Doğum yapmış olan anneler buraya....

pamuk prensesim seni çok seviyorum

Calpol Şurup
« : 06 Aralık , 2007, 1325 »

Bana gelen bu mesajı sizinle paylaşmak istedim. Allahım sen çocuklarımızı koru

ÇOCUĞU OLANLAR LÜTFEN DİKKAT

18.11.2007 Akşam saat onda 2,5 yaşındaki oğlumun ateşi çıktığı için bir ölçek CALPOL süspansiyon (şurup) verdim. Çocuğum içerken bir şeyler çiğnemeye başladı. O arada cam parçalarının kırılma seslerini duyuyorum ve hiçbir şey yapamıyorum. Çocuğumu kucaklayıp tükürmesini söylesem de çocuğum çiğnemeye ve ne yazık ki yutmaya devam etti. Herhangi bir müdahalede bulunamadım çünkü ağzına elimi soksam cam parçaları belki ağzına batabilir diye. Bebeğimin yediğinin, CALPOL şişesinin kenarında oluşan şeker kristalleri olabilir diye şişedeki şurubu süzgeçten geçirdim ve gözlerime inanamadım. İçerisinde irili ufaklı cam parçaları vardı. Bazı parçaları alamadım ince kılcal cam şeklindeydi. Acaba Calpol şişesini mi kırdım diye düşündüm ancak şişede sağlamdı. Bu kadar cam parçası o şişeye nasıl girmiş olabilirdi?

19.11.2007 Tarihinde GLAXO SMITH KLINE firmasıyla görüşüp durumu bildirdim. Firma yetkilileri gerçekten çok ilgililerdi. Gebze fabrikadan , merkezden telefonlar geliyor ve cam parçalarını ve Calpol şişesinin istiyorlardı. Büyük firmalar !! tabiî ki bu tür olaylara önem verirler. Bende vakit geçirmeden cam parçalarını ve ilaç şişesini en yakın eczaneye saat 11 gibi ulaştırdım. Ancak eksik olan bir şey vardı!! Firma yetkililerinden hiç kimse çocukta olabilecek muhtemel rahatsızlıktan dolayı neler yapmam gerektiğini söylemiyorlardı. Onlar sadece cam ve ilaç şişesini alıp inceleme yapmanın hesabındaydılar, buda bizim 26 aylık bebeğe daha doğrusu insana verdiğimiz bir değerin ölçüsüydü sanırım.

21.11.2007 Firma yetkilileri henüz daha ilaç şişesini alıp inceleme yapmadılar. Firma yetkilisiyle görüşüp henüz daha bir önlem alınmadığını söylediğimde yetkilinin rahat tavrı ve ilgisizliği beni daha da üzmüştür. Sanırım böylesine bir SKANDALIN büyümesini istemiyorlar. Dolayısıyla hala daha bebeklere o partide olan ürünlerin satışı devam ediyor.

22.11.2007 Bu gün GSK firmasından konuyla ciddi şekilde ilgilenebileceği söylendiği bir başka yetkiliyle daha görüştüm sanırım görüştüğüm kişi olayı ciddiye aldı ve öncelikle ürünün seri numarasını aldı ve kırık cam parçalarını başka bir eczaneden aldırtıp inceleme başlatacak.

Sizinde elinizde mor kutulu CALPOL 04/07 üretim tarihli 01353 parti nolu ilaç varsa tereddüt etmeden atın veya iade edin ve mümkünse aldığınız ilaçları kontrol edip çocuklarınıza içirin.

Çocuğumun sağlık durumuyla ilgili şuana kadar bir olumsuzluk görülmedi umarım görmeyiz de.

Saygılarımla

Erkin DAĞAŞAN

Aslında Calpol ile ilgili Sağlık Bakanlığı 12 Ocak'ta bir açıklama yapmış. Fakat niye kimse duymadı yada medyaya yansımadı bilinmez...Yada nasıl bir açıklama bu...

Sağlık Bakanlığının açıklaması şöyle;

"Bahse konu ilaçlar, Bakanlığımız bünyesindeki Bilimsel ılaç Güvenliği Kurulu’nda 12 Ocak 2008 tarihinde görüşülmüş, 2 yaş altı çocuklarda kullanımının uygun bulunmadığı hususundaki bilimsel sonuçlar, ilgili kurum ve kuruluşlara yine aynı tarihte bildirilmiştir."

