Doğum yapmış olan anneler buraya....

bide şimdi aklıma geldi platese başladım demiştim üstlerde... orada sırt hareketleri var onlarda çok rahatlatıyo...

Haklısın canım ya sanada çok çok geçmiş olsun...Anne olunca hastalık dahada zor geliyor..Eskiden olsa düşer yatardım ....İnşallah bir an önce düzelirizde bebişlerimizde perişan olmaz...Tekrar geçmiş olsun canım...

5 dk emzırıp sagdım cunku acıkmıstı bebıs emzırme zamanı gelmıstı gogsun tamamen doluyken nasıl sagıyorsun ya bebıs acıkırsa ve emmek ısterse gogsun bos olmuyor mu ? bu arada cok tesekkurler cevap ıcın.. a.s.

canım sutum yetıyor cok sukur ondan suphem yok sımdılık zaten dedıgım gıbı emerken agzından cıkarıyr bazen burnu tıkalı oldugunda fıskırıyor sut eger az olsa yada olmasa boyle olmaz degıl mı bılmıyorum yoksa olur mu :bbo: ılk sagmam la alakalı olabılır mı dıye dusunuyorum yada 5 dk emzırdıkten snra sagdıgım ıcın mı yanı bebıs 5 dk tum gogsumu bıtırmıs nerdeyse masallah oğluma yav :smiley-cool:

canım yok calısmıyorum ancak kursum baslayacak derslerım var haftada bır yada ıkı gun kursa gıdecegım anneme bırakacagım oglumu bunun ıcın sagıp sut bırakmam gerek sımdıden kontrol edıyorum ve sagıp bırazda buzluga atmayı dusunuyorum yalnız ılk sagmam dun aksam dı o da bıraz basarısızdı demekkı ck doluyken sagmak gerek ama ozaman da bebısın emzırme saatı gelmıs oluyor sagarsam o ne emecek onu kavrayamadım henuz.. :uhm:

Arkadaşlar siz farketmiyorsunuz ama vücudunuz ortalama 1 litreye yakın süt üretiyor hergün, ben bile yani benim sütüm eh denecek kadardır benden bile 800cc çıkıyor sağdığım için biliyorum.

seda gun ıcınde toplam cıkan sut mu 800 cc nasıl yapıyorsun banada anlatabılırmısın hangı aralarda sagıyorsun yanı mama verıyormusn ek olarak verıyorsan mama verıcegın zamanlarda sagıyorsundur dıcem ama vermıyorsan nasıl benı aydınlatırmısın lutfen.. fisfisfis

çok geçmiş olsun acil şifalar canım yaaa

herkeslere slm gazsız ağlamasız gülücüklü saatler inşşalaah

Betülcüm benim sağ göğsümün ucu yok kesinlikle emziremediğim için sağıyorum yani dolapta biriktirmek için değil o öğün bebeğim onu tüketiyor. Şöyle yapıyorum bebeğim acıkmadan 15 dk evvel tek göğsümü sonuna kadar sağıyorum, 130 cc kadar çıkıyor, dolaba koyuyorum (koymasamda olur aslında) sonra acıkınca biberon ısıtıcısında ısıtıp içiriyorum, sonra öteki öğüne kadar sağ göğsüm dolmuşsa (sağ göğsümün ucu var) onunlada emziriyorum. Dolmamışsa onuda sağıyorum sol göğüstekinide sağıp toplayıp öyle veriyorum. Evet günde toplam çıkan süt miktarı 800 cc oluyor, ama sizlerinkide öyle yani tek benimki böyle değil. Benim pedim ıslanmıyor düşün,aşırı bir sütüm yok yani...Tabi bazen benim kız ısıttığım sütü içmeyince hoop çöpe gidiyor sütüm.Benim işim çok zor anlayacağın..Sağ dolaba koy, biberonu ve sağma pompasını her seferinde yıka sterilizatöre at...

