Doğum yapmış olan anneler buraya....

beegim 1 yasinda canim.Ama kabis olunca 6 aylikti.Ben de aktiviya duyunca sasirmistim ama dokturun cevabi bu surub da yaziyorum ve aktiviya da var diyorum ikisinden bitanesini sec hangisi daha iyi sence.Tabiki ben aktiviyayi sectim.

huuu kızlarr noluyor gene ben kaçtım herkes dağılmış yawwwwkaydirigubbakcemile3 kulaklarınızdan tutup burayamı getirem sizi neeekaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile3

galiba herkes iftar telaşına başldı çocuklarda durmaz tabii bizimki ablasıyla oynuyor şuan ayaklarımda dolanmıyor bende onun çorbayı yapıyordum pişmek üzere
erik veren varmı çocuklarına sevdilermi acep benimki çok seviyorr bide üzümü çok seviyorrr zarıonı soymamı bile beklemiyor ağlıyor elime yapışıyor almak için üzümü kaydirigubbakcemile3 ama elmayı hala sevmiyor pekk baba ya çekmişşşşş armutçu ve üzümcü bu cadıııkaydirigubbakcemile3 haaa bide karpuzzzzz

SEBZE VE MEYVELERıN AYLARA GÖRE ZAMANI
Kategori: SAGLIK

Prof. Erkan Topuzun da söylediği gibi organik bile olsa ''sebze ve meyveleri'' zamanın da tuketmektir.Kısaca bu sağlıklı beslenmenin ve kanserden korunmanın birinci kuralı.

Lösevden gelen bir bilgiye göre 1Kasım ile 1Nisan tarihleri arasında asla domates.salatalık,patlıcan,kabak,biber ve muz tüketmeyiniz.

SEBZE VE MEYVELERıN AYLARA GORE ZAMANI

OCAK :Brüksel lahanası, pırasa, Kereviz, Greyfurt Muz, pazı Nar, semizotu

ŞUBAT ırasa, kırmızı turp, mandalina, muz, kereviz, pazı Çağla, kuş konmaz,fındık turp, roka Kestane, soğan, lahana

MART ancar, limon, kuşkonmaz, turp, bakla Bebe havucu, çilek,barbunya Karnabahar, pırasa, mandalina, ıspanak

NıSAN :Enginar, havuç, bezelye, çağla, bebe havucu Domates, kiraz, enginar,dolmalık biber Lahana, brokoli, kereviz

MAYIS :Çilek, patlıcan, domates, arpacık soğanı, erik, barbunya Marul, kiraz, karpuz Bebe havucu, beyaz kuşkonmaz

HAZıRAN :Enginar, taze patates, marul, taze fasulye, dolmalık biber Bamya, vişne,şeftali, tatlı, mısır
mürdüm eriği, salatalık Can eriği, çilek, havuç

TEMMUZ :Kiraz, vişne, karpuz, kayısı, taze sarımsak, mısır, kavun Üzüm, böğürtlen, incir, taze ceviz, dut Enginar, bezelye,marul, kırmızı erik

AĞUSTOS :Mürdüm eriği, üzüm, bamya, dut, iç bakla Taze ceviz, incir, taze fındık Göbek salata, kiraz

EYLÜL :Taze ceviz, taze fındık, bamya Kestane, pırasa, nar, karnabahar, ayva Domates, bamya, börülce, karpuz

EKıM :Armut, pırasa, karnabahar, nar Elma, kereviz,ıspanak, lahana, mandalina Taze ceviz, kabak,biber, incir,patlıcan,üzüm

KASIM :Lahana, portakal, mandalina, ayva balkabağı, brüksel lahanası Fındık turbu

ARALIK :Kestane, balkabağı pazı, pırasa, kereviz armut, roka

hatırlatma olsun dedim =))

