Doğum yapmış olan anneler buraya....

yarın eşimin doğum günü napım kızlar aramız nane molla içimden bişi yapmak da gelmiyr açıkçası ama eline koz da vermek istemiyorum..konuşmuyorum şu anda hatalarını anlasın istiyorum
 
deryacım canını sıkma ya
valla benim takip ettiğim kadarıyla
tatlı sana değer veren önemseyen bir eşin var
yani bana öyle geldi
boşver dağınık oluversin
evinde rahat etsin takma kafana canım ya
sen yinede güzel bi hazırlık yap
tatlı dillede anlatırsın üzüldüğün noktayı
 
deryacım bence kutla ve kırgınlığını bi kenara bırak
üzme adamcağızı
erkek o yapmaz alla alla
sen kadınsın işin nee yapacaksın
tamammı şeker adamı üzme
 
ama bende çalışıyorum kızlar en basiti sabah tunahan uyandı dedim ki 10 dakika daha uyuyayım nolur kendisi dün öğlen hep uyudu...neyse binbir nazla aldı tunahanı sonra geldi derya bu gene kaka yapmış sırtına çıkmış dedi ben kalktım o yuattı e be adam biliyosun bu çocuk durmuyo altını tek başıma değiştiremiyorum bide kaka yapmış arkasına geçmiş yıkamam lazım bi gel bi tut hemen yatıveriyo
 

bak yaa adamın yatmasını kıskanıyooo laelaelaelaelaelaelaelaelaelae
 
deryacım dilini ısır bence..adam altını deiştirirken hep yardımcıymış..arada kaytarmış..benımkı toplam 4 5kez deişmiştir altını..zaten bi kolumla tutar bi elimle yıkarım..yalnızlıktan alıştım karga tulumba yapıyorum napim..eşler yorgun..eşler maddiyattı,aileydi bin türlü düşüncede..çok normal bu tür tatsızlıklar..büyüklük sende kalsın bence..ama anlamasını istediğin şeyleri fırsatını bulunca tatlı dille ifade etsen..tüm bu tatlı diller,alttan almalar kadın oluşumuzun üstünlüğünden bu arada yalnış anlaşılmasın ataerkil bi tavır deil yani:)bazen taş atana ekmek atmak işe yarıyabilir manasında...bende benımkıne acayıp gıcıgım..bak duygunun eşi adamcağız işlerden cıktı yınede ev kıraladı götürdü karısını tatile..benımki allahmuhafaza..bide hala sakat belle geziyo iki büklüm..hem üzülüyorum ama sıtkımda sıyrıldı yani..hem kel hem foduluz..ama acı bi gerçekte oki daha iyisini bulupta almamazlık etmedimki..devir kötü..eldekini tut..işleyen demirse işe yarar elbet:)
 
slm kızlar nasılsınız uzun bi süre giremedım annemlerle memleket maceramız bıttı kendı evıme henz geçmedım yerleşemedım bile tam eşim cezairde ramazana kadar gelıcek ınsallah bu arada onun ailesıyle baya sorunlarımız ldu bıze ev açarken destek olmadıkları gıbı bındünyada laf söledıler ben haklıyken üste çıkmaya çalıştılar kendı evıme bıle ortak çıktılar hem onlarla hıç agız dalasına girmedım cahille uğraşmak zor dedım sustum ama eşimle haliyle oldu tartışmalarımız şimdi ıyıyız eşimlede bende takmıyorum aslında eşimde mahcup ailesının bana yaptıklarına oda üzülüyo ailesıne sölemediği laflar kalmadı...
ben bu konuyu kapattım. eşimlede aramız ıyı ne hallerı varsa görsunler dedık çekildik kenara eşimde gelıyo çok şükür...
hayırlısıyla herşey yoluna giriyo...
deryacım yapbişeyler aranızda düzelır yazık ya ben kıyamazdım ne olursa olsunn...
 
ismet hala uyumadı ondakka bile..6da kalktı..10 gbı babası okula göturdu..11 gbı eve getirdi...luli tv biyanda onun çığlıkları bıyanda kafamşişti..tüm cıngıllarını ezberledim..oyle spastık yönlerimden biri..bikaçkere duyayım istemsiz ezberlıyorum..hafızamda okadar sevmediğim şarkı varki:)
 
valla umutçum bilmiyorum napıcağımı şuan için...kafam karışık bakalım akşam ki tavırlarına bağlı...arıyo mesaj atıyo bişi olmamış gibi ben daha çok sinir oluyorum ama napimmm yaa...hep alttan alıyoz hep idare ediyoz...bence biz bunları bırakalım bir araya toplanalım bebişlerimizle yaşayalım kızlar ne dersiniz:):)
 
emelcim inek sütünü erken vermedim bence tam da zamanında verdim ve nete göre değildi kendi doktorumda aynı şeyi söylüyor benim çok memnunuz doktorumuzdan da
bi yazı buldum hangisine inanıcaz
İlk bir yaş içersinde inek sütü ile beslenen bebeklerde özellikle solunum yolu hastalıkları başta olmak üzere çeşitli allerjik hastalıklar görülür. İnek sütü ile beslenen bebekler daha az demir, linoleik asit, E vit., C vit., D vit. alırken yüksek miktarda sodyum, potasyum, klor alırlar. İnek sütü yüksek miktarda sodyum, potasyum, klor içermesi ve yüksek böbrek solüt yüküne neden olması sebebi ile bebeğin vücudundaki su - sıvı dengesi kontrolünü olumsuz etkiler. Bebek dehidrasyona (sıvı kaybına) daha yatkın olur.