Mama vermiyorum artık, sütüm yetiyor çok şükür...

seda tesekkur ederım cevaplar ıcın... Allah yardımcın olsun hepimizin aslında..
pekı ben ne yapmalıyım acaba nasıl bırıktırecegım bu sutlerı..
acaba her emzırmede tekını sagıp tekını mı emzırsem ama o zamnda hepsını bırlestremem tazelıklerı farklı olurr ?
calısanlar var mı aranızda nasıl yapıyorsunuz ayten ne zamanlar sayıyorsun sutunu kuzuumm benneyaptımki

betül ünvanın yazdığı yeri kullanmak istiyorsan kullanıcı paneli, profil düzenleden yazabilirsin.........

bende yeni keşfettim...

canım kötü koktu derken nasıl ? bebişlerin kakası ekşimiş süt gibi kokarmış . gögsüne koyduğun ped biraz çok kalınca kokar mesela aynı onun kokusu gibi oluyo mesela deniz pırt yapınca . öyle kokması normal yani, ama değişik bi koku alıyosan bi doktora götür istersen

2.Ay ;

Bu ay uyku konusunda da gelişmeler fark edeceksiniz. Siz tam bir ‘zombi’ye dönüştüğünüze inanmışken, bir de bakacaksınız ki bebeğiniz tüm gece uyumaya başlamış. Sağlıklı ve zamanında doğmuş bebekler genelde 5. haftadan itibaren 7 saat kadar uyuyabilir.

Bazı bebekler gece ile gündüzü karıştırabilir ve gece uykularını hava aydınlıkken yaparlar. Bunu değiştirmenin yolu 3 en fazla 4 saatlik uykudan sonra bebeği uyandırmaktır. Bebeğiniz zamanla uyku düzenini, evdekilerin düzenine göre yeniden belirleyecektir.

uyku konusunda tereddut eden arkadaslar rahat olun.. :içelim:

tazelikleri farklı olmaz, sütü sağdın diyelim, 70 cc çıktı sağdığın sütün biberonunu dolaba koyucan 130 140 cc toplanınca süt poşetine koyup buzluğa atıcan.Tabii buzlukta biriktirmek istiyorsan...ama sadece 1-2 gün dursun uzun süre saklamıcam diyorsan normal dolapta ( kapağında değil) durabilir, biberonun emziği olmadan kapağını kapatıp saklayabilirsin.

sedacım bir de birşey sorucam.benim makinenin içinde sağmadan önce sıcak ıslak havlu yapın sonra 15 dk maşaj yapın diyor.sen yapıyormusunda acaba artırıor.ben sıcak falan yapmadan 1-2 dk masaj yapıyorm.

cok tesekkurler yaa ayrıca nıck altındakı yazı ıcınde..:1hug: madem oyle bende azar azar sagıp bırıktırıp buzluga atayımm.. a.s

sedacım bir de birşey sorucam.benim makinenin içinde sağmadan önce sıcak ıslak havlu yapın sonra 15 dk maşaj yapın diyor.sen yapıyormusunda acaba artırıor.ben sıcak falan yapmadan 1-2 dk masaj yapıyorm.

yok ben yapmıyorum ama sıcak su, sıcak havlu süt kanallarını açıyor olabilir, banyo bana iyi geliyor mesela..süt artsın istiyorsanız paraya kıyıp hergün vitamalt içmelisiniz ben denedim ve başardım beni sütüm ilk 15 gün bir damla bile yoktu...

ya arkadaslar sabahtan berı sayfayı kırkı kere yenıledım yazı yazdık o kadar ama su cetveller hıc cıkmıyor hıcbırımızınkını goremıyorum sız gorebılıyormusunuz ??

dıoynsos sorunu gormedım ben kusura bakma neydı acaba ? (

Benimki zaten az içiyor o yüzden yesin diye gözünün içine bakıyorum gece fazla yese canıma minnet...

burnu tıkalıysa gifter mi ne var onu kullan bence...radyotöre ıslak havku koy...

benimkisi kız o yüzden bu konudabir bilgim yok...

...........................................................

bu vitamalt içecek mi? eczanede mi satılıyor.kaç lira ? benim mamalara verdiğim parayı düşünürsem mamaya vereceğimi vitamalta veririm.

canım ben emzırmeyı kımı zaman kendım cekıyorum ama cogu zaman kendı bırakıyor ozellıkle cekmıyorum.. bazen uyuyakalıyor o zamanlar cekıyorum yoksa emerken zorla cıkarmıyorum yanı..

bızımkının de burnu cok tıkanıyor ozellıkle havanın kurumasındna kalorıfer veya ısıtıcılardan vs.. buhar makınası yada ıslak havlu kalorıfer uzerıne cozum olcaktır damla olarakta tonımer kullanıyoruz bız..

pipisini gerı cekme hakında doktorumuz hıcbırsey soylemedı.. ben gereklı oldugunu sanmıyorum hıc yapmadım bu gune kadaar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…