- 9 Nisan 2008
- 2.747
- 78
- 318
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #3.101
merhaba arkadaşlar emziren anneler hepsine çok özeniyorum ben35+5 haftalıkken erken doğum yaptım küçük kızım 5 gün küvezde kaldı sonra sarılık oldu.çok zor günler geçirdik dr.sarılık ilerlememesi için çok iyi beslemem gerektiğini söyledi emme problemi olduğu için sürekli sütümü sağarak verdim.ve yaşadığım stres yüzünden sütüm bıçak gibi gesildi ne yaptıysam hala gelmiyor oda mememden tiksinip emmiyor malesef mamaya döndük 2.5aylık 7 kg oldu ama şimdi sadece uykuda yiyiyor ne yapcam bilmiyorum.okadar çok üzülüyorum ki pisikolojim altüst oldu.
Yok canım mama vermiyorum, çok çok nadir mama veriyorum sütümü ısıttım içmedi diyelim onu döküyorum yedektede sütüm yoksa dolapta anca o zaman mama veriyorum.Göğüsteki sütü 5 dk da bitiriyordur bebeğin 1 saat çok uzun geldi bana:uhm:
seda tesekkur ederım cevaplar ıcın... Allah yardımcın olsun hepimizin aslında..
pekı ben ne yapmalıyım acaba nasıl bırıktırecegım bu sutlerı..
acaba her emzırmede tekını sagıp tekını mı emzırsem ama o zamnda hepsını bırlestremem tazelıklerı farklı olurr ?
calısanlar var mı aranızda nasıl yapıyorsunuz ayten ne zamanlar sayıyorsun sutunu kuzuumm benneyaptımki
yok ben yapmıyorum ama sıcak su, sıcak havlu süt kanallarını açıyor olabilir, banyo bana iyi geliyor mesela..süt artsın istiyorsanız paraya kıyıp hergün vitamalt içmelisiniz ben denedim ve başardım beni sütüm ilk 15 gün bir damla bile yoktu...
yaa bize de söylesene Umut niye gizli gizli zayıflıyon bacıım???canım kusura bakma betülcüm şimdi gördüm hemen açmaya çalışırım beceremezsem özelden msnimi yazıcam
[/COLOR]Gelelim benim sorulara;
Oğlum gece kalktığında fazla emzirmemeye çalışıyorum yani kendisi bırakmıyor ben bıraktırıyorum, fazla yer kusar diye! gündüzleri de genellikle aynısını yapıyorum siz nasıl emzirmeyi bitiriyorsunuz?
Hiç ben bitirmiyorum gündüz kızım çok kısa emiyor,kavga dövüş emiyor yani,keşke uzun uzun emse neden emmiyor sizde de bu sorun var mı??göğüs ucumu çekiştire çekiştire emiyor adeta sinirleniyor ama sütün gelmiyordur belki demeyin çünkü var biliyorum ağzından akıyor veya göğüs ucumu birden çekince fışkırıyor.Öte yandan gece ben kendim yavaşça çekiyorum çünkü uykuya dalıyor emerken.
Birde 2-3 gündür sabahları burnu tıkanık kalkıyor sizinkilerdemi öyle?
Benim kız da öyle sanki genzi tıkanık gibi...
kız Betül sen niye taktın bu sağma işine canım evdesin ya ne diye sağıyon emzir işte,ben dışarı çıkacağımız zaman sağınca azıcık çıkıyor saatlerce uğraşıyorum ama emzirince çok daha fazla çıkıyor biliyorum çünkü aç olsa mutlaka anlarım hergün tuvalete çıkıyor kilosu da normal.seda tesekkur ederım cevaplar ıcın... Allah yardımcın olsun hepimizin aslında..
pekı ben ne yapmalıyım acaba nasıl bırıktırecegım bu sutlerı..
acaba her emzırmede tekını sagıp tekını mı emzırsem ama o zamnda hepsını bırlestremem tazelıklerı farklı olurr ?
calısanlar var mı aranızda nasıl yapıyorsunuz ayten ne zamanlar sayıyorsun sutunu kuzuumm benneyaptımki
ıyıyım canım cok sukur sen nasılsın ? bebıs nasıl ?
gündüzleri yok geceleri oluyor gece 12-9 arası benimkiside bir çeşididir herhalde küçükkende yağmur yağınca bacaklarım ağrırdı..
İlaçların zaten amacı kemiklerini güçlendirmek değil mi? nasıl zarar veriyor?
Bilgilerin için saol canım Allah tekrardan acil şifalar versinn
seda humana still tee denedin mi hiç ben onu içiyorum ama cok sütüm yok ayrıca 20 lira
günde 3 veya 4 kez içiyorum hemen bitiyo
internetten baktım yazını okuyunca bi sitede 4 lira yazıyordu vitamaltın doğrumu bu ?paraya kıyıp vitamalt içmelisiniz yazmışsın o yüzden cok pahalı zannettim bi de bi şişesi ne kadar zamanda bitiyor.cok soru sordum sanırım ama cvp lütfenn
bende iyiyim cnm ya işe bildiğin gibi hepimiz aynı uğraş içindeyiz.bebeğimde iyide ben pek iyi ddeğilim artık çıldırmak üzereyim bu cocuk deli ediyor beni.bu kdr huysuz bir cocuk olurmu ya?
yaa bize de söylesene Umut niye gizli gizli zayıflıyon bacıım???
Hiç ben bitirmiyorum gündüz kızım çok kısa emiyor,kavga dövüş emiyor yani,keşke uzun uzun emse neden emmiyor sizde de bu sorun var mı??göğüs ucumu çekiştire çekiştire emiyor adeta sinirleniyor ama sütün gelmiyordur belki demeyin çünkü var biliyorum ağzından akıyor veya göğüs ucumu birden çekince fışkırıyor.Öte yandan gece ben kendim yavaşça çekiyorum çünkü uykuya dalıyor emerken.
Birde 2-3 gündür sabahları burnu tıkanık kalkıyor sizinkilerdemi öyle?[/B][/I]
Ya arkadaşlar hiç bebişlerinizin bıngıldağına dikkat ettiniz mi?
Ben baktığımda genellikle ritmik bir şekilde atıyor.
Dr.a sormuştum atması normal,eğer kusma bıngıldakta çöküklük varsa tehlikeli demişti
Sizin bebişlerinde bıngıldağı sık sık atıyormu?
1 şişesi 4-4,5 ytl onu o anda bitiriyorsun zaten, kalmıyor kola gibi düşün.
Günde 2 tane iç demişti benim doktorum hergün 9 milyona geliyor o yüzden pahalı dedim.
kilosu normal sınırlardaysa doyuyordur Selincim kabızlıktandır o endişelenme.Bak benim kızda bu saat oldu hala çıkmadı.gül merhaba
egemen 5-6 günde bir kakasını yapıyo yani doymuyomu? kl su normal
hayır canım ben hiç öyle uzun dokunmadım oraya.attığını bilmiyordum bi bakim dur...Ya arkadaşlar hiç bebişlerinizin bıngıldağına dikkat ettiniz mi?
Dr.a sormuştum atması normal,eğer kusma bıngıldakta çöküklük varsa tehlikeli demişti
canım o hepimizinkinde atıyor, kalp atışı olduğu müddetce atar, yani kalp gibi hiç durmaz... durmasında allah korusun..
Ya arkadaşlar hiç bebişlerinizin bıngıldağına dikkat ettiniz mi?
canım ege cok kusuyor ara sıra bakıyorum bıngıldak hafıf ıce goçük oluyorsenağlamabırsey olmasın allah korusun.endıselendım sımdı cok ben ya:çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?