Doğum yapmış olan anneler buraya....

Canım 5 dk emzirmişşin ya işte ondan süt kalmamış demekki, medelanın pompasını ben aylardır kullanıyorum ne var ne yok çekiveriyor, bende sol göğsüm doluyken her seferinde ortalama 120 cc çıkartıyor diyelim nazlıyı emziriyorum, hemen elime alıyorum pompayı sağıyorum bir bakıyorum 10-15 cc kalmış yanı kızım aşağı yukarı 110 cc içmiş diyorum.Göğsün doluyken sağarsan görürsün bak, haa birde betülcüm şöyle birşey oluyor bazen göğsümden sağarken ilk 1 dk birşey gelmiyor 1 dk nın sonunda süt akıyor, herhalde kanala inmemiş oluyor, nedenini tam bende bilmiyorum ama bazen banada olurdu o.

Son düzenleme:

canım sorma ben devamlı aldığım ilaçları kullanmıyordum hamiş kaldıktan sonra migren atağı hiç olmamıştı hamile kalınca migren beni bıraktı diye de seviniyordum doğumdan sonra ara ara baş ağrılarım olmuştu ama önemsememiştim gitmedim doktoruma bir ilacım vardı sende de vardır mutlaka kriz geleceğini anladığında yiyorsun hani kutusunda 4 tane hap vardı ben onu tarihi geçti diye atmıştım yenisinide almamıştım hamişken lazım olmicak nasıl olsa diye ilacın adını bile untmuştum dün alabilseydim belki okadar kötü olmazdım dr aradım yarına randevu al gel ilaçları yazarım yeni den kotrol edelim bi dedi bakalım yarınada randevuları doluymuş hep araya alabilirse alacak yoksa cumartesiye kalacak randevumuz

o karabiber olayını da hiç duymadım ama kolonyayı peçeteye döküp başıma koyuyorum bende arada bir

hicran cok geçmiş olsun Allah sifa versin

betülcüm ben de jablo diye uyduruk bir markanın elektrikli süt sağma makinesini aldım.genelde gögüslerim fos gibiyken yani dolu değilken çektiriyorum toplam da 30 cc falan çıkıyor.acaba diyorum sütüm mü az? günde 3-4 kere de 60 cc mama veriyorm.yetmiyor diye.benimki gögsümden süt gelmeyince basıyor yaygarayı.sonra koşturmaca mama yapıyoruz.artsında sütüm mama yapmayayayım diye çok uğraşıyorum.yemediğim içmediğim şey kalmadı.fil gibi yiyiorum maşallah.bu arada aldığım kiloların hepsini verdim.50 kiloya düştüm.zayıfım yani.bazılarınız kızacak ama ben de kilo almak isteyenlerdenim.dr. şaşırdı.doğum yapmamışsın gibi dedi.
ama o aletle çektikçe sütüm artıyor.çektirdiğim günler bebeşim gurk gurk emiyor sesli sesli.yetmese senin bebiş kilo almaz canım.bir gün gögüslerim doluyken çektirecem merak ediyorum.acaba kaç cc çıkacak.

hicran geçmiş olsun canım bende de var bu illetten..allah acil şifalar versin..
duygucum endişelenme uyumasına naz da uzun uyuyor bazen artık hiç ellemiyorum acıksa kalkar zaten büyüdüler artık...

BENİM KIZ 2 AYINI DOLDURDUĞU GÜN KONROLDE DOKTOR BANA 4 SAATTE BİR 150 İLE 180 CC ARASI DEĞİŞİR BEBEĞE GÖRE DEDİ BUNA GÖRE 900 İLE 1080 GR ARASI BİŞEY OLUYOR OHALDE NASIL YANİİCADIARZU:uhm:

canım inş. sonuçlar iyi çıkar.inş. migrendendir.uykusuzluk yorgunluk migreni tetikliyor çünkü.bu aralar benim migrende tutuyor.canını sıkma kötü bir şey yoktur inş.

seda ,betül siz su anda calışmıyorsunuz degilmi ?neden süt sağıyorsunuz anlamadım benim öyle aman aman sütüm yok yani egemn emerken falan tasmıyo yad a göğüs pedim falan ıslanmaz hiç.ama emdikten sonrada aglamıyoda
sütü biriktiriyormusunuz o yüzdenmi sağıyorsunuz

BENİM KIZ 2 AYINI DOLDURDUĞU GÜN KONROLDE DOKTOR BANA 4 SAATTE BİR 150 İLE 180 CC ARASI DEĞİŞİR BEBEĞE GÖRE DEDİ BUNA GÖRE 900 İLE 1080 GR ARASI BİŞEY OLUYOR OHALDE NASIL YANİİCADIARZU:uhm:

hicran bende onu yazacaktım ya egemn 7 kl du en son
cnm bende sütçü ramisimyim yahu 7X150 nerdeeee o kadar sütttkafamçokkarıştı
doğrumu bu yaaa

aynen öyle canım...zatn eczanede satılan sağlık bakanlığı onaylı ilaçların reklamı yasak....diğerleride estekleyici tedavi..ya gıda ya da tarım bakanlığı onaylı oluyor genelde...

kızlar bana da dr. günde 600 cc süt yetrlidir dedi.biz farketmesekte sütümüz o kadar oluyor demekki bebişler kilo alıyor.