Daha az demir ve C vit. alımı bağırsaklarda gizli kanamalara demir eksikliği (kansızlığa) anemiye neden olur.

İnek sütü yüksek fosfor ve düşük D vitamini içermesi nedeni ile iyi bir kemik mineralizasyonu ve iskelet sisteminin gelişimini sağlayamaz.

İnek sütü'nün linoleik asit'ten fakir olması, bebeğin hücre membralarının gelişimini olumsuz etkiler. Merkezi sinir sistemi beyin hücreleri, gözde retina tabakasının, doku hormonlarının yapısı için vücudun Linoleik ve a-Linolenik asite ihtiyacı vardır

bunamı,yoksa

Araştırmalar, pastörize edilmiş veya uzun ömürlü
sütlerin bebekler için zararlı olmadığını gösteriyor

Bebeklere 6. Aydan sonra sağlıklı
(pastörize / uzun ömürlü) süt verilebilir

Yaşamın her döneminde sağlık için vazgeçilmez bir besin kaynağı olan süt, çocukların sağlıklı gelişiminde önemli rol oynuyor. İlk 6 ay bebeklerin sadece anne sütü ile beslenmesi gerekiyor. İki yıla kadar inek sütünün verilmemesine dair var olan yanlış inanış ise, bebeklerde başta protein ve kalsiyum olmak üzere çeşitli besin öğelerinde eksikliklere yol açıyor. Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Diyetetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Arslan, gerektiğinde 6. aydan sonra bebeklere inek sütünün verilebileceğini söylüyor.

14 Haziran 2005, İstanbul; Yeni doğan bebeklerin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmesi için en ideal besin anne sütüdür. Bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, sağlıklı bir gelişim için önem taşıyor. Herhangi bir nedenle anne sütü verilemediğinde / yeterli olmadığında ise 6. aydan sonra inek sütü (pastörize veya uzun ömürlü) bebeklere verilebilecek en zengin besin değerine sahip gıda maddeleri arasında yer alıyor. Protein, kalsiyum, fosfor gibi besin öğeleri ile B2, B6, B12 ve A vitaminlerinin çoğu sadece sütte bir arada bulunuyor.

İnek sütünün bebeklerde ve çocuklarda demir eksikliğine yol açtığı iddiaları, gelişim çağında olan çocukların yetersiz beslenmelerine neden olabiliyor. Oysa ki bu iddia; çocuğun günlük diyetinde sütten başka herhangi bir besin yer almadığında geçerlidir (yumurta, et, sebze-meyve vb.). Sütün demir eksikliği ve anemiyle ilişkisi hakkında gerçekleştirilen çok sayıda araştırmalardan çıkan sonuçlar; gelişme çağındaki çocukların süt gibi zengin bir gıda maddesinden mahrum bırakılmaması gerektiğini ortaya koyuyor.

“1 ya da 2 yaşına kadar inek sütü verilmemeli söyleminden vazgeçilmeli”

Hacettepe Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Diyetetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Arslan 6. aydan sonra bebeğe inek sütü verilmesi konusunda şunları söylüyor :

"İnek sütünün doğrudan sindirim sistemi kanaması sonucu anemi yaptığı konusunda kesin bulgular yoktur. Bebeklerde, besinlerdeki demirin emiliminin azalmasında çeşitli faktörler etkili olabiliyor. Protein ve C vitaminin yetersiz, kalsiyumun fazla miktarda alınması, bebeğin doğumdan önce süte karşı taşıdığı hassasiyet, bu faktörler arasında yer alıyor. Doğru zamanda doğru ek besinlere başlanmış, anne sütü almayan / alamayan bebeklere dengeli beslenme sağlamada; inek sütü, bebeğin sağlıklı gelişimini tamamlar. Bu nedenle, gerektiğinde 6. aydan sonra bebeklere inek sütü verilebilir. Anne sütünün yokluğunda inek sütünün verilmemesi bebeklerde protein ve kalsiyum eksikliğine neden olabiliyor.

