Doğum yapmış olan anneler buraya....

hoşgeldinizz hanımlarr. fatmacımm canım iyi geceler..
arkadaşlarr fikirlerinize ihtiyacım var doğum günümüze 3 gün kaldı basit hazırlanışı çok kolay tuzlu,tatlı kurabiye ve tatlılardan tarifleriniz varsa söylerseniz sevinirim.
betüşün tariflerini inceliyorum kıyır kıyır tuzlu çok basit ondan yapayım diyorum. başka neler yapsam bilmiyorum.fikirlerini bekliyorum canlarım.

Aslıcım o tuzlu kurabıyenın tarıfındekınden bıraz daha tuzu fazla koy emı hatta hamurun tuzuna bak kendıne gore ayarla.. ılk yaptıgım tuzu az gelmıstı bana gore.. kurabıyenın tuzu eyı olmalı...

Elmalı kurabıyeler de cok nefıs oluyo haberın olsun :)
Bırde pofidik poğaça var benım degıl ama o bende cok yapıyorum artık cok kolay ve lezzetlı bı tarıf tavsıye ederım.. :)

evt canım ya elmalı kurabiyede çok güzel görünüyor ama ben hamur açmayı bilmiyorum bilmedigim gibi ugraştırıcı birşey olsun istemiyorum kolay olsun ben biraz tembel tenekeyimdir. pofidik pogaçanın tarifini alayım canım. opuyorumnanaktan

aslıcım naber az kaldı egemin doğumgününe ben çok heycanlanmıştım kaanın d.günü yaklaşırken sende şimdi bi telaşlısındır:)bizim menümüzde olanları yazayım sana belki yararı olur canım yaşpastamızın yanında vişnesulu büskivili bir pasta yapmıştım birde kurabiyemiz vardı tuzlularda mercimekli köfte makarna salatası su böreği yaprak sarması z.yağlı biber dolması poaça vardı canım senin aklında neler var

aklıma birşey geldi ama nasıl yapıldıgını bilmiyorum bilenler varsa tariflerinizi bekliyorum. havuçlu top tatlı yada bal kabagından top tatlı yapılıyor hindistan cevizli falan bilen varmıı. -tatlicadiarzu-

Canım tuzlu kurabıyenın hamurunu nasıl yapıyorsun elmalıda aynı sekılde hıcbı farkı yok.. kaydirigubbakcemile3
cok basıt ben elle bıle bastırarak acıyorum kucuk bı yuvarlak lazım zaten :)

canım sorma biraz önce oturdum tlfnuma liste yaptım dedigin gibi heyecan bastı beni pastamızın siparişini verelim dedim eşime ugur böcekli istiyorum dedim. çünkü minnoşuma hep ugur böcügüm derim. listeme gelince mercimek köftesi, börek, bir tuzlu kurabiye,bir tatlı kurabiye çeşidi, afyon kaymagı diye bir tatlım var ya onu yapayım diyorum yada şu havuç toplarından yapayım diyorum, renkli kat kat patates salatası yapayım diyorum. başka birşeyler daha yapsam mı acaba yaprak sarması sarsam yada dolmada yapsam, ama malum ramazan iftardan sonra olacak yenirmi oda var.

aklıma birşey geldi ama nasıl yapıldıgını bilmiyorum bilenler varsa tariflerinizi bekliyorum. havuçlu top tatlı yada bal kabagından top tatlı yapılıyor hindistan cevizli falan bilen varmıı. -tatlicadiarzu-

Evet canım.... havucları rendeleyıp bıraz haslıyorsun, sonra bıraz sutle petıbor yada bebe bıskuvılerını ezıyorsun havuclarla bırlıkte karıstırıyorsun... kucuk toplar yapıp hındıstan cevızınde yuvarlıyorsun sonra kurdan batırıyorsun sogutup servııs.... :)

Canım tuzlu kurabıyenın hamurunu nasıl yapıyorsun elmalıda aynı sekılde hıcbı farkı yok.. kaydirigubbakcemile3
cok basıt ben elle bıle bastırarak acıyorum kucuk bı yuvarlak lazım zaten :)

hımm tamam o zaman canım sen ne bileyim öyle şekilli falan yapmışın bende hamur açtın zannettiydim şekercim. kaydirigubbakcemile3

selamlar millett ben bi bakem size dedim ceylinin mamasını verdim çok şükür içti 110 cc ama saat 6:30 da yarım kase çorba içti iftarda da bizimle 3-5 lokma yedi o kadar şimdide milupasını içti işte 110 cc artık sahurda biraz daha yaparım içer inşallah
bugün fırsat bulamadım girmeye herkes iyidir inşallah dün akşam ortanca kızkardeşime iftara davetliydik ona gittim bu akşam evde yedik bakalım yarın harita nereyi gösterecek

ceylin çok huysuz uyumuyor bu ara gene üst dişler başladı görünmeye ya salyalar akıp akıp duruyor durup dururken nedensiz ağlıyor diş jelini sürüyom ama fayda etmiyor sanırım ağrı yapıyor herhalde bende bu akşam artık yarım fitil verdim valla oda bende rahat edelim diye

alkisalkisalkisalkisalkisalkis maşallah 3 ayda 8 kilo hee keşke bende verebilsem çabuk çabuk şu kiloları ben 3 ay kadar oldu vermeye başlayalı ve 79 dan 74 e düştüm ancak ben elma sirkesi falanda içemem kiii mide sorunlu ekşi acı yiyemiyom denemek istedim birkaç kez ama mide acayip fena oldu ben sabahları aç karnına kahvaltı öncesi 1 bardak su içiyom bide 7 den sonra yemiyom öle verdim kiloyu ama şimdi ramazanda 7 olayınıda yapamıyoz yiyip yatıyoz iftarda sahurda zor valla vermek almayalımda kiloları vermek şurda kalsınkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…