- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #3.141
.
KIzlar bu arada sizin bebişleriniz bi öğünde kaç cc yiyiyor? Mama veren yada sağan arakdaşlar bilgilerinizi bekliyorum.Artık kaç cc yiyebiliyorlar? :uhm:
canım başından beri izliyorum yaşadıklarını..ilk anne ve kayınvalıdenın bebeğin beslenmesindeki cehaletleriyle sarsılışın,bebeğinin kılo kaybı ve sonrasındakı gelişmeler..insan bazı şokları kolay atlatamaz..helekı yavrusuyla ılgılı olunca..yaşadıklarından anlamışsındırki kimseden gerçekte hayır yok..senden başka yavruna birde babasından başka kımseden hayır yok..ama bi realıte var evet aılesı canını cok sıkıyo olabılır..kultur çatışması yaşıyo olabılırsınız..herne olursa olsun..benım aılemke eşimin aılesı arasındada maddı manevı kulturel ucurumlar var..ama artık ortada bir başka insan var oda ıkınızın ürünü...onun iyiliği için öncelıkle senın sağlam duruşlu ve akılcı olman yerıne göre polıtık olman gerek..benımkayınvalıdem rizeden gelmiş kasımpaşada yaşıyan kapalı bır hanım..oratk hiçbir yönümüz yok..oldukça eskı kafalı ama napayım..kımsenın aılesı dörtdörtluk deil..işe önce ınsanları oldugu gıbı kabul etmeye ve sevmeye çalışmakla başlamalıyız...herkezın ıyı bır tarafı var..kalbındekı kızgınlıgı hoşgörü ve tevekkele bırakmaya calış..zamanla erıyen buzlar,senın yavas yavas ama samımı yaklaşımın onlarıda deiştitir ınanıyorum..onların yetiştirmesini istemesende sevmelerine engel olamayız..ve emınımkı için boylece daha huzurlu olucak yoksa didişmeyle ömür geçmiyo.. sevemıyosanda yavrun için polıtık olmaya çalış..sana akıl vermek haddım deıl sadece etkılendıgım için yazma geregı duydum.a.s..Doktora sağlık ocağına gidiyoruz .Sütüm artmış gibiydi ama adam kaç cc verdiğimi sorup az<geldiğini söyleyip mamaya devam demişti.Bilmiyorum tam olarak yetiyo mu...
Gece kaktığım da iyi dolmuş oluyo.Şiş oluyo ve doyup yatıyo. Hatta o zaman sağıyom ve saklıyom dolaba bile. .
Bide benim kızım 3 günde bi tuvalete kakaya çıkıyo. Ama çok gaz atıyo maaşallah.Sanki büyük insan gbi valla. bide kokuyo gerçekten offff diyo babası bile. Bu kötü bişey mi acaba?
Kızlar sizin bebeklerin uykuları hafif mi? Benim kızım gündüz uykları 15-20 dk. olduğu gibi bide çok hafif hemen uyanıyo.Gittiğim yerde de rahat olamıyom. Çok çabuk gürültüye uyanıyo..Alıştır diye mana buluyolar bana ama güzdüzleri uyusun diye uğraşıyorum zaten, iş yapamıyorum. Bide sonuna kadar tv yi açacak halim yok zaten. Dün akşam kayınvalidemlerdeydik, görümcem kendi çocuğunu büyüttü tabii, bana alıştırcaksın biz kalabalığız böyleyiz diyo...
Bide ben geçen hafta kursa gitmiştim 10 gün annemde kalmıştım. Bi geldik kayınvalidem kızımı severken sen buraları beğenmedin mi istanbullumu oldun, nerelere gittin dio.
benim oğlumda öyle... ve onun gündüz uykusu 5 dk falan.. ben masal anlatıyorum.. dönencesini elime alıp onları konuşturuyorum... çok hoşuna gidiyo...
benim oğlum çok seviyor suyu. geçenlerde derya baykal bebekleri yıkamadan önce ilk önce 1 avuç suyu ensesine dökün demişti... bi dene istersen belki faydası our..bi de ne aç olacak ne de yeni emmiş olacak... onada dikkat et... alışır zamanla telaşlanma..
Maibeyaz deryabaykalda mı öyle demişlerdi? Bnim kayınvalidem de biz tok yıkarız , hemen doyur sonra banyo , sonrada havlu ile öyle bırakırıp uyuturuz diyo hep...
Unutmuş ya .. Bişeyde diyemiyordumm. İlk 3 hafta hem kendi annem hemde kayınvalidem kaldı yanımda .Aslında kendi annem kalacaktı ama kayınvalidem kıskandı mı ne , bilmiyoum artık.Ama tam bi kabustu.Kendi annem çekindiğinden bişey diyemiyodu, yapamıyodu.ama kayınvalidem çok üstüme geldi. Akşamları ise herkes uyuyodu, ben kızımı alıp emziriyodum.Bi bana misafir gelince servis yapıp, temizlik yapıyolardı. Onuda ben hayli hayli yapardım zaten.
