Doğum yapmış olan anneler buraya....

Hakıkaten herkes burda ama pek yazan yok..:sm_confused:
bende mutfagı fılan temızledım bıraz makınayı calıstırdım ortalıgı topladım arada bakıyorum buraya,
bırde kek yaptım ama dıyet bır kek dıyebılırız..
benımkıde tv ızlıyor arada da konusuyor geell der gıbı :)).. Şeniz

kaydirigubbakcemile3 gel diyoo demek emrecik hee
maşaAllah ona yavv bizimki hala aguuu dan ve aaa hııııııııı huuuuu gibi çığlıklardan ileri gitmedi kaydirigubbakcemile3

Bebek boy ve kilo ortalamaları
Türk standartlarına göre;

1 - 12 aylar arası Türk erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi
En düşük En yüksek
1 aylık bebek 3000 g - 51 cm 5750 g - 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g - 53 cm 6600 g - 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g - 55 cm 7500 g - 65 cm
4 aylık bebek 4600 g - 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g - 58 cm 9000 g - 70 cm
6 aylık bebek 5500 g - 60 cm 9600 g - 72.5 cm
7 aylık bebek 6000 g - 62 cm 10250 g - 75 cm
8 aylık bebek 6300 g - 63 cm 10900 g 77 cm
9 aylık bebek 6700 g - 64.5 cm 11300 g - 78.5 cm
10 aylık bebek 6950 g - 66 cm 11900 g - 80 cm
11 aylık bebek 7200 g - 67.5 cm 12200 g - 81.5 cm
12 aylık bebek 7450 g - 68.5 cm 125000 g 82.5 cm

1 - 12 aylar arası Türk kız bebekleri için kilo boy çizelgesi
En az En fazla
1 aylık bebek 2950 g - 50 cm 5400 g - 59 cm
2 aylık bebek 3500 g - 52.5 cm 6400 g - 62 cm
3 aylık bebek 4000 g - 54 cm 7200 g - 64.5 cm
4 aylık bebek 4500 g - 56 cm 8000 g - 67.5 cm
5 aylık bebek 5000 g - 57.5 cm 8700 g - 70 cm
6 aylık bebek 5400 g - 59 cm 9250 g - 72 cm
7 aylık bebek 5800 g - 60.5 cm 9800 g - 73 cm
8 aylık bebek 6150 g - 61.5 cm 10350 g - 75 cm
9 aylık bebek 6500 g - 62.5 cm 10800 g - 77 cm
10 aylık bebek 6750 g - 63.5 cm 11200 g - 78.5 cm
11 aylık bebek 7000 g - 65 cm 11700 g - 79.5 cm
12 aylık bebek 7200 g - 66 cm 12000 g - 81 cm

canlarım,özellikle bebeği kabız olan arkadaşlar,benim kızım günde 6-7 kez kaka yaparken,bi anda 2 gün hiç yapamaz olmuştu.oda karnında ağrımı ne yaptı,çığlık çığlığa ağlamaya başladı.hemen acile götürdük,doktor DEBRİDAT diye bi şurup verdi.sindirim düzenleyici bi şurup.günde 3 kez 1 çay kaşığı verdim ve kızım eski düzenine döndü.şimdi her sabah 6 dan 10 a kadar 3 kez kaka yapıyor.akşama kadarda gene 3-4 kez yapıyor.rahatladı yavrum.doktorunuza danışıp, sizde kullanın isterseniz.ben çok memnun kaldım.kabızlık çok zor şeymiş bebekler için.2 günde bunu daha iyi anladım.allah kolaylık versin annelerede,kuzucuklarımızada

canlarım,bide kuru incir sütü acayip çoğaltıyo.bizzat denedim.boza içtiğim yada bol bol kuru incir yediğim gün sütüm inanılmaz artıyo.tavsiye ederim.

kaydirigubbakcemile3 gel diyoo demek emrecik hee
maşaAllah ona yavv bizimki hala aguuu dan ve aaa hııııııııı huuuuu gibi çığlıklardan ileri gitmedi kaydirigubbakcemile3

