Doğum yapmış olan anneler buraya....

Canımm geçmiş olsun,bizde heemn hemen hergün boğulma tehlikesiylee karşılaşıyoruz ama bundan 2 ay önce en büyüğünü yaşadık,Allahım tümm yavrularımızı korusun...
Bize düşen tek şey boğulma esnasında yapacağımız ilk yardımm kurallarını öğrenmek..
Bu arada dr.unuz neden bunları söylüyorr belirli bir rahatsızlığımı var yazdında benmi görmedim...

eda içinde ne varmış bi bak canım isalı çok mu evde bbi karışım yapılıyo bak söle
1 litre kaynamış suya 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı yemek tuzu ve 1 çay kaşığı da karbonat koyup karıştırılır. Soğuduktan sonra bu karışımdan hastaya sık bir şekilde verilir. okuldayken çocuk hastalıkları dersınde görmüstuk ayrıca bol su ayran yanı sıvı veriliyo varsa evde muz ver yada haşlanmış patates versen ben ne olursa olsun güvenemiyorum ilaçlara yaaa

ıshal ve Kusmaya Karşı Karışım
Elazığ Fırat Üniversitesi (F.Ü.) Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, özellikle yaz aylarında daha sık görülen ishal ve kusmaya karşı evde hazırlanıp kullanılabilecek bir karışımın tarifini verdi.

Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, özellikle yaz aylarında ve sıcak havalarda daha sık karşımıza çıkan bulantı, kusma ve ishalle seyreden hastalıklara dikkat çekerek, özellikle sağlıksız koşullarda hazırlanıp satılan dondurma, limonata ve diğer meyveli içeceklerin gıda zehirlenmelerine neden olabileceğini bildirdi. Bu gibi durumlarda hekime başvurulmasını öneren Prof. Dr. Kılıç, "ıshal ve kusmayla vücudumuz için mutlak gerekli olan sıvı ve elektrolit kayıpları ortaya çıkmaktadır. Bu sıvı ve elektrolitler kısa sürede yerine konmazsa bazı hastalarda böbrek yetmezliği gibi çok ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

Hastaneye veya doktora gidemeyecek durumda olan ya da hastaneye gidene kadar kendi evimizde kolaylıkla hazırlayabileceğimiz karışımlar çok faydalıdır. Vücutta sıvı kaybı olduğunda herkesin rahatlıkla kullanabileceği bu karışım şu şekilde; 1 litre kaynamış suya 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı yemek tuzu ve 1 çay kaşığı da karbonat koyup karıştırılır. Soğuduktan sonra bu karışımdan hastaya sık bir şekilde verilir. Bunun yanında tuzlu ayran, açık çay ve diğer az şekerli kompostolar da kaybedilen sıvının yerine konması için yararlıdır" dedi.

Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, ayrıca, ishal ve kusmayla seyreden daha ciddi hastalıklardan tifo, dizanteri, kolera gibi enfeksiyonların da, daha çok yaz aylarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Kılıç, özellikle lağım sularının karıştığı suların sebze ve meyve sulamalarında kullanılması sonucu bu tür rahatsızlıkların ortaya çıktığına dikkat çekerek, bu gibi hastalıklarda hastanın mutlaka hastaneye yatırılarak, uzman hekimler tarafından tedavi edilmesi gerektiğini bildir
ıshal ve Kusmaya Karşı Karışım
Elazığ Fırat Üniversitesi (F.Ü.) Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, özellikle yaz aylarında daha sık görülen ishal ve kusmaya karşı evde hazırlanıp kullanılabilecek bir karışımın tarifini verdi.

Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, özellikle yaz aylarında ve sıcak havalarda daha sık karşımıza çıkan bulantı, kusma ve ishalle seyreden hastalıklara dikkat çekerek, özellikle sağlıksız koşullarda hazırlanıp satılan dondurma, limonata ve diğer meyveli içeceklerin gıda zehirlenmelerine neden olabileceğini bildirdi. Bu gibi durumlarda hekime başvurulmasını öneren Prof. Dr. Kılıç, "ıshal ve kusmayla vücudumuz için mutlak gerekli olan sıvı ve elektrolit kayıpları ortaya çıkmaktadır. Bu sıvı ve elektrolitler kısa sürede yerine konmazsa bazı hastalarda böbrek yetmezliği gibi çok ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

Hastaneye veya doktora gidemeyecek durumda olan ya da hastaneye gidene kadar kendi evimizde kolaylıkla hazırlayabileceğimiz karışımlar çok faydalıdır. Vücutta sıvı kaybı olduğunda herkesin rahatlıkla kullanabileceği bu karışım şu şekilde; 1 litre kaynamış suya 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı yemek tuzu ve 1 çay kaşığı da karbonat koyup karıştırılır. Soğuduktan sonra bu karışımdan hastaya sık bir şekilde verilir. Bunun yanında tuzlu ayran, açık çay ve diğer az şekerli kompostolar da kaybedilen sıvının yerine konması için yararlıdır" dedi.

Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, ayrıca, ishal ve kusmayla seyreden daha ciddi hastalıklardan tifo, dizanteri, kolera gibi enfeksiyonların da, daha çok yaz aylarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Kılıç, özellikle lağım sularının karıştığı suların sebze ve meyve sulamalarında kullanılması sonucu bu tür rahatsızlıkların ortaya çıktığına dikkat çekerek, bu gibi hastalıklarda hastanın mutlaka hastaneye yatırılarak, uzman hekimler tarafından tedavi edilmesi gerektiğini bildir

ben geldimmmm iyiakşamlarrr hepinizeee....
mevlüde negüselmişin kıs sen öleee:)kaç yaşındasın minyon gözüküyon benimgibi
sehercim çokçok geçmişolsunn...
bu arada işgörüşmesine gittim tekrar bigörüşme olacakmış genelmüdürle büyük bi kuruluşş ama denizcilik üzerine yenibirşirket kuruyolarmışgemileri varmış bakalım daha bellideğil yanii
ayten kıs gerçekten benziyo şu artiste ege hee

Selam kızlar;
ben bu perşembe işe başlamıştım.Dün akşam size yazacaktım ilk günümü , derken...
Dün akşam kayınvalideme gidip kızımı aldık ve yemek yedik .
Eve geldğimde miğdem bulanmaya başladı, sonra kusma ve ishal olarak devam etti.Gece 2'de en son pes ettim ve eşimle acile gittik. Bi iğne vurdular ve ilaç verdiler. Bugün işe gidemedim , kızım da çok huysuz bu aralar.Bugün hiç uyumadı neredeyse.Devamlı göğsümde ağlıyo ,sızlanıyo. Biraz yatayım dinleneyim dedim ama durmadı. Sonra sebze kavanoz vereyim dedim ama zati sebzede arada kusma yapıyodu. Yine kustu.İshal de bikaç günden beri? Dişler ishal yapar mı?
Derken eşim işten geldi ve o da işte kusmuş benim gibi. Sonra kayınpederimi aradık.Gelip eşimi acile götürdü. Onada bi iğne vurmuşlar ve ilaç vermişler. Siz zehirlenmişsiniz demişler. Şimdi evde hepimiz yatıyoruz valla gazi olduk . Kızlar bi virüs var galiba, çok dikkat edin. ellerinizi sık yıkayın ve tuvaletleri çamaşır suyu dökün. Valla dünden beri çok kötüyüm ama eşim ve kızımda kötü olduğu için kendimi toplamak zorundayım. Yarında öğlene kadar işe gideceğiz bu arada .Offff ya. Tam da işe başlanacak zamanı buldum valla.... Ne şanssızım...

aman yaa canım çok üzüldüm geçmiş olsun yaaa, bencede değiştir doktorunu canım, inşallah en kısa zamanda düzelir kuzun.

nuraycım geçmiş olsun havalardanda olabilir...

Valla mevlüde doğru diyosun. Havalar çok esiyo, insanı dövüyo adeta. Ben bu aralar işe başvuru falan derken çok çarptırdım kendimi de eşim de bugün rahatsızlanmış.

dişler çıkarken sizin kuzularda da ishal varmıydı?
Biz daha yeni çıkaracaz. Hala çıkmadı.

nuraycımhepinize çok geçmiş olsun ilk baştasen iş felan sıkıntı yapmışolabilirsin diye düşünüyodum amasonra eşin de aynı olmuşşş...Allahımsin sağlık versin canım...
kısmevlüdesen benden de küçükmüşün bende 27 oldumdolu dolu...bi firmadan çağırmışlardı da evime daha yakın bende bi görüşeyimdemiştim amayeni bir şirket olması tereddüttebırakıyo bakalım işte

aha burda da doğurdum doğuracam hala sokaklardayım
Allahtan suyum gece gelmişti yoksa o günü de 12 ye kadar dışarlardaydıkkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:

canımya çok geçmiş olsun
nasıl korkmuşsundur
yatarkenmi kustu canım

nuraycım ısal olmadı canım hatta kabızdı dun çok ağlıyodu fitil verdım ateside 37.5 -38 böle ama huysuzlugu bıde ağız akıtısı çok canım yaaa...
derya hayırlısı olsun canım dünden beri bende çok sıkıntılıyım bu konuda deryacım dun şantıye sefi yanı burdakı yetkılımız bizdeydı kurtlar vadisinı izledık sonrada konuştuk şirket türkıyede iflasını açıklayacakmış öle olursa eşim parasını alamaya bılır.. şirketin herşeyı satılcak ancak bıze ne zaman sıra gelir bilmiyorum adam dıy benım kasımdan kalan maaşlarım bide tazmınatım 200 mılyar alacagım var şirketten ben ne yapım düşündükçe sıkılıyorum dıyooo allahımm hakkımızda hayırlısını nasıp etsın su kriz bitsede bizde bı rahata ersek yaaa

ay mevlüdecimya ne zor bidurum ne denir bilmiyorumvalla...emeğine mi ynarsın oralarda gurbetçektiğine miii ooff Allah yardımcınız olsun yaa inşallah düzelircanım yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…