Selam arkadaşlar ...Başıma neler geldi bi bilseniz iki gün önce oğluşumu tam yatağına koyarken boynum ve sırtım bir tutuldu kaskatı kalakaldım ayakta...Boynumun kökünden sırtımın köşesine sanki bir sopa girmiş gibi oldu...Eşim hemen zeytinyağı ile sırtıma masaj yaptı ama nafile....Bu arada oğluşum acıktı ağlamaya başladı ama ben o kadar kötüyümki eşim hangimize bakacağını şaşırdı....Kucağıma aldı bebeğimi ama nasıl emziricem onu düşünüyorum ..Neyse eşimin yardımıyla Kaanım memeyi buldu ve emmeye başladı..Bu arada ben boynumu eğip bakamıyorum ...Kucağımda tutuyorum ama ağırlık bindiğinden sırtım kopacak gibi...Neyse hemen doktorumuzu aradık doktor voltaren jel kullanmamı birtek onun anne sütüne geçmeyeceğini söyledi...Eşim hemen eczaneye gidip aldı sürdük arkasından da sıcak bi banyo yaptım çok iyi geldi başımı biraz oynatmaya başladım...Bu arada eşim öğretmen okul saati geldi mecbur o okula gitti ..Tam iyileştim dedimki..sıcaklığın etkisi geçince boynum yine odun gibi oldu...Anlayacağınız eşim gelene kadar o kadar zorlandımki doğru dürüst oğluşumu ne emzirebildim ne ilgilnebildim çocuk uyusun diye devamlı salayıp durdum....Bu arada da ağlıyorum çocuk perişen oldu neden ben ailemden bu kadar uzaktayım neden benim kimsem yok diye..Anacığım olsaydı yanımda banada bakardı torununada..Gurbette olmak bir kere daha koydu bana anlayacağınız...Ne hastalığını paylaşabiliyosun ne sevincini ne mutluluğunu....
Dün gece sabaha kadar döne döne krem sürüp sıcak su torbası koyduk boynuma ..Bugünde eh işte biraz daha iyiyim..En azından boynumu eğip kuzumu emzirebiliyorum...Bi daha hiç şikayet etmiyecem kuzumu durmuyo uyumuyo diye...Allahım sen bol bol sağlık verde ben herşeye razıyım ...iki günde mahvoldum kucağıma alamıyorum diye..Aman arkadaşlar kendinize ve sağlığınıza çok dikkat edin boşda bulunup ani hareketler yapmayın...Sonrası çok zor inanın.....

hicran inş sonuçlar iyi çıkr cnm.. Geçmiş olsunn

Yağmur aynı ağrıları bende çalışıyorken çok çekiyordum.. bilgisayar programcısıyım ve sabahlara akdar bilg başında yanlış pozisyonda oturmaktan boyun düzleşmesi olmuştu..sıcak ii geliyor..doktora gidersende kas gevşetici verecektir..çok geçmiş olsun sanada

canım buraya bi göz at isresen

http://www.kadinlarkulubu.com/alternatif-tip/10301-migren-icin-alternatif-cozumler.html

Arkadaşlar siz farketmiyorsunuz ama vücudunuz ortalama 1 litreye yakın süt üretiyor hergün, ben bile yani benim sütüm eh denecek kadardır benden bile 800cc çıkıyor sağdığım için biliyorum.

kızlar bana da dr. günde 600 cc süt yetrlidir dedi.biz farketmesekte sütümüz o kadar oluyor demekki bebişler kilo alıyor.

Kaç kilo bebişin? Benimki 5 kilo ortalama 700 yeter hatta iyidir dedi doktorum ama 600-650 içsede olur dedi bu değişkenlik anne sütünün yoğunluğuyla alakalı birşey olabilir, ben bazen sütümü sağıyorum çok light, rakı beyazı gibi, bazende sarı çıkıyor, sabah ayrı akşam ayrı yoğunlukta çıkıyor sütlerimiz.Yani ilk gelen süt ön süttür o su gibi şekerli bişey su ihtiyacını karşılıyor bebişimizin sonraki gelen son süt çok vitamin protein barındırıyor içinde, ben önceleri o rakı beyazı sütü döküyordum, arka sütü sağıp veriyordum bebişim kilo alsın diye, doktor uyardı o sulu süt bebeğin su ihtiyacını karşılar onu içirin mutlaka diye.

