Doğum yapmış olan anneler buraya....

benim kız saat 9 -10 gibi uyuyo gece de 2 kez emmek için uyanıyo sabah da 7-8 gibi uyanıyo.ama ben hiç sütümü falan sağmadım şimdiye kadar.mama da vermiyorum.ne kadar emdiğini bilmiyorum ama yetiyodur sanırım.kilo alımı iyi çünkü.
kızlar bebişlerinizi banyo yaptırırken oda sıcaklığını kaç derece oluyo.benim ev 24 derece ama bana az geliyo ve elektrikli sobayla ısıtıyorum odayı banyo yapacağı zaman.27 derece falan yapıyorum.ısıtmasam olur mu acaba 24 derece iyi mi ki...

vallahı bız gunduzlerı ve gecelerı normalde ortalama 2,5-3 saatte bır beslenıyoruz..
ama bazı gunler ıstısna olabılıyor saat bası ıstıyor yada 3 saatten fazla ıstıyor.. mesela bugun gıbı saat bası ıstıyor.. aslında tam meme mı ıstıyor onu da anlayamadım aglıyor gogsumu verıyorum almıyor agzına aglama devam edyor sonra bır ara yakalyor cor cork ıkı uc cekıyor bırakıyor yıne aglıyor gazı var desem yok kıvranmıyor uyku uyudu dıyorum dalmadan kalkıyor 5 er dk uyuyor eger o da uykuysa bazen boyle oldugu oluyor acaba bır sıkıntısı rahatsızlıgımı var da boyle yapıyor cozemedım.. :sm_confused:

ama normalde ortalamamız 2 saatten 3 e kadar acıkmasının.. uyku duzenımızde cok sukur.. gunduz ne kadar uyusun yada uyumasın 10 - 10.30 dan sonra bızımkı gece uykusuna baslıyor cok sukur..

Yok canım mama vermiyorum, çok çok nadir mama veriyorum sütümü ısıttım içmedi diyelim onu döküyorum yedektede sütüm yoksa dolapta anca o zaman mama veriyorum.Göğüsteki sütü 5 dk da bitiriyordur bebeğin 1 saat çok uzun geldi bana:uhm:

ya aslında beslenme konusunda endıselenmem cok yersız bunuda farkındayım cunku ege suan 7 kgnun uzerınde yanı kılosu cok fazla bıle cok sukurdemekkı onemlı olan kac saatte bır emdıgınden cok sutumun yaraması hos zaten en fazla aclıga 3 saat dayanabılen bır cocuk oda benım zorumla kusmasın dıyetakıntı yapmasama daha ıyı olucak galıba..
bız en buyuk hatayı cocugu ısıl ısıl odada oturtmakla yatmısız ondan bızle bırlıkte yatıyor.en dogrusu doktorun dedıgı gıbı ısıkları los yapıp yatma moduna saat 9 da gecmek ve bebısı uyutmak...

valla ben en fazla 2saat ara verebiliyorum gündüzleri yoksa çıldırıyor ilk başlarda sağıyordum sonra sağmadım bilmiyorum şimdi ne kadar çıkar ama şunu biliyorum sağmaya kalktınmı bu kadar yetermi dedinmi şüpheye düşüyosun yetiyomu yetmiyomu aç olsa beslenmez heralde dr daha ne alsın dedi şimdi ne kadar oldu bilmiyorum ama ilk ay 1400gr aldık yetiyodur sanırım

uykumuz ise gece 11-12 dedimi yatıyor 4 te kalkıyor emiyoruz sonra 7 de kalkıyor gece düzenli ama gündüz hiç belli olmuyor ben memeyi çıkardımmı gece hemen yatırıyorum uykusuu kaçmasın diye

Canım bu rahatsızlık ilk başlarda kanda ve röntgen filmlerinde çıkmıyor benimde çıkmamıştı ama romatolog fiziki muayenede bu teşhisi koydu.Bir yıl iyi değildim ellerimi eskisi gibi kullanamıyor,yürürken ara ara aksıyordum.İlaçlarda kemik erimesi yapınca ilaçlarıda bırakmıştım sonra birden iyi oldum hastalığım pasif döneme geçmiş meğer ,şu an aktifleşmeye başladı 3 yıl önceki kadar kötü değilim tabi ama geçtiğim 2 yılki kadar iyide değilim.Tekrar doktora gidicem.Ama romatizmanın 200 çeşidi var romotoid artrit teşhisi konması için bi çok şart var gerçi bende önceden sızlama yoktu şişlik çok çok azdı yinede bu teşhis kondu.Seninkide romatizmanın başka bir çeşididir belki belkide bebek bakmaktan kaynaklanan kas ve kemik yorgunluğudur.Sabah tutukluğunda varsa bir romotoloğa görün.