Selamlar herkse;
Hasta olanlara allah acil şifa versin. Bizim de kaka olayımzı günde 3-4 kere falan. Şu kavanozlardan yerse de dah yeşil gibi bazen çıkıyor. bide pirinç ununa fındık, badem ve ceviz çekmiştim ondan ekliyoz, o zaman da kakasında resmen çıkıyo sanki onlar :teytey:
Valla benimde canım çok sıkkın kızlar. İçim sıkılıyor. Kolumun ağrısı için fizik tedavi çıktı ama binbir lafla yöneticim izin verdi bide sinirlerimi bozdu , ağladım. Asabımı bozdu. Ne kadar olmuş da gireli de, personel şefini arayıp ne kadar izin almışım onu sordu... Napayım yani gitmeyeyim mi , zaten öğle arasında gidecem diyorum ki....
Eşim de yöneticiye söylemeden zaten laf sokmuştu, ona da alındım. Oda izin vermezde falan dedi. Ben dün ağrıyor çok offf dedim yattığım da, sende çok söyleniyorsun dedi. Gücüme gitti. İkide birde duru kalkıyor geceleri zaten, bide sahura kalkıyom 3-4.30 arası, sonra duru bi daha uyanıyor ve 7de de işe gidiyom dedim. Zevkimdem oflamıyom heralde dedim. Hayat kalitem düştü, kambur yürüyorum dedim. Harbiden ama hiç bişeye yetişemiyom. Zaten geç çıkıyoz, eve gel duruyu uyut ve bende yatıyom hemen. Bide eşim bu niye burada, şurayı bi toparlasana diyor arada sinir oluyorum... SAnki çok zamanım var....
Sabah da ben de izin alayım da maaşımdan keserler gelir götürür tekrar giderim , hayat kaliten düştü ya diyo... İyice canımı sıktı, patronda tuz limon oldu sonra.
İyice asabım bozuldu, saati bekliyom eve gitmek için. Şimdi bu akşam kesin yine didişiriz. Bide duruyu al yemek ye orada, geç geliyoz sonra evede.....
Offff ya.... olmuyor ya.... Yetişemiyorum artık ya......

aaaaa ama bu erkeklerde heee çok oluyorlarrrklava: seninkide yanii he evde işte çalışş çocukla uğraş hemde laf işitt ay kusura bakma yangına körükle gitmek gibi oldu ama ay evde otur baksın o sana madem yawww allah allahhh yöneticinde klava: hayret bişii raporlu belgeli sağlık sorunun var kaytarmıyonki yanii sağlık bu bugün sana yarın onaa ahh almasın yaniii klava:
sende çalışma güzelim yaa ihtiyacın oksa yani daha doğrusu acil ihtiyacın yoksa eşin çeksinn bakalım geçinmek nasılmış anlasın hem ev hem iş kendisi yapsın bakalımm ya seninkide çoğu erkek gibi biraz düşüncesizmiş yanii bu erkekler neden böyle hey allahımm ay damarıma bastlar şimdi hee benimkde arada yapıyor bölleee şeyler furasım gliyorrr valla .ayol biraz empati yahuuu çok şymi istiyozzz nuraycım kusura bakma anacım kocişin mocişin ama senin duyguların önemli canım sağlığın önemli yanii dayanamadım işte laf çıktı parmaklardann =)

Son düzenleme:
ben kaçtım iftara kuru fasulye yapıcam canım çekti deee =)) pirinç pilavı bide salata yaparım yoğurtta var turşuda gerçi ben turşu yiyemiyom ama olsun koklarukkk =)) çorba netsemki yaaa bana kalsa gerek yok ama benimkii illa çorba isterrr
ceylinin sebzeli etli bulgur çorbasındanmı versem ona acepkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

canım şimdi görüyorum sorunu fazla giremedim bugün
deniz günde bir
ama son 2 gündür 3 kere yapdı bugün kaç onu bilmiyom eve gidince görürüm artık :)
demekki bu aralar bir çok mıçma durumları var bebelerin :)
aman dikkatli olun kızlar yine acayip salgın varmış ishal , kapalı yerlere gitmeyin fazla
hastaneye falan götürürseniz de dikkat edin kimseyle oynamasın dokunmasın hiçbiyere

