Doğum yapmış olan anneler buraya....

artık bebeklerimiz çevrelerindeki şekilleri incelemeye ve onlara gülmeye başladı.duvarlarınızdaki nesneleri (saat,takvim,tablo)ne varsa karşısına geçirip,onları görmesini sağlayıp,bi süre karşısında bekletin.o esnada hiç konuşmayın.onlarla konuştuğunu,ve çok güldüğünü göreceksiniz

sedacım gunaydın kız bu kadar pımpırık olma sakındıgın goze cop batarmıs...o hırlama kalorıferden oluyor gercekten.bızdede yanıyordu cocuk emerken hır hır zor emıyordu.buhar makınesını calıstırdım ertesı gece hemen gectı.sımdı cok nadır oluyor.hasta olsa zaten sureklı hırlar,öksürür,huysuzlanır allah korusun.kotu dusunme kotuyu cagırma arkadasım...a.s.

ya benım bebegımde nıye gozyası gelmıyorkı:uhm:gercı cok sukur gaz sancımız yokyanı aglıcak baska bırsey bulamadıgı ıcınmı acaba:roflol:gercı en basıdı ası olurken gelmesı lazımdı.goz yası kanalı tıkalı olmasın bırde allah korusun.ya herkesın geldımı kızlar?valla herkesın geldıyse doktora gıdıcem

hırıltı aynen bizdede oluyo...psikolojika dıye bır damla verdı drumuz..burnunun ve genzinin tıkalı oluşundan oluyo...onu damlatınca açılıyo,hırıltı geçiyo.....

kusura bakma ama kayınvalden çok çekilmez biriymiş...küçücük bebeğe irmik tatlısı mı verilir? Bebeklerimiz daha 2 aylık dilini bile döndürmeye 4. aydan sonra başlarmış bebekler..Anca sıvı şeyler yiyebilir bu aylarda...Gücenme ama sanada kızdım böyle birşeye nasıl izin verirsin? Kaynananın gücenmesimi önemli bebeğinin sağlığı mı önemli? ayrıca annene giderken hesap vermek zorunda değilsin o senin annen. Yani saygınında bir dozu var benim kayınvaldemde çekilmezdir ama bebeğime su vermeye kalktığında bile alıyor cevabını.Dünya bir yana kızım bir yana sultan olsa yalnış bildiğim bişeyi bebeğime uygulayamaz.Biraz surat as sende, gelinsin sen hafif kapris yap, surat as bişey olmaz anlarlar bulaşmazlar.Bence bebeğini onlara bırakma, gerekirse işten çık, harcamaları kısıtla ama onlara bırakma...Çok kızdım kaynanana arkadaşım kusura bakma oldumu?Zaten bebeklere erkek tarafının bakmasına uyuz oluyorum ben.Sevmiyorum kaynanamı, sevmiyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum..Allahım beni ona muhtaç etme yarabbiiiiiiiiiiiimmmmmmmm

Son düzenleme:

benimkinin 10 günlük olduğundan beri gözyaşı geliyor, ama bazı bebeklerde tıkalı olup sonradan açılabilirmiş diye duymuştum.Dur bakalım tıkalı değildir inşallah.Öyle olsa çapak yapar bolca:uhm:

duygucum bende hiç görmedim kızımın gözünden yaş geldiğini.korkma bişey yoktur.:CüvCüv:

benimde bebişimin hırıltısı doğduğu günden beri var malesef geçmedi hala buğseptil satılıyo eczanelerde yarım lt suya 2tatlı kaşığı koyuluyo ferahlatıcı bi etkisi var naneli şeker gibi kokuyo oda nefesi açılıyo insanın deneyin derim

mrb nunuu.bence herşey eşlerde bitiyo.eğer eşin verirse annesinin cevabını bidaha kolay kolay karışamaz.biz el kızı olduğumuz için ne dersek tersini yaparlar.ama kendi çocuklarına kızamazlar.benim eşim kayınvalidemle beni karşıkarşıya getirmez böyle konularda.kendisi verir cevabını.bu yüzden kayınvalidem bize hiç karışmaz ve inan benden iyisi yok onun gözünde.geçenlerde çay vermeye kalktı kızıma eşimde birdaha sakın böyle bişey yapma dedi.ben desem kötü olurum.tamam oğlum dedi ve konu kapandı.sende eşine annesinin yapmasını istemediğin şeyleri tatlı dille anlat ve bunları onun söylemesinin doğru olduğunu söyle. bak ozaman yapacakmı kayınvaliden:lepi:

Çok sağol bride.bende soğudum gerçekten şu loğusalıktan beri.. Dünde gün'de öpüyor kayınvalidem yanağından. Kucağına alan hep oturtup gibi tutup , yanağından öpüyor. Ama milletin arasında bişey diyemiyosun. Bi kaç kere dedim ama derken bile çekinerek dedim. Bende tetenek olmuşum sanki.. Bide benden büyük insanlar, tarlada falan çalışmış tipler. Ammmannn çok hassas yetiştiriyosunuz flan diyolar ...

Herkese iyi pazarlarra.s.

Nunu Bence ne yap ne et bir daha bir şeyler vermesine izin verme canım.hadi suyu vs.. geçtim,irmik nasıl verir ya! kaç yaşında insanım bana bile irmik dokunur Allahtan midesi bozulmamış..

Duygucum
Serkan boranında ağladığında gözyaşı akmıyor ama aşı olduğu gün bir gözünden 1 damla yaş gelmişti

Arkadaşlar oğlumun kulağı bayağı akıyor sizin bebişlerinizinde oluyor mu?
Birde yıkanırken kulak tıkacı kullanıyormusunuz? yoksa elinizle mi kapatıyorsunuz?

geçen gün benimkininde aktı, yani akmış ben kurumuş halini gördüm temizledim bir daha akmadı.

Birde kızlar benim doktor kulağının içini temizlemeyin dedi.
Kulağa yabancı cisim girince kulak savunmaya geçer ve daha fazla salgı üretirmiş.O sarı kirden daha fazla olurmuş.

Neyse ben bebekler için kulak tıkaçını çok aradım araştırdım bulamadım bulursam alıcam büyükler için olan kocaman.Ben sırf kulağına su kaçırırım diye nazlıyı yıkayamıyorum yardımcımı bekliyorum oda haftada 1-2 geliyor. Yıkanırken önce vazelinli pamuk tıkıyorum kulağına sonra fatma hanım eliyle kapatıveriyor.

Ben kulak pamuğuyla deliğine sokmadan çevresini temizliyorum görünen yerleri
bakıyorum 1-2 gün sonra yine akmış.
kulağında sorun olsa ağlar değil mi? yada huysuz olur?
Bende bir kaç eczaneye sordum bulamadım ama varmış halam söylemişti.
bir internetten araştırayım..
Bizde serkanborayı annemle yıkıyoruz acaba ne zaman tek başımıza yıkayabileceğizfisfisfis

arkadaşlar belki aynı damlalar degildir bilmiyorum ama bana saglık ocagından hemşirenin söyledigi bilgileri sizlerede aktarmak istiyorum bunu daha öncede yazmıştım ama belki gözünüzden kaçmış olabilir. hemşire devit kaç damla veriyorsun demişti o zamanlar 4 damla veriyordum ne yapıyorsun 3 damla vereceksin çok fazla verirsen bebeginin bıngıldaıg erken kapanır erken kapanmasıda zeka geriligine yol açar demişti o gün bugündür 3 damla veriyorum.
duygucum çok geçmiş olsun tatlım aman dikkat et güzelim.
duygucum benimki bir yere sürekli baktıgında gözü daldıgında bile gözlerinin yaşları nasıl akıyor bilsen druna istersen bir sor.
betülcüm yaa canım benim bende de bir aydır dikkat ediyorum iki ayagımda da sürekli tırnak batması olup durdu hatta iltihabıda vardı ben kendim çıkarttım ama öyle ayagımın üstüne basamayacak kadar kötü olmadım ama acıları hala devam ediyor dra gitsemmiki.