Annem biz aç karınla yıkarız çocuğu baş aşağı tutunca kusmasın diye sonra doyurur uyutursun diyordu. Kayınvalidem ise , yok onlar tok doyururmuş ,, hemen havluya sarılı bırakıp uyuturlarmış.... Ay ikisinin de arasında kalıyodum, neyseki annem ısrar etmiyodu ama kayınvalidemin dediği yanlıştı.
Ben yine bildiğim gibi yapıyodum, Allahtan havada ilk zamanlar sıcaktı. Zaten havlusu hemen suyu çekiyı ıslak gibi oluyo. Onunla nasıl bırakabilirim çocuğu uyusun !!
Ben iki havlu kullanıyorum şimdi zaten.Birini hemen kuruluyorum, birini de giyinirken hemen açık olan yerlerini sararak kolluyorum. Benim kızımda pek ağlamıyo. Ben ellerini tutuyorum ,açıyo ellerini korkuyo bende tek elini yada babası ellerini tutuyo, yani parmağımızı veriyoruz tutsun diye, korkmasın diye Şeniz
benim oğlan artık tamamen mama alıyor.. Süt yok...
Bir öğünde 90 ya da çok açsa 120 cc veriyorum... ama 150 versem ona da yer
Bizim öğün sayımız biraz fazla günde 10 öğün oluyor.. En az 2 saatte bir mama istiyor...
Hilaryacım çok sağol, bizimkide öyle de bende fazla mı veriyorum diyodum..
Canım ya benimde sütüm az nasıl olacak bilmiyorum çok canım sıkılıyo. Dün 50 cc bi sağdığımda çıkarabildim.Bu sanah ise akşamdan beri toplam 160 cc çıktı. Ama şimdi akşama kadar anca dolar . Bi 6 ayı atlatabilsek ...
canım başından beri izliyorum yaşadıklarını..ilk anne ve kayınvalıdenın bebeğin beslenmesindeki cehaletleriyle sarsılışın,bebeğinin kılo kaybı ve sonrasındakı gelişmeler..insan bazı şokları kolay atlatamaz..helekı yavrusuyla ılgılı olunca..yaşadıklarından anlamışsındırki kimseden gerçekte hayır yok..senden başka yavruna birde babasından başka kımseden hayır yok..ama bi realıte var evet aılesı canını cok sıkıyo olabılır..kultur çatışması yaşıyo olabılırsınız..herne olursa olsun..benım aılemke eşimin aılesı arasındada maddı manevı kulturel ucurumlar var..ama artık ortada bir başka insan var oda ıkınızın ürünü...onun iyiliği için öncelıkle senın sağlam duruşlu ve akılcı olman yerıne göre polıtık olman gerek..benımkayınvalıdem rizeden gelmiş kasımpaşada yaşıyan kapalı bır hanım..oratk hiçbir yönümüz yok..oldukça eskı kafalı ama napayım..kımsenın aılesı dörtdörtluk deil..işe önce ınsanları oldugu gıbı kabul etmeye ve sevmeye çalışmakla başlamalıyız...herkezın ıyı bır tarafı var..kalbındekı kızgınlıgı hoşgörü ve tevekkele bırakmaya calış..zamanla erıyen buzlar,senın yavas yavas ama samımı yaklaşımın onlarıda deiştitir ınanıyorum..onların yetiştirmesini istemesende sevmelerine engel olamayız..ve emınımkı için boylece daha huzurlu olucak yoksa didişmeyle ömür geçmiyo.. sevemıyosanda yavrun için polıtık olmaya çalış..sana akıl vermek haddım deıl sadece etkılendıgım için yazma geregı duydum.a.s..
GÜNAYDIN kızlarr nasılsınız bu sabah ben hala uykuluyumm kahvaltımı ettim kız uyuyorr az biraz size bakiim dedim neler konuşmuşsunuz sonra gidip uyuyacağım az daha kız uyanmazsa tabii bu arada tomografim temiz çıkmış çok şükür migrenden başka az bişii de sinüzit varmış ilaçla hallolur dediler
canım sakın emzirdikten hemen sonra yıkama kalbe çok zararlı... istersen deneyebilirsin...yemek ye hemen ardından sindirmeden banyoya gir nefesin daralır... çok tehlikeli... derya baykal sadece avcunla su at dedi.. diğerini biyoloji dersinde öğretmenimiz söylemişti...
kız havluya sarıp yatılırmı hiç... gerçi ben çok severim ama o küçücük bebek hasta our Allah korusun...
kızlar bugun baska bır doktora gıttım kontrole bebısım ıcın tavsıye uzerıne..doktor gece 1 de yattı sabah 7 de kalktı dedım.adam gece 1 de yatmasına takıldı.cocuk 1 e kadar neden oturuyor dedı...9 da yatıcak 3 gıbı kalkıcak emzırcen tekrar uyucak dedı.sımdıden o saatlerde uyutma alıskanlıgı edının dedı.ben ama ac kaldı dıyorum adam yok 1 de yatmıcak dıyor:roflol:
neysekı bu doktoru begendım herseye baktı.cırıpcıplak soydu poposuna,kalcasına,gozune kulagına vb..bundan sonra ona gıtmeyı dusunuyorum.cok sukur bır doktor buldum..
