- 25 Ekim 2008
- 52.628
- 114.828
- 1.223
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #3.041
canım yaa çok geçmiş olsun bende öleyim benimki geçmiyorda meret haftalardır çekiyorum fizik tedavilik oldum resmen birde migren tam oldu yani valla katılıyorum rabbim bizede bebişlerimize de sağlık versinde biz yorulmuşuz uykusuz kalmışı bebişler huysuzmuş vız gelir tırıs gider yaww
Canım 5 dk emzirmişşin ya işte ondan süt kalmamış demekki, medelanın pompasını ben aylardır kullanıyorum ne var ne yok çekiveriyor, bende sol göğsüm doluyken her seferinde ortalama 120 cc çıkartıyor diyelim nazlıyı emziriyorum, hemen elime alıyorum pompayı sağıyorum bir bakıyorum 10-15 cc kalmış yanı kızım aşağı yukarı 110 cc içmiş diyorum.Göğsün doluyken sağarsan görürsün bak, haa birde betülcüm şöyle birşey oluyor bazen göğsümden sağarken ilk 1 dk birşey gelmiyor 1 dk nın sonunda süt akıyor, herhalde kanala inmemiş oluyor, nedenini tam bende bilmiyorum ama bazen banada olurdu o.
betülcüm ben de jablo diye uyduruk bir markanın elektrikli süt sağma makinesini aldım.genelde gögüslerim fos gibiyken yani dolu değilken çektiriyorum toplam da 30 cc falan çıkıyor.acaba diyorum sütüm mü az? günde 3-4 kere de 60 cc mama veriyorm.yetmiyor diye.benimki gögsümden süt gelmeyince basıyor yaygarayı.sonra koşturmaca mama yapıyoruz.artsında sütüm mama yapmayayayım diye çok uğraşıyorum.yemediğim içmediğim şey kalmadı.fil gibi yiyiorum maşallah.bu arada aldığım kiloların hepsini verdim.50 kiloya düştüm.zayıfım yani.bazılarınız kızacak ama ben de kilo almak isteyenlerdenim.dr. şaşırdı.doğum yapmamışsın gibi dedi.
ama o aletle çektikçe sütüm artıyor.çektirdiğim günler bebeşim gurk gurk emiyor sesli sesli.yetmese senin bebiş kilo almaz canım.bir gün gögüslerim doluyken çektirecem merak ediyorum.acaba kaç cc çıkacak.
seda ,betül siz su anda calışmıyorsunuz degilmi ?neden süt sağıyorsunuz anlamadım benim öyle aman aman sütüm yok yani egemn emerken falan tasmıyo yad a göğüs pedim falan ıslanmaz hiç.ama emdikten sonrada aglamıyoda
sütü biriktiriyormusunuz o yüzdenmi sağıyorsunuz
Arkadaşlar siz farketmiyorsunuz ama vücudunuz ortalama 1 litreye yakın süt üretiyor hergün, ben bile yani benim sütüm eh denecek kadardır benden bile 800cc çıkıyor sağdığım için biliyorum.
Hepinize günaydın dün sayfadn çıkarken başım ağrıyor demiştim uyuyacağım demiştim hatırlarsanız uyuyamadım başım çok ağrıdı migren krizine girdim ve kendimi acıbadem acil bölümünde buldum serum ağrı kesici katıp verdiler kalçadan 2 ağrı kesici iğne yapıldı bulantı için seruma bişey kattılarrr midemde bulanıyordu çünkiii ve gece 10 da eve geldik bende kalamadım zaten ceylinimi 14 yaşındaki ablasına bırakmıştım çocuğu çocuğa emanet ettik yanii aklım hep buradaydı allaha şükür bişey olmadı .geçti ağrım geçmeseydi ilaçlı tomografiye alacaklardı beyinde bişey olabilir diye ama sabah gel mutlaka çekilecek yinede tedbir olarak dendi çok fenaydı kızlar çok fenaaa migren ataklarım oluyordu daha öncede hastanelik olmuştum ama bu derece ağrım olmamıştı hiçç yani inanın bir ara arabadan aşağıya atacaktım kendimi nerdeyse kafamı koltuğa cama vura vura gittim hastaneye resmen ve bu sabah şuan itibari ile başım yine ağrıma ya başladı kahvaltı hazırlıyor eşim kahvaltı edip ağrı kesici alıcam eğe dinmez artarsa yine acile gidicem mecburen tomografi randevumuz saat 12 de çünkü ve onu bekleyemeyeceğim sanırım dünkü ağrıya benziyor ağrılar ALLAH HEPİMİZİ BEBEKLERİMİZE BAĞIŞLASIN VALLA DÜN HASTANEDE HEM AĞRIMA BAĞIRIYORDUM HEM AĞLIYORDUM BANA NEOLACAK DİYE KIZLARIMI DÜŞÜNDÜM BANA BİŞEY OLSAYDI NEOLURDU ONLARA DİYEE BEYİN KANAMASI GEÇİRİCEM SANMIŞTIM ÇÜNKİİ
5 dk emzırıp sagdım cunku acıkmıstı bebıs emzırme zamanı gelmıstı gogsun tamamen doluyken nasıl sagıyorsun ya bebıs acıkırsa ve emmek ısterse gogsun bos olmuyor mu ? bu arada cok tesekkurler cevap ıcın.. a.s.
