Doğum yapmış olan anneler buraya....

Canım selam hoşgeldin;
bende 2 gün önce sordum bugün toplantı var belli olacak demişlerdi. SEnin bebeğin ne kadarlık, çağırdılar?

teşekkür ederim canım bi arıyım

Nuray, Gülşah, Ciğdem arkadaslarım Allah yardımcınız olsun.. kendınızı uzmeyın kımsenın de uzmesıne ızın vermeyın evet soymesı kolay bılıyorum ama ınanınkı degmıyor.. zaman gecıyor bu gunlerın hepsı gerıde kalıcak.. uzuldugumuzle kalıcaz kımı annelerde sutunun kesıldıgı ıle kalıyor gercekten degmıyor yavrularımız bundan mahrum etmeye.. kulak arkası yapın soylenenlerı bır taraftan gırsın obur taraftan cıksın yoksa olan sadece bıze oluyor uzenlere hıcbırsey olmuyor..

Allah hepımıze sabır versın hepsi gececek yavrularımız buyuyecek yetıskın bırer ınsan olup kendı hayatlarını kuracaklar. ve ısın kotusu ben buyumesını hıc ıstemıyorum.. sımdı koynumda besledıgım uyuttugum bebegım yarın benı baskalarına tercıh eder annesını gozu gormezse dıye cok korkuyorum.. kayınvalıde mantıgı gıbı dusundugumu sanabılırsınız ama benım abım arkadasım dedıgım abım sımdı bır el ıcın hepımızden uzak kaldı aılesıne eskı baglılıgı yok olsada olur olmasada olur gıbı sevgıyle olan bakısları gıttı yabancı gıbıyız.. kendımı annemın yerıne koyuyorum bunun ıcın mı buyutuyor ınsan evet ortada cok buyuk bır problem yok kanlı dovuslu de degılız ama samımıyet olmadıktan sonra ne olursa olsun.. ben abımı yabancı gıbı gordukten sonra ne olursa olsun.. benım bebegımde oyle olmasın ıstıyorum canım oğlum buyumesın hep koynumda kalsın, koklayım içime cekeyım kokusunu eller almasın..senağlama :çok üzgünüm:

canım benimkide öyle allah hepimize sabırlar versin benim minnoşum sanki annesini hasta olduğunu anladı da dün baya uyudu deliksiz 1 saat 2 saat uyudu yanii akşam 2 ye kadar uyanık duruyor benimkide aynen kurulu saat gibi bazen ard arda 2-3 gün 12 de bazen 1 de bazen 2 de ama bu böyle ard arda oluyor ama çok şükür ki 2 yi geçmiyor bu aralar uyudumu da sabah 7-8 den önce kalkmıyor bende biraz rahat ediyorum mama saatinde kalkarsa da 5-10 dk uyanık kalıyor hemen uyuyor maşallah kızım inşallah gece uykusu böyle aralıksız olur erken yatarsa tabii daha iyi ama ben yatamıyorum fazla benimde sırtım ağrıyor migren var allah hepimize sabırlar versin bende birde 14 yaşında bir kız daha var biliyorsun okulu dersi yemesi içmesi stresiiiiiiiiiiiii zor valla rabbim sabırlar versin düzelecek ama merak etme sen bebişin uyuduğunda dinlen bırakacak birini bulduğun anda dışarı çık 10-15 dk da olsa iyi geliyor bende aynıydım

Canım sen yıkarken biriside yanında saç kurutma makinesini çalıştırsın ağlıyorsa hemen susacaktır...garanti deyorrrum :))

gunaydın herkeseeee.bol gulucuklu bır gun olsun:)
kızlar dun doktorun dedıgını yapıp saat 9da egeyı yatak odasına goturduk.saat 11 de uyudukafamçokkarıştı yınede 1 de yatmasından cok ıyı artık yavas yavas 9 a cekcez bakalım.2 de emmek ıcın uyandı ama ben ya gece kalkıp emmezse ac kalırsa dıye 2 ye kadar bekledım:bbo::bbo:ya anne olmak ne zormus cocuk uyancak zaten uyusana demı yok uyku tutmadı...neyse bu seferde 3 kere emmeye kalktı aldım cevabımı:ecrin_bebek:

HICRANCIM daha oncekı sayfalarda yazmıstım sen okumadın galıba ben daha once bır doktora gıttım kadın ustunu cıkarmadan tarttı ne boyunu olctu ne kafasını...burda yazmıstım..bezını bıle acıp bakmadı..onun ıcın yazdım bu sefer baktı dıye yanıa.s.