arkadaşlar kaç gündür akşamları gelip yazılarınızı okuyup cevap yazamadan ayrılmak zorunda kaldım.sizleri çok özledim.aklımda kaldıgı kadarıyla okuduklarıma cevap yazayım.
aytencim keşke bir bilgisayar daha alabilsem kendime ne güzel olur.
duygucum sorlarından hatırladıgım kadarıyla seninle tlfda da konuşmuştuk ben sadece çiş yapmış olsa bile bezini bazen 2 saatte bir degiştirmek zorunda kalıyorum çünkü içindeki jöleleri çıkmaya başlıyor çünkü çok dolduruyor minnoş acaba bende çok sıkmı degiştiriyorum ne.eşyalarınıda 2 günde bir silkeliyorum haftada bir yada 2 haftada birde yıkıyorum battaniyesi var onun üzerinde yatıyor zaten. kendi çarşaflarımıda 2 günde bir silkeliyorum.emziklerini düştügünde kaynar su ile yıkıyorum geceleri uyudugunda da kaynatıyorum.
bride canım o kadar pimpiriklik iyi degil ama yinede bence dikkat et sen kendini daha iyi biliyorsun bebişinde de ona göre dikkatli ol canımcım.
birde deryacım ve duygucum pudra konusunda iyiki uyarmışsınız bende 2-3 gündür pudra kullanıyorum boynunun altına ve direk olarak döküyordum yada elime döküp sürüyorum ama yanında yapıyordum bundan sonra daha dikkatli olacagım.
nunucumm amann boşversene takma kafana diyecegim ama bende senin gibiyim artık herşey bana batmaya sinirime dokunmaya başladı o yüzden raporumu alıp izne çevirir çevirmez memlekete kaçmayı düşünüyorum biraz ayrı olmak herkes için daha iyi olacak gibi geliyor bayramda da kendi ailemle olmak bana daha iyi gelecek.

arkadaşlar gözümden kaçan birşey varmı bilmiyorum ama varsada kusuruma bakmayın çünkü 3-4 günlük birikmişti yazılar. herkese güzel bir pazar diliyorum hepinizi çok öpüyorum. hepiniz iyi varsınız. :asigim: :1hug:

Slm.kızlar duygucum geçmiş olsun egeye iyiki ölçmüşsün ateşini,şimdi bende telaşlandım valla,cuma günide mert efenin aşısı var gitmeden önce calpol vereyimmi sizce,verirsem ne kadar vermeliyim bide bazı arkadaşlar fitilden bahsetmişler o fitilin adınıda yazarmısınız lütfen kızlar ne yapayım çünkü bende bu ateş işinden çok korkuyorum 2 haftalıkken çok ateşi olmuştu hastanede saatlerce tahlil yaptırmıştık cevaplarınızı bekliyorum kızlar...

gulsahcım slm sagol canım.evet ıyıkı olctum allaha sukur..canım ates konusunda bende cok hassasım dedıgım gıbı..en korktugum sey.bana saglık ocagındakı doktor ası ates yapcagını sanmıyorum ama yaparsa verırsın durduk yere verme dedı.ben aksama kadar hıc bırsey vermedım.ama aksam uyurken ateslenır dıye surup verdım 1/2 olcek.fıtıl vermedım cunku son tercıhım fıtıl mecbur kalmadıkca verme demıstı doktorumuz.sabah 5 e kadar surdu.5 ten sonra duzeldı.saglık ocagının doktoruna yıne sorarsın canım.ama bence gıtmeden once verme..cunku vucudunda hıc bırsey yokken durduk yere vermıs oluyorsun benım gorusum.gelınce ıstersen bır kac saat sonra ver cunku o surup zaten hem agrı kesıcı hem ates dusurucu yanı ates olmasada kolundakı agrıyı alır en azından..a.s.