[
seda gun ıcınde toplam cıkan sut mu 800 cc nasıl yapıyorsun banada anlatabılırmısın hangı aralarda sagıyorsun yanı mama verıyormusn ek olarak verıyorsan mama verıcegın zamanlarda sagıyorsundur dıcem ama vermıyorsan nasıl benı aydınlatırmısın lutfen.. fisfisfis
Cevap Veren : Mehmet Çağlar (Toplam Soruların %2,37 ini cevaplamış)
Cevap Zamanı : 21.01.2007 21:26:17
Cevap Başlığı : kokulu gaz çıkarma
Cevap : bebeklerde gaz ve kaka kokulu değildir. eğer böyle bir durum varsa bebeğin barsaklarında enfeksiyon olabilir.bu nedenle bebeğinizi bir çocuk hekimine götürmenizi tavsiye ederim saygılarımla dr mehmet çağlar izmir tel 02232 464 49 68
kızlar bu doğrumu yaaa benim bebeiş dün altını alırken 2-3 kere pırtladı çok kötü koktu yaaa acaba böyle bişeymi var şimdi korktum ben, ne yapsam zaten kabızlık sorunu varrrrrr
seda tesekkur ederım cevaplar ıcın... Allah yardımcın olsun hepimizin aslında..
pekı ben ne yapmalıyım acaba nasıl bırıktırecegım bu sutlerı..
acaba her emzırmede tekını sagıp tekını mı emzırsem ama o zamnda hepsını bırlestremem tazelıklerı farklı olurr ?
calısanlar var mı aranızda nasıl yapıyorsunuz ayten ne zamanlar sayıyorsun sutunu kuzuumm benneyaptımki
tazelikleri farklı olmaz, sütü sağdın diyelim, 70 cc çıktı sağdığın sütün biberonunu dolaba koyucan 130 140 cc toplanınca süt poşetine koyup buzluğa atıcan.Tabii buzlukta biriktirmek istiyorsan...ama sadece 1-2 gün dursun uzun süre saklamıcam diyorsan normal dolapta ( kapağında değil) durabilir, biberonun emziği olmadan kapağını kapatıp saklayabilirsin.
sedacım bir de birşey sorucam.benim makinenin içinde sağmadan önce sıcak ıslak havlu yapın sonra 15 dk maşaj yapın diyor.sen yapıyormusunda acaba artırıor.ben sıcak falan yapmadan 1-2 dk masaj yapıyorm.
Herkese günaydınn a.s.
Papatyam;Geçmiş olsun, hamilelikte benimde hiç başım ağrımadıı ama doğum yaptıktan 2-3 gün sonra başladı, normal baş ağrısına dayanamıyoruz seninkisi migren Allah şifa versin..
aslı nasıl verdin kiloları? rejim filan mı yaptın ?
Önceleri akşama doğru kahvaltı yapardım şimdi ise uyanır uyanmaz acıkıyorum, süt vermek bu kadar insanın iştahını etkiermi yaa:çok üzgünüm:
aytege bizimkiside tuvaletini yaptığı zaman hemen kokuyorr ama hasta olduğunda hem tuvaleti hemde kusmuğu daha farklı kokar gibime geliyor
Ya önceleri altına yapmış çocukların yanına bile yaklaşamazdım altını açtıklarında odadan çıkardım hemen, şimdi o koku öyle güzel geliyor kicokacimcoook
Sigara içen arkadaşlarr bol bol süt ve yoğurt içmeye dikkat edin yoğurt mayalandığı için penisilin gibi.bir nebzede olsa sigaranın zehrini karşı iyi gelir.zehirlendiğimizde bile yoğurt yedirirler bilirsinizkaydirigubbakcemile5
Gelelim benim sorulara;
Oğlum gece kalktığında fazla emzirmemeye çalışıyorum yani kendisi bırakmıyor ben bıraktırıyorum, fazla yer kusar diye! gündüzleri de genellikle aynısını yapıyorum siz nasıl emzirmeyi bitiriyorsunuz?
Birde 2-3 gündür sabahları burnu tıkanık kalkıyor sizinkilerdemi öyle?
Son olarak şu pipisini geri çekme işlemini yapıyormusunuz? bir önceki dr.umuz ellemeyin dedi şimdiki her banyoda yapın diyorr:mymeka:
ben her kontolümüzde kendisine yaptırmayı düşünüyorumm
...........................................................Oğlum gece kalktığında fazla emzirmemeye çalışıyorum yani kendisi bırakmıyor ben bıraktırıyorum, fazla yer kusar diye! gündüzleri de genellikle aynısını yapıyorum siz nasıl emzirmeyi bitiriyorsunuz?
Birde 2-3 gündür sabahları burnu tıkanık kalkıyor sizinkilerdemi öyle?
Son olarak şu pipisini geri çekme işlemini yapıyormusunuz? bir önceki dr.umuz ellemeyin dedi şimdiki her banyoda yapın diyorr:mymeka:
ben her kontolümüzde kendisine yaptırmayı düşünüyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?