Doğum yapmış olan anneler buraya....

Duygu güle güle kullanın,sağlıklı günlerle giyinsin tombili Egoş.

Bu arada ben artık etsiz çorba yapmıyorum nerdeyse hergün tavuk,balık veya et yiyor.

Serap ben kaynanaya çanta aldım o da bana çiçek almış.

Bunlar sandaletlerimiz:)
.................[/IMG][/URL]

Güzel günlerde giysin çok güzeller

Bende bilmiyorum kanguru gibi bişeymi:sm_confused:

Sağolun kızlar fenalık geldi zaten koyamıcam hepsini yeter bu kadar offf..
Gül bende yarın sorcam bakalım doktora zaten herhalde artık bızde 1 gun tavuk 1 gun balık 2 gunde kıyma versek 4 gun yapar...
Bu arada once kıymayı etı haşıyormusunuz yoksa çorbanın ıcındemı pişiyor??
Ben haftada ıkı gunde mercımek verıyorum ona kıyma koymuyorum zaten değer olarak aynı diye...

kız ben kayınvaldeme neler aldım
saysam ooooo
nişanlılığımdan beri
en son ekmek yapma makinesi aldım
ama seneye daha orta halli bişi alıcam

valla bende bu gun danonenın yogurdundan verdım çileklı ne yapım öğlen püre yaptım patateslı yemedi
yogurt verdım istemedı enson dedım bu gun rahatsız yesın dedım 2 tane yedı hatta ağladı eşim ver bıtane daha edı ama vermedım sonra az emdı yok sa butun gun aç olurmu dedım yeterkı yesın azcık dıye verdım az kendıme almıştı oysakı.....

Oh maşallah serapcım:)Bende toplasam eşimle tanıştığımdan beri kaynanama aldıklarım hepsı 100 ytl etmez n:roflol::roflol:

Duygu ben sebze çorbalarına genellikle etle yada kıymayla yapıyorum,vermediğim zamanlarda tavuk yapıyorum...Haftada 1 kere yememiş oluyor.
..
Gül dediğin gibi isteyen veriyor bende soframda bulunan bazı şeyleri tadımlık yediriyorum..
Bizimkilerede söylüyorum aynı şeyi 'her şeyi veririmm şimdi dokunmayabilir alerji olmayabilir ama ileri ki dönemlerde bağışıklık sistemi için önemli diyorum...
Dr.un bana anlattığı bu dönemlerde bağışıklık sistemi sürekli uyarılırsa,yüklenirse ileri ki zamanlarda alerjik astım vs.. görülebilirmiş..Basamak şeklinde çıkılması gerektiğini düşünüyorum...
Yani herşeyi vermediğim için ileride bir kaybım olmayacak çünkü zaten tüm vitaminlerini alıyor ama ya doğruysa..
Sonuçta kesin bir bilgi yok dr.larda birbiriyle tezat seçim bize kalıyoryerimseniben...

Duygu et derken kıyma veriyorum
ben Ayçaya göre küçük küçük köfteler koymuştum buzluğa onları sabahtan çıkarıyom çözülünce çorbanın içine atıyorum,pişiyor öyle.Yani hergün iki misket köfte yemiş gibi oluyor o boyutta yani.

Eda senin dediğin de doğru olabilir ama ben de küçükkenden bağışıklık sistemi herşeye alışsın ona göre gelişsin diye düşünüyorum.Sonra ciğer verince birden kabarmasın,alerjisi varsa da çıkar işte,tedavisi yapılır daha küçükten.Mesela astım genellikle titiz,pimpirik ve çok temizlik yapan annelerin çocuklarında görülüyormuş.Tozun içine de atmamak lazım tabi ama halılardan da sakınmıyorum ben emekliyor üstünde dediğim gibi belki ben fazla rahatım.

Ben önce pişiriyorum...Suyuna atıyorum sebzeleri, eti ve suyunu fazla yapıyorum ki yarın yapacağım sebze çorbasınada kullanıyorum..

Bu arada zeynepcim hayırlı olsun erkekliğe ilk adımını atmış oldukaydirigubbakcemile3darısı bizim başımıza

