- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #25.781
slm kızlar ya..oğlumun ateşi var cumadan beri ya..off sinirlerim bozuldu..yavrumun hiç hali yok.öle masunm masum gözümün içine bakıyor.hareketli oğlum yerde ölee yatıyor halsiz bir şekilde.
dün dr. a götürdük.heryeri temiz.idrar tahlilide temiz çıktı.kulak falan temiz.bir kan tahlili yaptırmadı.geçmezse pazartesi kan tahlili dedi.acaba şu altıncı hastalık mı yoksa diş mi?
kıslar bebişlerinizin dişleri çıkarken ateş yaptımı? altlarda birşey olmadı ama.üstler çok şişmiş gibi görünüyor acaba ondan mı?
soğuk algınlığı belirtileri de yok öle.ne bilim neden..umarım diştendir ve biran önce geçer..paranoya oldum artık boyna ateş ölçüyom.
sonra pipisini ucu birazçık kızarık gibi..sünnet olması gerekebilir dedi.bir de ürolog görsün dedi. amanın off bunaldım ama allh çaresiz dert vermesin sabır versin yarabbiimm..
fitil veriyorum.37,5-38,5 arasında değişiyor..:1no2:
hayırlı olsun ilk dişiniz canım..
her bünye farklı, bazı bebişlerde hiçbir belirti olmazmış..
bizde de ishal artı huysuzluk yapmıştı...son günlerde yine huysuz, geceleri on kere uyanıyor, salyamız da bol... üst dişlerin çıkması yakın mı bilemiyorum alkisalkisalkis
canan geçmiş olsun canım belkıde diştendir alpde öle ateşi var huysuz bu gun kan verdık yarın idrar tahlılı ama dr üst dişten de olabilir dedi baya belirgın çunkuu
canım sizinki de inşallah üst diştendir hasta falan olmasın kuzucuklar canım alp ne kadarlık oldu (kaç ay).
Aslında Calpol ile ilgili Sağlık Bakanlığı 12 Ocak'ta bir açıklama yapmış. Fakat niye kimse duymadı yada medyaya yansımadı bilinmez...Yada nasıl bir açıklama bu...
Sağlık Bakanlığının açıklaması şöyle;
"Bahse konu ilaçlar, Bakanlığımız bünyesindeki Bilimsel İlaç Güvenliği Kurulu’nda 12 Ocak 2008 tarihinde görüşülmüş, 2 yaş altı çocuklarda kullanımının uygun bulunmadığı hususundaki bilimsel sonuçlar, ilgili kurum ve kuruluşlara yine aynı tarihte bildirilmiştir."
Yani artık anne ve babalar lütfen Calpol kullanımına dikkat etsinler. Calpol alternatifi bir ilaç kullanılmalı.
GlaxoSmithKline ilaç firmasıda şu açıklamayı yapmış.
"Türkiye'de 1991 yılından beri Sağlık Bakanlığı onayı ile kullanılan 'Calpol', 'Calpol 6 Plus', 'Calpol tablet'in etken maddesi parasetamoldür ve kesinlikle haberlerde bahsi geçen etken maddeleri içermemektedir. 1800'lü yıllarda Avrupa'da keşfedilen parasetamolün güvenilirliği ve etkinliği gerçekleştirilen birçok klinik çalışmayla da kanıtlanmıştır. Parasetamol içeren Calpol, Avrupa'da, uzun yıllardır pek çok ülkede, 1991 yılından itibaren de Türkiye'de milyonlarca çocukta güvenle kullanılmaktadır."
Şimdi malesef kafalar karıştı.
Ama Sağlık Bakanlığının ve İngiltere'de yasaklanmasının bir sebebi olmalı. Alternatif bir ilaç düşürücü kullanmalı...Canlarımızı korumak adına
slm kızlar ya..oğlumun ateşi var cumadan beri ya..off sinirlerim bozuldu..yavrumun hiç hali yok.öle masunm masum gözümün içine bakıyor.hareketli oğlum yerde ölee yatıyor halsiz bir şekilde.
dün dr. a götürdük.heryeri temiz.idrar tahlilide temiz çıktı.kulak falan temiz.bir kan tahlili yaptırmadı.geçmezse pazartesi kan tahlili dedi.acaba şu altıncı hastalık mı yoksa diş mi?
kıslar bebişlerinizin dişleri çıkarken ateş yaptımı? altlarda birşey olmadı ama.üstler çok şişmiş gibi görünüyor acaba ondan mı?
soğuk algınlığı belirtileri de yok öle.ne bilim neden..umarım diştendir ve biran önce geçer..paranoya oldum artık boyna ateş ölçüyom.
sonra pipisini ucu birazçık kızarık gibi..sünnet olması gerekebilir dedi.bir de ürolog görsün dedi. amanın off bunaldım ama allh çaresiz dert vermesin sabır versin yarabbiimm..
fitil veriyorum.37,5-38,5 arasında değişiyor..:1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?