- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #2.481
Kızlar selam , nasılsınız? BEbişler nasıl ? :teytey:
Benim çok kötü her tarafım ağrıyor, hatta kollarım romatizma gibi ağrıyor. Dün de duş aldıktan sonra kafamı da kurutmadım dün çok kötüydüm vücudum zor kaldırıyodum. Dün bide güne gittik
Eşimin ailesi tarafı ile yeni başlattılar gün düzenlemeyi. Bende 10 günden beri annemde kalıyodum eksik kalan bi kursum vardı , onu bitirdim. Zaten iş de başlayacaktı. Anneme yakın olduğundan anneme gittim kalmaya ve ilk hafta eşim gelemedi kalmaya işi nedeniyle. Aramızda iyi değildi. Ufak şeylerden bana tersleniyodu. Giderken iyi olur sende rahatlarsın dedim. Limoniydik yani.Sonraki hafta o'da geldi kalmaya dayanamamış özlemiş. Son güne yakın dönmemize, eşimin ailesi ile gün düzenlemişler kayınvalidemm haber verdi. İlk başta heveslendim ama sonra eşime katılmayacağımı söyledim.Bi surat astı yine, hiç konuşmadı o gece. Bu tarafa geliyomuşum da o tarafa gitmiyomuşum. Anneleri ile zaten yakın oturuyoruz ve hafta da 2-3 kez görüşüyoruz. Ama ben kendi annemi ya ayda bi yada 3 ayda bi görüyorum . O da yemek hazırla , çay getir götür derken hiç bi şey anlamıyorum bile. Bi gün yüzünden insan bu kadar surat asarmıydı ya. Eve dönerken de hep tartıştık, ailesi yüzünden.. Sonra temiz bi sayfa açma kararı ile konuları kapattık. Ama alındığım şeyler ailesi tarafından hep içimde kalıp yine yutkunduk...:çok üzgünüm:
Dönerken eve annelerine uğradık ve kızımı annesi, " KIzım sen bizi unuttun mu , İstanbullu mu oldun, buraları beğenmedin mi diye sevdi hep. Uyuz oldum ya, sanki ben hiç anneme gidemem yada ben oraya kursumu tamamlamak için gittim ya. Neden insanlar hep böyle laf sokuyo ki ya.sonra bana kuzeninin de bi çocuğu var ve bizden 40 gün büyük. Ona başlamışlar ezdirip bişeyler vermeye onu bana anlatıyo bizde başlayalım demek istedi.Eve giderken eşime ben çocuğa 4. ayına girene kadar vermeyeceğim mama ve sütten başka dedim.Bi kere annesi geldiğinde hazır irmik tatlısı yapmıştım , ondan 3 çay kaşığı vermişti kızıma, bişey de diyememiş eşimin gözünün içine bakmıştım bişey olacak diye..O'da bişey demiyo bakıyodu...Benim annem yapsa kavga etmiştik bile.O akşam onuda hatırlattım, istemiyorum bişey vermelerini dedim. Arayı düzeltme çabasında olduğumuzdan tamam söyleriz dedi.
Bu arada surat yaptılar diye, dün güne de gittik .Ama gece 4'ten beri ayakta olduğum için 12'ye doğru gittim.Misafirler uzaktan biraz gelecei için de sabah kahvaltıya gelmişlerdi, öğlen de gideceklerdi.Ben gittiğimde kahvaltıyı çoktan bitirmişlerdi tabii.Kayınvalidem ve görümcem bi garip davrandı sanki .Annesi bak içerde git ye diye bi dürttü bi ara. Çok tuhaf oldum.Yani insan nezaketen hazırlar bi tabak, poğça kek getirir. Ben hiç onlara öyle yapmadım, ben oraya yemeğe de gitmedim. Alındım o lafına annesinin, yok tokum dedim. Çok gücüme gitti ama. Ne bileyim ys, nasıl olacak. Onlara hiç bırakmak istemiyorum, onlara benzemesini de istemiyorum kızımın.
İnşallah her şey yoluna girer..
sedacım gunaydın kız bu kadar pımpırık olma sakındıgın goze cop batarmıs...o hırlama kalorıferden oluyor gercekten.bızdede yanıyordu cocuk emerken hır hır zor emıyordu.buhar makınesını calıstırdım ertesı gece hemen gectı.sımdı cok nadır oluyor.hasta olsa zaten sureklı hırlar,öksürür,huysuzlanır allah korusun.kotu dusunme kotuyu cagırma arkadasım...a.s.
