Doğum yapmış olan anneler buraya....

.
KIzlar bu arada sizin bebişleriniz bi öğünde kaç cc yiyiyor? Mama veren yada sağan arakdaşlar bilgilerinizi bekliyorum.Artık kaç cc yiyebiliyorlar? :uhm:

benim oğlan artık tamamen mama alıyor.. Süt yok...
Bir öğünde 90 ya da çok açsa 120 cc veriyorum... ama 150 versem ona da yer
Bizim öğün sayımız biraz fazla günde 10 öğün oluyor.. En az 2 saatte bir mama istiyor...

canım başından beri izliyorum yaşadıklarını..ilk anne ve kayınvalıdenın bebeğin beslenmesindeki cehaletleriyle sarsılışın,bebeğinin kılo kaybı ve sonrasındakı gelişmeler..insan bazı şokları kolay atlatamaz..helekı yavrusuyla ılgılı olunca..yaşadıklarından anlamışsındırki kimseden gerçekte hayır yok..senden başka yavruna birde babasından başka kımseden hayır yok..ama bi realıte var evet aılesı canını cok sıkıyo olabılır..kultur çatışması yaşıyo olabılırsınız..herne olursa olsun..benım aılemke eşimin aılesı arasındada maddı manevı kulturel ucurumlar var..ama artık ortada bir başka insan var oda ıkınızın ürünü...onun iyiliği için öncelıkle senın sağlam duruşlu ve akılcı olman yerıne göre polıtık olman gerek..benımkayınvalıdem rizeden gelmiş kasımpaşada yaşıyan kapalı bır hanım..oratk hiçbir yönümüz yok..oldukça eskı kafalı ama napayım..kımsenın aılesı dörtdörtluk deil..işe önce ınsanları oldugu gıbı kabul etmeye ve sevmeye çalışmakla başlamalıyız...herkezın ıyı bır tarafı var..kalbındekı kızgınlıgı hoşgörü ve tevekkele bırakmaya calış..zamanla erıyen buzlar,senın yavas yavas ama samımı yaklaşımın onlarıda deiştitir ınanıyorum..onların yetiştirmesini istemesende sevmelerine engel olamayız..ve emınımkı için boylece daha huzurlu olucak yoksa didişmeyle ömür geçmiyo.. sevemıyosanda yavrun için polıtık olmaya çalış..sana akıl vermek haddım deıl sadece etkılendıgım için yazma geregı duydum.a.s..

benim oğlumda öyle... ve onun gündüz uykusu 5 dk falan.. ben masal anlatıyorum.. dönencesini elime alıp onları konuşturuyorum... çok hoşuna gidiyo...

Benimki de öyle canım en fazla yarım saat oluyor gündüz uykuları o da çok nadir..
Bende kuklalarımız var onları konuşturuyrum ama insan yoruluyor valla...
internetten masal kitabı indirmiştim.Onu kağıda bastırıp ciltleticem.. Çok güzel masallar var içinde.365 masal diye bir kitap..bir ay sonra kitap okumamda ilgisini çekecektir herhalde..

GÜNAYDIN kızlarr nasılsınız bu sabah ben hala uykuluyumm kahvaltımı ettim kız uyuyorr az biraz size bakiim dedim neler konuşmuşsunuz sonra gidip uyuyacağım az daha kız uyanmazsa tabii bu arada tomografim temiz çıkmış çok şükür migrenden başka az bişii de sinüzit varmış ilaçla hallolur dediler