Yani artık anne ve babalar lütfen Calpol kullanımına dikkat etsinler. Calpol alternatifi bir ilaç kullanılmalı.

GlaxoSmithKline ilaç firmasıda şu açıklamayı yapmış.

"Türkiye'de 1991 yılından beri Sağlık Bakanlığı onayı ile kullanılan 'Calpol', 'Calpol 6 Plus', 'Calpol tablet'in etken maddesi parasetamoldür ve kesinlikle haberlerde bahsi geçen etken maddeleri içermemektedir. 1800'lü yıllarda Avrupa'da keşfedilen parasetamolün güvenilirliği ve etkinliği gerçekleştirilen birçok klinik çalışmayla da kanıtlanmıştır. Parasetamol içeren Calpol, Avrupa'da, uzun yıllardır pek çok ülkede, 1991 yılından itibaren de Türkiye'de milyonlarca çocukta güvenle kullanılmaktadır."

Şimdi malesef kafalar karıştı.

Ama Sağlık Bakanlığının ve ıngiltere'de yasaklanmasının bir sebebi olmalı. Alternatif bir ilaç düşürücü kullanmalı...Canlarımızı korumak adına

arkadaşlar haber eskı olabilir ama zararsız olduguda kanıtlanmış değil sizlerde bu konuda bıldıklerınızı paylasın lütfen ben yıne araştırmaya devam etcem

arkadaşlar lütfen dikkatlı okuyun ve çocuklarımıza verdiğimiz ilaçlara dikkat edinn

Mevlüdecim sağol canım bilgin için. Nsıl olabilir böyle bişey ya. Tüketici hizmetlerine, falan biryerlere niye başvurmamış , şikayet etmemiş ki böyle bişey için. Ya çocuğa bişey olsaydı. Ben heralde kafayı yerdim, Allah korusun. Burunlarından getirrdim...
Allah korusun tüm bebeklerimizi.

Bende dün sizin dediğiniz Peditus'tan aldım eczaneden ve soruyodum. Eşim iyide doktor vermediki, öyle kullanılır mı falan demeye başladı. Eczaneci de bebeklerde bu kullanılır dedi. Bende , sen beni ne zannediyosun o kadar araştırdım, ben herşeyi verirmiyim bebeğime dedim. bozuldu sonra...

Herkese günaydınlar bu arada...

Ya mevlüde ben bu arada, ateşi olduğunda falan veriyodum Calpol'den. Bayağıdan beri kullanmadım dolapta duruyordu. Gittim baktım tarihine falan Ağustos'ta üretilmiş benimki...
Bi seride bişeyler oldu heralde....
Bundan sonra çok dikkat edecem şurup, ilaç verirken...
:1shok:

günaydın kızlarr

tanger-aslı-derya teşekkürler canlarım darısı diğer incilerimize inşallah.

bebeğimin biraz huysuzluğu vardı ben de acemi anne ne biliyim diş olduğunu sen çok yaramaz oldun diyip duruyodum yavruma.çocuk sürekli kucağıma gelmek istiyodu(hala daha öyle) başka bi belirti yoktu ne salya ne ishal ne ateş hiçbiri yoktu ben de anlayamadım

hayırlı olsun ilk dişiniz canım..
her bünye farklı, bazı bebişlerde hiçbir belirti olmazmış..
bizde de ishal artı huysuzluk yapmıştı...son günlerde yine huysuz, geceleri on kere uyanıyor, salyamız da bol... üst dişlerin çıkması yakın mı bilemiyorum alkisalkisalkis

çok iyi bence canım Serkan Bora zayıf değil ki zaten, gayet ideal kiloda kaydirigubbakcemile3 maşaAllah annesi masum bakışlı yakışıklıyı öp yerime Şeniz

edacım geçmiş olsun nasıl oldunuz ? daha iyisiinizdir inşAllah...
büşra en son 7 gibi yoğurdunu veya sütlacını yiiyip 8.30 - 9.00 gibi uyuyor sonra 3 er saatte bir uyanıp emiyor, en az 10 dk. emiyor yaramaz :CüvCüv: ama son günlerde çok sık uyanıyor , nornal düzenimiz böyleydi....