ya benım bebegımde nıye gozyası gelmıyorkı:uhm:gercı cok sukur gaz sancımız yokyanı aglıcak baska bırsey bulamadıgı ıcınmı acaba:roflol:gercı en basıdı ası olurken gelmesı lazımdı.goz yası kanalı tıkalı olmasın bırde allah korusun.ya herkesın geldımı kızlar?valla herkesın geldıyse doktora gıdıcem
sedacım gunaydın kız bu kadar pımpırık olma sakındıgın goze cop batarmıs...o hırlama kalorıferden oluyor gercekten.bızdede yanıyordu cocuk emerken hır hır zor emıyordu.buhar makınesını calıstırdım ertesı gece hemen gectı.sımdı cok nadır oluyor.hasta olsa zaten sureklı hırlar,öksürür,huysuzlanır allah korusun.kotu dusunme kotuyu cagırma arkadasım...a.s.
ya benım bebegımde nıye gozyası gelmıyorkı:uhm:gercı cok sukur gaz sancımız yokyanı aglıcak baska bırsey bulamadıgı ıcınmı acaba:roflol:gercı en basıdı ası olurken gelmesı lazımdı.goz yası kanalı tıkalı olmasın bırde allah korusun.ya herkesın geldımı kızlar?valla herkesın geldıyse doktora gıdıcem
Benim çok kötü her tarafım ağrıyor, hatta kollarım romatizma gibi ağrıyor. Dün de duş aldıktan sonra kafamı da kurutmadım dün çok kötüydüm vücudum zor kaldırıyodum. Dün bide güne gittik
Eşimin ailesi tarafı ile yeni başlattılar gün düzenlemeyi. Bende 10 günden beri annemde kalıyodum eksik kalan bi kursum vardı , onu bitirdim. Zaten iş de başlayacaktı. Anneme yakın olduğundan anneme gittim kalmaya ve ilk hafta eşim gelemedi kalmaya işi nedeniyle. Aramızda iyi değildi. Ufak şeylerden bana tersleniyodu. Giderken iyi olur sende rahatlarsın dedim. Limoniydik yani.Sonraki hafta o'da geldi kalmaya dayanamamış özlemiş. Son güne yakın dönmemize, eşimin ailesi ile gün düzenlemişler kayınvalidemm haber verdi. İlk başta heveslendim ama sonra eşime katılmayacağımı söyledim.Bi surat astı yine, hiç konuşmadı o gece. Bu tarafa geliyomuşum da o tarafa gitmiyomuşum. Anneleri ile zaten yakın oturuyoruz ve hafta da 2-3 kez görüşüyoruz. Ama ben kendi annemi ya ayda bi yada 3 ayda bi görüyorum . O da yemek hazırla , çay getir götür derken hiç bi şey anlamıyorum bile. Bi gün yüzünden insan bu kadar surat asarmıydı ya. Eve dönerken de hep tartıştık, ailesi yüzünden.. Sonra temiz bi sayfa açma kararı ile konuları kapattık. Ama alındığım şeyler ailesi tarafından hep içimde kalıp yine yutkunduk...:çok üzgünüm:
Dönerken eve annelerine uğradık ve kızımı annesi, " KIzım sen bizi unuttun mu , İstanbullu mu oldun, buraları beğenmedin mi diye sevdi hep. Uyuz oldum ya, sanki ben hiç anneme gidemem yada ben oraya kursumu tamamlamak için gittim ya. Neden insanlar hep böyle laf sokuyo ki ya.sonra bana kuzeninin de bi çocuğu var ve bizden 40 gün büyük. Ona başlamışlar ezdirip bişeyler vermeye onu bana anlatıyo bizde başlayalım demek istedi.Eve giderken eşime ben çocuğa 4. ayına girene kadar vermeyeceğim mama ve sütten başka dedim.Bi kere annesi geldiğinde hazır irmik tatlısı yapmıştım , ondan 3 çay kaşığı vermişti kızıma, bişey de diyememiş eşimin gözünün içine bakmıştım bişey olacak diye..O'da bişey demiyo bakıyodu...Benim annem yapsa kavga etmiştik bile.O akşam onuda hatırlattım, istemiyorum bişey vermelerini dedim. Arayı düzeltme çabasında olduğumuzdan tamam söyleriz dedi.