Valla canım aynen gel der gıbı sankı gelıcne de susuyor resmen :))
geaavvv geaal gıbı.. kaydirigubbakcemile3 fena gulmeye basladı benım kı ama genelde sabahları cok keyıflı oluyor ve oglenlerı aksama dogru mayhoslasıyor esımın yanında da guldurmek ıstıyorum ama sabahkı gıbı olmuyor azcık gulumsuyor.. bu sabah yıne cok guldu resmen konusmak ıstıyor ya bu kadar olur agzını kocaman acıp konusuyor gıbı ses cıkarıyor guluyr fılan dayanamadımm yıcektım az dahaa esıme mesaj attım kocaman guluyor oynuyoruz oglumla dıye merak ettım cıkıp gelcem sımdı nerdeyse dedı aksam bırlıkte guldurelım dıyor ama bakalım bu aksam da olucak mı bır turlu goremedı dogru duzgun kıyamam ona..kaydirigubbakcemile3

ya koynumda uyuyor bazen emdıkten sonra bakıyorum boyle hıc buyumesın ıstıyorum yaa hep boyle kalsın benım gıbı dusunen var mı yoksa bende mı bır tuhaflık var buyuyunce elımden kacıcak gıdıcek mıs gıbı gelıyor boyle sevemeycekmısım gıbı kı oyle bebekken sevmek le buyuyunce bır olur mu hep boyle bebegım kalsa keskee yaa.. senağlama

Arkadaşlar hepinize hayırlı huzurlu günler;
Biz de bugün akşam kontrle gidecez inş.Bu arada kızım durdu durdu tam iki aylık oldu ağzında pamukçuk çıktıValla her yere baktım en çok karbonatlı suyu tavsiye etmişler tabii akşam doktora da soracağım.Bu arada Betülcüm diyete devam mı?Benim dün gayet başarılıydı bugün de devam inş.
Aspirin adını bilmiyorum da canım tavsiye ettiğin şurubu soracağım çünkü benim kızım da doğduğundan beri kaka problemi var ama bana hiç önermedi şimdiye kadar doktorumuz hiçbişey.Bakalım bugün ne diycek?

evet sabahları daha bi neşeli oluyo bizimki de.. uykularını almış mutlu oluyolar ya ondan herhalde.. aynı anlattığın gibi ağzını koskocaman açıp bi de yüzüne bakıp bakıp gülmesi yok muu Şeniz işte o an çok müthiş bi an gerçekten .. Allahım isteyen herkese evlat sahibi olmayı nasip etsin bu duyguları yaşatsın inşAllah.. :Saruboceq:
betülcüm ne kadar büyüsen de sen benim için 5 yaşındasın der annem.. genelde bütün ebeveynler böyle düşünürler yaa bizim için de öyle olur herhalde..yeter ki hayırlı, ailesinin annesinin değerini bilen evlatlar olsunlar...

Amiinn Amiin Amiin canım, annesını uzerse yada bırakıp gıderse, evlendıgınde ayda yılda bır gelırse yanıma cok uzulurum ben yaa...senağlama Allahım hepmızın evlaatlarını hayırlı evlat eylesın, onlardan yuzumuzu guldursun guzel gunlerını gostersın ınsallah..:Saruboceq:
onların acısını gostermesın.. baksana suna mısıl mısıl uyuyor cok sevmekte ıstemıyorum korkuyorum yaa :çok üzgünüm: Allah bagıslasın hepımzın evlatlarınıı.. her ne kadar ben onu hep ufak cocugum gıbı gorsemde kucagıma alıp kokladıgım gıbı koklayamacagım bu bır gercek.. neyse fazla kaptırmayım ben daha sımdıden kocaman adam oldugunu dusunuyorum evlendıgını fılan belkı daha mınık oldugu ıcın yenı oldugu ıcın bu duygulra kapılıyorum umarım degısırım yoksa fena bır kaynana olurmusum dusunsenee.. kaydirigubbakcemile3

ayy işte ağzını koskocaman açmış gülerkenki resmi takvimimde.. görünüyorsa eğer tabii :))

Çok güzel görünüyor annesi.Rabbim gerçekten de isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın inş.Bunun ötesi bi sevgi yokmuş gibi geliyor bana.Ben de kzızmın her safhasını görme isteği var şimdi böyleyse büyüyünce nasıl olacak diye merak ediyorum.Sanırım onlarla beraber her anı yşamak çok farklı.Allah hepsine hayırlı sağlıklı ömür versin inş.