Prof. Dr. Perihan Arslan; yapılan uluslararası araştırmalarda süt içerek alınan protein ve vitaminlerin çocuklarda boy uzaması ve gelişime olumlu etki yaptığının kanıtlandığını belirtti. Arslan, sütün çocuk gelişimine ve yetişkinlerin sağlıklı bir kemik yapısına sahip olmalarına olumlu etki ettiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Perihan ARSLAN'ın 'İnek Sütü Çocuklara Ne Zaman Verilmelidir' isimli makalesi Klinik Çocuk Forumu Dergisi'nin Kasım - Aralık 2004 'Pediatrik Beslenme Özel Sayısı'nda yayınlanmıştır.

bunamıkafamçokkarıştı





benimki hiç değiştirmedi altınıkötükedihüsoyorgunum diyo..ben alt değiştiremem diyo..benim en büyük yardımcım 70 yaşındaki anneannem 2 günde bir gelir yoklar,vallahi benden sağlam:jeyyar:ama işe 9'da gittiği zamanlar ben uyuyordum o bakıyordu
 
ben denize 6 aylık olduğundan beri ,doktorunun da onayıyla keçi sütü veriyorum çok da memnunum
o suyla karıştırılan tozlar niyeyse bana hiç sağlıklı gelmiyor , eminim sağlıklıdır ama illaki içinde katkı maddesi var yoksa o kadar uzun süre bozulmadan duramaz .
mis gibi süt varken onu veririm , zaten bizim doktor devam sütü bile dahil olmak üzere hazır gıdalara çok karşı siz ne yiyosanız o da onu yiyecek diyor başından beri , zaten deniz biberon almadığı için hiç devam sütü de içmedi 6 ay sırf beni emdi ondan sonra da kahvaltılar ve akşam muhallebide ve yoğurdu olmak üzere hep keçi sütü kullanıyoruz hala.
 
azönce sinirkrizi geçirdim kızlar..ismet uyumayınca bi hava aldırmak için dışarı cıktımki bende bikaçgündür hiç evden çıkmamıştım..derken eve geldım.eşimde geldi..ben sabahtan beri asabiydim zaten bugun..sabah yıne yemıyınce söylenmiştim ismete..bugunde dışarda hep ağladı..yoldada sinirlendim..söylendim çocuğa..derken eşimle klimayı neden açık bıraktın dıye bana sordugu için bi hiddetlendim bağırdım..derken o bağırdı ve aramızdakı şiddet alevleni..ismet bunlardan cok etkılendı..deli gibi ağladı...üzgünüm..buyuk su damacasını kaldırıp aynaya fırlattım..bikaç tabak kırdım..tümbu gürültüler çocugu hepten huzurlaştırdı...bana neler oluyo..nasıl bukadar gaddar olabiliyorum..kendıme yazıklar olsun el kadar yavrumu nekadar üzdüm..ama tedavi olmam lazım heralde..bilemıyorum..sadece üzgünüm...işallah ismet hastalanmaz,neblim başka kötü bişi olmaz..kendimin uğursuzlugundan olduguna inanıcam..bidaha neyaparsa yapsın eşimle ismetin yanında kavga etmicem..sicim gibi gözyaşları beni mahvetti..ama kocam olacak şahsı bazen öldüreseim gelıyo..bide ben sakınleştırmek için isteyınce çocugumu bana vermedi..şeytan al bıçağı mutfaktan sapla kıçına dedi..ama ismet kucağındaydı..bu ani çıkışlarım çok kötü..nihayetınde karşımdakı bi erkek hemde öküzünden...hiçbiri önemli deilde işte çocuguma karşı acımasız olabilişim nekadar boktan taraflarım oldugunu anımsattı..yanlış bi evlilik yaptım ve ismet şimdiden bunun bedelini ödemeye başladı..ben onu ağlasın diye doğurmadımki...içinizi kararttım belkı kusura bakmayın..
 
sakin ol bacım bak o kadar duyarlısın ki ismetin üzülüp ağladığına kahroldun insanız hepimiz hatalar bizim için.

nice insanlar var çocuğunu dövüp duruyor hiç de acımıyor seninki sadece bağırdığın için korkmuş

ah bu tartışmalar nasıl bitecek ben de dertliyim tartışmasak bile ortamın gerginliğini anlıyo utku.
 
sorma sehercim...okadar hislilerkii..kahredici.... bu yaşıma kadar çalışmadım..buyuzden babaevine dönmeyi hiç gözüm kesmiyo...babadan kaçtım zaten artık binevi..tek başıma ayakta durabilcek kadar güçlü deilim..yoksa ayırılırdım çoktan..hayat bukadar kısayken hiç değmez bu cebelleşmeler insanı içten çürütür..şimdi defoldu gıttı mısal kahveye...evden benden kaçıyo..kaçsın umrum deil..beni 80 mtrekare kasımpaşa cehenneminde bırakıp gıtmesi koyuyo bırazda..bi teraslı denıze nazır evımde yokki hani çekeyim...tıkılıp kaldım...sıkıştım kaldım bu hayatta..çalışiim desem alacağımen kral para 1000tl oda şansım varsa..neyime yeter..pederde yardım etmez boşandım dıye..neblim işte....hem çocugun velayetı en kötü mevzu..ya hakim babaya verirse..aklımı oynatırım ozaman..zaten oynatmışım oynatıcağım kadarda.....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…