az önce alpberk ı kal almaya götürdük bazı testlerı vardı mahvettiler çocugu bunlar her konuda gerıler ben alıyım dedım musade etmedıler delık desık oldu yavrum eşim azdaha bayılıyodu dayanamadı bende öle valla oğlum için sabrettım tamam duyorum bırakın yok sen annesısın dayanamıyosun dıyolar tamam da çocuk olmuş ağlamaktan az verın kucagıma dınlensın gene deneyın yok adam kendı kucagında pışpışlıyoo garıbım canım oğlum eve geldık kolundakı bantı bıle çıkarrtırmadı uykusuda gelmişti uyuyo şimdi bidahada çok acil bişey olmadıkça test falan yaptırmam burdaa...

geçmiş olsun Alpberk'e..bize de 9. ayda kan idrar sayımı yapılacak demişti dr.umuz...önümüzdeki ayki kontrolde yapılacak bakalım ... zaten ne kadarcık kolları damarları var ki , delik deşik ederek mi buluyorlar vicdansızlar senağlama
Allah mecbur bırakmasın bebeklerimizi ve hastalık çeken miniklere acil şifalar versin :Saruboceq:

canım ben hayatımda böle kan alma görmedım yaaa gerçekten serum iğnesıyle aldılar kelebekle oda hortumda pıhtılastı akımyo tek rar ugrastıla ayyy daha nalatamıycan şimdi uyuyo yavrum yorgun düştüü

Tünaydın güzel anneler:1rolleyes:

Canım dişleriniz hayırlı uğurlu olsun bembeyaz inci gibi olsun hepsi inşallaha.s.
Mevlüdecim çok geçmiş olsun canım yaa ayy kıyamam ben kuzuya nasıl canı yandı nasıl korktu kimbilir sende mahfolmuşundur canım tahmin edebiliyorum..Ne kadar vicdansız insanlar yaa bebek bu daha hiçmi acıma duygusu yok içinizde:mymeka:
Gelmiş geçmiş olsun canım benim...

tekrar geçmiş olsun canım.. bebişlere iki kat fazla itinalı davranmaları lazımken :1no2: yaptıklarına bak...
bebek hemşireleri çok iyi oluyor bu konuda, Allah eli hafif ve insaflı hemşirelerle karşılaştırsın minikleri....

Canım geçmiş olsun. İnşallah sonuçları da iyi çıkar. Bizim geçen ay ki kontrolümüzde kan aldılar , bu ayki kontrolümüzde sonuçları aldık. Fakat dediğin gibi , bende devlet hastanesinde yaptırdım. Hemşire kolunu tutuyo sıkıyo, bi adam var , o da hadememi ne, ona da tüp'ü tutturuyo, içine akıyo kan. Fakat hemşire bişey istedi, hademe döndü onu verdi, kan yere aktı. Deli oldum, bağırmamak için kendimi zor tuttum. Geri zekalılar yerlere aktı çocuğumun kanı ya... ama napacan işte. Çıktım ne biçim kan alıyosunuz diyerek ama...
Neyse bu ay gittiğimizde kan sonuçları biraz düşük dedi. Ailede akdeniz anemisi olan var mı dedi. eşimin kız kardeşinde varmış galiba. eşiminde evlenirken yapılan testlerde kan değerleri birazdüşük çıkmıştı. Bende biraz demir damlasını kullanmamıştım. Zaten bi şurup vermşti o bitince demire başla demişti . O bitmediğinden ve birazda anneme falan gittiğmde aksattığımdan demire ara vemiştik. Ondan da olabilir , bi şurup vercem onu kullanın, bi dahaki aya kana bakarız yine dedi. Eğer yine düşük olursa başka bi test isteyecekmiş. Allahım inşallah iyi sonuçlar çıkar , sen bebeğimi koru yarabbim.

nuraycım canım inşallah bişey çıkmaz bızım sonuçlarıda 48 saat sonra vercekler yarınsabahta eşim idrar tahlılını götürcek rabbım korusun bebişlerımızıı...

nuraycım bir dahaki testler güzel çıkar inşAllah ama sen de demirini ihmal etme annesi..
her gün aynı saatte, mamaları gibi belirli bir düzende verince unutmuyor insan..
güzel haberlerini yaz bize de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…