Kızlar aynı sorunları yaşıyoruz hepimiz, dün gece bende ağladım dayanamayıp...Bir yandan nazlı durmuyor bir yandan eşime çay yetiştiriyorum,

yok soğudu yok altını yak, nazlı desen çoooooook huysuzdu birde sütüm bu strese dayanamadı heralde ki azaldı, 1 haftadır iyiydi ama dün geceden beri 6 saatte anca

birikiyor.Tam biriktiriyorum benim kız içmeyince bana geliyorlar terelelli :)) Hoop çöpe...Sinirlerim bozuldu dün gece, ağlayınca da vicdan azabı çekiyorum "neden

ağlıyorum ki, o daha bebek, senin bebeğin kendine gel"
diyorum... Ama insanoğluyuz işte zaaflarımız var, uyumak istiyoruz, uyuyamayıncada kendi çocuğunda olsa

insan çileden çıkıyor.Neyse dün zar zor uyuttum onu sonra inat ettim ben uyumadım. Haftalardır izlemek istediğim kurtlarvadisini izledim.

İnadına izledim birazda, hayattan kopmadığımı, artık zevk aldığım birşeyler yapabildiğimi ispatlamak için...Yedir-içir-uyut-sende yat zincirini bozdum...Gittim dizimi

izledim...Çok mutluyum..

Son düzenleme:
Sevgili Eylül Anneleri Arkadaşlarım;
Arkadaşlarım diyorum çünkü hamileliğimin son aylarından itibaren sizleri takip ediyordum şimdi 56 günlük bir kızım var.Yani sizler beni tanımıyorken bile ben her birinizin açıklamalarından tecrübelerinden o kadar çoook istifade ettim ki bunu için de her birinize ayrı ayrı teşekkür etme ihtiyacı hissettim.İnsan ilk bebeğini büyütünce hakikaten çok telaşlı oluyormuş ama ben en başından beri en korktuğum anlarda girdim Eylül Annelerine ve bi ohh çektim aynı şikayetleri duyup okudukça rahatladım abartma telaşlanma bak herkesin bebeği aynı şeyleri yaşıyormuş dedim ve en sonunda yazmak için fırsat buldum.Hepinize yürekten teşekkürler gerçekten tecrübelerinizden
çok istifade ettim.

Canım çoook sağol, ben öyle kin güden bi insan değilim.Bi süre düşününce insan boşver diyor tabiiki .Ben ilk haftada annemin canını sıkıtığından annemi eve göndermiştim. Kayınvalidem de 2. hafta sonunda gitti. Tabiiki ben kalmana gerek yok gündüz gelirsin dedim de öyle dedi. Annem gelecek 40'ına kadar dedim.Benim ona ihtiyacım var dedim. Eşim bu yüzden surat yaptı bana. Ailesine çok düşkün bizimki de ... Annesinin hele de kardeşinin dedikleri yanlış olsa bile hep doğru. Bu da çok kötü. Bizim bi aile olduğumuzun farkında bile değil... Bi yere gittiğimizde artık bebeğimize göre davranacağız , eski rahatlığımız yok artık... Akşam eve gelince ben uğraşıyorum sonra, ama eşime kalkalım deyince ,sanki benm dedğim oluyomuş gibi davranıyo...Surat yapıyo... Akşam da durmadı kızım 2 'de yattı ama hep ağladı 10'dan beri oynattı hep beni. Eşimden bişeyler istedim yapmasını getirmesini falan akşam, surat yapıp offlayıp yaptı.Zaten canım sıkkın, asabımı bozuyor.. Ben ondan destek , ilgi beklerken , olcak o kadar, tek sen büyütmüyosun diyo...

