Doğum yapmış olan anneler buraya....

Duygu canım maşallah oğluşuna,duygucum kusma olayı bizdede var çok çıkartıyo egedemi öyle ne zaman emse çıkartıyo fazlaca sence dr.a söylemelimiyim

ahhh gulsahcım sen ne dıyorsun cıkartmak nedemek buyuk ınsanlar gıbı kusuyor benımkı ortalık göl oluyorsenağlamakusma kelımesınden nefret ettım yanı.ne ust kalıyor ne bas kabus gıbı sorma.3 tane doktor gezdım,kan ıdrar ne jadar tahlıl varsa yaptırdım allaha sukur hıcbırsey cıkmadı.doktor 3 saatte bır emzır dedı 14 gundur oyle emzırıyorum yıne kusuyor yıne kusuyorsenağlamaallah daha buyuk dert vermesın.:Saruboceq:

ben anlamadım kızlar siz 15 günde bir mi gidiyosunuz kontrole ? biz ayda bir gidiyoruz da şimdik siz yazınca 15 günde şu kadar almış falan die ??

gozdecım bızım 14 gun once gazı va dıye gıttık huysuzdu ondan kontrole cagırdı normalde ayda bır.bırdaha 24 aralıkta gıdıcem ben..:1hug:

gülşahcım sağol canım iyiyiz sen nasılsın, mert efeyi öp benim için canım..
büşracık her zamanki gibi uyumuyoo gündüzleri, koltukta yanıma koyuyorum azıcık öyle oyalanıyo, ee zamanının büyük kısmında emiyo zaten :) geri kalan zamanda kucakta gezmek istiyoo ve kusuyoo bol bol..biz de aynı dertten muzdaribiz.. maalesef.. ne zamana geçicek bilmiyorum.. senin gaz için dediğin gibi ben de kusması bitince zil takıp oynıycam :)
bez değişimi hemen pişik yapmaz yaa ben prima dan molfix e geçtim karışık kullanıyorum birşey olmuyoo canımm..

Amin güzelim valla efede başladı o şekilde kusmaya koltuklarım halım üstüm başım her yer kusmuk,ama ben sık emziriyorum sanırım belkide ondandır anacım benimki saatte bir memede arayı açtırmıyoki yıkıyo ortalığı nasıl uzatıcam bilmiyorum,canım benim onlar iyi olsunlarda inşallah umarım kötü bişey değildir belkide çok içiyolar keratalar ondan oluyodurcokacimcoook

Napalım bizde canım mert efeyi zar zor uyuttumda işte ama kıpırdanıp duruyo eli kulağında,yatağınada yatıramıyorum gündüzleri bizim yan taraf acaip gürültülü insanlarda saygı denen bişey yok bebek olduğunu bile bile aşırı gürültü yapıyolar bende mecburen içeri yatırıyorum,ah canım bebişlerin dertleri hiç bitmiyoki gazı bitse başka şeyi çıkar napalın canları sağolsun artık iyi olsunlarda..Primanın sızdırmaları çok sinirime gitti bi dahakine değiştireyim arkadaşlarda çok tavsiye etmişler denemekte yarar var çocuğum üşütücek diye korkuyorum ya,sende büşrayı öp benim için annesi o tombiş yanaklarındancokacimcoook

gulsahcım egede oyle cok emıyordu saat bası doktor olurmu oyle sey saatte bır 3 saatte bır emzırcen dedeı gunde 6 krer beslenmesı yetr dedı gece daha uzun uyudugu ıcın..ben gecer dıye cok sevındım ama azaldı sadece gecmedı tamamen...
mervecım sen zıl takıp oyna bende adak adadım horoz kescem:roflol:
ne koltuk ne halı..gunde en az 3 kere komple soyunuyorum..
pekı kızlar bebıslerın kıyafetını nasıl koruyorsunuz>>>>>?ben sureklı pamuklu onluk takıyorum.kırlenıyo hemen beyaz sabunla yıkayıp kalorıferde kurutuyorumsenağlama
sız?

Kızlar hepinize iyi akşamlar dilerim benimki uyandı bütün bebişleri öperim inşallah gazsız sorunsuz bi gece olurda miniklerimiz sabaha kadar mışılmışıl uyurlar

evet şekerim tek sebebii çok yemeleri bence kaydirigubbakcemile aşı olduğumuz gün çok uyudu az emdi kusmuk falan görmedik şükür :ecrin_bebek: ama normal günlerde hiç eksik olmuyoo... bütün kıyafetlerimin sağ omzuna kustu.. kaydirigubbakcemile3 hatta dışaıda da bi bakmışım ceketimin sağ omzu kusmuklu kaydirigubbakcemile3
dr.a sorsan ne diyor, geçecek, bebişlerin mide kapaklarının kaslarıı gevşekmiş henüz .. falan filan diyoo işte canım senağlama

Birşey daha sorucam durularken suyu maşrapaylamı döküyorsun yoksa duş başlığıylamı duruluyorsun? Kulaklarını arkadan öne doğrumu kapatıyorsun?Benim elim kısa geliyor kapatamıyorum

Allah senı ne etmesın deli karıııı :roflol: yok valla ben o takkeden nefret ederım o yuzden bızde o secenkte yok :1no2: doktor gerı cekme yı onerdı.. o da cok guvenılır degıl aslında hıcbırı guvenılır degıl olcagı varsa oluyor ıste ama umarım bızım olucagı yoktur suan ıcın.. :smiley-cool:

yok canım bızde yapmadı yapıcagını da pek sanmıyorum bence bezden once pişik unsuru olarak ıslak mendıl gelır eger pısık varsa once ıslak mendılı degıstırmek gerekır parfumsuz yada en az parfumlu olanı kullanmak lazım oyle bır durumda cozum olmazsa bez degıstırılmelı..