Herkese günaydınn a.s.
Papatyam;Geçmiş olsun, hamilelikte benimde hiç başım ağrımadıı ama doğum yaptıktan 2-3 gün sonra başladı, normal baş ağrısına dayanamıyoruz seninkisi migren Allah şifa versin..

aslı nasıl verdin kiloları? rejim filan mı yaptın ?
Önceleri akşama doğru kahvaltı yapardım şimdi ise uyanır uyanmaz acıkıyorum, süt vermek bu kadar insanın iştahını etkiermi yaa:çok üzgünüm:

aytege bizimkiside tuvaletini yaptığı zaman hemen kokuyorr ama hasta olduğunda hem tuvaleti hemde kusmuğu daha farklı kokar gibime geliyor
Ya önceleri altına yapmış çocukların yanına bile yaklaşamazdım altını açtıklarında odadan çıkardım hemen, şimdi o koku öyle güzel geliyor kicokacimcoook

Sigara içen arkadaşlarr bol bol süt ve yoğurt içmeye dikkat edin yoğurt mayalandığı için penisilin gibi.bir nebzede olsa sigaranın zehrini karşı iyi gelir.zehirlendiğimizde bile yoğurt yedirirler bilirsinizkaydirigubbakcemile5

Gelelim benim sorulara;
Oğlum gece kalktığında fazla emzirmemeye çalışıyorum yani kendisi bırakmıyor ben bıraktırıyorum, fazla yer kusar diye! gündüzleri de genellikle aynısını yapıyorum siz nasıl emzirmeyi bitiriyorsunuz?
Birde 2-3 gündür sabahları burnu tıkanık kalkıyor sizinkilerdemi öyle?

Son olarak şu pipisini geri çekme işlemini yapıyormusunuz? bir önceki dr.umuz ellemeyin dedi şimdiki her banyoda yapın diyorr:mymeka:
ben her kontolümüzde kendisine yaptırmayı düşünüyorumm

canım yaa çok geçmiş olsun bende öleyim benimki geçmiyorda meret haftalardır çekiyorum fizik tedavilik oldum resmen birde migren tam oldu yani valla katılıyorum rabbim bizede bebişlerimize de sağlık versinde biz yorulmuşuz uykusuz kalmışı bebişler huysuzmuş vız gelir tırıs gider yaww

Arkadaşlar siz farketmiyorsunuz ama vücudunuz ortalama 1 litreye yakın süt üretiyor hergün, ben bile yani benim sütüm eh denecek kadardır benden bile 800cc çıkıyor sağdığım için biliyorum.

maşallah senin sütün yeterli tabii canım nerde bende o şans inşallah fazlalaşır gittikçe ama mesela dün akşam üstü 4 gibi kızım emmek istemedi gene arada yapıyor huysuzluğunu yemek istemedi bende sütümü sağdım koydum dolaba 65 cc çıktı ve sabahtan beri sadece 4 defa emzirebilmiştim sabah 7 gibi 90 cc mama yemişti sonrası 2 saatte bir emdi 5 er 10 ar dakikalık sonrasında rahatsızlandım zaten emziremedim hastaneye gittik vss birsürü ilaç almıştım mama ile besledik gece ou hep 6 da ben sütümü sağdım 170 cc çıktı 2 göğsümden de düşün aradan 16 saat geçmiş benim toplasan 350 cc falandır günde çıkan sütüm gerisi mama veriliyor minik kuşuma allah hepimize bol süt versinde bebişlerimz doysun anne sütü ile:Saruboceq::Saruboceq:

geçmiş olsun canım.. bu sırt ağrıları ve tutulmaları hepimizin başına dert oldu...
ben uzun zamandır alternatif tıp ile ilgili araştırmalar yapıyorum... tıp benim migren ve enfeksiyonuma çare bulamadıkaydirigubbakcemile3. kullandığım ilaçlar hep başka sorunlar çıkardı... bende kendimi otlara verdim ve bu konuda sürekli araştırmalar yapıyorum... artık ilaç kullanmaya son

benim kamburum var zaten emzirirken de fazla eğiliyorum sanırım. bu yüzden çok fazla tutulmalarım ve ağrılarım oluyordu... sabahları şiddetli sırt ağrıları ile uyanıyordum...geçtiğimiz haftalarda bi fomül buldum sana da yazayım inan çok faydası oluyor...

tatlı badem yağı, kekik yağı, biberiye yağı, zeytin yağı, ceviz yağı, hardal yağı

bunlardan eşit miktarda karıştırıyosun akşam sıcak bi duş alıyosun ve kocişine masaj yaparak sürdürüyosun... streç filmle güzelce sarıyosun sabaha hiç bişeyin kalmıyo.. çok kötü bi kokusu var ama değer bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…