuşum valla ...sağol arkadaşım..

güllllllllllüüü sen de mi burdaydın yevrummmmmm
ayça nasılll ne alıcan bakım sen oyun parkı mı söyle bakimmm
Ebuuuuşşşş,oyun halısı alacam kuzuma debelensin deyi üstündeee

Sedacım nasıl ihmal ettin hemde senin gibi pimpirik hassas bir anne ,ben de alışveriş merkezlerine çok gidiyorum ama biz Ayçayla çıkınca en az 2 battaniyeyle çıkıyoruz birisi pusetine sermek için penye battaniye diğeri yün veya orlon Ayçayı sarmalamak için.Sen battaniye almıyormusun yanına çıkarken?Ben pusetine bile battaniye sermeden koymuyorum hani kumaşının dokusu kanserojen falanmı diye poliyester çünkü.Avm lerde de mutlaka penye battaniyesini sererim ondan sonra altını değiştiririm.Zaten aslında oralarda tek kullanımlık kağıt şilteler olması lazım.Canım bir defaya mahsus bebişin maruz kalmış ama ona tamamaen hijyenik bir ortam yaratamazsın ki biraz rahat ol.Hemen hasta olmaz merak etme anne sütü alıyor onlar,en güçlü antibiyotik...şutarafagittiyerimseniben

benim kızdan geliyor canım hatta öyle üzülüyorum ki görünce:1no2:
yerim ben onun gözyaşınııı,bazen benim minikte de oluyor.:ecrin_bebek:

Geçmiş olsun canım.İnşallah bir daha yaşamassın bu kötü durumu...

Ya arkadaşlar sağlık ocağından devit-3 vitamini verdiler.günde 3 damla içir dediler.ben çay kaşığına su koyup onun içine damlatıp veriyorum.sizler nasıl veriyosunuz?

Mrb aspirin bende çay kaşığıyla veriyorum kaşığıda 2-3 damla süt damlatıyorum ki dediğin gibi kaşıktav ilaç kalmasın. Hem böylece ilacın tadı dağılmış oluyor arkasından yine emziriyorum..

kızlar bebıslerın gozunden aglarken yas gelmeye basladımı?benım henuz yas akmadı sadece bır kere gozlerı dolar gıbı oldu..

benim kız sulu çıktı 1 aylıkken ilk gözyaşını gördüm şimdi damlalar akıyor arada yanağından ağladığında arada yalandan ağlamaya da başladı numaracı bizimki

buhar makinan yokmu canım ısıtıcının üzerine su koy bencede ama doktorunu ara bence havalarda kötü zaten üşütmüş olabilir götür bence hırlama olmaması lazıma.s.

Son düzenleme:

cnm benim kızdada oluyor arada doktor duzenli yaptır dediydi faydası oldu biraz bide artık kaloriferden dolayı hava hep kuru evin icinde ondan da oluyo

