Doğum yapmış olan anneler buraya....

canım çok iyi anlıyorum seni benimde ilk doğduğu zamanlar yani 1 aylık oluncaya kadar öyleydi benimki göğüs çatlağında emziremezdim sütü sağ dolaba koy ısıt ver içmes dök biboron yıkamaktan cezveler im bile sıcak su kaynatmaktan harap olmuştu yetiyomu sütüm acaba öyle oluncada huzursuzsun bende kaldırdım bütün biberonları mama veriyodum onuda attım illaki içecek dedim aç duracak hali yokya ilk zamanar alamıyodu memeyi 1 emiyor 2 çıkarır hadi tekrar dene sırtlarımdan ter akıyodu şimdi neredeyse 2 aylık olduk halen devam ediyor gaz sancısıylada birleştimi emzirmek çok güç Allah kolaylık versin sabır et tık ağzına nasılsa öğrenecek meme başına estetik yapacak halimis yok dert etme ben çok ağlamıştım üzülme Anne olmak harbiden çok zormuş

beni bu uyku düzeni öldürecek artık çok harap oldum demin şöle bi aynaya baktım ne çikin olmuşum üstümde gecelik saçlar herz amanki gibi tepede fix toplu fıldır fıldır gözler bana bakıyoo şimdik uyuduk bakam ne kadar uyucak o gün arkadaşımın kızı geldi benimkiyle bir hay maşşallah yaw çocuk sadece emmek için kalkıyor yazık kızın sütü taşıyor 2 dk emiyor gene uyuyor benimki küçük canavar elleri ayakları hiç durmuyor yarabbim hep hareket halinde maratona katılcak benim anlamadığım şu yaşımıza rağmen biz uykusuzluğa dayanamıyos bunların hiçmi uykusu gelmez .

off arzu aynen benim kızı anlatıyorsun sandım valla .. gündüz emerken uyuya kalır biraz beklerim kii derin uykuya geçsin uyanmasın :ecrin_bebek: yatağına koyarım en geç 15 dk geçmezz başlar fıldır fıldır oynamaya :CüvCüv: gece uyuyor tamam da gündüz hiç mi uyunmaz yaa hiç bi iş yapamıyorum fıttırmak üzereyim -tatlicadiarzu-

kızlar benim de sol göğüs ucum yok gibi neredeyse. ama renkli kısmın büyük bölümünü ağzına verince kolayca emebiliyo..

kızlar benim oğlan uyumşken aklımdakileri sorayım ben oğlana çıtçıtlı iç zıbın ayaklı tulum üzerine tulum giydiriyorum 2 kat yani yeter deme fazla sıcağa alıştırma diyolar bide emerken çok terliyor kafası sadece.
bazen nefes alamıyo gibi oluyoo böle koca koca bakıyor bi garip sesler çıkarıyor sonra düzeliyor öyle olunca aklım çıkıyor.
bu rezene çayı,zinc0 VE NURSE HARVEYS heç bi faydasını göremedim ben hele bide o ii geceler çayı hiç lıkır lıkır içiyor banamıısın demiyor
birde gündüzleri anakucağında oluyor hep içerisine bişiler koymamam rağmen 2 büklüm gibi sanki ama biras onda sallayınca duruyor uyusa yatağına yatırsam kesinlikle uyumaz şimdide sakince açtı gözleri bana bakıyor tamamdır uykumuz kandı anca yarım saatoffffoffffff deli olcam deliiiiii

Arkadaslar bugun ıkıncı mevludumuzu de okuttuk artık tamamen gorevımızı yerıne getırdık cok sukur..
yenı geldık sayılır bıraz dınleneyım valla sırtımın agrısı tuttu yıne.. bu arada dun de bebısın asılarını yaptıramadık doktorumuz sehır dısına cıkmıs onumuzdekı cumartesıye kaldı..