Evet gordum canım yaa cok tatlı masallahh sanırım o oyle gulerken seste cıkartıyor oylemı ?
bızde henuz fazla ses cıkarmıyor az cıkarıyor ama o yuzunun seklını yıyeyesım gelıyor ıste.. :ecrin_bebek:

hicrancım senin şeker ne alemde ne durumdasın benimki düştükaydirigubbakcemile5

çok şükür benimkide düzeldi canım ölçüyorum evde makinayla arada bir yinede tedbirli olmak adına ama normal seyrediyor sorun yok süt için tatlı matlı vs fazla kaçırıyoruz ya korkuyordum başlarda yüksek ti ama normale döndü

Evet canım devam.. hala cok az ekmek (kepekli) bol su ve ölçülü yemege devam edıyorum..
aksam da hafıf bır yemek yedım ardından hıcbır abur cubur ve tatlı yemeden yattım.. gercekten onun basarısının rahatlıgı vardı ustumde.. 2 gun guzel gectı bugun de oyle..
yalnız gun ıcınde o kadar cok abur cubur yıyordum kıı dun sadece yemek ve meyve yıyınce cok farkettı sanırım basım cok fena agrıdı yemek ıcın esımı beklerken.. cok tatlı yedıgım ıcın yemegınce kan sekerım mı dustu ne.. bırde bıraz az dı sutum.. cok kıstım sanırım bırden. ama bugun bıraz daha ıyı... dıyet bır kek yaptım.. gun ıcınde ıkı dılım yemeyı dusunuyorum en azından serbetlı yada kakolu bır tatlı yemeden tatlı ıhtıyacımı almıs olurum dıye..:1rolleyes: cıkolata 3 gundur yookk.. :hooray:
bırazdan sutumu sagacagım bakalım normale donmusmu.. fisfisfis

semacım,benim ismim özlem.evet doktoruna bi sor bakalım,inşallah işine yararda yavrun rahatlar.inşallah pamukçukta çabuk geçer:teselli:.pamukçuk geçincede arada bir kendi göğüs uçlarını kaynamış suya katacağın 1 çay kaşığı karbonatla temizle.böylece pamukçuğu önceden önlemiş olursun canımkaydirigubbakcemile5

hı hı evet kıkır kıkır kıkırdıyo öyle gülerken teyzesi :CüvCüv: bi de elini yüzünün kenarına kapatıyo utanmış gibi kaydirigubbakcemile3
geçen gün arkadaşımın kızı var o geldi 1,5 yaşında ayy aman Allahım öyle tatlı ki pıtır pıtır yürüyo hele bi de anneee diyişi var ki.. Allah bize de göstersin o günleri.. inşAllah seneye bu günlerde biz de anne dediklerini, minik adım atışlarını göreceğiz

ben 4 e geçtim 1 haftadır ama büyük gibi geldi bana kenarları tam kavramıyor sıkı bağlayıncada iz yapıyor nasıl yapsam bilmiyorum bu paket bitsin bende huggies i denicem

ben yarım saat beklediğinde ceylin içmezse döküyorum fazla bekletmiyorum

ahhh bu kaka sorunu dr 1 hafta bile sürebilir yapmayabilir demişti ama huysuzluk ediyor işte gaz problemi arada oluyor ama kaka yüzünden uyuyamıyoruz ben öle düşünüyorum en azından zeytin yağı kulak pamuğuna sürüp poposuna sürüyorum arada ozaman yapıyor ama alışkanlık olmasın diye de sık sık yapamıyorum bunu ama zeytin yağını sürüyorum popoya gün aşırı kulak pamuğunu popoya ucundan dokundura dokundura sürünce yapıyor kerata alışkanlıkmı olur böle acep yaww dr sormak lazım değilmi böle olduğunu

Özlemcim çok sağol söylediğini yapıcam inş.Bu arada bu tatlı yeme işi bende de çok abartı durumdaydı şimdi kendimi kontrol ediyorum ama acayip bi tatlı isteği var bi arkadaşım doktor ve bana eğer bişeyi vucut aşırı derece de istiyorsa bu vücutta onun eksikliğinin göstergesidir dedi.Ee bunun için ne yapcaz bilmiyorum.Betül aynen ben de gün içinde çok abur cubur yiyordum şimdi onların yerine meyve yemeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…