- 9 Temmuz 2008
- 1.461
- 359
- 323
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #2.501
bugün yine 1000. defa sağ göğsümü vermeye çalıştım ama malesef kızlar onun ucu yok diye alamıyor bebeğim.:1no2:Çırpınıyor, ucu olmadığı için damağına oturtamıyor...Sol göğsümü alabiliyor sadece...Sağma işleminden illallah geldi, her seferinde sağ dolaba koy iyice acıkmasını bekleki süt boşa gitmesin, ısıtırken (4 dk sürüyor) nazlım ciyak ciyak ağlasın, sonra yanlış alarm nazlım acıkmamış süt hooop çöpe...Isıtıldıktan sonra sütü birdaha kullanmıyorum..Göğüste sütte kalmıyor..Çöpe döktüğüm sütlerden bir bebek daha büyürdü yani. :roflol::roflol:
Acaba bebişim büyüyünce yani bir kaç ay sonra ağzı büyürde tutabilirmi göğsümü?
Her iki göğsünüde emzirebilen anneler o kadar şanslısınız kiii.........
Kıymetini bilin...
Biberonu ayrı yıka, sağma aletini fırçala sabunla, stelizatöre at, 15 dk bekle...
neyse bunada şükür ya sütüm olmasaydı...
beni bu uyku düzeni öldürecek artık çok harap oldum demin şöle bi aynaya baktım ne çikin olmuşum üstümde gecelik saçlar herz amanki gibi tepede fix toplu fıldır fıldır gözler bana bakıyoo şimdik uyuduk bakam ne kadar uyucak o gün arkadaşımın kızı geldi benimkiyle bir hay maşşallah yaw çocuk sadece emmek için kalkıyor yazık kızın sütü taşıyor 2 dk emiyor gene uyuyor benimki küçük canavar elleri ayakları hiç durmuyor yarabbim hep hareket halinde maratona katılcak benim anlamadığım şu yaşımıza rağmen biz uykusuzluğa dayanamıyos bunların hiçmi uykusu gelmez .
arkadaşlarr sizlere sormak istedigim birkaç şey varr bebişlerinizin agzılarının suyu çok akıyormu üstünü ıslatacak kadar.
birde benim gögsümün ucunda bir et kan pıhtısı toplamış normalmi?
arkadaşlarr sizlere sormak istedigim birkaç şey varr bebişlerinizin agzılarının suyu çok akıyormu üstünü ıslatacak kadar.
kızlar benim oğlan uyumşken aklımdakileri sorayım ben oğlana çıtçıtlı iç zıbın ayaklı tulum üzerine tulum giydiriyorum 2 kat yani yeter deme fazla sıcağa alıştırma diyolar bide emerken çok terliyor kafası sadece.
bazen nefes alamıyo gibi oluyoo böle koca koca bakıyor bi garip sesler çıkarıyor sonra düzeliyor öyle olunca aklım çıkıyor.
bu rezene çayı,zinc0 VE NURSE HARVEYS heç bi faydasını göremedim ben hele bide o ii geceler çayı hiç lıkır lıkır içiyor banamıısın demiyor
birde gündüzleri anakucağında oluyor hep içerisine bişiler koymamam rağmen 2 büklüm gibi sanki ama biras onda sallayınca duruyor uyusa yatağına yatırsam kesinlikle uyumaz şimdide sakince açtı gözleri bana bakıyor tamamdır uykumuz kandı anca yarım saatoffffoffffff deli olcam deliiiiii
aslıcım serkanboranında ağzında tükürük oluyor ama üstünü ıslatmıyor ,bazende bir iki damla ağzından su geliyor.
benim 1 ay önce, göğsümün başına 1 cm uzaklıkta çıban gibi bir şey çıktı içinden mercimek gibi irin çıktı nasıl korktum sütümü veremicem diye ama 2 gün sonra geçti..resmen göz gibiydi:bbo:
Seninkini anlayamadım sivilce gibi mi yoksa somurursun kan oturur onun gibi bir şey mi?
aslıcım agzında tukuruklerını topluyor baloncuk falan yapıyor:)bu aydan normalmıs ama su akmıyor:1no2:
gogus ucundakını hıc bılmıyorum canım gecmıs olsun umarım hemen gecera.s.