ama kendı tırnak ıslemımı yaptım doktor kesıp aldı tırnagı gercekten ıslem cok cok basıtmıs 2 dk bıle surmuyor.. tamamen uyustu hıcbırsey anlamadım.. ve sonrasındada hıc agrı hıssetmedım uzerınede rahat basılıyor kalın bır pansuman olmasına ragmen salı gunu pansuman yapılıcak tekrar doktorda o zamanda ufak bır acı olabılır dedı sargıları acarken ama bakalım o da cok acıyacakmı sanmıyorum ama kurtuldum sanırım tekrarlama olasılıgı %50 ıymıs bu meretın.. :1closedeyes: tekrarlarsa bu sefer tırnak kucultme operasyonu yapılıyormus o daha teferuatlı bırsey oyma ve dıkme varmıs :bbo: ınsallah ona gerek kalmaz kı genellıkle de kalmıyormus.. sıkıntısını ceken arkadaslar varsa hıc katlanmayın gıdın hemen mudahele ettırın cekılcek kadar bır olayı yok 2 dk olay bıtıyor.. a.s

gecmısı okuyamadım henuz arkadaslar bırgun bıle gıremesek cok sey kacıyor yahu .. yarın bakarım artık herkese ıyı aksamlaarr.. muckkss

arkadaşlarr sizlere sormak istedigim birkaç şey varr bebişlerinizin agzılarının suyu çok akıyormu üstünü ıslatacak kadar.
birde benim gögsümün ucunda bir et kan pıhtısı toplamış normalmi?

aslıcım serkanboranında ağzında tükürük oluyor ama üstünü ıslatmıyor ,bazende bir iki damla ağzından su geliyor.
benim 1 ay önce, göğsümün başına 1 cm uzaklıkta çıban gibi bir şey çıktı içinden mercimek gibi irin çıktı nasıl korktum sütümü veremicem diye ama 2 gün sonra geçti..resmen göz gibiydi:bbo:
Seninkini anlayamadım sivilce gibi mi yoksa somurursun kan oturur onun gibi bir şey mi?

arzucum slm fazla gıydırmeyım demısın benımkı cıplak o zaman:roflol:ben cıtcıtlı body ustune tek tulum gıydırıyorum sadece..fazla geldıgı ıcın terlıyor olmasın canım>>>?yoksa benmı ınce gıydırıyorum:uhm:bende ana kucagına koyuyorum canım gunduzleri cunku ancak onda duruyor..a.s.

aslıcım agzında tukuruklerını topluyor baloncuk falan yapıyor:)bu aydan normalmıs ama su akmıyor:1no2:
gogus ucundakını hıc bılmıyorum canım gecmıs olsun umarım hemen gecera.s.

canım kan oturmuş gibi sanki ama kopacak gibide duruyor anlamadım gitti yoktu önceden bugün farkettim canım acıyordu bir baktım ince birazda uzun et parçası kopmaya yakın ve kan toplanmış.
bebişiminde agzından baya tükürük geliyor canım hatta sürekli silmek zorunda kalıyorum bazen önlük bile takıyorum önünü çok ıslatıyor çünkü.

aslıcım agzında tukuruklerını topluyor baloncuk falan yapıyor:)bu aydan normalmıs ama su akmıyor:1no2:
gogus ucundakını hıc bılmıyorum canım gecmıs olsun umarım hemen gecera.s.

evt duygucum aynen dedigin gibi hatta kerata agzından topluyor bazen dışarı veriyor gibi oluyor sonra birde onları geri içine çekip topluyor:))
bazen toplamayıp dışarı bırakıyor.
pc bu gece bende eşim dışarıda gelene kadar burdayım gelin sohbett edelimm.:))