sling aynen çingene bohçası gibi bi çeşit kanguru..inanın cok daha rahatı..3 yaşına kadar kullanılabılıyo..annenın taşıyabılmesıne baglı..ben ılkkez rahat sokaga cıktım öyle diyim size..kanguruda almıştım ama ufunet bastı bebeğimin halini gördükçe..güvende vermedı açıkçası,yan bantları felan inceydi..bu gercekten süper valla yarın hava güzel olursa iple çekıyorum fırliicam sokağa:)
ben valla yogurdu babymix verıyorum.muhallebıyı ülker,danone vermedım acıkcası sütaşa guvendıgım kadar guvenemedım..bide renklı yogurtlarda hoşuma gıtmıyo açıkçası..ama meyvesuyunuda organık şişe alıyorum hipin,yad mılupa bi içimlik..hazırdada organık kavanoz sebze var..benım yaptgımı yemesse onu verıyorum..hip i baya tuttum..organık mama sıda var..devam sütü olarak..arada mılupa harıcınde onuda verıyorum..bide sütsüz sade yulafunu..hip in oda..arada mamasına yada yemeğine katıyorum ekmekiçine alternatıf olarak..ekmeğide halk ekmekten alıp bıgun sonra fırında kurutup rondolayıp buzdolabına atıyorum..bugun karalahanalı,havuçlu prinç çorbası yaptım..princi fazla kacırmısım:)yarına allah kerim..haftada iki kez bakliyat verıyorum..yumurta yassah henuz...

Ya bende çok sakınmıyorum artık... emziklerini haftada 1 kaynatıyorum önceden hergün kaynatıyordum mesela yere düşüyor bakıyorum üstünde bir şey varmı yoksa geri veriyorumkaydirigubbakcemile3 Muhakkak çok titizlenmek zararlı..
Yeğenim mesela alerjik astım hemen hemen hergün grip gibi..tüyden müyden alerjisi var..Direncide fazla değil ki ablam sakınmadan büyüttü ve 4. aydan sonra ek gıdalara başlattı...
14 yıl önce ablama söylenseydi bunlar kendini suçlu hissederdi belki..Belkide genetiktir ama bilinmiyor maalesef nedeni..

Kızlarr şu tefalin 1 kaşık yağla yapılan friztözlerinden istiyordum uzun süredir ama çok pahalıydı bizimki almış Anneler günü hediyesi diye..
İçini okudumda pilav,et,tavuk,yemek,incir tatlısı vs.. yapılıyor..süper bişi
Boranın etlerini onda pişirsem olurmu acaba? artık ızgara vs.. veriliyor mu?

gül malesef laerjını tedavısı öyle hemen olmuyo..allah korusun..edanın dediği gibi drlar bırbırıyle çelişiyo..buyuzden hepimiz bebegımızın doktoruyuz..ben yaşamış oldugum için korkumdan mumkun mertebe organık hazırları ve kısıtlı menuyu takıp edıyorum..inanın her sabah ılkbaktıgım şey yanakları kızarmışmı...çünki herşeyden önce ben sorumluyum bu durumda cok moral bozucu...vıtamın olarak supravit diye bi vitamın verıyorum mamasına katılıyo..kombine vitamin...eh şimdilik yiyemediklerini ordan alsın azda olsa..yalnız c vıtamınını arttırmayı düşünüyorum..limon katıcam yemeklerıne ve mamasına azcık..bide limonata yapmak istiyorum ama şeker olayını napsak acaba?ya limonda dokunursa:)

edacım çok basit bişi..netten bak önce anla olayı..sonra evde kendınde yapabılırsın..2 metre kadar uzuncabi kumaş yeterli..nasıl yapıldgını anlatan sitelerde var..inan rahat...once uzunca bi bezle yapılış şekıllerıyle bı deneme yaparsın memnun kalırsan ıster alır ıster diktirirsin..biraz pahalı..eşimdegördü bi bez parçasına 100 mılyon nasıl verdın dedi..ama ben beceremem bılıyorum..bide bezın özelliği terletmeyen guzel ve cok sağlam bi kumaş..buna benzer buldan cinsi denir hatta kumaşçılarda biçok alternatıf var..

Canım pekmez dokunuyormuydu:uhm:denedinmi gerçi fırsat bulamamışsındır..

Kızlar bızde dun Agvadayken buyuk market meyve püresı vs bulamadık mecbur tek buldugum içim meyveli yogurt (danone benzeri) aldım ondan yedırdım cok sevdı 3 kutu yedı hatta..

Çok çok ıncelemeye gerek yok bencede bazı seylerı cok ıncelerım ama bazende kararını bulurum yanı...
Herseyın fazlası zarar hakkaten ınsanoglu nerelerden geldı bugune.. kımse bızm bebeklerımıze tıtızledıgı kadar tıtızlenmedı...

Sana sorana kadar baktımm gülben ergende görmüştüm adını bilmiyordummama sen söyleyene kadar
aklıma gelmedi hiç anneme diktirmek Aklınla bin yaşa umutcum Annem beceriklidir..Keşke daha önce konu açılsaydı sanada yapardık walla..Daha 2 gün önce uyku tulumu yaptı eğer ismete almadıysan uyku tulumu yapsın teyzesikaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…