Seda haklısın ama nasıl işi bırak gerekirse diyebilirsin arkadaşım,kız mecbursa çalışmaya napacak el kadar bebeği bakıcıya bırakmaktansa tabiki kayınvalidesine bırakacak,ben de mecburum kaynanama baktıracam ayçayı işi bırakmam mümkün değil ayrıca İstanbul gibi yerde hangi bakıcıya güvenirsin minicik yavrunu en iyi bakıcı bile olsa insanın gözü arkada kalır,öyle deyip de bence bizim gibi kayınvalideye mecbur olanların aklını karıştırma.Çok sevdiğimden değil tabiki ama çocuğum için katlanacam,hatta benimki ben de kalacak hafta içi hep evi uzak,ama kayınvalideleri de kullanabiliriz o gelsin spora da başlicam,kendime de eşime de vakit ayırabilirm bu tarafından bakmak lazım biraz da.Yoksa en güzel aylarımız yılarımız cehennem olur.Biraz sabırla Nuraycım çözersin sorunlarını çok da taviz verme ezik durma bence de.Lafını esirgeme ama yerine göre de hoşşik ol hani Dilber halanın dediği gibi.(Ben Adanalıyım da):roflol:O seni kullanacağına sen .Kullan kayınvalideni.Hiç moralini bozma ufaak şeyleri dert etme bak eşinle de aran açılıyor diyorsun,biliyorum sabır sınırlarını zorluyorlar ama napacan arkadaşım,sözkonusu bebeğimizse gerisi teferruattır.Şeniz
kusura bakma ama kayınvalden çok çekilmez biriymiş...küçücük bebeğe irmik tatlısı mı verilir? Bebeklerimiz daha 2 aylık dilini bile döndürmeye 4. aydan sonra başlarmış bebekler..Anca sıvı şeyler yiyebilir bu aylarda...Gücenme ama sanada kızdım böyle birşeye nasıl izin verirsin? Kaynananın gücenmesimi önemli bebeğinin sağlığı mı önemli? ayrıca annene giderken hesap vermek zorunda değilsin o senin annen. Yani saygınında bir dozu var benim kayınvaldemde çekilmezdir ama bebeğime su vermeye kalktığında bile alıyor cevabını.Dünya bir yana kızım bir yana sultan olsa yalnış bildiğim bişeyi bebeğime uygulayamaz.Biraz surat as sende, gelinsin sen hafif kapris yap, surat as bişey olmaz anlarlar bulaşmazlar.Bence bebeğini onlara bırakma, gerekirse işten çık, harcamaları kısıtla ama onlara bırakma...Çok kızdım kaynanana arkadaşım kusura bakma oldumu?Zaten bebeklere erkek tarafının bakmasına uyuz oluyorum ben.Sevmiyorum kaynanamı, sevmiyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum..Allahım beni ona muhtaç etme yarabbiiiiiiiiiiiimmmmmmmm
ben babasının kucağına veriyorum yıkıyoruz beraber.Çok kolay ve zevkli.Ben kulak pamuğuyla deliğine sokmadan çevresini temizliyorum görünen yerleri
bakıyorum 1-2 gün sonra yine akmış.
kulağında sorun olsa ağlar değil mi? yada huysuz olur?
Bende bir kaç eczaneye sordum bulamadım ama varmış halam söylemişti.
bir internetten araştırayım..