duygucum kusmuk mendillerimiz var yakasına onları sıkıştırıyorum.. bildiğimiz ebatlarda olanı da var bildiğin başa örtülenler gibi kocamaaan olanı da..büyükleri daha çok işime yarıyor tabii yine de gün iiçinde 3-4 kez üst değişiyoruz

kızlar bişey sorucm,

benım bebiş 1,5 aylık oldu bu zamanakadar dogdugu gun harıc kontrole goturmedım, bıtek saglık ocagında aşı yaptırdım. aylık kontrole goturunce ne yapıyolar. ben istıyorum bısefer goturım gozlerıne kulagına bobreklerıne falan baksın nebılım komple baksınlar ıstıyorum ama cevremdekıler hasta dgl ne gerek var dıyolar sızın kontrollerde bebeklerınıze ne yapıyolar????

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ayy o takkeyiiii kım sevikiii kısssss:roflol::roflol:

ama mecburuz bacımmm ıkıncı cocugu şuan ..... yemii valla:roflol:

canım boyunu kilosunu kafa çevresini falan ölçüyolar kalbini ciğerlerini dinliyorlar, böbreklerini ,cinsel organlarını kontrol ediyorlar. nasıl biz hamileliğimiz boyunca her ay doktora gittiysek onlarında 1 yaşına kadar her ay gitmesi lazım. dışardan belli olmayan rahatsızlıkları olabilir allah korusun doktorlar gelişimini takip ediyor canım kafa çevresi falan çok önemli mesela bence bir doktor bul ve düzenli olarak götür .

Rutin muayenede önce kalbini dinliyor sırtını dinliyor , boğazına bakıyor, elinle karnını yokluyor, kalçalarını kontrol ediyor, boyunu ölçüyor, baş çevresini ölçüyor ve altını değiştirip temiz bez ile tartıyor canım. Göz teması kuruyormu diye baktı son gidişimde. Böbreklere falan bakmadılar benimkinin sadece doğduğu anda kalça usgsi çekildi o kadar..Heralde bir sorun olsa bakıyorlar normalde bakmıyorlar zannedersem.

Son düzenleme:

canım aylık kontrolde dr. kulak içlerine, boğazına enfeksiyon veya kızarıklık var mı diye bakıyo diline bakar pamukçuk var mı diye ? karnını açar kalbini dinler sırtını dinler, bir de bezini açıp bacaklarını oynatıyo kalça kontrolü.. gerçi 1. ay bitiminde kalça ulrtasonu da yapmıştı.. ama yine de her ay bakıyo kalçasına da.. bi de işte rutin kilo, boy ölçümü, baş çevresi ölçümü... işte bu kadarcık canım..böbreğine falan bakmıyo röntgen veya usg lazım sanırım..benim bebiş öksürüyordu bi ara, geçmezse ciğer filmi çekeriiz demişti çünkü.. gerek kalmadı çok şükür.. :Saruboceq:
bi de bıngıldağını kontrol ediyo bunu unutmuşum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar sizlere bişey sorucam karma aşı içinde neler var benim aşı takviminde acayip isimler yazıyo karma aşı yazmıyo da acaba onlar karma aşı mı diyorum

arkadaşlar sizlere bişey sorucam karma aşı içinde neler var benim aşı takviminde acayip isimler yazıyo karma aşı yazmıyo da acaba onlar karma aşı mı diyorum

evet canım aşı defterine üç ya da dört tane aşı isminin karşısına yazmış dr.. karma aşı yapıldı diye..ama şimdi defter yanımda değil aşıların ismini tam bilemiyorum..kaydirigubbakcemile5

canım bende yazanlar BCG DİFTERİ BOĞMACA TETANOZ ÇOCUK FELCİ HEMOFİLUZ INFLUENZA B bu aşıların karşılarına işaret koymuş sende de bunlar mı yazıyo du bide bu aşıları sağlık ocağı yapıyo mu yarın götürmeyi düşünüyorum da bide bugün dedilerki bu aşılar haftanın belirli günlerinde yapılıyormuş doğru mu

yeni başladığım dr. bu arkadaşların anlattığı bütün kontrolleri yaptı.bunun yanında kakası sulu biraz diye tahlil istedi.ayrıca kan tahlilleri istedi.bu kan tahlillerinin yanında 20 tane genetik hastalığa bakılacak bir tahlil daha istedi topuktan.hani ilk doğduğunda fenil ketonüriye bakıldı ya ( zeka testi).onun gibi devletin yaptırmağı 20 hastalık var dedi.biz de istedik yapılmasını.20 gün sonra sonucu çıkacak.ona göre erken teşhis edilir diyete başlanır erken dönemde tedaviye başlanır dedi.dr. çoook ii. gerekli bilgiler verdi.
bebeğinizin odasını ayıracaksınız dedi.ben de tamam dedim.ama ayıramayacağım kusura bakmasın.uykuya geçmeden memede yarı uykudayken yatağına yatırın uyku yerinin yatağı olduğunu bilsin alışsın dedi.onunla sürekli konuşun dedi.o cevao veremese de sizi çok iyi dinliyor ve anlıyor dedi.çıt çıt badilerin iki çıt çıtı olanlarından kullanın dedi.üç çıt çıtlısı bacaklarına zarar veriyormuş.çok giydirmeyin üstünü 2 kat altını 1 kat giydirin dedi.
dr. um herşeyi ayrıntılı olarak anlatıyor çok ilgili bir adam.onun verdiği bilgileri sizinle paylaşırım.dah birşeyler de anlattı ama şuan aklıma gelmiyorr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…