Bebeğim akıllı uslu gazı mazı yok kucak sallanmak falanda istemiyor ammaa gece 2.30tan önce uyumamaya başladı.Napcam ben yaa,ee sabah 10dan beri emip uyuyor tabi alıyor bütün uykuyuCADIARZU

kızlar gunde kac kere beslıyorsunuz bebıslerı ortalama?bende gece hıc emmezse hesapladım gunduz 6 kere beslenmıs oluyor ya

bizimkisi bazen 2-3 ssatte bir bazen saat başı emiyor emme sayısı değişiyor..keyfi ne zaman isterse paşanın...

canım önceleri 26-27 derecede tutuyorduk, dr. kızdı 23-24 derdecede tutmamızı söyledi
banyo yaparken 26-27 dereceye çıkartıyoruz..

merhaba arkadaşlar emziren anneler hepsine çok özeniyorum ben35+5 haftalıkken erken doğum yaptım küçük kızım 5 gün küvezde kaldı sonra sarılık oldu.çok zor günler geçirdik dr.sarılık ilerlememesi için çok iyi beslemem gerektiğini söyledi emme problemi olduğu için sürekli sütümü sağarak verdim.ve yaşadığım stres yüzünden sütüm bıçak gibi gesildi ne yaptıysam hala gelmiyor oda mememden tiksinip emmiyor malesef mamaya döndük 2.5aylık 7 kg oldu ama şimdi sadece uykuda yiyiyor ne yapcam bilmiyorum.okadar çok üzülüyorum ki pisikolojim altüst oldu.

Zaten nette fiyatlar dışarıya göre oldukça pahalı,dışardan dha uygun hiçbir ürün göremedim ben.Nette beğeniyorum aynısını dışardan çok daha ucuza alıyorum.Mesela bebek battaniyem nette 27 liraydı ben 15 e aldım. POOH İLE AYIŞIĞINDA UYKU tavsiye ediyormusun bunu tavana yansıyan görüntüler hareketlimi?

kızlar ben tomy'i kullanıyorum cok memnunum tavsiye ederimyerimseniben

canım 7 kılo olmuş ikibucuk aylık bebek..daha ne olsun..mamayımı sadece uykuda alıyo yoksa mememı emıyo :uhm:mama ıle beslenen bebekler daha kılolu gerçi ama benımkı 5lerde henuz...zor gunler geçirmişin şükür atlatmışın sıkma canını..önemlı olan meydana cıkmaları sağlıkla ..artık yavaş yavaş stresı bırakıp yavrunun anneliğin tadını çıkarmaya çalış..hem sen sıkılıp üzüldükçe oda hissediyodur..a.s.

canım bizimkine dedesi hediye almış fisher_price markası ışıklı ve müzikli ben çok memnun kalmadım şekillerin tavana yansıması için odanın kapkaranlık olması gerekiyor sonuçta bebek olduğu için odada bir gece lambasının bulunması gerekiyor ..
birde şekiller sabit yani tavanda dönmüyor,müziğinide bepeğenmedimmyasakkelime

gündüzleri yok geceleri oluyor gece 12-9 arası benimkiside bir çeşididir herhalde küçükkende yağmur yağınca bacaklarım ağrırdı..
İlaçların zaten amacı kemiklerini güçlendirmek değil mi? nasıl zarar veriyor?
Bilgilerin için saol canım Allah tekrardan acil şifalar versinn

merhaba kıvılcım;uzuntunu cok ıyı anlıyorum ama onemlı olan bebısının saglıklı sıhatlı olması aynı sekılde senınde..kılosuda cok ıyı masallah bebısının..olmuyorsa yapıcak bırsey yok.bence anne olmanın tadını cıkar canım kendıne zehır etme..sonucta bu senın elınde olan bırsey degıl.hepımızın basına gelebılcek bır durum.onun ıcın allah once saglık versınde gerısı onemlı degıla.s.

büyük sorunlar atlatmışsınız ve kızın gayet sağlıklı,kilosuda iyi maşallah bence üzüleceğine sevinmelisin..
bütün bebekler anne sütü alacak diye bir şey yokki olsa iyi olurdu ama sen elinden geleni yapmışsın..
millet keyfi emzirmiyor,senin hiç değilse vicdanın rahat..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…