Maibeyaz deryabaykalda mı öyle demişlerdi? Bnim kayınvalidem de biz tok yıkarız , hemen doyur sonra banyo , sonrada havlu ile öyle bırakırıp uyuturuz diyo hep...
Unutmuş ya .. Bişeyde diyemiyordumm. İlk 3 hafta hem kendi annem hemde kayınvalidem kaldı yanımda .Aslında kendi annem kalacaktı ama kayınvalidem kıskandı mı ne , bilmiyoum artık.Ama tam bi kabustu.Kendi annem çekindiğinden bişey diyemiyodu, yapamıyodu.ama kayınvalidem çok üstüme geldi. Akşamları ise herkes uyuyodu, ben kızımı alıp emziriyodum.Bi bana misafir gelince servis yapıp, temizlik yapıyolardı. Onuda ben hayli hayli yapardım zaten.
Annem biz aç karınla yıkarız çocuğu baş aşağı tutunca kusmasın diye sonra doyurur uyutursun diyordu. Kayınvalidem ise , yok onlar tok doyururmuş ,, hemen havluya sarılı bırakıp uyuturlarmış.... Ay ikisinin de arasında kalıyodum, neyseki annem ısrar etmiyodu ama kayınvalidemin dediği yanlıştı.
Ben yine bildiğim gibi yapıyodum, Allahtan havada ilk zamanlar sıcaktı. Zaten havlusu hemen suyu çekiyı ıslak gibi oluyo. Onunla nasıl bırakabilirim çocuğu uyusun !!
Ben iki havlu kullanıyorum şimdi zaten.Birini hemen kuruluyorum, birini de giyinirken hemen açık olan yerlerini sararak kolluyorum. Benim kızımda pek ağlamıyo. Ben ellerini tutuyorum ,açıyo ellerini korkuyo bende tek elini yada babası ellerini tutuyo, yani parmağımızı veriyoruz tutsun diye, korkmasın diye Şeniz

kaç gündür sinirlerim o kadar bozukki anlatamam kızlar..en sonunda dün gece dayanamadım 1 saat susmadan ağladım hıçkıra hıçkıra..bi yandan da uyusun diye sallıyorum tabi..eşimde üzülüyo benim halime ama yapıcak bişey yokki..Asya kucağa alıştı ne yazıkki..gündüzleri hiç uyumuyo ve sürekli kucağımda..uyursada kucağımda uyuyo,yatağına koyunca basıyo feryadı..tuvalete bile Asya omzumda gidiyorum..tek elle işlerimi yapmaya çalışıyorum..geçen bi kap çorba yapıyım dedim hazır olanlarından komşumu çağırmak zorunda kaldım Asyayı tutsun diye..sabah bizle beraber kalkıyo gece 12 den önce kurulu saat gibi mümkün değil uyumuyo..sırt ağrısından omuz ağrısından duramıyorum..çok stresliyim..süüme yansır diye çok korkuyorum..eşim rapor alıp izine ayrılmayı bile düşünüyo..kimsemiz yok kendimizden başka..sürekli kucağımda..ne olur akıl verin nasıl vazgeçertirim bu kucaktan Asyamı..gözlerim şiş dolaşıyorum valla..delirmek üzereyimmmmm

canım sakın emzirdikten hemen sonra yıkama kalbe çok zararlı... istersen deneyebilirsin...yemek ye hemen ardından sindirmeden banyoya gir nefesin daralır... çok tehlikeli... derya baykal sadece avcunla su at dedi.. diğerini biyoloji dersinde öğretmenimiz söylemişti...

kız havluya sarıp yatılırmı hiç... gerçi ben çok severim ama o küçücük bebek hasta our Allah korusun...

Son düzenleyen: Moderatör:

Hilaryacım çok sağol, bizimkide öyle de bende fazla mı veriyorum diyodum..
Canım ya benimde sütüm az nasıl olacak bilmiyorum çok canım sıkılıyo. Dün 50 cc bi sağdığımda çıkarabildim.Bu sanah ise akşamdan beri toplam 160 cc çıktı. Ama şimdi akşama kadar anca dolar . Bi 6 ayı atlatabilsek ...

canım benim ilk zamanlar tek göğsümden 100cc çıkıyordu..Her seferinde... ama sonra yorgunluk ve bazı şeylere kafamı fazla takmam ve bebeğin memeden emmemesi ile 70-50 cc ye düştü.. sonraları ikisinden toplam 30cc çıkıyordu.. Ve son olarak da bıçak gibi kesildi.. bir saat boyunca pompa ile sağdım ama hiç gelmedi.. sonrasında da denedim ama yoktu..

inşallah canım 6 ay en azından emer bebekleriniz..

ama şu açıdan içim rahat.doktorum kullandığımız mamaların anne sütü formülü olduğunu söyledi.. Mama pirinç unu ile yapılandır dedi... Allaha şükür oğlumun gelişimi de çok iyi.. bir ay önde gidiyor.. o yüzden artık pek üzülmemeye çalışıyorum..