Nuray canım inan bende en az senin kadar dertliyim bu kayınvalidemlerden,ama benim tek şanslı yönüm onlardan uzakta olmam hoş onlar yüzünden ailemdende uzaktayım zaten herşey onlar yüzünden eşimle huzursuzluklarımızın ve kavgalarımızın tek nedenide onlar,dün dışarı çıktım çok soğuk olduğu için bebişi babasına bıraktım alışveriş mrk.ne gittim geziyorum tel.çaldı malesef onlar önce açmak istemedim ama şimdi evi ararlarda oğlum rahatsız olur diye açtım,ee nerdeymişim alışveriş merk.deyim dedim bebek nerde ordan kayınvalidem bağırıyo bebek büyüdü heralde sen dışarı çıkmış geziyosun diye çok sinirlendim kayınpederime benim canım yokmu tabi çıkıp gezicem dedim,sonra kayınvalidem olacak o insan aldı telefonu yine aynı şeyi söyledi ay çıldırıcam sinirden bu sefer dedim kapı gibi babası var bakar oğluna ben köle değilimki tabikide çıkıcam dedim bozuldu bu sonra ayak yapıyo ay çok iyi yapmışsın tabi gezicen falan,eve geldim eşime söyledim bu arada oğlum hiç uyumamış ona çok üzüldüm zaten bütün gün ağlamış durmuş neyse eşim hemen yanlış anlamışsındır falan diyo eşime dedimki ya bi kerede beni savun dedim ne karışır annen benim gezmeme diye çıkıştım eşim sustu,bugünde bana olmadık yerden kavga çıkarıyo yok seninkiler şöyle böyle falan diye ya ben bu aile muhabbetinden o kadar sıkıldımki artık kafayı yicem bu kadar uzaklığa rağmen hayatıma müdahale etmeye çalışan o insanlardan nefret ediyorum,benim ailem onca emeklerle okuttu bu insanlar yüzünden yıllardır çalışamadım,emeklerim dökülen paralar hepsi boşa gitti,eşimi seviyorum ama keşke evlenmeden önce ailesini iyice bi tanısaymışım çok ama çok pişmanım,nuraycım diyeceğim böyle insanlar yüzünden seninde eşinle kavgaların hiç bitmez ama n olur hayatını böyleleri için zehir etme çünkü inan hiç bi zaman eşler bizleri haklı görmüyorlar,inşallah Allah evlatlarımızı hayırlı kişilerle karşılaştırsın zamanı gelince:teselli:

aslıcım hosgeldı canım kacırmısım senı karşılaşamadık:çok üzgünümzledık valla senı bır an once don aramızaa.s.
aslıcım bende pudra kullanıorum boynuna ama once pamuga dokup oyle suruyorum agzına burnuna kacmasın dıye sende oyle yap canım.
bez konusunda dedıgın gıbı telefonla konusmustuk ama cok sasırtıcı tasırması canım..dedıgım gıbı prıma kullanıyorsan 4 numara 7 kılo olunca kacırmaz dusun gece ben hıc altını almıyorum nerdeyse 6 saat altında kalıyor ve bez gülle gıbı oluyor at bırının kafasına yarılsın yanı:roflol::roflol:ama gecırmıyor.sımdılık buyuk oldugu ıcındır bugun yarın duzelır canım.bılıyorsun egede cok emıyor yanı cok cıs yapıyor kakada oyle..ancak nadıren cok kaka yapınca gecıyor ustune basına..senınkıde duzelcektır bıraz daha kılo alınca kuzucuk:1hug:

Çok saol duygucum bende bi danışayım size dedim benim oğluş uyandı şimdi çok öptüm sonra görüşürüz

bugün yine 1000. defa sağ göğsümü vermeye çalıştım ama malesef kızlar onun ucu yok diye alamıyor bebeğim.:1no2:Çırpınıyor, ucu olmadığı için damağına oturtamıyor...Sol göğsümü alabiliyor sadece...Sağma işleminden illallah geldi, her seferinde sağ dolaba koy iyice acıkmasını bekleki süt boşa gitmesin, ısıtırken (4 dk sürüyor) nazlım ciyak ciyak ağlasın, sonra yanlış alarm nazlım acıkmamış süt hooop çöpe...Isıtıldıktan sonra sütü birdaha kullanmıyorum..Göğüste sütte kalmıyor..Çöpe döktüğüm sütlerden bir bebek daha büyürdü yani. :roflol::roflol:

Acaba bebişim büyüyünce yani bir kaç ay sonra ağzı büyürde tutabilirmi göğsümü?

Her iki göğsünüde emzirebilen anneler o kadar şanslısınız kiii.........

Kıymetini bilin...
Biberonu ayrı yıka, sağma aletini fırçala sabunla, stelizatöre at, 15 dk bekle...
neyse bunada şükür ya sütüm olmasaydı...

Son düzenleme:
herkese iyi akşamlar..
bebişler ve sizler iyisinizdir umarım..

gülşahcım ben de aşıdan sonra fitil verdim ismi paranox- s ağrı kesici ve ateş düşürücü..benimki çok huysuzlandı yarım fitille sakinleşip uyudu mışıl mışıl, ateşi de çıkmadı çok şükür.. önceden verme bence de canım .. bir kaç saat geçsin ateşine bak bakalım; belki de yapmayacaktır ateş..

hepiniize sevgiler :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…