Kızlar selam , nasılsınız? BEbişler nasıl ? :teytey:
Benim çok kötü her tarafım ağrıyor, hatta kollarım romatizma gibi ağrıyor. Dün de duş aldıktan sonra kafamı da kurutmadım dün çok kötüydüm vücudum zor kaldırıyodum. Dün bide güne gittik
Eşimin ailesi tarafı ile yeni başlattılar gün düzenlemeyi. Bende 10 günden beri annemde kalıyodum eksik kalan bi kursum vardı , onu bitirdim. Zaten iş de başlayacaktı. Anneme yakın olduğundan anneme gittim kalmaya ve ilk hafta eşim gelemedi kalmaya işi nedeniyle. Aramızda iyi değildi. Ufak şeylerden bana tersleniyodu. Giderken iyi olur sende rahatlarsın dedim. Limoniydik yani.Sonraki hafta o'da geldi kalmaya dayanamamış özlemiş. Son güne yakın dönmemize, eşimin ailesi ile gün düzenlemişler kayınvalidemm haber verdi. İlk başta heveslendim ama sonra eşime katılmayacağımı söyledim.Bi surat astı yine, hiç konuşmadı o gece. Bu tarafa geliyomuşum da o tarafa gitmiyomuşum. Anneleri ile zaten yakın oturuyoruz ve hafta da 2-3 kez görüşüyoruz. Ama ben kendi annemi ya ayda bi yada 3 ayda bi görüyorum . O da yemek hazırla , çay getir götür derken hiç bi şey anlamıyorum bile. Bi gün yüzünden insan bu kadar surat asarmıydı ya. Eve dönerken de hep tartıştık, ailesi yüzünden.. Sonra temiz bi sayfa açma kararı ile konuları kapattık. Ama alındığım şeyler ailesi tarafından hep içimde kalıp yine yutkunduk...:çok üzgünüm:
Dönerken eve annelerine uğradık ve kızımı annesi, " KIzım sen bizi unuttun mu , İstanbullu mu oldun, buraları beğenmedin mi diye sevdi hep. Uyuz oldum ya, sanki ben hiç anneme gidemem yada ben oraya kursumu tamamlamak için gittim ya. Neden insanlar hep böyle laf sokuyo ki ya.sonra bana kuzeninin de bi çocuğu var ve bizden 40 gün büyük. Ona başlamışlar ezdirip bişeyler vermeye onu bana anlatıyo bizde başlayalım demek istedi.Eve giderken eşime ben çocuğa 4. ayına girene kadar vermeyeceğim mama ve sütten başka dedim.Bi kere annesi geldiğinde hazır irmik tatlısı yapmıştım , ondan 3 çay kaşığı vermişti kızıma, bişey de diyememiş eşimin gözünün içine bakmıştım bişey olacak diye..O'da bişey demiyo bakıyodu...Benim annem yapsa kavga etmiştik bile.O akşam onuda hatırlattım, istemiyorum bişey vermelerini dedim. Arayı düzeltme çabasında olduğumuzdan tamam söyleriz dedi.
Bu arada surat yaptılar diye, dün güne de gittik .Ama gece 4'ten beri ayakta olduğum için 12'ye doğru gittim.Misafirler uzaktan biraz gelecei için de sabah kahvaltıya gelmişlerdi, öğlen de gideceklerdi.Ben gittiğimde kahvaltıyı çoktan bitirmişlerdi tabii.Kayınvalidem ve görümcem bi garip davrandı sanki .Annesi bak içerde git ye diye bi dürttü bi ara. Çok tuhaf oldum.Yani insan nezaketen hazırlar bi tabak, poğça kek getirir. Ben hiç onlara öyle yapmadım, ben oraya yemeğe de gitmedim. Alındım o lafına annesinin, yok tokum dedim. Çok gücüme gitti ama. Ne bileyim ys, nasıl olacak. Onlara hiç bırakmak istemiyorum, onlara benzemesini de istemiyorum kızımın.
İnşallah her şey yoluna girer..

arkadaşlar bebeklerinde gaz sorunu olanlar.ben 3 gündür bu sorundan rezene çayı sayesinde kurtuldum.gözlerim uyku gördü sonunda.önceden kendim içiyodum çayı ama bi faydası olmuyodu.şimdi yatmadan 1 saat önce bazen 20 bazende 30 ml bebeğime içiriyorum.yarım saatte etkisini göstermeye başlıyo.arka arkaya çıkan o gazları duysanız inanamazssınız.hem alttan hem üstten.sonrada kesintisiz 4 -5 saat uyuyo kızım.nazar değmesin.

aynısı benimkinde de var, 2 kere doktora götürdüm doktor bişey yok dedi. Ama bu sabah gene var acaba bende götürsem mi? :uhmoktoru balgam vardır boğazında ondan oluyor olabilir dedi.Çok tırsıyorum bazen okuyorum milleti "doktora gittik zatürre çıktı, broşit çıktı" falan diye.Öksürük de yapmamış onlarda nasıl iş anlamadım zatürrede ateş vs olmaz mı hiç? böyle şeyleri okuduğumda ufak bir hırıltamada bile doktora götürmek istiyorum.Aşısına da çok var daha...off ne yapsam ki hakikaten hava kuru diyemi oluyordur acaba?CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…