Evet patik ;
kabullenmekten başka yapacak bişey yok. İnsanın canını çok sıkıyolar bilmeden , sanki onların başına gelmemiş ... Görümcem de emziremedi, bi sürü sorun atlattı .Biz o zman ona destek olduk.Çok kilolu olduğu halde ona üzülmesin diye laf bile etmedik. Ben hep sustum.Ama eşim benim aileme karşı çok sert , bişey oldumu canını sıkan hemen lafını sokuveriyo yada sert konuşuyo. Bu 40'ına kadar kalmalarından olaylardan snra bende karar aldım bende artık elimden geldiğince böyle konuşacağım.
Çünkü ben bişey demedikçe, nasıl olsa nuray bişey demez diyolar. Eşimde beni tutmayınca , kendi kendimi yiyiyorum. Artık kızdığım şeylerde söyleyerek onlarında anlamasını sağlayacağım. Susmakla olmuyo, gerekirse kötü bilsinler ama öyle olunca iyi oluyosun....

Canım çok geçmiş olsun. Bende akşamdan kalmayım ama bizimki uyandı bile , bana dinlenmek yok. Bi dursa da çamaşırlarımı assam bariii.:Saruboceq:

Evet canım ya. Onlar öyle yaparmış... Valla hava sıcaktı ilk doğum zamanı birazcık suyunu çekene kadar o zman bi iki kere tutmuştum ama yapmıyorum öyle valla...

günaydın güzell anneler;
az önce sağlık ocağından telefon geldi pnömokok aşısını gelin yaptırın dediler bizde gittik bedavaya aşımızı olduk iyiki önceden yaptırmamışız, bu arada ebe tam bilmiyoruz ama belki ateş yapabilir dedi.
pnömokok yaptıran arkadaşlar sizin bebişler ateşlendi mi?

canım doktorlar zaten soyup heryerine bakıp kulağına ağzına poposuna bakmıyormu yüzükoyun yatırıp kafasını kollarını nasıl kullandığına vss benim dr bakıyor her seferinde sonrada çıplak olarak tartıyor kızımı :uhm:

daha erken canım o yüzden dir sadece bakr şimdilik benimki duvardaki resimlere çizgi karakterlere bakıyor dönencesine bazen takılıyor ama her zaman değilll

bu arada takvimini çok beğendimmmkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3:roflol:

maşallah benim kız çok seviyor banyo yapmayı hiç gıkı çıkmıyor sadece kafatı yıkarken yüzüne su değidiğinde çığlığı basıyor kızıyor onu anlayamıyorum ama yavaş yavaş suyu ayaklardan yukarı doğru ovarak başlıyorum ilkte bir şaşırıyor ama ses etmiyor minik kuşum kafada kopuyor:roflol:

merhaba güzel anneler gününüzün güzel geçmesi dileğiyle
fatmacığım senin bebiş bilgiğim kadarıyla hepimizden büyük pnömokok aşısı hangi aylarda yapılıyor saglık ocağımı yapıyor bana off ya bu aşıları iyce karıştırdım valla

benim kızımın belli olmuyor bazen çok iştahsız oluyor ama genelde 2 saat ara ile emziriyorum 5 dk falan emiyor tahmini 60 cc kadar içiyordur o kadar sürede uyuduğunda sağıyorum biberonlada 60-70 cc içiyor 2 saat ara ile mamayıda aynı içiyor arada 90 cc alıyor 4 saatte bir 120-140 arası değişiyor yediği yani ama gece 1-2 gibi yiyip yattığında sabah 7 ye kadar bişey yemiyor belki 5 dk emiyor başka istemiyor uyurken emmiyor fazla

evet güldencim biz abi olduk artık 3,5 aylığız tam olarak pnömokok özel aşıydı önceden ve doktor hangi aylarda uygun görürse o zaman yapılıyodu şimdi devlet karşılamaya başlamış ve biz bugün gidip yaptırdık bir sonraki doz için 1 ay sonrasına gün verdiler...

sende bağlı olduğunuz sağlık ocağına bir sor istersen heryerde başladı artık yapılmaya... sengözlerimebaksanab

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…