Seda haklısın ama nasıl işi bırak gerekirse diyebilirsin arkadaşım,kız mecbursa çalışmaya napacak el kadar bebeği bakıcıya bırakmaktansa tabiki kayınvalidesine bırakacak,ben de mecburum kaynanama baktıracam ayçayı işi bırakmam mümkün değil ayrıca İstanbul gibi yerde hangi bakıcıya güvenirsin minicik yavrunu en iyi bakıcı bile olsa insanın gözü arkada kalır,öyle deyip de bence bizim gibi kayınvalideye mecbur olanların aklını karıştırma.Çok sevdiğimden değil tabiki ama çocuğum için katlanacam,hatta benimki ben de kalacak hafta içi hep evi uzak,ama kayınvalideleri de kullanabiliriz o gelsin spora da başlicam,kendime de eşime de vakit ayırabilirm bu tarafından bakmak lazım biraz da.Yoksa en güzel aylarımız yılarımız cehennem olur.Biraz sabırla Nuraycım çözersin sorunlarını çok da taviz verme ezik durma bence de.Lafını esirgeme ama yerine göre de hoşşik ol hani Dilber halanın dediği gibi.(Ben Adanalıyım da):roflol:O seni kullanacağına sen .Kullan kayınvalideni.Hiç moralini bozma ufaak şeyleri dert etme bak eşinle de aran açılıyor diyorsun,biliyorum sabır sınırlarını zorluyorlar ama napacan arkadaşım,sözkonusu bebeğimizse gerisi teferruattır.Şeniz
ben babasının kucağına veriyorum yıkıyoruz beraber.Çok kolay ve zevkli.

Gülşahcım bu anlattığın gibi ne laflar yiyorum ben ne olaylar yaşıyorum ama yine de takmıyorum.Yüzsüz müyüm?Hayır ama mecburum bebeğime bakacak benim annemin sevdiği kadar o da seviyor canı kanı neticede,hiç bakıcı düşünmedim şimdiye kadar. he he deyip geçiyorum dediğin gibi beni de hep eşim savunur Allahtan kaynanam da eşimin lafının üstüne laf koymaz bi daha.Bu anlattığın olayı ben yaşasam hiç eşimle konusunu bile etmezdim,hıı der geçerdim kesin.İnsan taktıkça mutsuz oluyor,eşiyle arası açılıyor bunlarıda yaşadım ama farkettimki kendimin canını yakıyorum.O yüzden ben de onu kullanmayı öğrendim artık.kötükedihüso

İYİ akşamlar canlarım nasılsınızz yaa kızlar size birkaç bişey soracam.
1) bebeğim emzik almıyorum hangi markayı önerirsiniz. yumuşak ve sarı emzik al diyolar yada eskiden bakkalda satılan emziklerden. çünkü göğüsümü emzik gibi kullanıyor, uyuyor ve sadece ağızında tutuyor emmiyor bile.
2 ) kızmın poposu bişik oldu ama baya kötü kabardı hatta ve sürekli ağlıyor kakasını yaparken.
bez olarak huggis kullanıyorum. molfix kısa geldi sızdırma yaptı prima pişik yaptı bu bez iyidi ama 2 gündür buda pişik yapıyor.
aceba ıslak mendilden olabilirmi. kullandığım ıslak mendik fazla ıslak değil.dalinin mendili gibi petekli ve nemli. ıslak mendil olarak huggis kullanıyorum...
3) agız suyu akmasını bizde yaşıyoruz. hatta dudaklarında köpük köpük baloncuklar yapıyor.
şimdilik bu kadar cvp yazarsanız sevinirim.

ayşecim hoşgeldin canımm. ben nuk ve aventinkini kullanıyorum. zeytinyagı kullan güzelim pişige iyi geliyor ben her altını açtıgımda sürüyorum iyi geliyor.

güll sende hoşgeldinn şekercimm. canım yaa benimde bu hafta dogum iznim bitiyor inşllah şu 40 gün raporlarımı kolay alabilirim.

ii akşamlar herkese geçmişi okuyordum umarım herkes iyidir bebişim mışıl mışıl uyuyor şu anda

Benim sayfaa açık ama Bora beyimiz daha uyuyamadığı için sürekli onunla ilgileniyorum..
bir kendi başına uyumayı öğrense çok iyi olacak.. Ayakta sallanmaya çok alıştı.şimdi de sallamayı bırakınca uyanıyor..
-tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…