Geçen annelerindeydik, yağmur yağıyomuş, benimde kızımın çamaşırları vardı balkonda. Eşimde yeni işten geldi, gidip iki dakkada arabayla içeri alsana çok fırtına var dedim. Yağmur görünce kötü kokuyo çamaşırlar. Zaten ıslanmıştır falan deyip durdu. Annesi bişey dese hemen yapıyo koşa koşa ama.. Sonra binbir suratla gitti toplamaya.
O sırada baktım görümcem de onunla gidiyo. Canan da geliyo dedi.O niye gitti anlamadım.Benim bişyimi görsün istemiyom, belki evim dağınık , bana dese ya hadi gel beraber gidelim..... Bende o sırada balkonun kilidi var korumak için , onu unutmuşum duruya koşarken. Kapatmışım ama kilitli değilmiş.Allah tarafından heralde bana da git demek geldi. Kapatmış ,kitlemiş falan... Bide telefon açıyo, sen bunu kitlememişsin diye... Görümcemin yanında hiç hoş değildi böyle yapması, anahtarı bulamamış hem onu sormak için aramış , hem de açık bırakmışsın diyo.. Ben hepsini toplamaktan bunaldım artık, kafam dağınık iyice. Napayım ki...
Neyse ya... Kızım yetişsin de bana arkadaş olacak o. Allaha şükürler olsun. İYiki kızım var , ona bakmak herşeyi unutturuyo... Anne olmak çok güzel .Dediğin gibi betül aslında hep böyle kalsalar , bizim koynumuzda. Onları koklamak çok güzel.
Ağbin için gerçekten annene bari öyle davranmasa...çok üzüldüm. Biz ağbimle çok özlüyoruz birbirimiizi. Eskiden çok uzaktık ama evlenince daha düşkün olduk biribirimize.
Allah herkesin hakkında hayırlısını versin. İnşallah bizim çocuklarımız annelerini unutmazlar ve eli de anayı da değerlerini bilirler..

Kızlar siz regl oldunuz mu?
Benim dünden beri biraz geldi, birazda kasıklarım ağrıyor. Bide bende iltihap vardı ya .Kendimle bile ilgilenemedim. Sağlık ocağına bebeği kontrole götürdüğümde kendim de kontrol olmuştum, Çok kötü aşşağısı demişti. Hastalığım bitsin de tekrar devam edeyim ilaçlarıma.İnşallah geçmiştir.
Regl olmam normal mi? Emziren annelerin daha mı geç geliyo?

ben kırkbaş olmuştum başkada gelmedi... gelse iyi olacak çok kötü strese sokuyo beni...

aşağısı kötü derken ne demek istedi ben onu anlamadım

İLtihap varmış .Bayağı da kötü olmuş demişti. :çok üzgünüm:

geçmiş olsun canım... ben doğumdan beri hiç kontrole gidemedim. bi belirtisi falan var mı... bende idrar yolu enfeksiyonu da var... onunla bi alakası var mı... ay çok soru sordum sanırım

geçmiş olsun canım... ben doğumdan beri hiç kontrole gidemedim. bi belirtisi falan var mı... bende idrar yolu enfeksiyonu da var... onunla bi alakası var mı... ay çok soru sordum sanırım

Saol canım.İlk kontrole giderken hiç bi belirtim yoktu. Antibiyotik fitil verdi ama ben atamadım fitili, önden atılıyodu. Hayatımda hiç fitil atmadım ki önden atayım. Bi tane yarım yaamalak atıp bi daha kullanmadım 15 gün sonra heralde kızmı kontrole götürdüğümde bende kontrol oldum sağlık ocağında, orada doktor aşağısı çok kötü dedi.Bi antibiyotik ve yine fitil antibiyotiği kullanacaksın 15 gün sonra kontrole dedi. Bi hafta oldu 4 tane atmıştım ama bi daha atamadım kşturmaktan kızımla. Şimdi de regl oluyom galiba. Heralde regl iken de atılmaz. Ama sağlık ocağın agideceğim zamana yakın sarı akıntım başlamıştı ara ara geliyo. İnşallah düzelirim ya, yara falan gibi şeylere dönüşmez inşallah. Kadın olmak çok zormuş ya...:çok üzgünüm:

Merhaba arkadaşlar:içelim:
Ya geçmişi okudumda herkes patlayacak bomba gibi, bende dahilÇok üzgünüm çoook

Hamileyken doğsun artık diye dua ediyorduk doğdu,anladık hanyayı konyayı :mymeka:şimdi de biran önce büyüsün artık diyoruz ama eminim ki ayaklanıncada ayy eskiden ne güzeldi, ağzı var dili yokk avucumuzun içindeydi diyeceğiz..
Betülün dediği gibi el olmasınlar bize Vatanına milletinine ve ailesine hayırlı bir evlat olurlar inşallahh,Allah pişman etmesin..

Nunu benimde iltihap çıktı canım ama akıntı vs.. yok sadece idrarımda yanma oluyor bazen.Ağızdan antibiyotik verdi süte zararı olmayan gerçi ben kullanmadım,sende hap kullanabilirsin..
Birde kayınvalidenin söylediklerin okurken:1shok: ağzım açık kaldı ben bile bornozla 1-2 kere yattım da her yerim ağrıdı..Sen bildiğinden vazgeçme bebeğini kendin büyütt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…