Bu arada surat yaptılar diye, dün güne de gittik .Ama gece 4'ten beri ayakta olduğum için 12'ye doğru gittim.Misafirler uzaktan biraz gelecei için de sabah kahvaltıya gelmişlerdi, öğlen de gideceklerdi.Ben gittiğimde kahvaltıyı çoktan bitirmişlerdi tabii.Kayınvalidem ve görümcem bi garip davrandı sanki .Annesi bak içerde git ye diye bi dürttü bi ara. Çok tuhaf oldum.Yani insan nezaketen hazırlar bi tabak, poğça kek getirir. Ben hiç onlara öyle yapmadım, ben oraya yemeğe de gitmedim. Alındım o lafına annesinin, yok tokum dedim. Çok gücüme gitti ama. Ne bileyim ys, nasıl olacak. Onlara hiç bırakmak istemiyorum, onlara benzemesini de istemiyorum kızımın.
kusura bakma ama kayınvalden çok çekilmez biriymiş...küçücük bebeğe irmik tatlısı mı verilir? Bebeklerimiz daha 2 aylık dilini bile döndürmeye 4. aydan sonra başlarmış bebekler..Anca sıvı şeyler yiyebilir bu aylarda...Gücenme ama sanada kızdım böyle birşeye nasıl izin verirsin? Kaynananın gücenmesimi önemli bebeğinin sağlığı mı önemli? ayrıca annene giderken hesap vermek zorunda değilsin o senin annen. Yani saygınında bir dozu var benim kayınvaldemde çekilmezdir ama bebeğime su vermeye kalktığında bile alıyor cevabını.Dünya bir yana kızım bir yana sultan olsa yalnış bildiğim bişeyi bebeğime uygulayamaz.Biraz surat as sende, gelinsin sen hafif kapris yap, surat as bişey olmaz anlarlar bulaşmazlar.Bence bebeğini onlara bırakma, gerekirse işten çık, harcamaları kısıtla ama onlara bırakma...Çok kızdım kaynanana arkadaşım kusura bakma oldumu?Zaten bebeklere erkek tarafının bakmasına uyuz oluyorum ben.Sevmiyorum kaynanamı, sevmiyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum..Allahım beni ona muhtaç etme yarabbiiiiiiiiiiiimmmmmmmm
geçen gün benimkininde aktı, yani akmış ben kurumuş halini gördüm temizledim bir daha akmadı.
Birde kızlar benim doktor kulağının içini temizlemeyin dedi.
Kulağa yabancı cisim girince kulak savunmaya geçer ve daha fazla salgı üretirmiş.O sarı kirden daha fazla olurmuş.
Neyse ben bebekler için kulak tıkaçını çok aradım araştırdım bulamadım bulursam alıcam büyükler için olan kocaman.Ben sırf kulağına su kaçırırım diye nazlıyı yıkayamıyorum yardımcımı bekliyorum oda haftada 1-2 geliyor. Yıkanırken önce vazelinli pamuk tıkıyorum kulağına sonra fatma hanım eliyle kapatıveriyor.
ilk zamanlar hiç emmemişti oğlum biberonla veriyodum dviti sonra emmeye basladı çay kaşığıyla vermeye basladım .dr direk ağzına damlatabilirsin dedi ama
bu arada yaklasık 10 günden beri 5 damlaya cıkardık
arkadaşlar belki aynı damlalar degildir bilmiyorum ama bana saglık ocagından hemşirenin söyledigi bilgileri sizlerede aktarmak istiyorum bunu daha öncede yazmıştım ama belki gözünüzden kaçmış olabilir. hemşire devit kaç damla veriyorsun demişti o zamanlar 4 damla veriyordum ne yapıyorsun 3 damla vereceksin çok fazla verirsen bebeginin bıngıldaıg erken kapanır erken kapanmasıda zeka geriligine yol açar demişti o gün bugündür 3 damla veriyorum.ağzı açılınca 3-4 5 ne kadar damlarsa gidiyor zaten birazını tükrükle dışarı çıkarıyor önmeli değil yani
zaten ben unutuyorum hergün vermeyi,ama takmıyorum hiç çok da önemli değil...
duygucum çok geçmiş olsun tatlım aman dikkat et güzelim.kızlar dun gece bebegım asıdan sonra atesı 38.3 e kadar yukseldıberbat bır gece gecırdık sabaha kadar oturup onun atesını kontrol ettım..tam dusundugum gıbı oldu korktugum basıma geldı ates..gece saat 11 de egeyı emzırdım gazını cıkardım bır bakayım dedım atesıne yatırmadan asının etkısı olmusmu tam 38 dı atesı..oysa ben onu elledıgım zaman ellerı buz gıbıydı.ve uyumustu bebegım..hemen soyduk sadece cıtcıtlı body ıle bıraktık.bu sefer dahada huzursuz oldu usudugu ıcın ama bunu yapmamız gerekıyordu.bır kac saat oncesındede ates ıcın surup vermıstık dusunun yanı onu vermesek ne olcaktı..kıyamam saat 5 e kadar ınledı bebegım ama atesı hıc dusmedı.hep 38 cıvarı seyrettı.saat 5 ten sonra sukurler olsunkı 37 lı rakamları gorduk...sonrada sızdı bebegım yorgunluktan artı.bende saatı yarım saatte bır kalkmak uzere kurdum.suan ıyı normale dondu..bır kez daha atesını takıp etmekle ne kadar dogru bır sey yaptıgımı anladım..cok sukur allahıma..