Kızlar ben bebişime internetten oyun halısı aldım dünya para verdim müzikli filan hiç bişey anlamıyo yaaaaa, neden böyle tepki vermiyor? üstüne yatırıyorum o oyuncaklara bakacağına tavana bakıyor lambaya bakıyor.
kaç gündür sinirlerim o kadar bozukki anlatamam kızlar..en sonunda dün gece dayanamadım 1 saat susmadan ağladım hıçkıra hıçkıra..bi yandan da uyusun diye sallıyorum tabi..eşimde üzülüyo benim halime ama yapıcak bişey yokki..Asya kucağa alıştı ne yazıkki..gündüzleri hiç uyumuyo ve sürekli kucağımda..uyursada kucağımda uyuyo,yatağına koyunca basıyo feryadı..tuvalete bile Asya omzumda gidiyorum..tek elle işlerimi yapmaya çalışıyorum..geçen bi kap çorba yapıyım dedim hazır olanlarından komşumu çağırmak zorunda kaldım Asyayı tutsun diye..sabah bizle beraber kalkıyo gece 12 den önce kurulu saat gibi mümkün değil uyumuyo..sırt ağrısından omuz ağrısından duramıyorum..çok stresliyim..süüme yansır diye çok korkuyorum..eşim rapor alıp izine ayrılmayı bile düşünüyo..kimsemiz yok kendimizden başka..sürekli kucağımda..ne olur akıl verin nasıl vazgeçertirim bu kucaktan Asyamı..gözlerim şiş dolaşıyorum valla..delirmek üzereyimmmmm[/QUOTE
Aynen çiğdemcim bende aynı durumdayım efe 5 dk.izin vermiyo kafayı yemek üzereyim tuvalete bile gidemiyorum o derece benimkide ne işlerimi yapabiliyorum nede kendime bakabiliyorum hayatımda bu kadar paspal olmamıştım yüzümde kırmızı kırmızı şeyler çıktı aynalara küstüm resmen kıyafetlerimin hiç birine sığamıyorum ve bebeğim gazdan dolayı sürekli ağlıyo gece 3 te uyandı zaten 1 de uyumuştu 4 e kadar avazı çıktığı kadar bağırdı bi yandanda ben ağlıyorum burda benimde eşimden başka kimsem yok onunda ha varlığı ha yokluğu umarım bu stresim benimde sütüme yansımaz eşin bi süre izne ayrılsın sende bi ara çık gez kafanı dağıt benimkide haftaya izinli,efede sürekli kucakta kucak işine bi kez alıştımı bi daha vazgeçmesi çok zor inan sürekli ayaktayım ve pilim bitmiş durumda Allah yardımcımız olsun canım:Saruboceq:
İYİ GECELERRRRRRR
kızlar ya bişey sorucam..benim kızım banyo yaparken çok ağlıyo..sizlerin nasıl bazı arkadaşlar çok sevdiğini söylemişlerdi bebeklerinin..ama naz o kadar ağlıyor ki yıkamak bile istemez oldum napsam da çocuğu biraz alıştırsam bilmiyorum önerisi olan var mııı
Selam betül , bence çok iyi. 2 saat içinde iyi dolmuş. Her iki saatte bi bu kadar dolarsa çok iyi.
Hemde birini emzirmişsin.Tabii buna tam emziren anneler daha iyi cevap verir. Ben,m sütüm tam yetmiyor , bende psikolojik olarak yumuşak olunca yok gibi hissediyorum ve mamaya sarılıyorum.Üstümdeki bu şeyi atsam belki daha iyi olacak da bilmiyorum artık.Psikolojik olarak beni çok yıprattılar.Hala laf sokuyolar eşimin tarafı bunaldım artık, gitmek istemiyorum , huzursuz oluyorum..:çok üzgünüm:
Bende akşam 2ye kadar kızımla uğraştım , uyumadı, huysuzluk yaptı çok.sonra 2'de uyudu, eşim giderken 8'de mıykladı uyanır gibi. Mama verdim. Saat 9'da sağdığımda ikisinden de 160 cc çıktı. Ama benm sağ göğsümde süt çok az oluyo. En çok sol göğsümden çıkarıyom.Şİmdi anca bu 1.5 öğünlük.
KIzlar bu arada sizin bebişleriniz bi öğünde kaç cc yiyiyor? Mama veren yada sağan arakdaşlar bilgilerinizi bekliyorum.Artık kaç cc yiyebiliyorlar? :uhm:
merhaba güzel anneler gününüzün güzel geçmesi dileğiyle
fatmacığım senin bebiş bilgiğim kadarıyla hepimizden büyük pnömokok aşısı hangi aylarda yapılıyor saglık ocağımı yapıyor bana off ya bu aşıları iyce karıştırdım valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?