Yok be güzelim. Bunlar alana kadar , aldıktan sonra gevşeyiveriyorlar.... Valla çocuk gibi oluyor bazen, çok canım sıkılıyor. Doğum gününü de unutmadım ama barıştık işte o zaman da... Valla kaçmak gitmek istiyorum bi yerlere...
Çalışmam lazım, biraz kendimizi toparlamamız lazım... Evde kalsam da laf , dedikodu daha çok duyuyorum.... Valla bilmiyorum ne yapacam. Hele şu ramazan da o kadar çok yoruluyorum ki anlatamam. Allahın gücüne gitmesin dee.
Ya sabırrr ya SAbırrrrrrrr

edacım baltalimanı zaten eğitim ve araştırma hastanesi son derece iyi bir hastane biz onuru götürüyoruz 6 aydır falan çok memnunuz

Son düzenleme:

ne diyeyim canım allah sabır ve kolaylık versin eşinide ıslah etsin ohalde başka diyecek bişii yokk

herkese selaam opuyorumnanaktan
iftar vakti yaklaşıyoo vee ben cook susudımm yavv
öznur cnm öncelikle geçmiş olsun canım ..bazı dr.larda ne garip ya kendisine yapılsa ne olurlar acep ben olsam bende hakkımı arardım iyi yapmışsın şekerim ..allah hastane köşelerine düşürmesin...
valla hicrancım burayı sen şenlendirmişşsin hee alkisalkisalkisbende pek vakt bulamıyorum ki iş güç ee bide iftarda oldu valla nuraycım senin dediğin gibi evde oluğum halde iş bitmiyoo kiiii sana allah sabır ve güç versin
canımcım...:teselli:
duygucum sizede gecmiş olsuna.s. canım sizinkide ishal demek canım benim kuzu günde 5.6 kez yapıyo du sizinki yine azmış.. ama bir an önce tedavi ettirmen daha iyi bize dr. reflor verdi onuda katiyen içiremedim toz içecek bu bebe ne anlar toz içeçekten şurubu zor veriom zati aleemler...artık bende kendim eved yoğurduna muz ve seftali püresi kattım onu zorla yedirdim ve yoğurt corbası içirdim 3 gün yaptım bunları ondan onra toparlandı biraz hakkatten zayıfladıda kuzum ama şimdi şükür düzeldii de gayet iyi maşallah..
valla betülcüm dedğin gibi o ara artık mok görmektennn içim dışım cıktıı bide artık yawrumun :umursamaz:bacaklarından taşıyoduu o derece yaniiii....ıııyy kklaelaelaelaelae

ya kıslar merviş den hbri olan var mııı hiç uğramıyoo.. bi arasam bariiimmzemuszemus

selam kızlar....benim de moralimçok bozuk...kk ya giremiyorum artık yasaklandı...sinir oluyorum bütün gün can sıkıntısından ölüyorum...bu arada başka iş arıyorum işyerinde bazı cahil kafalı insanlarla uğraşmaktan bunaldım artık...nuraycım seni en iyi ben anlıyorum anlattığın biçok şeyi bende yaşıyorum çünkü...zor oluyor gerçekten ama maalesef bende işten çıkamam durumumuz buna müsait değil...ah bir evim olsaydııı bıktım valla bıktımmm...kızlar buluşma felan olursa beni haberdar edin...akşamları evdev bakmaya vakit bulursam bakarım zaten...hepinizi öpüyorumm

tunahan da günde iki kez kaka yapar bi sabah fix aynı saatte bide akşam...ben de artık çorbaları felan blendardan geçirmiyorum...ben makarna pilav herşeyi yediriyorum artık nerdeyse...

bu arada bugün ilk defa kay sütün keçi sütü olanını aldım tunahana uyuturken 200 cc verdim bayıldı valla maşallahh belki bundan sonra hep ondan alırım bilmiyorumm...ama bazen hala aptamil de veriyorum tabiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…