duygucum benimki bir yere sürekli baktıgında gözü daldıgında bile gözlerinin yaşları nasıl akıyor bilsen druna istersen bir sor.sedacım gunaydın kız bu kadar pımpırık olma sakındıgın goze cop batarmıs...o hırlama kalorıferden oluyor gercekten.bızdede yanıyordu cocuk emerken hır hır zor emıyordu.buhar makınesını calıstırdım ertesı gece hemen gectı.sımdı cok nadır oluyor.hasta olsa zaten sureklı hırlar,öksürür,huysuzlanır allah korusun.kotu dusunme kotuyu cagırma arkadasım...a.s.
Slm.kızlar duygucum geçmiş olsun egeye iyiki ölçmüşsün ateşini,şimdi bende telaşlandım valla,cuma günide mert efenin aşısı var gitmeden önce calpol vereyimmi sizce,verirsem ne kadar vermeliyim bide bazı arkadaşlar fitilden bahsetmişler o fitilin adınıda yazarmısınız lütfen kızlar ne yapayım çünkü bende bu ateş işinden çok korkuyorum 2 haftalıkken çok ateşi olmuştu hastanede saatlerce tahlil yaptırmıştık cevaplarınızı bekliyorum kızlar...
arkadaşlar belki aynı damlalar degildir bilmiyorum ama bana saglık ocagından hemşirenin söyledigi bilgileri sizlerede aktarmak istiyorum bunu daha öncede yazmıştım ama belki gözünüzden kaçmış olabilir. hemşire devit kaç damla veriyorsun demişti o zamanlar 4 damla veriyordum ne yapıyorsun 3 damla vereceksin çok fazla verirsen bebeginin bıngıldaıg erken kapanır erken kapanmasıda zeka geriligine yol açar demişti o gün bugündür 3 damla veriyorum.
duygucum çok geçmiş olsun tatlım aman dikkat et güzelim.
duygucum benimki bir yere sürekli baktıgında gözü daldıgında bile gözlerinin yaşları nasıl akıyor bilsen druna istersen bir sor.
betülcüm yaa canım benim bende de bir aydır dikkat ediyorum iki ayagımda da sürekli tırnak batması olup durdu hatta iltihabıda vardı ben kendim çıkarttım ama öyle ayagımın üstüne basamayacak kadar kötü olmadım ama acıları hala devam ediyor dra gitsemmiki.
arkadaşlar kaç gündür akşamları gelip yazılarınızı okuyup cevap yazamadan ayrılmak zorunda kaldım.sizleri çok özledim.aklımda kaldıgı kadarıyla okuduklarıma cevap yazayım.
aytencim keşke bir bilgisayar daha alabilsem kendime ne güzel olur.
duygucum sorlarından hatırladıgım kadarıyla seninle tlfda da konuşmuştuk ben sadece çiş yapmış olsa bile bezini bazen 2 saatte bir degiştirmek zorunda kalıyorum çünkü içindeki jöleleri çıkmaya başlıyor çünkü çok dolduruyor minnoş acaba bende çok sıkmı degiştiriyorum ne.eşyalarınıda 2 günde bir silkeliyorum haftada bir yada 2 haftada birde yıkıyorum battaniyesi var onun üzerinde yatıyor zaten. kendi çarşaflarımıda 2 günde bir silkeliyorum.emziklerini düştügünde kaynar su ile yıkıyorum geceleri uyudugunda da kaynatıyorum.
bride canım o kadar pimpiriklik iyi degil ama yinede bence dikkat et sen kendini daha iyi biliyorsun bebişinde de ona göre dikkatli ol canımcım.
birde deryacım ve duygucum pudra konusunda iyiki uyarmışsınız bende 2-3 gündür pudra kullanıyorum boynunun altına ve direk olarak döküyordum yada elime döküp sürüyorum ama yanında yapıyordum bundan sonra daha dikkatli olacagım.
nunucumm amann boşversene takma kafana diyecegim ama bende senin gibiyim artık herşey bana batmaya sinirime dokunmaya başladı o yüzden raporumu alıp izne çevirir çevirmez memlekete kaçmayı düşünüyorum biraz ayrı olmak herkes için daha iyi olacak gibi geliyor bayramda da kendi ailemle olmak bana daha iyi gelecek.
arkadaşlar gözümden kaçan birşey varmı bilmiyorum ama varsada kusuruma bakmayın çünkü 3-4 günlük birikmişti yazılar. herkese güzel bir pazar diliyorum hepinizi çok öpüyorum. hepiniz iyi varsınız. :asigim: :1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?