Bizde serkanborayı annemle yıkıyoruz acaba ne zaman tek başımıza yıkayabileceğizfisfisfis
Gülşahcım bu anlattığın gibi ne laflar yiyorum ben ne olaylar yaşıyorum ama yine de takmıyorum.Yüzsüz müyüm?Hayır ama mecburum bebeğime bakacak benim annemin sevdiği kadar o da seviyor canı kanı neticede,hiç bakıcı düşünmedim şimdiye kadar. he he deyip geçiyorum dediğin gibi beni de hep eşim savunur Allahtan kaynanam da eşimin lafının üstüne laf koymaz bi daha.Bu anlattığın olayı ben yaşasam hiç eşimle konusunu bile etmezdim,hıı der geçerdim kesin.İnsan taktıkça mutsuz oluyor,eşiyle arası açılıyor bunlarıda yaşadım ama farkettimki kendimin canını yakıyorum.O yüzden ben de onu kullanmayı öğrendim artık.kötükedihüsoNuray canım inan bende en az senin kadar dertliyim bu kayınvalidemlerden,ama benim tek şanslı yönüm onlardan uzakta olmam hoş onlar yüzünden ailemdende uzaktayım zaten herşey onlar yüzünden eşimle huzursuzluklarımızın ve kavgalarımızın tek nedenide onlar,dün dışarı çıktım çok soğuk olduğu için bebişi babasına bıraktım alışveriş mrk.ne gittim geziyorum tel.çaldı malesef onlar önce açmak istemedim ama şimdi evi ararlarda oğlum rahatsız olur diye açtım,ee nerdeymişim alışveriş merk.deyim dedim bebek nerde ordan kayınvalidem bağırıyo bebek büyüdü heralde sen dışarı çıkmış geziyosun diye çok sinirlendim kayınpederime benim canım yokmu tabi çıkıp gezicem dedim,sonra kayınvalidem olacak o insan aldı telefonu yine aynı şeyi söyledi ay çıldırıcam sinirden bu sefer dedim kapı gibi babası var bakar oğluna ben köle değilimki tabikide çıkıcam dedim bozuldu bu sonra ayak yapıyo ay çok iyi yapmışsın tabi gezicen falan,eve geldim eşime söyledim bu arada oğlum hiç uyumamış ona çok üzüldüm zaten bütün gün ağlamış durmuş neyse eşim hemen yanlış anlamışsındır falan diyo eşime dedimki ya bi kerede beni savun dedim ne karışır annen benim gezmeme diye çıkıştım eşim sustu,bugünde bana olmadık yerden kavga çıkarıyo yok seninkiler şöyle böyle falan diye ya ben bu aile muhabbetinden o kadar sıkıldımki artık kafayı yicem bu kadar uzaklığa rağmen hayatıma müdahale etmeye çalışan o insanlardan nefret ediyorum,benim ailem onca emeklerle okuttu bu insanlar yüzünden yıllardır çalışamadım,emeklerim dökülen paralar hepsi boşa gitti,eşimi seviyorum ama keşke evlenmeden önce ailesini iyice bi tanısaymışım çok ama çok pişmanım,nuraycım diyeceğim böyle insanlar yüzünden seninde eşinle kavgaların hiç bitmez ama n olur hayatını böyleleri için zehir etme çünkü inan hiç bi zaman eşler bizleri haklı görmüyorlar,inşallah Allah evlatlarımızı hayırlı kişilerle karşılaştırsın zamanı gelince:teselli:
İYİ akşamlar canlarım nasılsınızz yaa kızlar size birkaç bişey soracam.
1) bebeğim emzik almıyorum hangi markayı önerirsiniz. yumuşak ve sarı emzik al diyolar yada eskiden bakkalda satılan emziklerden. çünkü göğüsümü emzik gibi kullanıyor, uyuyor ve sadece ağızında tutuyor emmiyor bile.
2 ) kızmın poposu bişik oldu ama baya kötü kabardı hatta ve sürekli ağlıyor kakasını yaparken.
bez olarak huggis kullanıyorum. molfix kısa geldi sızdırma yaptı prima pişik yaptı bu bez iyidi ama 2 gündür buda pişik yapıyor.
aceba ıslak mendilden olabilirmi. kullandığım ıslak mendik fazla ıslak değil.dalinin mendili gibi petekli ve nemli. ıslak mendil olarak huggis kullanıyorum...
3) agız suyu akmasını bizde yaşıyoruz. hatta dudaklarında köpük köpük baloncuklar yapıyor.
şimdilik bu kadar cvp yazarsanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?